رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) کشور گفت: مقایسه ساختمان کمیته امداد با کاخ درست نیست.
به گزارش عصر بشاگرد به نقل از افکارخبر، پرویز فتاح با حضور در برنامه پایش گفت: کمیته امداد اساساً مسئول رفع فقر نیست. ما با فقرا و نیازمندان در ارتباط هستیم و این امر قابل اندازه گیری، شمارش و رسیدگی است. تمام سنجشها نشان میدهد که از نگاه دولتها و مجلس عملکرد کمیته امداد در مجموع قابل قبول است، اما به نسبت رشد فقر که مسئولیتش با کمیته امداد نبوده، شاید کاستیهایی وجود داشته باشد.
وی افزود: بحثی که داریم با مراکز دولتی و مجلس این است که اساساً خط فقر را برای ما تعیین کنند. مسئولان ذیربط باید درآمد و سرانه آن و همچنین متوسط آن را برای مردم مشخص کنند. برای تشخیص نیازمندان تجربه خوبی کسب شده و ملاکهایی هم تدوین شده است. از اسفند ۵۷ امداد با نظر امام (ره)تشکیل شده و با انقلاب هماهنگ پیشرفت کرده است.
سرهنگ سلیمانی گفت: ۴۷ برنامه متنوع به مناسبت هفته دفاع مقدس در شهرستان بشاگرد اجرا می شود.
به گزارش عصر بشاگرد به نقل از بشاگرد نيوز ، سرهنگ محمود سلیمانی فرمانده ناحیه مقاومت سپاه شهرستان بشاگرد در نشست خبری برنامه های هفته دفاع مقدس در این شهرستان از اجرائی ۴۷ برنامه فرهنگی ،هنری ورزشی در این هفته خبرداد.
سرهنگ سلیماتی مهمترین این برنامه ها را رژه نیروی های مسلح و بسج، برگزاری حج نمادین در روز عرفه، برگزاری یادواره شهیدان کرمشاهی و وعباسی، نشست بصیرتی، سرکشی از خانواده شهدا، همایش عفاف و حجاب، برگزاری مسابقات فرهنگی و هنری و برگزاری مسابقات ورزشی عنوان کرد.
مدیر کل آموزش و پرورش هرمزگان با بیان اینکه ثبت نام از دانش آموزان در استان هرمزگان تا اوایل مهرماه ادامه دارد،افزود: تاکنون از۳۱۶ هزار دانش آموز در سطح استان ثبت نام به عمل آمده است.
به گزارش عصر بشاگرد ، محمد کرم پور، مدیر کل آموزش و پرورش استان هرمزگان در گفتگو با خبرنگار شبکه اطلاع رسانی هرمز با اشاره به آغاز سال تحصیلی جدید و بازگشایی مدارس گفت:در حال حاضر در سطح استان از۳۱۶ هزار دانش آموز ثبت نام به عمل آمده که پیش بینی می شود به مرز ۳۲۵ هزار دانش آموز با نتصاب مقطع پیش دبستانی افزایش یابد.
وی با بیان اینکه استان هرمزگان از مناطق مهاجرپذیر کشور است که متقاضیان برای ثبت نام تا اوایل مهرماه مراجعه می کنند، اظهار کرد: میزان ثبت نام های انجام شده نسبت به سال گذشته افزایش داشته که بیشترین رشد در مقطع ابتدایی مشاهده می شود.
کرم پور تصریح کرد:شعار آموزش سال تحصیلی ۹۴-۹۵ ارتقا کیفیت دانش و اخلاق است که تمام برنامه و جهت دهی آموزشی به این سمت است تا مدرسه و کلاس های درس کارآمد باشد.
مدیر کل آموزش و پرورش استان هرمزگان با اشاره به طرح توزیع شیر در مدارس استان خاطر نشان کرد:اقدامات اجرایی برای توزیع شیر در سال تحصیلی جدید انجام شده و در حال حاضر منتظر ابلاغ اعتبارات هستیم تا شیر در کلیه مدارس استان توزیع شود.
هم نسلهای ما فقط از جنگ شنیدهاند و اینقدر میدانند که جوانانی از این مرز و بوم، جان برکف برای دفاع به مرزها رفتند و تا نفس داشتند جهاد کردند.
اما اين روزها و از نسل ما هم جواناني هستند كه هنوز جنگ را تمامشده نميدانند و معتقدند جهاد امري تمام نشدني است و استنادشان هم به حديث رسول خدا محمد مصطفي(ص) است كه فرمود جهاد با دشمنان جهاد اصغر و جنگ با نفس، جهاد اكبر است. تعطيلات تابستان و عيد هم براي عده كثيري از جوانان فرصتي است تا هم جهاد اصغر را دنبال كنند و در كنارش به فكر خودسازي و جهاداكبر باشند؛ اردوهاي جهادي در مناطق محروم گواه اين ادعاست. گروههايي كه از قشر جوانان، نوجوانان، از دانشجويان و طلاب تشكيل شده و از عيد امسال تحت هدايت ستاد اردوها و حركتهاي جهادي قرارگاه امام رضا(ع) منسجمتر از قبل و با برنامهريزيهاي مفصل فعاليت ميكنند. جنوب و جنوب غرب كشور و به تعبيري مناطق جنگزده هدف اصلي اين قرارگاه است كه تاكنون پروژههاي مختلفي را عهدهدار شده و توانسته بنا به بضاعت خود رونقي به وضعيت اقتصادي و فرهنگي اين مناطق بدهد. سراغ بچههاي اين گروه رفتيم تا از برنامهها و حال و هواي اردوهاي جهادي باخبر شويم و ببينيم چطور ميشود از ميان اين همه روزمرگي، مفري پيدا كرد و جهاد را ادامه داد.
عضو اصلي قرارگاه جهادي امامرضا(ع) كه مسئوليت اردوهاي غرب و جنوب را برعهده داشته جواني است پر جنبوجوش و بشاش كه انگار نه انگار 3ماه را در غرب كشور گذرانده و تازه به خانه برگشته است. علي حاجوي از كارهايي كه در اين مدت انجام دادهاند ميگويد و اينكه چطور شد قرارگاه شكل گرفت؛ «اول از همه اين را بگويم كه ما ستاد اردوها و حركتهاي جهادي هستيم و يكي از حركتهاي جهادي ما مربوط به راهپيمايي عظيم اربعين است. به هر حال عمده كارهاي ما برميگردد به اردوهاي جهادي مناطق محروم. قرارگاه امام رضا(ع) از سالهاي پيش وجود داشته و بيشتر فعاليتهاي آن هم مربوط به شهر تهران در خصوص فقرزدايي بود ولي طي يك سال اخير ما تصميم گرفتيم كه حوزه فعاليتهاي خود را در شهرستانها گسترش دهيم و گروههاي پراكندهاي كه فعاليتهاي جهادي دارند را به وحدت برسانيم. نخستين حركت جهادي ما از اواخر اسفند سال گذشته و عيد امسال شروع شد كه نزديك به 30روز، بچهها 4شهرستان خرمشهر، آبادان، دشتآزادگان و شادگان در استان خوزستان را سر زدند. پزشكي و درمان، عمران، افزايش سطح علم و فرهنگ محورهاي اصلياي بود كه 3700نفري كه براي اردوهاي جهادي رفته بودند به آن پرداختند». از ابتداي انقلاب حركتهاي جهادي وجود داشته ولي مسئلهاي كه هميشه بوده نوع نگاه مردم بومي مناطق محروم به بچههاي جهادي است؛ اكثرا گمان ميكنند كه بچههاي تهران و ساير شهرهاي بزرگ وقتي به اين مناطق ميآيند آنقدر كه ريختوپاش دارند كمك حال نيستند ولي با تشكيل قرارگاه امامرضا(ع) و انسجام ميان گروههاي مختلف اين مشكل نيز كمرنگ شده و مردم از حضور بچههاي جهادي رضايت دارند؛ «برنامه ما اين است كه هر سال عيد بهطور مستمر در مناطق جنوب كشور حضور داشته باشيم ولي از ارديبهشتماه امسال حركت مهم ما مربوط ميشود به مناطق غرب كشور و مناطق مرزياي كه به اشغال عراق درآمده بود. تيمهاي پيشقراول براي شناسايي خانوادهها و مناطق نيازمند راهي كرمانشاه شدند و بعد نيروهاي مردمي و جهادي بودند كه به اين مناطق عزيمت كردند و كار شروع شد. 5هزار نفر ما را در اين اردو همراهي كردند و عجيب اين بود كه بچههاي بومي خيلي با ما همكاري كردند تا جايي كه در منطقه ايلام مثلا ما 4 گروه فرستاديم و نزديك به 800نفر هم از نيروهاي بومي اين منطقه ما را همراهي كردند».
دلهايي كه لرزيد
مگر نه اينكه ساخت يك سازه خستهكننده است؟! مگر اينطور نيست كه وقتي كارگر گچكاري با سر و روي خاكي و سفيد از كنارمان رد ميشود سعي ميكنيم طوري از كنارش بگذريم كه گردش به پيرهنمان ننشيند؟ پس چطور ميشود 5هزار نفر از خانه خود راهي دورترين مناطق ايران ميشوند و آنجا بنايي ميكنند و حتي خم هم به ابرو نميآورند؟ اين را اميرمحمد اژدري كه 10سال در اردوهاي جهادي بوده اينطور پاسخ ميدهد كه «13سالم بود و وقتي معلممان گفت ميخواهيم برويم اردوي جهادي با خودم گفتم بخور و بخواب شروع شد و اين چند وقت حسابي خوش ميگذرانيم. اولش كه راه افتاديم همه خوشحال بوديم كه اردو است و خوشگذراني؛ ولي وقتي پا به نخستين روستاي محروم گذاشتيم همه باورها خاكستر شد و به باد رفت. آنقدر خرابه و سختي آنجا بود كه بغض گلوي همه را گرفت. اصلا فكرش را هم نميكرديم كه وقتي ما در اين همه خوشي زندگي ميكنيم هستند هموطنهايي كه روزانه 30كيلومتر راه ميروند تا به آب خوردن برسند و باز اين مسير را برميگردند. آن اردو گذشت و وقتي به تهران برگشتم نميدانستم چطور اين قضيه را هضم كنم. به هر كس ميرسيدم دعوتش ميكردم كه به اردوي جهادي بيايد و خوشبختانه خيليها هم آمدند و اينجا ماندگار شدند». خود اميرمحمد هم دلش ميخواهد براي هميشه در اين مناطق بماند و الگويش را هم حاج عبدالله والي قرار داده؛ مردي كه به دستور امام(ره) به بشاگرد هجرت كرد و براي آباداني آنجا از جان و دل و دست و زبان، مايه گذاشت و جهاد كرد.
با همه اين حرفها هنوز كسي جواب درست نداده كه چه چيزي مثلا دانشجوي فوقليسانس عمران را به اين مناطق ميبرد و او را مجاب ميكند اينطور دست به خاك و خل بزند. سراغ آرش رضانوري ميرويم شايد او جوابمان را بدهد؛ «بهتر است اين را از پزشكي بپرسيد كه سالي دوماه از خارج از كشور به ايران ميآيد و آن را هم با ما به گيلانغرب آمده و آنجا 20ساعت در شبانهروز به مداواي بيماران پرداخت. اما به هر حال چيزي كه آنجا هست همدلي و يكرنگي بين بچههاست كه جايي مشابه آن را نميتوانيد ببينيد. ديگر آنجا براي كسي است مهم نيست من مهندسم يا دكترم و يا يك دانشآموز ساده كه يكماه از سهماه تعطيلياش را به دورترين نقاط مرزي كشور آمده است». وقتي با اين سؤال مواجه ميشود كه جايي در اردوي جهادي گريهات هم گرفت اينطور ميگويد؛ «گريه نكردم ولي وقتي به روستاي چمن گلين رسيدم واقعا پاهايم خشك شده بود و نميتوانستم راه بروم. ديدن مردمي كه با حداقل امكانات زندگي ميكردند خيلي سخت بود. يا وقتي به روستاي رفيع هم رفتيم اين وضعيت تكرار شد. رفيع روستايي بود كه هر سال سيل ميآمد و طوري بود كه 50خانوار روستا به 30خانوار كاهش پيدا كرده بود. حركتي كه بچهها آنجا انجام دادند واقعا جهادي بود طوري كه در آن روستا 1500متر كانال درست كردند تا سيلاب از آن عبور كند و به خانههاي روستا آسيبي وارد نسازد». از همدلي ميان مردم بومي و بچههاي جهادي هم ميگويد و اينكه چطور شبانه همه اهالي روستا بسيج ميشوند تا بار مصالح خالي شود؛ «يكي از كارهاي عمراني ما مربوط ميشد به روستاي سرحال شيرزادي از توابع گيلانغرب بود كه اتفاقا خيلي هم كار سخت بود و طاقتفرسا. بچهها آنجا 2 شيفت مدام كار ميكردند و بعضي وقتها نياز بود 3 شيفت كار كنيم. يك روز ما سفارش مصالح داده بوديم و ساعت 11شب تازه مصالح رسيد و بچهها از خستگي زياد حتي نميتوانستند چشمهايشان را باز كنند. بالاخره به هر طريق كه بود راضيشان كرديم كه پاي كار بيايند و شروع كرديم به خالي كردن. چند نفر از اهالي هم باخبر شده بودند و براي كمك آمدند تا اينكه چشم چرخانديم و ديديم كه همه روستا از پير و جوان و زن و مرد براي كمك حاضرند. باري كه 3 الي 4 ساعت خالي كردنش طول ميكشيد ظرف 20دقيقه در انبار جا گرفت و همه با سلام و صلوات رفتند بخوابند».
در اردو خوش ميگذرد
«به دوستانم ميگويم حتما بياييد خوش ميگذرد»؛ اين را اكبرفاضلي ميگويد كه در اردوي جهادي غرب كشور مسئوليت دبيرخانه مركزي را برعهده داشته است؛ «مردم ما با مفهوم جهاد بيگانه نيستند چرا كه جنگ را ديدهاند و نسل ما هم با اينكه جنگ را نديده اما ميداند كه حمله به خاك ايران چه تبعاتي را به همراه داشته. جهاد، زماني جنگ است، زماني انقلاب است، زماني كمك به ديگران است و ما هم بنا به شرايط، سراغ جهاد رفتيم و خود من 50روز در غرب كشور به مردم خدمت ميكردم و دبيرخانه كل دست من بود. كار را هم به افراد بومي سپرديم تا براي سالهاي بعد مجبور نشويم دوباره از صفر شروع كنيم بهكار كردن». 50روز دوري از خانواده طبيعتا سخت است ولي عشق به ميهن و حس انساندوستي آن را هموار ميكند؛ «خانوادهام بيشتر از هر چيز نگران بودند ولي ميدانستند كه كمك به مردم محروم بسيار مهم است. هيچ وقت مانع رفتنم نشدند و تا جايي كه ميدانم خانواده هيچ كدام از بچهها مانع نشدند كه آنها به مناطق محروم بيايند. چيزي هم كه خودم طي اين مدت درك كردم اين است كه واقعا ما در تهران در ناز و نعمت به سر ميبريم و مردمي هستند كه از امكانات ساده زندگي هم محرومند. با اين حال ما در شهرهايمان آسايش داريم ولي آرامش نداريم و من آرامش را ميان كساني پيدا كردم كه با همه سختيهاي مادي به آينده اميد دارند و زندگيشان را با اين اميد ادامه ميدهند».
همه فعاليتهاي جهادي مربوط به عملياتهاي عمراني نيست بلكه ارتقاي فرهنگ مناطق محروم هم جزو اولويتهاي گروه جهادي امامرضا(ع) است و ايمان حسنيدخت، مسئول محور سرپلذهاب دراينباره اينطور ميگويد؛ «يكي از مسائل مهم در مناطق مرزنشين حضور هموطنان سني مذهب بود. ابتدا خيلي آبمان در يك جوي نميرفت ولي كم كم روحيه جهادي بچهها و كمكهايي كه ميكردند براي رشد آن منطقه باعث شد كه آنها هم پاي كار بيايند و دوستيهاي زيادي شكل گرفت.
يك روستايي هم در اسلامآباد بود كه گروهي از بچهها آنجا چند سال كار ميكردند و در آخر هم اردويي براي مشهد گذاشتند كه 200نفري كه از اين روستا آمده بودند همه شيعه شدند. اين بخشي از فعاليتهايي است كه بچهها در مناطق محروم انجام دادند كه به لطف خدا نتايج درخشاني هم حاصل شد».
تلخ و شيرين جهادي
در طول اردوي غرب، بعضي اتفاقات افتاد كه در عين ناگواري، شيريني خاص خود را داشت. ما در گيلانغرب در ستاد مركزي بوديم كه ساعت 2 شب يكي از دوستان در گروه تلگرام خبر داد كه انبار دپو را دزد زد. اول از همه به 110زنگ زديم و اطلاع داديم كه چنين اتفاقي افتاده و آنها هم قول دادند كه خودشان را زودتر به محل برسانند شايد بتوانند دزدها را دستگير كنند. ما هم كه از اين حادثه نگران بوديم تصميم گرفتيم راهي انبار دپو شويم كه درسرپلذهاب بود و بايد مسافت طولانياي را با ماشين طي ميكرديم. ساعت نزديك 3 صبح بود و هوا تاريك؛ جاده هم بدون هيچ علائم رانندگي و با دستاندازهاي زياد قابل تردد نبود و با سلام و صلوات مسير را ميرفتيم. لاستيكهاي ماشين در شانه جاده افتاد و باعث شد ماشين به سمت درهاي سرازير شود و چند باري هم غلتيد تا به انتهاي دره برسد. اول فكر ميكرديم كه مردهايم ولي بعد كمي كه بههوش آمديم ديديم سالم هستيم اما زانوي يكي از بچهها بهطور كلي خرد شده كه هنوز هم مشكل دارد. صبح كه ماشين را ديديم باورمان نميشد كه زنده ماندهايم. مخصوما من اصلا باور نميكردم چراكه سمت شاگرد نشسته بودم و اتفاقا ماشين از آن ناحيه بيشترين آسيب را ديده بود ولي من به لطف خدا سالمتر از بقيه بچهها بودم. ناگفته نماند كه وقتي آن موقع شب به اورژانس زنگ زديم بهخاطر اينكه تلفن رومينگ بود فكر ميكردند ما پژاك هستيم و ميخواهيم ماشين اورژانس را به اين بهانه بدزديم كه خوشبختانه توانستيم ثابت كنيم كه از بچههاي اردوي جهادي هستيم و آخر سر هم ماشين آمد البته بعد از يك ساعت.
پوريا آقاجاني؛ معاونت اجرايي قرارگاه
اردوي انسانسازي
نزديكهاي عيد بود كه بچهها آمدند و گفتند: «حاجي بيا يه سر بريم جنوب، خوش ميگذره». من فكر ميكردم قرار است با اردوهاي راهيان نور برويم و بعد از مدتي متوجه شدم كه نه، قضيه با راهيان نور فرق ميكند. كمي دو دل بودم كه بروم يا نه و اصلا اينكه از من برميآيد كه چنين كارهايي انجام دهم؟ بالاخره دل را به دريا زدم و راهي خرمشهر شديم. وضعيت خرمشهر خيلي بدتر از چيزي بود كه فكر ميكردم و تازه وقتي به روستاها رفتيم خيلي اوضاع بدتر بود. عيد را مشغول بهكار شديم و من هم مثل همه بچهها لباس كار تنم كردم و ديدم كه ميشود كار كرد. راستش انگار حس طلبگي آنجا معني ميشد. اينكه فقط درس و مشق نيست و بايد علم را در عمل ثابت كرد. كمك به مستضعفان يكي از مهمترين اهداف اسلام است و ما بهعنوان طلبه وظيفه داريم اين مهم را اجرايي كنيم. بعد از اردوي جنوب به خيلي از دوستان و آشنايان گفتم كه به اردوهاي جهادي بيايند و اينجا مشغول شوند چرا كه اعتقاد دارم اين اردوها بسيار انسانساز است. خود من بعد از اينكه به اردوهاي جنوب و بعد هم غرب رفتم تازه متوجه زندگي پوچ خودم شدم و اينكه ما رفاه را داريم ولي انگار آرامش از ما سلب شده است. ما در جنوب بوديم كه يك روز پيرزني خواست تا به پشتبام خانهاش برويم. وقتي به همراه بچهها به خانهاش رفتيم ديديم كه خمپارهاي از زمان جنگ سقف را سوراخ كرده و بعد هم وسط خانه جا خوش كرده و عمل نكرده است. خيلي برايمان عجيب بود كه با اين همه مشكلات هنوز مردم شهر سرپاي خودشان هستند و با همه كمكاريهايي كه تا الان بوده در تلاشند تا با كمك هم شهر را مثل قبل از جنگ سرپا كنند.
عبدالرضا بيداربخت؛ طلبه
اسطوره جهاد
يادي از حاج عبدالله والي
بالاخره بايد از جايي شروع ميشد. وضعيت مردم روستاهاي مرزي بعد از انقلاب و طي جنگ حسابي بههم ريخته بود. خيلي جاها حتي آب آشاميدني هم نداشتند. يكي از اين مناطق، بشاگرد از توابع شهرستان ميناب بود كه وضعيت اسفناك آنجا حاج عبدالله والي كه سرپرستي كميته امداد را برعهده داشت تحتتأثير قرار داد و او گزارش اين منطقه را خدمت امام(ره) برد. امام بلافاصله او را مأمور كرد تا وضعيت اين شهر را بهبود ببخشد و او مقيم بشاگرد شد. حركتهاي جهادي كه بخش عمده آن به ساختوساز و فعاليتهاي عمراني بر ميگردد بدون نام حاج عبدالله والي بيمعني است؛ مردي كه 23سال از عمر خود را در بشاگرد به سر برد و جوانان زيادي را شيفته حركتي كرد كه كمتر از نبرد با دشمن نبود. الگوي جوانان جهادي بدون شك حاج عبدالله است و همه او را ميشناسند؛ يكي از جواناني كه درباره او قلمفرسايي كرده رضااميرخاني است كه در يادداشتي بعد از فوت او در ارديبهشتماه سال 84مينويسد؛ «10سال اخير، هيچكدام از بزرگان نظام او را نديده بودند. بيراه نبود كه كسي هم براي او پيام نداد. و راستي چه دليلي بلندتر براي افتادگي اين بلندترين آيت امداد، از همين مناعت و عزت؟! بگذار سر ما گرم باشد به انتخابات و پستهاي دولتي و ميز و منصب و تيراژ و... .
حاج عبدالله يكبار حضرت امام را ديده بود. خودش نيمهشبي برايم اينگونه ميگفت: - ما از جهاد آمده بوديم بشاگرد و بشاگردي شده بوديم. آمده بودند رفقا كه عبدالله! الان جادهسازي در جنگ مهمترين كار است. كلي شهيد ميدهيم بهخاطر نداشتن جاده... جهاد امروز در جنگ است نه در بشاگرد... (ميدانستم كه به او لقب داده بودند بزرگترين جادهساز!) من چارشاخ گيج مانده بودم كه چه كنم. از طرفي جنگ بود و از اين طرف هم بشاگرد. رفتيم خدمت حضرت امام. ما وقع را هنوز كامل عرض نكرده بوديم كه ايشان فرمودند: «احتمال نميدهي كه يكي از ياران امامزمان در منطقه بشاگرد باشد؟ جبهه شما همين بشاگرد است»... و حاج عبدالله! من هميشه خيال ميكردم اينكه در حديث، در ميان اسامي شريف ياران حضرت صاحب، نام عبدالله پربسامدترين است به كنايتي است و حالا ميفهمم كه نه... در آن حقيقتي تام و تمام بوده است...».
عید قربان یکی از اعیاد مهم مسلمین است که برخلاف بسیاری از اعیاد، مورد اختلاف نیست.
عید قربان بزرگ ترین روز حج محسوب می شود؛ چنان که از امام صادق(علیه السلام) نقل است که در جواب معاویه بن عمار که از ایشان درباره «یَوْمَ الْحَجِّ اْلأَکبَرِ»(۱) پرسیدند، فرموند: «آن، روز عیدِ قربان است.»(۲) از آن جهت می توان گفت عید قربان تجلی توحید بوده و نمادی از تجلی انسجام اسلامی در ایام حج است.
قربان؛ عید همه مسلمین
عید قربان یکی از اعیاد مهم مسلمین است که برخلاف بسیاری از اعیاد، مورد اختلاف نیست؛ چراکه همه فرق مسلمین این روز را عید محسوب می کنند؛ لذا در دعای مخصوص قنوت نماز عید می خوانیم: «اللهم انی اسألک بحق هذا الیوم الذی جعلته للمسلمین عیدا و لمحمد صلی الله علیه و آله ذخرا و شرفا و کرامه و مزیدا…؛ بارالها! به حق این روزی که آن را برای مسلمانان عید و برای محمد(صلی الله علیه واله) ذخیره و شرافت و کرامت و فضیلت قراردادی…» و بدین گونه عید را فقط مخصوص مؤمنین ندانسته، همه مسلمین را در آن سهیم می دانیم و اعتقاد داریم این گردهمایی عظیم رهیافتی برای رسیدن به اعتصام به حبل الله(۳) است که یکی از مهم ترین دستورات اجتماعی اسلام است.
بنا بر این با توجه به مباحث مطرح شده، مناسک حج که در اوج عظمت آن عید قربان قرار دارد، علاوه بر رسیدن به توحید عاملی است مؤثر برای نیل به انسجام و همبستگی هر چه بیشتر مسلمانان. لذا بزرگان دینی ما به این مسأله بارها تأکید کرده اند که بهترین عمل در این روز برائت از مشرکین و شیاطین حقیقی عالم است و این مهم میسر نمی شود مگر با انسجام و همدلی تمامی مسلمین با هر فکر و عقیده و مسلکی که باشند.
قربانی، نماد وارستگی و مساوات
حجاج در ادامه اعمال روز عید با کوله باری از عقیده و جهاد، رو به سنّت قربانی می آورند و آن را به پیشگاه پروردگار هدیه می کنند و به دستور الهی جامه عمل می پوشانند که فرمود: «فـَمَنْ تَمَتَّعَ بِالعُمْره اِلَی الحَجِّ فـََمَا اسْتَیْسَرَ مِنَ الْهَدْیِ.»
(۴) آن کسی که به قربانگاه می رود و گوسفندی را ذبح می کند، در حقیقت با حرکتی نمادین عزم از میان بردن هوس ها و وابستگی هایش را می کند و آماده ایثار و فداکاری می شود. این عمل را از آن جهت که عبادت و وسیله تقرّب به خداست، قربان گویند.(۵) چنان که امام سجاد(علیه السلام) ضمن پرسشی از شبلی پرسیدند: «آیا به هنگام سربریدن قربانی، نیت کردی که با تمسک به حقیقت تقوی و ورع حلقوم طمع را قطع کنی … »(۶)
بخشش و قربانی و تقسیم آن در میان مردم بویژه تنگ دستان به معنای دستگیری و تعاون است. وقتی حاجی در روز عید به شکرانه انجام مناسک حج، موظف می شود تا حیوانی سالم و کامل را بکشد و گوشت آن را به نیازمندان بدهد، این عمل خود عامل نزدیک شدن به خدا می گردد و انسان را مشمول عنایت الهی می سازد و هم بر حسب مصرف، عامل ایجاد محبّت بین انسان و افراد جامعه می شود. این گونه است که بین مسلمانان رابطه ای صمیمی به وجود می آید که خود یکی از عوامل و زمینه های انسجام است و بدین صورت تعاون و همبستگی اجتماعی در اعمال خیر و نیکوکاری در میان مردمان افزایش می یابد. از طرف دیگر، اگر تقسیم قربانی صحیح انجام گیرد، میلیون ها گرسنه سیر می شوند و بدینوسیله بین غنی و فقیر، ارتباط برقرار می گردد. این همان انسجام و همدلی مورد توجه شارع است.
از دیگر نمادهای قربانی «مساوات » است؛ به طوری که تقسیم گوشت قربانی به سه قسمت و استفاده شخص حاجی از آن(۷) شاهد گویایی بر این مساوات است. و در این صورت یکی از مصادیق تفرقه (امتیازاتی که انسان برای خود قائل شده است) از بین می رود و همه به این قول پیامبر اعظم(صلی الله علیه واله) رجوع می کنند که درخطبه حجهالوداع فرمود: «مردم! پروردگار همه شما یکی است و پدر همه شما یکی است؛ همه از آدم هستید و آدم از خاک است؛ عرب را بر عجم فضیلتی نیست، مگر به تقوا.»(۸) این عمل در حجّ، عدالت اجتماعی اسلام را منعکس می کند و خود عاملی است بر انسجام و اتحاد بین همه مسلمین جهان.
______________
۱- توبه : ۳
۲- کافی، ج،۴ ص۲۹۰
۳- «واعتَصِموا بِحَبلِ اللّهِ جَمیعـًا و لاتَفَرَّقوا؛ و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اسلام، و هر گونه وسیله وحدت]، چنگ زنید، و پراکنده نشوید!» آل عمران۱۰۳/
۴- «و حج و عمره را برای خدا به اتمام رسانید و اگر محصور شدید [و موانعی مانند ترس از دشمن یا بیماری اجازه نداد که پس از احرام بستن، حج را کامل کنید] پس آنچه از قربانی فراهم است [ذبح کنید و از احرام خارج شوید.].» بقره/ ۱۹۶
یکی ازمهمترین کار توسعه شبکه زیرساخت بهداشت و درمان شهرستان بشاگرد برای حضور پزشكان بومی است.
حال به امید پروردگار بزرگ جوانان غیور بشاگردی توانسته اند در هر رشته و فنی به خود باوری برسند و توفیق بخدمت برای هموطن وهمشهریان خود به ارمغان بیاورند با ایجاد بستر های مناسب برای بکارگیری از این افراد برای پیشرفت و عمرانی شهرستان بشاگرد می تواند تحولی عظیم با همدلی و هم زبانی بهمراه داشته باشد.
دکتر زینب احمدی درگفتگو با عصربشاگرد گفت:شهرستان بشاگرد با کمبود پزشک و تجهیزات پزشکی مواجعه است کا با ورود پزشكان متخصص بومی شاهد تحولی نو درحوزه سلامت،بهداشت ودرمان بشاگرد باشیم.
وی درپایان گفت اينجانب از دو اتفاق مهم كه نشانگر توانايي و استعداد هاي جوانان شهرستان بشاگرد است خيلي خوشحالم، یکی پیشرفت جوانان در رشته های مختلف تحصیلی نسبت به سالهای اخیر و قبولی دو نفر دیگر از جوانان بشاگردی در رشته پزشكی و قبولي در دانشگاه علوم پزشكی هرمزگان که موجب خوشحالی من و همشهريان شده است .
توفیق موفقیت برای همه ای جوانان بشاگردی را دارم با حمایت و همدلي و هم زباني مردم زحمت كش و خون گرم خود بتوانیم مشکلات و کمبودات درماني و بيمارستاني شهرستان بشاگرد را درحوزه سلامت فراهم سازيم.
دكتر زينب احمدي فارغ التحصيل بیست و نهمین دوره دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان از شهرستان بشاگرد مي باشد.
شهرستان بشاگرد با ۴۰ هزار نفر جمعیت در شرق استان هرمزگان واقع شده است.
۴۶ گروه جهادی طی نامهای از قالیباف شهردار تهران درخواست کردند تا مکان شایستهای به نام حاج عبدالله والی نام گذاری شود.
به گزارش عصر بشاگردبه نقل از حزب الله سايبر، ۴۶ گروه جهادی طی نامه ای به شهردار تهران از وی خواستند مکانی را در شهر تهران به نام «حاج عبدالله والی» نامگذاری کند.
این فعالین اردوهای جهادی در نامه خود بر ضرورت معرفی حاج عبدالله والی به نسل نوجوان و جوان جامعه تاکید کردهاند.
مرحوم حاج عبدالله والی برای زمین نماندن حرف امام خمینی درباره رساندن پیام انقلاب و خدمت به محرومان، ۲۳ سال از عمر و جوانی خود را وقف مردم محروم منطقه بشاگرد کرد و با تاسیس دفتر کمیته امداد امام خمینی در خمینی شهر بشاگرد مشغول خدمت جهادی به مردم آن منطقه شد.
از وی به عنوان «پیامبر بشاگرد»، «اسطوره خدمت » و «پدر معنوی جهادگران» یاد می شود.
متن کامل این نامه در ادامه آمده است:
شهردار محترم تهران
برادر بزرگوار جناب آقای دکتر قالیباف
سلام علیکم
با احترام؛ همانطور که حضرت امام خامنه ای (دامت برکاته) همواره مدیریت جهادی را تاکید نموده و معظم له بارها معرفی الگوهای عملی برای تبیین مفاهیم والای دینی را ضروری دانسته اند؛ جمعی از گروه های جهادی که افتخار و مباهات خویش را خدمت رسانی به ولی نعمتان انقلاب می دانند برای جاودانگی هرچه بیشتر پدر معنوی جهادگران «حاج عبدالله والی» که در اوج گمنامی و بی نشانی ۲۳ سال از حیات پر افتخار خویش را به محرومیت زدایی در دور افتاده ترین و صعب العبور ترین منطقه محروم یعنی بشاگرد، بدون هیچ گونه چشمداشت مادی و به دور از زخارف دنیوی و یا جایگاه و مقام سپری نمود؛ از آن برادر عزیز که همواره جهاد و جهادگری را تبلیغ می نمایید، مطالبه دارند تا برای شناخت و معرفت آحاد جامعه به ویژه نوجوانان و جوانان پایتخت به سیره و حیات ارزنده این جهادگر آسمانی، مکانی شایسته همچون میدانی بزرگ یا بزرگراه یا خیابانی پر رفت و آمد را به نام مرحوم عبدالله والی نامگذاری کنید.
بدیهی است این اتفاق مبارک به عزم سریع و جدی آن جناب و همکاران محترم شورای شهر نیاز دارد.
در پایان توجه جنابعالی را به فرازهایی از بیانات امام المسلمین در دیدار با خانواده حاج عبدالله که مصداق عینی و عملی و حقیقی مدیریت جهادی است که در تاریخ ۲۶ خرداد ۱۳۹۳ برگزار شد، جلب می نماییم:
«مرحوم آقای حاج عبدالله والی یکی از آدم هایی است که قطعا در تاریخ انقلاب و تاریخ کشور اسمش خواهد ماند و نامش به نیکی یاد خواهد شد؛ خداوند درجاتش را عالی کند…
بعضی ها هستند هر کاری می خواهند بکنند قبل از اینکه کار انجام بگیرد، تابلویش را می زنند؛ مدت ها این تابلو آنجاست، هیچ کاری هم انجام نگرفته. بعضی ها هم نه، کار را انجام می دهند، هیچ تابلویی هم ندارد. کار مرحوم حاج عبدالله والی و شما ها از این نوع دوم است، یعنی بی تابلو رفتید و برای خدا کار واقعی کردید، اینها خیلی با ارزش است. شما بدانید، اینجور کارهای بی سرو صدا و خاموش و خالصانه، نه فقط برای شما پیش خدای متعال درجه و مرتبه درست می کند، بلکه در کل بنای جمهوری اسلامی اثر می گذارد، مثل سیمانی است که در یک بنایی تزریق کنند و آنرا مستحکم کنند….»
جمعی از گروه ها ی جهادی سراسر کشور
۱- گروه جهادی محبان المهدی(عج)
۲- گروه حرکت های جهادی راه خدا
۳- گروه جهادی شهید مومنی
۴-گروه جهادی دانشگاه شمال آمل
۵- گروه جهادی احمدی روشن
۶- گروه جهادی روح الله – دانشگاه امیرکبیر
۷- گروه جهادی دانشگاه علم و صنعت
۸- گروه جهادی سفیران رهبر دانشگاه شهید باهنرکرمان
۹- گروه فرهنگی جهادی پیشگامان رهایی
۱۰- گروه جهادی خدام الزینب دانشگاه صنعتی سیرجان
۱۱- گروه جهادی- فرهنگی انصارالمهدی (ع) اصفهان
۱۲- گروه جهادی امیرالمومنین علیه السلام
۱۳- گروه جهادی سفیران هدایت
۱۴- گروه جهادی جهادگران ولی امر (عج)
۱۵- گروه جهادی رضوان
۱۶- گروه جهادی سفیران کوثر نور علوی
۱۷- گروه جهادی دانشگاه تربیت دبیری شهید رجایی
۱۸- گروه جهادی ولی نعمتان
۱۹- گروه جهادی آل یس
۲۰- گروه جهادی-فرهنگی انصارالمهدی (عج)
۲۱- گروه جهادی جامعه صالحین
۲۲- گروه جهادی منتظران ظهور
۲۳- گروه جهادی امام حسن مجتبی علیه السلام
۲۴- گروه جهادی یاران مهر
۲۵- گروه جهادی شهید چمران
۲۶- گروه جهادی لبیک یا فاطمه الزهرا سلام الله
۲۷- گروه جهادی شهید حسین خرازی
۲۸- گروه جهادی امیرالمومنین ع دانشگاه آزاد کرج
۲۹- گروه جهادی شهید آوینی دانشگاه دامغان
۳۰- گروه جهادی یونس
۳۱- گروه جهادی راه کربلا
۳۲- گروه جهادی یاران صبح
۳۳- گروه جهادی الفاطمیون
۳۴- گروه جهادی نورالهدی دانشگاه آزاد اسلامی دولت آباد
شهردار سردشت از بهره برداری پارک ویژه بانوان در سال آینده در مرکز شهرستان بشاگرد خبر داد.
به گزارش عصر بشاگرد؛راشد طیب شاهی شهردار سردشت بشاگرد در گفتگو با خبرنگار بشاگرد نیوز گفت: در آینده ای نزدیک پارک ویژه بانوان در شهر سردشت به بهره برداری می رسد.
طیب شاهی اظهار داشت: مراسم کلنگ زنی این پارک با حضور معاون توسعه روستایی، معاون راه روستایی وزارت راه و شهرسازی، نماینده مردم شرق هرمزگان در مجلس شورای اسلامی، فرماندار بشاگرد و سایر مسئولین اجرایی شهرستان در آخرین روز از هفته دولت برگزار شده است.
وی افزود: این پارک درفصایی به مساحت یک هکتار و با اعتباری بالغ بر ۱۰ میلیارد ریال در مرکز شهرستان بشاگرد شهر سردشت احدات خواهد شد.
شهردار سردشت هدف از بهره برداری این بوستان را ایجاد شور و نشاط بین بانوان و وجود فصایی اختصاصی برای آنها عنوان کرد و گفت: پارک تدبیربانوان دارای وسایل بازی برای کودکان، دستگاهای پلی اتیلی و ترامبلین و فصای سبز می باشد.
فرمانده ناحیه مقاومت سپاه شهرستان بشاگرد گفت :طرح هجرت سه در 10مدرسه شهرستان بشاگرد آغاز شد وبه مدت 10روز ادامه دارد .سرهنگ محمود سلیامانی افزود :در این طرح 150دانش آموز بسجی مشارکت دارند .وی گفت:دراین طرح کار رنگ آمیزی وبهسازی ومرمت مدارس ،جوشکاری ،فضای سبز مدارس را انجام می دهند .فرمانده ناحیه مقاومت سپاه شهرستان بشاگرداعتبار اینطرح را 58میلیون ریال عنوان کرد و با اشاره به اینکه طرح هجرت موجب ایجاد روحیه کار و تعاون در بین دانشآموزان میشود، تصریح کرد: ایجاد تخصص برای دانشآموزان و آمادهسازی آنها برای حضور در بازار کار از دیگر نتایج اجرای این طرح است.
گلايه شهروند روستاي درنگ مدو شهرستان بشاگرد از والي مسول كميته امداد امام خميني (ره)خميني شهر؛شهرستان بشاگرد
گلايه شهروند بشاگردي از والي مربوط به متوقف نمودن خوابگاه دانش آموزي روستاي حيدرآباد از توابع روستاي درنگ مدو كه چندين سال است كه بصورت نيمه كاره رها شده است و هيچگونه كاري در روند ساخت و اتمام اين پروزه صورت نگرفته است.
كريم پور يكي از اهالي روستاي درنگ مدو گفت: چندين سال است كه اين پروزه استارت خورده است و متاسفانه هيج گونه پيگيري در روند ساخت خوابگاه صورت نگرفته است و بصورت نيمه كاره رها شده است .
پیکر "علی طباطبایی" بازیگر جوان سینما از مقابل درب منزل وی با حضور جمعیت کثیر مردمی و هنرمندان تشییع شد و در قطعه 231 بهشت زهرا آرام گرفت.
به گزارش گروه فیلم و صوت باشگاه خبرنگاران جوان، پیکر "علی طباطبایی" بازیگر جوان سینما از مقابل درب منزل وی با حضور جمعیت کثیر مردمی و هنرمندان تشییع شد و در قطعه 231 بهشت زهرا آرام گرفت.
گفتنی است فریدون جیرانی، محمود رضوی، علیرام نورایی، محمد حسین لطیفی، فرهاد قائمیان، افسانه چهره آزاد، ابراهیم شیبانی، محمدرضا غفاری و طناز طباطبایی از جمله هنرمندانی بودند که در این مراسم حضور داشتند.
معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از حذف واژه «غیرانتفاعی» از عنوان موسسات آموزش عالی و دانشگاههای غیردولتی و غیرانتفاعی خبر داد.
به گزارش عصر بشاگرد؛دکتر مجتبی شریعتی نیاسر در گفتوگو با ایسنا، در این باره گفت: حذف واژه "غیرانتفاعی" از عنوان دانشگاهها در جلسه شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده است.
وی افزود: این قانون از ماه آینده اجرا می شود و پس از اجرای آن همه موسساتی که قبلا تحت عنوان غیردولتی و غیرانتفاعی فعالیت میکردند، تنها با عنوان غیردولتی به فعالیت خود ادامه می دهند.
معاون وزیر علوم تاکید کرد: این امر راه را برای ورود سرمایه گذاری بخش خصوصی در توسعه آموزش عالی هموارتر می کند.
دکتر شریعتی در پایان با اشاره به همکاری اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی در این مورد، اظهار کرد:بحث حذف واژه غیر انتفاعی مدت زیادی مطرح بود که در نهایت با همکاری اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی نهایی شد، به همین دلیل باید از همکاری و همراهی اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی قدر دانی و تشکر کرد.
بزرگترین فیلم تاریخ سینمای ایران در حالی هفته گذشته به اکران عمومی درآمد که با استقبال و مخالفت برخی نهادهای رسمی در کشورهای عربی روبرو شد.
به گزارش عصربشاگرد به نقل از مهر، فیلم تاریخی «محمّد رسول الله» به کارگردانی مجید مجیدی بزرگترین اثر سینمای ایران محسوب می شود که پیش از اکران عمومی و حتی پس از اکران با استقبال برخی کشورهای عربی و مخالفت برخی دیگر مواجه شده است. برخی صداهای مخالف در تعامل با این فیلم در حالی بلند شدند که مجید مجیدی کارگردان این فیلم صراحتا اعلام کرده که در نگارش فیلمنامه از روایت ها و منابع مورد تأیید مسلمانان ـ و نه تنها شیعیان ـ بهره برده است.
در این میان برخی رسانه های عربی نیز با حمایت از ساخته مجید مجیدی، آن را اثری بزرگ توصیف کردند. از جمله این رسانه ها می توان به شبکه لبنانی «المنار» اشاره کرد که با انتشار گزارشی در این خصوص تصریح کرد: انتظار می رود که اکران عمومی فیلم محمد رسول الله (ص) با استقبال گسترده مردمی مواجه شود. اکران این فیلم همچنین مورد استقبال برخی دیگر از رسانه های عربی از جمله پایگاه لبنانی العهد و شبکه المیادین قرار گرفت.
اما آنچه که در این میان موجب شگفتی شده مواضع برخی از کشورهای عربی در مخالفت با این فیلم ارزشمند است که به گفته سازندگان آن هدف اصلی ساخت فیلم، تحکیم وحدت میان مسلمانان به شمار می رود. البته حملات جریان های تندرو و افراطی به این اثر از حدود هشت سال پیش که ساخت آن آغاز شد، باز می گردد. اکثر فریادهایی که در گوشه و کنار کشورهای عربی بر سَر فیلم محمد رسول الله (ع) وجود دارد، از کشورهایی نظیر عربستان سعودی، مصر و کویت شنیده می شوند. این در حالی است که سازندگان فیلم در پاسخ به مخالفت هایی که در این خصوص وجود دارد، تصریح کرده اند که منتقدان پیش از مشاهده فیلم مسائلی را مطرح کرده اند که با واقعیت سازگار نیست.
پس از آغاز نخستین روزهای ساخت فیلم محمد رسول الله (ص) رسانههای عربستانی و مصری موج گسترده حملات خود به این فیلم را به راه انداختند.
مسأله مربوط به «نمایش چهره» پیامبر اسلام (ص) از جمله بهانه هایی است که جریان های سلفی تندرو برای تاختن بر فیلم محمد رسول الله (ص) آن را دستاوزیر خود قرار دادند. این در حالی است که پیش از اکران فیلم، بارها و بارها عوامل این فیلم توضیح داده بودند که قرار نیست چهره پیامبر اسلام (ص) در این فیلم به نمایش درآید.
در همین ارتباط «عجمیل النشمی»، رئیس سابق دانشکده شریعت و مطالعات اسلامی کویت مدعی است: «بازی در نقش بزرگانی همچون پیامبر اسلام (ص)، باب جرأت را بیش از پیش بر معاندان برای تاختن بر ارزش ها و مقدسات مسلمانان باز خواهد کرد». وی ادامه می دهد: «سخن گفتن بازیگر در جایگاه پیامبر(ص) مستلزم دیالوگهایی است که ممکن است آنها را آن حضرت بیان نکرده باشند». این در حالی است که دست اندرکاران فیلم عظیم محمد رسول الله (ص) بارها تأکید کرده اند که تمامی جزئیات بر اساس مستندات و اسناد تاریخی مورد تأیید تمامی مسلمانان به تصویر کشیده شده است.
«عباس شومان» معاون شیخ الازهر از دیگر چهرههایی است که مخالفت خود با نمایش فیلم محمد رسول الله (ص) را اعلام کرده است. وی در گفتگو با روزنامه «المصری الیوم» در کمال تعجب مدعی شده است: تلاش ایران برای اکران فیلمی که در آن پیامبر اکرم(ص) به تصویر کشیده شود مخالف اصول اسلامی و عقیده اهلسنت است».
از دیگر مهمترین چهرههای مخالف این اثر بزرگ می توان به «احمد المسلمانی» اشاره کرد. وی در موج رسانهای علیه ایران در سودان که منجر به بسته شدن رایزنی فرهنگی ایران شد، نقش مهمی ایفا کرد. این فرد اخیرا تصریح کرده است که لازهر از به تصویر کشیده شدن پیامبر اکرم(ص) در این فیلم نگران است.
در همین حال، اتحادیه جهانی «شناخت و نصرت پیامبر (ص)» که از تشکل های دینی عربستان محسوب می شود، اعلام کرده است که هیچکس حق ندارد چهره پیامبر اسلام (ص) را در فیلم نمایش دهد. این اظهارنظر در مخالفت با فیلم محمد رسول الله (ص) در حالی مطرح می شود که از روز اول هم قرار نبوده چنین اتفاقی در این فیلم رخ دهد.
از سوی دیگر، گفته می شود که مقامات آل سعود به منظور جلوگیری از مشاهده فیلم محمد رسول الله (ص) توسط شهروندان عربستانی، کمپین هایی را علیه آن تشکیل داده اند. رژیم آل سعود که همواره در راستای گسترش تفکر تکفیری و وهابیت گام برداشته است، این بار عزم خود را جزم کرده تا مانع از آشنایی شهروندان سعودی با حقیقت سیره پاک پیامبر اسلام (ص) در کودکی شوند.
«الفتاح العواری» سرپرست دانشکده اصول دین دانشگاه الازهر مصر نیز در گفتگو با «رویترز» تصریح کرد: «آنچه که امروز تمامی مجامع علمی ـ دینی مهم و در رأس آنها مجمع پژوهشهای الازهر به آن رسیده این است که به نمایش درآوردن انبیاء و اولیاء الهی جایز نیست». این سخن اگر چه درست است، اما مقامات الازهر هیچگاه به این سؤال پاسخ ندادند که چرا با وجود اعلام چندباره عدم نمایش چهره پیامبر (ص) در فیلم، چرا باز هم بر طبل مخالفت خود کوبیده و می کوبند.
در همین حال، «سامی یوسف» یکی از مشهورترین خوانندگان مسلمان در جهان در واکنش به برخی مخالفتها نسبت به فیلم محمد رسول الله (ص)، در گفتگو با رویترز اظهار داشت که برخی منتقدان فیلم آن را مشاهده نکرده اند و آنها از این فیلم انتقاد می کنند تنها به این دلیل که ایران سازنده آن است.
روزنامه «الوسط» بحرین نیز در گزارشی با اشاره به انتقادات و جوسازی های جریان های سلفی علیه فیلم محمد رسول الله (ص) نوشت: صرف نظر از آنچه که در مخالفت با این فیلم به گوش می رسد، نکته قابل اهمیت این است که رهبر عالی ایران با حضور خویش بر سر صحنه فیلمبرداری از فیلم، حمایت کامل و قوی خود از سازندگان و دست اندرکاران آن را اعلام کردند».
در این میان، روزنامه انگلیسی «گاردین» نیز با پیوستن به جرگه مخالفان فیلم محمد رسول الله (ص) در گزارشی مدعی شد: «این فیلم، یکی از پرابهام ترین فیلم های تاریخ سینمای ایران به شمار می رود.» این روزنامه در بخش دیگری از گزارش خود به بودجه فیلم محمد رسول الله (ص) اشاره کرده و می نویسد: «بسیار موجب شگفتی است در کشوری همچون ایران که با شدیدترین بحران های اقتصادی مواجه است، بودجه ای بیش از ۳۵ میلیون دلار برای ساخت یک فیلم اختصاص داده می شود.» بسیاری از تحلیلگران معتقدند که گزارش هایی از این دست که در رسانه های جهان منتشر شده اند، گویای این حقیقت است که فیلم محمد رسول الله(ص) پروژه ای عظیم بوده و توانسته رسالتی را که بر عهده داشته به نحو احسن به اتمام برساند و همین عامل خشم رسانه هایی عربی و غربی همچون گاردین است.
از سوی دیگر، روزنامه ترکیه ای «دیلی صباح» با انتشار گزارشی با بیان اینکه چهار جوان ترکیه ای از جمله یک نویسنده موفق شدند پیش از پخش فیلم محمد رسول الله (ص) در همایش مونترال کانادا، یک نسخه از آن را مشاهده کنند، نوشته است: «ساخت فیلمی در این سطح قابل ستایش است. این فیلم ابعاد اجتماعی حاکم بر جامعه اعراب در صدر اسلام را به خوبی به نمایش کشیده است.»
به گزارش عصر بشاگرد، برنامه «پانوراما» از شبکه المنار لبنان ساعت ۲۰:۳۰ به وقت بیروت و ۲۲:۰۰ به وقت تهران پیرامون فیلم سینمایی «محمد رسول الله (ص)» با حضور «غسان مسعود» بازیگر سوریه ای مشهور سینما، تئاتر و تلویزیون جهان عرب و استاد هنر در دانشگاه و بازیگر فیلم نقش «صلاح الدین» و «نبیل الحلفاوی» بازیگر مشهور مصری سینما، تلویزیون و تئاتر برگزار میشود.
بر پایه این گزارش عوامل برنامه «پانوراما» تلاش داشتند تا مجید مجیدی کارگردان فیلم سینمایی «محمد رسول الله (ص)» در برنامه حضور داشته باشد که وی در حال حاضر به دلیل اکران فیلم در جشنواره مونترال کانادا است. این در شرایطی است که بازیگران این فیلم نیز در جشنواره حضور دارند.
گفتنی است این برنامه مناظره نیست و به اهمیت و فضای فیلم در جهان عرب میپردازد و قرار است در بحثی که مطرح میشود به این نکته که چگونه برخی با ندیدن فیلم به قضاوت نشسته اند و دروغ هایی را به فیلم نسبت می دهند بپردازد.
طی روزهای گذشته به شکل های مختلف برخی از رسانه ها با دادن نسبت ها دروغ به فیلم تلاش دارند تا پیام و مفهوم اصلی فیلم را تحت تاثیر خود قرار دهند. فیلمی که به گفته مجیدی اصلیترین پیامش وفاق جهانی را در برمیگیرد. به طور مثال دانشگاه الازهر در مصر در شرایطی به نشان دادن چهره پیامبر در فیلم واکنش نشان داده است که در فیلم چنین تصویری وجود نداشته است حال این سوال همواره وجود دارد چطور رسانه ها و افرادی که فیلم را ندیدهاند به قضاوت مینشینند و انگیزه شان چیست؟
شایان ذکر است که فیلم سینمایی «محمد رسول الله (ص)» از امروز ۵ شهریور ماه در سینما های کشور به نمایش در آمده است و افتتاحیه جشنواره مونترال کانادا با این فیلم بوده که در حال حاضر عوامل فیلم در این جشنواره حضور دارند.
به گزارش بشاگرد نوین ، براساس برنامه اعلام شده از طرف جشنواره فیلم مونترال، فیلم محمد رسول الله (ص) ساعت ۱۰ صبح امروز به وقت مونترال (۱۸:۳۰ به وقت تهران) برای منتقدین و کارشناسان سینمایی حاضر در جشنواره مونترال کانادا به نمایش در آمده است.
قرار است نشست خبری کارگردان و عوامل فیلم محمد رسول الله (ص) نیز ساعت ۲ بعد از ظهر به وقت مونترال (۱۰.۵ شب به وقت تهران) در محل جشنواره برگزار شود.
به جز اکران مخصوص منتقدین و کارشناسان سینمایی حاضر در جشنواره مونترال کانادا، امروز اولین اکران بینالمللی فیلم «محمد رسول الله(ص)» در روز اول جشنواره جهانی فیلم مونترال و بهعنوان فیلم افتتاحیه این جشنواره برگزار خواهد شد.
اکران فیلم محمد رسول الله(ص) تنها برنامه روز اول جشنواره جهانی فیلم مونترال است و از روزهای بعد روزانه حدود ۴۷ فیلم در این جشنواره به نمایش در خواهد آمد. فیلم «محمد رسول الله(ص)» بهقیمت ۱۱.۵ دلار کانادا در دو سینمای اکرانکننده فیلمهای جشنواره فیلم مونترال کانادا برای مخاطبان عرضه میشود.
مهدی پاکدل، ساره بیات، مینا ساداتی و علیرضا شجاع نوری، مجید مجیدی را در سفر کانادا و در افتتاحیه جشنواره مونترال همراهی کردهاند.
برنامههای نمایش و تصاویر سالنهای نمایش دهنده فیلم «محمد رسول الله» مجید مجیدی در جشنواره فیلم مونترال بهشرح ذیل است.
پیشبینی سانس فوقالعاده برای «محمد رسول الله(ص)» در اولین روز اکران
همایون خزاعی فر، مدیر فروش موسسه نور تابان که مسئولیت پخش این فیلم را برعهده دارد درباره استقبال مخاطبین در روز اول نمایش فیلم گفت: استقبال مخاطبین بی نظیر بوده است و در سالن های آزادی، ملت، کوروش، زندگی و فرهنگ پیش فروش بلیت بعدازظهر و شب به اتمام رسیده است و احتمالاً در این سالنهای سینما سانس فوق العاده خواهیم داشت این اقبال در دیگر سالنها هم به چشم میخورد و به نظر میرسد اولین شب نمایش اکثر سینماهای نمایش دهنده فیلم سانس فوق العاده داشته باشند.
وی درباره اکران فیلم در شهرستانها نیز توضیح داد: اکران فیلم به صورت همزمان در تهران با ۱۱ شهر آغاز شده است و ۵۰ سالن سینمای شهرستان در اختیار داریم که در روزهای آتی با توجه به اقبال مخاطبین در شهرستانها تعداد سالنهای ما نیز افزایش خواهد داشت.
مدیر فروش دفتر پخش نور تابان در ادامه توضیح داد: هم اینک همزمان با تهران در استان های خراسان رضوی و جنوبی، مازندران و گیلان و شهرهای اصفهان، کاشان، شهرکرد، تبریز، همدان، قزوین و شیراز فیلم به نمایش درآمده است.
وی در خاتمه تاکید کرد: اقبال مخاطبین بسیار خوب است و ما هم تلاش میکنیم تا بتوانیم تعداد سالن سینماهای شهرستان را با توجه به توجه و اقبال تماشاگران افزایش دهیم.
یکی از موضوعاتی که در زمینه انتخابات، همیشه مورد چالش و هجمه برخی جریان های سیاسی مشخص قرار داشته است، موضوع نظارتهای شورای نگهبان بر روند انتخابات و بررسی صلاحیت کاندیداهای انتخاباتی است. این اعتراضات و هجمه ها درحالی صورت می گیرد که وظیفه نظارت و بررسی صلاحیت کاندیداها از جمله وظایفی است که براساس قانون اساسی برعهده این شورا که شامل شش فقیه و شش حقوقدان است، گذاشته شده است و این نظارت ها فراتر از قانون صورت نمی گیرد.
به گزارش عصربشاگرد به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا،برخی جریان های سیاسی کشور پس از روی کارآمدن دولت تدبیر و امید و مخالفت های مجلس با برخی سیاست ها و شخصیت های پیشنهادی دولت برای تصدی گری وزارتخانه ها، دم از تغییرات اساسی در ترکیب و آرایش سیاسی مجلس آتی می زدند و از همان موقع فعالیت های انتخاباتی خود را برای تصاحب حداکثر کرسی های مجلس شروع کردند تا با پیروزی در این انتخابات هم در عرصه سیاسی کشور بیشتر حضور داشته باشند و هم از دولت برای اجرای سیاست هایش حمایت بیشتری کنند.
اما یکی از موضوعاتی که در زمینه انتخابات، همیشه مورد چالش و هجمه برخی جریان های سیاسی مشخص قرار داشته است، موضوع نظارتهای شورای نگهبان بر روند انتخابات و بررسی صلاحیت کاندیداهای انتخاباتی است. این اعتراضات و هجمه ها درحالی صورت می گیرد که وظیفه نظارت و بررسی صلاحیت کاندیداها از جمله وظایفی است که براساس قانون اساسی برعهده این شورا که شامل شش فقیه و شش حقوقدان است، گذاشته شده است و این نظارت ها فراتر از قانون صورت نمی گیرد.
طبق روال هر دوره، عده ای که توسط این شورا به منظور کاندیداتوری انتخابات به استناد سوابق و کارنامه عملکردشان، صلاحیت شان تأیید نمی شود، به این موضوع اعتراض می کنند و برخی هم به نوعی از قانون تمکین نمی کنند و دست به اعتراض می زنند. البته در چارچوب قانون نحوه اعتراض به رأی شورای نگهبان مشخص شده است و هر شخصی که نسبت به رأی این شورا اعتراضی داشته باشد، می تواند آن را اعلام نماید تا مورد بررسی قرار گیرد؛ اما از آنجایی که برخی تا زمانی که قانون به سودشان باشد و منافع آنها را تأمین کند به آن ارج می نهند؛ پس از اعلام عدم احراز صلاحیت شان برای کاندیداتوری انتخابات دست به هوچی گری می زنند و این شورا را به انواع تهمت ها متهم می کنند.
در این بین البته رئیس جمهوری کشورمان نیز طی هفته های گذشته اظهاراتی را بر زبان آورده که با واکنش های بسیاری نیز همراه بوده است. روحانی در بخشی از اظهاراتش با بیان اینکه «اینجا جمهوری اسلامی ایران است و قانون اساسی در آن حاکم است»، اولین مخالفت خود را با ردصلاحیت برخی سیاسیون اینگونه ابراز کرده است: ما جایی را در کشور نداریم که بخواهد افراد صالح و دلسوز را که میخواهند با استفاده از تجربیاتشان به کشور خدمت کنند حالا از هر جناحی که باشند رد صلاحیت کند. تمام گروهها و دستهجات سیاسی قانونی مورد احترام هستند. همه از نظر دولت برابرند و آن جایی که باید بگوید فردی برای شرکت در انتخابات صالح است یا نه هیأتهای اجرایی هستند و ما هیأت اجرایی نداریم که یک جناح را تأیید صلاحیت کند و یک جناح دیگر را تأیید صلاحیت نکند.
او سپس نوک پیکان حملات خود را “محترمانه” به سمت شورای نگهبان گرفته و ضمن مخالفت تلویحی با “نظارت استصوابی” این شورا را به دور بودن از “اجرا”، فراخوانده است: شورای محترم نگهبان ناظر است نه مجری. مجری انتخابات دولت است. دولت مسئول برگزاری انتخابات است و دستگاهی هم پیشبینی شده که نظارت کند تا خلاف قانون صورت نگیرد. شورای نگهبان چشم است و چشم نمیتواند کار دست را بکند، نظارت و اجرا نباید مخلوط شوند باید به قانون اساسی کاملاً توجه کرده و عمل کنیم.”
روحانی در نهایت با یک مثال، اوج طعنه خود به شورای نگهبان را چنین بیان کرده است: “مگر مجلس اول پس از انقلاب اسلامی که در آن زمان حتی شورای نگهبان نیز وجود نداشت و همه حتی گروهکهای مخرب در آن حضور داشتند بهترین مجلس تاریخ این کشور نبود؟ ملت ایران ملتی بالغ، باتجربه و بزرگ است که به خوبی برای آینده خود تصمیم میگیرد.
اصلاح طلبان درباره نظارت شورای نگهبان چه می گویند؟
در این باره شبکه اطلاع رسانی راه دانا در گفتگو با ۷ تن از اصلاح طلبان در خصوص نظارت شورای نگهبان و اینکه آنها در صورت رد صلاحیت چه واکنشی از خود نشان خواهند داد سوالاتی مطرح کرد که پاسخ این ۸ عضو جریان اصلاحات به شرح زیر است.
کواکبیان: در صورت رد صلاحیت راه قانونی را طی میکنم
کواکبیان درباره اعتراضات مسبوق به سابقه اصلاح طلبان به تصمیمات شورای نگهبان ابراز داشت: ما نمی توانیم بگوییم که در گذشته هیچ گونه تضییع حقی در کار نبوده است. براساس فرمایش مقام معظم رهبری، رأی مردم حق الناس است و حتی تضییع حق الناس به صورت سهوی نیز ضمانت آور است چه برسد به اینکه عمدی در کار باشد. لذا باید نهایت دقت شود که حق هیچ کس ضایع نشود.
وی در پاسخ به این سؤال که «اگر شما در انتخابات شرکت کردید و رد صلاحیت شدید چه واکنشی نشان می دهید» اذعان داشت: من تصور نمی کنم که رد صلاحیت شوم؛ ولی اگر چنین شد راههای قانونی را طی خواهم کرد و به این موضوع بر مبنای قانون اعتراض می کنم.
پزشکیان:حرصی برای حضور در انتخابات ندارم
وزیر بهداشت دوران اصلاحات در پاسخ به این سؤال که «اگر شما کاندیدا شوید و از سوی شورای نگهبان رد صلاحیت شوید چه واکنشی نشان می دهید» گفت: من حرصی برای حضور در انتخابات ندارم و اعتقادم بر این است که تا آنجایی که انسان توان دارد باید در خدمت مردم باشد.
وی اضافه کرد: باید بستری آماده شود که انسان هایی که انگیزه و در زمینه های مختلف تخصص دارند و می خواهند به مردم شان خدمت کنند در مجلس حضور پیدا کنند. اگر شورای نگهبان بخواهد آدم های متخصص را حذف کند، این جامعه است که از عدم حضور این افراد لطمه خواهد دید.
شجاع پوریان: اصلاحطلبان با تدابیر مناسب با موضوع تأیید صلاحیتها کنار میآیند
شجاع پوریان در مورد واکنش کاندیداهای اصلاح طلب در مقابل رد صلاحیت ها از سوی شورای نکهبان تصریح کرد: واکنشی که تا کنون مجموعه های ما داشتند عکس العمل حقوقی بوده است. برخی از دوستان ما در چنین مواقعی نامه می نویسند به شورای نگهبان و استدلال های حقوقی به کار می گیرند؛ گاهی نیز این نامه ها را به صورت سرگشاده ارسال می کنند؛ همچنین برخی دیگر از دوستان موضع گیری های رسانه ای می کنند و برخی دیگر نیز در این مواقع با بی تفاوتی از کنار ماجرا عبور می کنند و حتی یک اعتراض ساده هم نمی کنند. بیش از این نیز از کسی کاری برنمی آید.
حکیمی پور:در صورت رد صلاحیت از سوی شورای نگهبان واکنش خاصی نخواهم داشت
احمد حکیمی پور عضو و رئیس فراکسیون اصلاح طلبان شورای شهر تهران و دبیرکل حزب اراده ملت ایران درخصوص دیدگاه اصلاح طلبان به موضع گیری های شورای نگهبان به عنوان یک نهاد نظارتی در انتخابات آتی مجلس اظهار داشت: به نظر من شورای نگهبان به عنوان یک نهاد قانونی باید همه جریان های سیاسی نظام را به یک چشم نگاه کند و به عنوان یک نهاد حاکمیتی عدالت را رعایت کند و نباید شائبه طرفداری از یک جناح و فشار بر روی جناح دیگر از سوی آن وجود داشته باشد. بنابراین توقع از شورای نگهبان این است که عادلانه و در چارچوب قانون به وظیفه اش عمل کند.
وی افزود: انتظار ما این است که با کمک اعضای این شورا، مردم احساس کنند که همه سلیقه های نظام در انتخابات حضور دارند و رقابت پرشوری شکل می گیرد.
دبیر کل حزب اراده ملت ایران در پاسخ به این سؤال که «اگر شما کاندیدا شوید و از سوی شورای نگهبان رد صلاحیت گردید چه واکنشی نشان می دهید» بیان داشت: من واکنش خاصی ندارم. در گذشته نیز کاندیدا شده بودم که شورای نگهبان صلاحیت من را تأیید نکرده بود.
وی ادامه داد: ما در این زمینه بحث، جدل و درگیری نداریم و فقط می توانیم در چارچوب قانون اعتراض خود را انجام دهیم و منتظر می مانیم تا مراحل آن طی شود. به طور کلی اصلاح طلبان تابع قانون هستند و توقع شان نیز این است که شرایط برای حضور همه سلایق نظام فراهم شود و مسیر قانونی طی شود.
خانجانی: اگر رد صلاحیت شوم از طریق مجاری قانونی اعتراض می کنم
جهانبخش خانجانی عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران درخصوص دیدگاه اصلاح طلبان به موضع گیری های شورای نگهبان به عنوان یک نهاد نظارتی در انتخابات آتی مجلس اظهار داشت: نمی توان از الان پیشگویی کرد که شورای نگهیبان عدالت را رعایت می کند یا خیر. چیزی که مسلم است این است که برخی از رفتارهای شورای نگهبان در گذشته براساس قانون نبوده و تعدادی از رد صلاحیت ها نادرست بوده است.
وی ادامه داد: ما امیدواریم که شورای نگهبان براساس قانون عمل کند و منویات مقام معظم رهبری مبنی بر جذب حداکثری و حفظ نیروهای معتقد به نظام و راه امام و انقلاب را سرلوحه عمل خود قرار دهد.
عضو مرکزی حزب کارگزاران در مورد اعتماد و تمکین اصلاح طلبان از تصمیمات شورای نگهبان تصریح کرد: اینکه اصلاح طلبان اعتماد کنند و به مجاری قانونی احترام بگذارند، یک بحث مجزا است؛ اما شورای نگهبان و ترکیب فعلی آن، چهره های زیادی از اصلاح طلبان را برخلاف قانون در گذشته رد صلاحیت کرده اند.
خانجانی در پاسخ به این سؤال که «اگر شما کاندیدا بودید و توسط شورای نگهبان رد صلاحیت می شدید، چه واکنشی از خود نشان می دادید» اذعان داشت: من در شرایط کنونی قصد ندارم کاندیدا شوم؛ اما اگر کاندید بودم و رد صلاحیت می شدم از طریق همه مجاری قانونی اعتراضات خود را اعلام می کردم؛ ولی اینکه پیگیری و به آن رسیدگی شود در حیطه وظایف شورای نگهبان است.
وی ادامه داد: ما امیدواریم که شورای نگهبان به گونه ای عمل کند که جامعه ما امید به آینده را از دست ندهد و به شورای محترم نگهبان اعتماد داشته باشد و احساس کند که این شورا نسبت به همه گروه های سیاسی نقش پدرانه دارد و خودش را در یک جریان سیاسی نمی بیند تا بیشتر طبق خواسته ها و وفق مراد یک جریان سیاسی رفتار کند.
این فعال اصلاح طلب خاطرنشان کرد: ما خاطرمان هست که زمانی همین شورای نگهبان مورد عتاب امام (ره) قرار گرفت و ایشان به آنها نصیحت کرده بود که از مسیر قانون خارج نشوند و جوانان را از خود ناامید نکنند.
وی در انتها در خصوص مناسب ترین رویکردی که شورای تگهبان باید آن را اتخاذ کند اذعان داشت: به نظر من اگر شورای نگهبان منویات مقام معظم رهبری و امام (ره) را مورد توجه قرار دهد؛ دلش برای نظام بسوزد و احساس کند که همه جریان های سیاسی باید نقش آفرینی کنند آن وقت می توان اطمینان پیدا کرد که مشکلی بوجود نخواهد آمد.
اشرف بروجردی: در صورت رد صلاحیت از مجاری قانونی وارد خواهیم شد
اشرف بروجردی فعال سیاسی اصلاح طلب و معاون اجتماعی و امور شوراهای وزیر کشور در دولت اصلاحات در گفتوگو با خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا درخصوص دیدگاه اصلاح طلبان به موضع گیری های شورای نگهبان به عنوان یک نهاد نظارتی در انتخابات آتی مجلس مدعی شد: براساس شناختی که ما از شورای نگهبان داریم عملکرد این نهاد بیشتر تابع سیاست های حاکمیت است تا روش و رفتار براساس قوانین و مقررات کشور! من شرع را فاکتور می گیرم و صرفا می گویم که شورای نگهبان بیشتر براساس وجوه قانونی عمل نمی کند و تابعی از سیاست های کلی است.
وی ادامه داد: اگر اعضای شورای محترم نگهبان این باور را داشته باشند که صیانت از آرای مردم و امانت داری ملاک عمل در انتخابات است، می توان انتظار داشت که شورای نگهبان تغییر رویه دهد.
این فعال سیاسی اضافه کرد: اما مواضع و صحبت های اخیر دبیر محترم شورای نگهبان نشان می دهد که تغییری در رویکردشان وجود ندارد.
بروجردی در پاسخ به این سؤال که «اگر شما کاندیدا شوید و از سوی شورای نگهبان رد صلاحیت گردید، چه واکنشی خواهید داشت» تصریح کرد: ما معتقد به اجرای قوانین هستیم و قانون را ملاک عمل خود قرار می دهیم و تبعا از مجاری قانونی وارد خواهیم شد تا حرف اصلی مان را به مردم بگوییم و کار دیگری نمی توانیم انجام دهیم.
وی ادامه داد: نه تنها نمی توانیم کار دیگری انجام دهیم؛ بلکه معتقد هم نیستیم که روش دیگری به جز اجرای قانون بتواند ملاک عمل مان باشد.
حق شناس: ما انتظار داریم شورای نگهبان به عنوان متولی امر، احترام امامزاده را حفظ کند!
محمد جواد حق شناس فعال سیاسی اصلاح طلب درخصوص دیدگاه اصلاح طلبان به موضع گیری های شورای نگهبان به عنوان یک نهاد نظارتی در انتخابات آتی مجلس اظهار داشت: به نظر من رویکرد نظام پس از حوادث سال ۸۸ و پیش از انتخابات ۹۲ نسبت به مقوله انتخابات با روندی که قبل از آن وجود داشت، تا حدودی مورد بازنگری و تجدید نظر قرار گرفت. این رویکرد را ما در سخنان و رهنمودهای نوروزی رهبر معظم انقلاب در سال ۹۲ کاملا به طور روشن و صریح مشاهده کردیم و تا پیش از انتخابات ریاست جمهوری همان سال نیز در سخنان دیگر ایشان تکمیل شد.
وی ادامه داد: ایشان در پیام نوروزی، محورهایی را درخصوص انتخابات بیان کردند که به نظر می رسد آن محورها همچنان مورد توجه ایشان است. بنابراین نهادهای اجرایی و نظارتی نظام و مشخصا آن نهادهایی که مستقیما زیر نظر ایشان فعالیت می کنند، وظایف سنگین و دشواری را برای تحقق این رهنمودها دارند و به نظر می رسد که در مقطع فعلی و انتخابات آینده، این وظایف سنگین تر نیز شده است و نیاز به توجه بیشتر و تبیین ساز و کارهای قانونمند جهت وصول به آن رهنمودها احساس می شود.
حق شناس به محورهای سخنان رهبری اشاره داشت و در مورد شاخص اول مورد نظر ایشان گفت: شاخص اول که مهمترین شاخص نیز بود، بحث حضور حداکثری در انتخابات بود. اگر بخواهیم حضور حداکثری مردم را داشته باشیم باید وزارت کشور، شورای نگهبان، هیئت نظارت، احزاب سیاسی و همچنین رسانه ها تلاش کنند تا متوسط حضور مردم در انتخابات مجلس در دوره های پیشین افزایش یابد و به یک حد مطلوب برسیم و مشارکت حداکثری فراهم شود.
وی در مورد شاخص دوم که حضور همه سلایق سیاسی در انتخابات است نیز بیان داشت: ما باید به این سمت حرکت کنیم که زمینه حضور تمامی نامزدهایی که بتوانند سلایق مختلف کشور را در مجلس نمایندگی کنند و در چارچوب قانون اساسی حاضر به فعالیت باشند را تضمین کنیم. متأسفانه یکی از مشکلاتی که در انتخابات قبلی مجلس شکل گرفته بود؛ نگاهی بود که هیئت نظارت به تبعیت از شورای نگهبان اتخاذ کرد و عملیاتی شد و آن موضوع احراز صلاحیت ها بود.
این فعال سیاسی اصلاح طلب افزود: این درحالی است که در قانون اصل بر برائت افراد است و وظیفه شورای نگهبان در این خصوص نیز احراز عدم صلاحیت کاندیداهاست است نه احراز صلاحیت آنها. بنابراین باید به سمت تفسیر درست از قانون برویم و این مشکلات را تا قبل از رسیدن به فضای رقابت های انتخاباتی به لحاظ قانونی و اجرایی حل و فصل کنیم. ما با توجه به موضوع برائت باید به سمت تقویت دیدگاه احراز عدم صلاحیت برویم؛ نه اینکه اگر دلیلی برای عدم صلاحیت نبود، شورای نگهبان با این استناد که صلاحیت نامزد برایش احراز نشده است مانع از حضور نامزدها در فضای رقابتی شود.
مدیر مسئول سابق روزنامه اعتماد ملی در ادامه به محور سوم سخنان مقام معظم رهبری اشاره کرد و ابراز داشت: نکته سومی که ایشان روی آن تأکید داشتند این بود که «حتی فرزند من نیز از نظر من خبر ندارد.» نکته ای که از این فرمایش برداشت می شود این است که نباید برخی برای توجیه دخالت هایشان در امر انتخابات، با این استدلال که از نظر رهبری خبر دارند؛ مردم را فریب دهند. چراکه زمانی که ایشان اطلاع از نظرشان را از نزدیک ترین عضو خانواده شان دریغ می کنند، پس هیچ نهادی نیز ازنظر ایشان آگاه نیست.
وی نکته های چهارم و پنجم فرمایشات مقام معظم رهبری را نیز این گونه بیان داشت: نکته چهارم این است که ایشان از تمام ایرانی ها حتی کسانی که جمهوری اسلامی را قبول ندارند، دعوت کردند تا در انتخابات شرکت کنند و نکته پنجم نیز موضوع رعایت حق الناس در انتخابات است که مخاطب این سخن وزارت کشور، شورای نگهبان و هیئت های اجرایی است.
حق شناس در پاسخ به این سؤال که «اگر شما کاندیدا بودید و توسط شورای نگهبان رد صلاحیت می شدید، چه واکنشی از خود نشان می دادید» اذعان داشت: انتظار ما از شورای نگهبان این است که به عنوان متولیان امر، احترام امامزاده را حفظ کنند. ما امیدواریم که شورای نگهبان فرمایشات رهبری را دستور کار خود قرار دهند و به قانون احترام بگذارند.
وی در انتها تأکید کرد: من به عنوان یک شهروند و یک فعال سیاسی و کسی که معتقدم انتخابات می تواند شاخص مهمی در قدرت و قوام نظام جمهوری اسلامی و کشور باشد؛ امیدوارم که شورای نگهبان این بار بتواند به خوبی به وظایفش عمل کند.
انتظار برای دیدن فیلم «محمد رسول الله (ص)» به کارگردانی مجید مجیدی به پایان رسید و اکران گسترده این فیلم سینمایی از امروز در ایران آغاز شد.
به گزارش عصربشاگرد به نقل از مهر، سینمای ایران سال های سال در انتظار رونمایی از فیلمی درباره زندگی حضرت محمد(ص) بوده است اما به دلایل مختلف این فیلم ساخته نشد تا اینکه مجید مجیدی تصمیم گرفت به خواست مردم و البته سینمای ایران لبیک گوید.
چراغ اکران «محمد رسول الله (ص)» روشن شد
مجیدی مجیدی کارگردان این فیلم سینمایی برای ساخت فیلم «محمد رسول الله (ص)» انگیزه های محکمی داشت و به گفته این کارگردان در نشست خبری این فیلم، آزرده خاطر شدنش از توهین به ساحت مقدس پیامبر در رسانه ای در دانمارک باعث شد عزم خود را جزم و چراغ ساخت این فیلم سینمایی را روشن کند.
مجیدی در نشست این فیلم درباره توضیح جزئیات دلایل ساخت این فیلم سینمایی گفت: حدود ۹ سال پیش مرا به جشنواره ای در دانمارک دعوت کردند و می خواستند برایم بزرگداشت بگیرند. همان روزها ماجرای توهین به ساحت مقدس پیامبر در رسانه ای در دانمارک پیش آمد و این مساله باعث شد که به این بزرگذاشت نروم و در آن جشنواره شرکت نکنم. آن روزها با خودم گفتم چطور میتوانم در کشوری تجلیل شوم که به باورها و اعتقاداتم توهین کرده است. به همین دلیل نامه ای به رییس وقت جشنواره نوشتم و اعلام کردم که نمیتوانم در کشوری حضور یابم که به مقدس ترین ارزشها و باورهای من توهین کرده است. من به آن جشنواره نرفتم ولی از همان موقع ذهنم مشغول این موضوع بود که چرا ما در کشور خودمان و در تمام این سال ها کاری برای پیامبر اسلام نکرده ایم و منتظر مانده ایم تا آنها حرکتی داشته باشند و سپس جواب آنها را بدهیم.
انگیزه بالای مجید مجیدی برای ساخت فیلمی درباره زندگی حضرت محمد(ص) به اندازه ای بالا بود که تصمیم گرفت عید قربان سال ۱۳۹۰ دست به کار شود و اثری شایسته خاتم پیامبران بسازد و به گفته خودش، اجازه ساخت این فیلم را هنگامی که برای حضور در جشنواره فیلم «رویش» به مشهد مقدس رفته بود، از امام هشتم شیعیان گرفت.
لوکیشن اصلی فیلم «محمد رسول الله (ص)» شهرک پیامبر اعظم (ص) بود و بیش از ۷۰ درصد از فیلمبرداری این فیلم سینمایی در این شهرک انجام شد و بخش های دیگری از فیلمنامه در کرمان و عسلویه مقابل دوربین رفت. تنها بخش این فیلم سینمایی که در خارج از ایران فیلمبرداری شد صحنه های مربوط به حمله سپاه ابرهه به مکه بود و تیم تولید نیاز به سفر به هند داشت اما پس از به توافق نرسیدن با هندی ها این بخش از فیلم «محمد رسول الله» در آفریقا فیلمبرداری شد.
مجیدی: حضور مقام معظم رهبری برکت فیلم بود
یکی از اتفاق های ارزشمند در این پروژه سینمایی بازدید مقام معظم رهبری از مراحل فیلمبرداری فیلم سینمایی «محمد رسول الله (ص)» بود که مجیدی حضور مقام معظم رهبری را برکت این فیلم عنوان کرد.
مقدمات اکران فیلم «محمد رسول الله(ص)» از پایان جشنواره سی و سوم فیلم فجر با اکران محدود در برخی از محافل سینمایی آغاز شد و پس از آن اهالی سینما برای نخستین بار از شهرک پیامبر اعظم(ص) که لوکیشن اصلی این فیلم سینمایی به شمار می آید بازدید کردند.
مجیدی پس از دریافت بازخوردهای متعدد از نمایش محدود این فیلم سینمایی تصمیم به انجام تغییراتی در مدت زمان فیلم گرفت و در توضیح این تغییرات گفت که در تدوین اولیه ۵ ساعت فیلم به دست آمد که مناسب برای سریال ۸ قسمتی است. اما در دوره های مختلف و بر اساس بازخوردهایی که دریافت شد تدوین های مختلفی در مدت زمان فیلم ایجاد شد و در آخرین تغییرات نسبت به نسخه ای که دیده شده ۱۸ دقیقه از فیلم کم شده است و در حال حاضر زمان فیلم ۲ ساعت و ۵۸ دقیقه است.
با نزدیک شدن به زمان اکران تیم تبلیغات فیلم «محمد رسول الله (ص)» در تبلیغ محیطی این فیلم نامی از هیچ یک از عوامل به میان نیاورده و این تبلیغات شهری دربرگیرنده عکس هایی از صحنه های فیلم در سطح شهر است و نوعی نوآوری در این شیوه تبلیغ دیده می شود که مجیدی دلیل آن را زیبایی عکس ها دانست که باید به صورت مستقل ارائه شوند.
اکران فیلم «محمد رسول الله(ص)» امروز ۵ شهریورماه در تهران و شهرستان ها آغاز می شود.
جشنواره مونترال نخستین حضور بین المللی فیلم «محمد رسول الله(ص)»
حضور در جشنواره بین المللی مونترال در کانادا همزمان با اکران از جمله اتفاق هایی است که برای فیلم «محمد رسول الله(ص)» رخ داده است و مجید مجیدی همراه با برخی از عوامل فیلم برای نمایش «محمد رسول الله(ص)» راهی کانادا شده است.
پیش فروش فیلم سینمایی «محمد رسول الله(ص)» از روز پنجشنبه ۲۸ مردادماه آغاز و به گفته محمد صابری مجموع سانس های پردیس های سینمایی در تهران پر شده است به این ترتیب که مجتمع سینمایی کوروش در روز اول جشنواره ۱۱ سانس برای نمایش این فیلم به خود اختصاص داده است و بر اساس آمار ارائه شده از سوی پخش کننده این فیلم سینمایی پردیس سینمایی آزادی سانس فوق العاده برای «محمد رسول الله(ص)» باز کرده است.
همچنین در آخرین جلسه شورای صنفی نمایش بهای بلیت فیلم «محمدرسول الله (ص)» در سینماهای مختلف تهران و شهرستان مصوب شد.
شهروندان تهرانی بیشترین بهای بلیت این فیلم سینمایی را با مبلغ ۱۲ هزار تومان در سینماهایی که دارای سیستم نمایش «D» هستند می پردازند. همچنین بلیت این فیلم در پردیسهای سینمایی ۱۰ هزار تومان، در سینماهای ممتاز ۸ هزار تومان و در سینماهای درجه یک ۷ هزار تومان قیمتگذاری شده است.
همچنین مبلغ هزار تومان روی قیمت بلیت های سینماها در شهرستان ها کشیده شود به این معنا که اگر قیمت بلیت در سینمایی در یکی از شهرستانها، ۶ هزار تومان بوده برای فیلم «محمد رسول الله (ص)» بهای بلیت ۷ هزار تومان می شود.
فیلم سینمایی «محمد رسول الله(ص)» ارائه تصویری واقعی از پیامبر اسلام است
فیلم سینمایی «محمد رسول الله(ص)» از محاصره مسلمانان در شعب ابیطالب آغاز میشود و به پیش از تولد پیامبر اسلام باز میگردد. در این فیلم مخاطب شاهد وقایعی است که پیش از تولد پیامبر اسلام تا ۱۲ سالگی ایشان را در بر میگیرد. صحنههای وفات مادر رسول اکرم در روستای ابواء و صحنههای مربوط به دوران شیرخوارگی و خردسالی پیامبر در روستای سعدیه هم از دیگر بخشهای فیلم است. فیلم با اولین سفر پیامبر به شام و رسیدن به صومعه بحیرا به پایان میرسد. بحیرا راهبی مسیحی است که درباره ظهور آخرین پیامبر به ابوطالب بشارت میدهد.
عوامل فیلم سینمایی «محمد رسول الله» عبارتند از کارگردان: مجید مجیدی، نویسنده فیلمنامه: کامبوزیا پرتوی، مجید مجیدی، با همکاری حمید امجد، مشاور کارگردان: رضا میرکریمی، کارگردانهای یونیت دوم: بیژن میرباقری، سیروس حسن پور، دستیار اول کارگردان و برنامه ریز: لوکا لاچین، دستیاران کارگردان: علی سبزواری، حسن نجفی، بهزاد رفیعی، محسن قرائی، مدیر فیلمبرداری: ویتوریو استورارو، فیلمبردار: حمید خضوعی ابیانه، طراح تولید (مدیر طراحی صحنه، دکور و آکسسوار): میلژن کرکا کلژاکویچ، مدیران و طراحان هنری: محسن شاه ابراهیمی، حمید قدیریان، بابیک برانمیر (بانه)، طراحی هنری: اصغر نژادایمانی، بهزاد آدینه، طراحی آکسسوار: فرانکو فوماگالی، طراحی لباس: مایکل اوکانر، طراحی گریم: جیانتو دروسی، جلوههای ویژه کامپیوتری: اسکات اندرسون، هماهنگ کننده: امیررضا معتمدی، جلوه های ویژه میدانی: کوریدوری، جواد شریفیراد، مستندسازی پروژه: محمد مقدم، مهتاره علیزاده، امور بین الملل: رضا تشکری، امور مالی: مهدی نیرومند، هماهنگی امور مدیریت پروژه: نریمان شاداب، مدیران تولید: مجتبی متولی، محمد رضا منصوری، فرهاد کینژاد، تهیه کننده های اجرایی: پروانه پرتو، علیرضا رضاداد، تهیه کننده و سرمایه گذار: شرکت سینمایی نور تابان، مدیر پروژه محمد مهدی حیدریان.
حضرت محمد (ص) سرمنشا مهر و دوستی است
براساس این گزارش علیرضا شجاع نوری در نقش عبدالمطلب پدربزرگ پیامبر اکرم (ص)، مهدی پاکدل در نقش ابوطالب عموی پیامبر (ص)، ساره بیات در نقش حلیمه دایه پیامبر (ص)، مینا ساداتی در نقش آمنه مادر پیامبر(ص)، محسن تنابنده در نقش ساموئل تاجر یهودی، داریوش فرهنگ در نقش ابوسفیان، رعنا آزادیور در نقش امجمیل همسر ابولهب، حمیدرضا تاجدولت در نقش حمزه عموی پیامبر (ص)، صادق هاتفی در نقش بحیرا راهب مسیحی، محمد عسگری در نقش ابولهب عموی پیامبر (ص) و حدود ۵۰۰ بازیگر و هنرور در این فیلم ایفای نقش کردهاند.
همانطور که مجید مجیدی بارها اشاره کرده است این فیلم در پی ارائه تصویری واقعی از پیامبر اسلام است. آنچه در این اثر سینمایی مقابل دیدگان مخاطبان قرار میگیرد حضور پرمهر و سرشار از برکت پیامبر اسلام است که هر جا که حضور مییافتند مردم را به مهر و دوستی فرامیخواندند. در فیلم نشان داده میشود که حضرت محمد (ص) از همان کودکی و نوجوانی سرمنشا مهر و دوستی بودهاند.
داستان فیلم به گونهای طراحی و اجرا شده است که این امکان فراهم است تا قسمتهای بعدی آن نیز ساخته شود و البته مجیدی نیز به این نکته اشاره داشته است که قصد ساخت قسمت های دوم و سوم آن را دارد و به گونهای می توان آن را سهگانهای از زندگی حضرت محمد (ص) دانست.
همچنین پیش فروش بلیت های این فیلم از طریق سایت سینما تیکت و سایت رسمی فیلم «محمد رسول الله (ص)» در دسترس است. آدرس رسمی سایت فیلم «محمد رسولالله (ص)» mohammadmovie.com است.
به مناسبت دهه کرامت و میلاد امام رضا (ع) ۳۳۴ فقره کمک هزینه خرید جهیزیه به مددجویان کمیته امداد امام خمینی(ره) بشاگرد اهدا شد.
علی بحیرایی معاون توانمندسازی کمیته امداد بشاگرد در گفتگو با خبرنگار بشاگرد نیوز، از پرداخت ۳۳۴ فقره کمک هزینه خرید جهیزیه به زوج های جوان زیر پوشش کمیته امداد این شهرستان خبر داد.
بحیرایی افزود: برای پرداخت این تعداد کمک هزینه خرید جهیزیه ۶ میلیارد و ۶۸۰ میلیون ریال اعتبار از محل منابع امدادی هزینه شده است.
وی اظهار داشت: این کمکهای بلاعوض در قالب خرید جهیزیه به دختران مددجویی که ازدواج کرده اند و ازدواج مجدد بانوان زیر پوشش اعطا شده است.
بحیرایی گفت: کمک هزینه خرید جهیزیه برای هر نوعروس ۲۰ میلیون ریال می باشد.
وی هدف از پرداخت کمک هزینه خرید جهیزیه به مددجویان را در راستای ازدواج آسان مددجویان و تشویق به سنت ازدواج بیان نمود.
معاون توانمندسازی کمیته امداد بشاگرد گفت: همچنین کلاسهای آموزش بهداشت روانی و مسائل دینی ، بهداشت فردی و خانوادگی ، فرهنگی و اجتماعی برای نوعروسان قبل از آغاز زندگی مشترک نیز برگزار شد
معضل کودکان کار در این روز های گرم تابستان دل هر بیننده ای را می لرزاند ، کودکانی که به جای بازی با هم سن و سال هایشان مجبور هستند برای امرار معاش خانواده هایشان از طلوع خورشید تا پاسی از شب در کوچه و خیابان و سر چهارراه ها به فروش دستمال کاغذی و بادبادک و تمیز کردن شیشه ماشین ها روی بیاورند .
رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت:
تقدیر از کاهش تورم، ثبات اقتصادی و پایان دادن به مذاکرات هستهای/ دشمنی امریکا کم نشده و درصدد نفوذ و رخنه هستند/ مواضع انقلابی را صریح و بدون رودربایستی بیان کنید/ فرهنگ باید بر اساس مبانی امام و انقلاب مدیریت شود/ ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی تشکیل شود (۱۳۹۴/۰۶/۰۴ - ۱۷:۱۰)
به گزارش عصر بشاگرد به نقل ازپايگاه اطلاع رسانيپایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبریحضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح روز (چهارشنبه) در دیدار رئیس جمهور و هیأت وزیران، فلسفه نام گذاری ایام شهادت شهیدان رجایی و باهنر را به عنوان هفته دولت، زنده ماندن شاخص های فکری، رفتاری و شخصیتی آن دو شهید عزیز خواندند و با تقدیر از تلاشهای دولت، از جمله در زمینه کاهش تورم، آرامش و ثبات اقتصادی، سلامت و بهداشت و پایان مذاکرات هسته ای، تأکید کردند: در روند حرکت عمومی کشور، «توجه کامل به تداوم دشمنی دشمنان، هوشیاری در مقابل رخنه و نفوذ بیگانگان، پرهیز از حاشیه سازی، حفظ شتاب علمی، مدیریت عرصه فرهنگ بر مبنای اصول و شعارهای امام و انقلاب، توجه به عدالت در مسیر پیشرفت، مدیریت جدی بازرگانی خارجی، تدوین برنامه ای منسجم و زمان بندی شده برای تحقق اقتصاد مقاومتی باید مورد توجه کامل مسئولان قرار داشته باشد. رهبر معظم انقلاب اسلامی در این دیدار که به مناسبت هفته دولت انجام شد، با تبریک سالروز میلاد حضرت امام رضا علیه السلام، تقارن این میلاد با هفته دولت را مبارک خواندند و خاطرنشان کردند: وجود مرقد مطهر حضرت ثامن الحجج علیه السلام در ایران از افتخارات کشور است و باید هرچه می توانیم در بزرگداشت آن جایگاه رفیع تلاش کنیم. حضرت آیت الله خامنه ای همچنین با گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر تأکید کردند: یکی از اهداف نام گذاری هفته دولت در این ایام شاخص قرار گرفتن خصوصیات رفتاری و اخلاقی آن شهیدان سرافراز برای دولتمردان است. ایشان، ایمان به اهداف امام (ره)، اخلاص، روحیه خدمتگزاری، مردمی بودن و نشست و برخاست با مردم، وسیله قرار ندادن مسئولیت برای تأمین مالی آینده خود و پایبندی به مبانی انقلاب اسلامی را از خصوصیات بارز شهیدان رجایی و باهنر برشمردند و خاطرنشان کردند: مسئولان باید متوجه باشند که رفتار و زندگی و ارتباطات آنان در جامعه فرهنگ سازی می کند. رهبر انقلاب اسلامی بعد از بیان این مقدمه، از تلاشها و زحمات رئیس جمهور و اعضای هیأت دولت در دو سال گذشته تشکر و قدردانی کردند و با اشاره به گزارش تعدادی از وزرا در این دیدار، افزودند: گزارشهایی که امروز بیان شد خوب و مناسب بود و باید به اطلاع مردم رسانده شود. حضرت آیت الله خامنه ای در عین حال این نکته را نیز متذکر شدند که گزارشهای مسئولان باید بگونه ای باشد که مردم آنها را با توجه به واقعیات زندگی خود، تصدیق کنند. ایشان در ادامه به برخی اقدامات مثبت دولت اشاره کردند و گفتند: کاهش تورم و آرامش و ثبات نسبی در زمینه اقتصادی و مهار نوسانات تند، یکی از اقدامات خوب دولت است که باید ادامه یابد. رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: البته ما به تورم دو رقمی راضی نیستم و تورم سالیانه باید به زیر ده درصد برسد. حضرت آیت الله خامنه ای، تلاش دولت برای خروج از رکود، طرح تحول سلامت، برنامه ریزی برای ادامه حرکت علمی کشور، مهار آبها، و تلاش برای مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی و طرحهای آبیاری را از دیگر اقدامات خوب دولت دانستند و با اشاره به موضوع هسته ای افزودند: پایان دادن به مذاکرات هسته ای یکی از کارهای بسیار مهمی است که انجام شده و امیدواریم که اگر در این زمینه برخی مسائل و مشکلاتی هم وجود دارد، برطرف شود. رهبر انقلاب، در عین حال، در بحث هسته ای، احتمال بی توجهی به اهداف دشمنان را از جمله نگرانی ها و دغدغه های خود برشمردند و تأکید کردند: از اول انقلاب تا امروز دشمنی صهیونیستها و امریکایی ها با انقلاب و جمهوری اسلامی کم نشده است و این واقعیت نباید به هیچ وجه در ذهن مسئولان کمرنگ شود. ایشان افزودند: البته روشهای دشمنی و ضربه زدن، ممکن است نو و جدید بشود اما همه مسئولان «سیاسی، اقتصادی، فرهنگی» باید توجه کنند که مطلقاً در نقشه طراحی شده دشمن قرار نگیرند و تصمیمات آنها خواسته یا ناخواسته به اجرای بسته مورد نظر بیگانگان کمک نکند. حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: اهداف خصمانه و صریح دشمنان در حرفها و نوشته های آنها، قابل درک است و هیچ کس نباید فراموش کند که جبهه دشمن با سلاحِ آماده در مقابل ملت و کشور، موضع گرفته است و ما نیز باید با جبهه بندی دقیق، به اقتضای موقعیتهای مختلف، در مقابل دشمنان تصمیم گیری و اقدام کنیم. رهبر انقلاب خاطرنشان کردند: البته ضرورت درک دشمنی پایان ناپذیر صهیونیستها و امریکایی ها، مختص دولتمردان نیست و آحاد مردم بخصوص عناصر دلسوز انقلاب باید این واقعیت را مورد توجه قرار دهند، اما وظیفه دولتمردان در این زمینه بیشتر است. حضرت آیت الله خامنه ای هوشیاری در مقابل تلاش دشمن برای نفوذ پیچیده و تدریجی را، ضرورتی عینی برشمردند و تأکید کردند: باید در هر شرایطی در اتخاذ مواضع انقلابی صراحت داشت و صریح و بدون رودربایستی، در مقابل دشمن مواضع انقلاب و مبانی امام بزرگوار را بدون ترس و خجالت بیان کرد. ایشان خاطرنشان کردند: اگر غفلت شود ناگهان متوجه می شویم که دشمن در جاهایی رخنه کرده و مشغول کارهای خطرناک فرهنگی، اقتصادی و سیاسی است بنابراین باید کاملاً مراقب باشیم. رهبر انقلاب اسلامی حفظ یکپارچگی مردم را از دیگر ضروریات خواندند و افزودند: حتی در راهپیمایی 22 بهمن هم، همه مردم مثل هم و از یک جناح و گروه نیستند اما جهت همه یکی است بنابراین باید از یکپارچگی و هم جهتی موجود در جامعه، کاملاً مراقبت کرد. ایشان در همین زمینه افزودند: برای مراقبت از یکپارچگی جامعه، باید از حاشیه سازی و تشتت آفرینی دوری کرد و هیچ حرف و سخنی که وحدت را خدشه دار کند بر زبان نیاورد. حضرت آیت الله خامنه ای سپس در تبیین اولویتهای این مقطع، بر حفظ شتابِ پیشرفت علمی کشور تکیه و خاطرنشان کردند: علم، زیر ساخت واقعی پیشرفت کشور است و هر قدر در این زمینه هزینه شود، سرمایه گذاری برای آینده ایران است. ایشان افزودند: باید بگونه ای برنامه ریزی و تلاش کرد که شتاب علمی در دهه دومِ چشم انداز حفظ شود و ان شاءالله بتوانیم به جرگه ی ده کشور دارای رتبه بالای علمی دنیا وارد شویم. رهبر انقلاب تبدیل حرکت علمی به گفتمان عمومی در یک دهه اخیر را ضامن حفظ رشد علمی برشمردند و افزودند: این گفتمان نشاط آور و تحرک برانگیز باید حفظ و تقویت شود. ایشان، تکیه بر شرکتهای دانش بنیان و پارکهای علم و فناوری را ضروری و اشتغال آفرین دانستند و افزودند: بگونه ای برنامه ریزی کنید که دانشجویان در مقاطع مختلف تحصیلی بتوانند وارد بازار کار و فعالیت شوند. حضرت آیت الله خامنه ای فرهنگ را اولویت دیگر این برهه از زمان برشمردند و خاطرنشان کردند: مشکلات اقتصادی موجب پریشانی فکر نمی شود اما مشکلات فرهنگی، گاه خواب را از انسان می رباید. رهبر انقلاب، تولید محصولات فرهنگی سالم و جلوگیری از تولیدات مضر فرهنگی را دو وظیفه اصلی مسئولان برشمردند و خاطرنشان کردند: در همه کشورهای دنیا، از محصولات فرهنگی مراقبت می شود بنابراین اگر برخی تولیدات اعم از نمایشی و مکتوب، با مبانی و اصول در تضاد هستند بدون رودربایستی جلوی آنها را بگیرید. ایشان با رد کامل رهاسازی فرهنگی تأکید کردند: عرصه فرهنگ باید براساس مبانی و شعارهای امام و انقلاب مدیریت و خوراک فرهنگی سالم برای جامعه تولید شود. رهبر انقلاب اسلامی، اقتصاد را اصلی ترین اولویت کشور برشمردند و چند نکته را در این زمینه بیان کردند که نکته نخست «پیشرفت توأم با عدالت» بود. ایشان افزودند: باید مراقب بود در حرکت اقتصادی، فاصله طبقاتی پیش نیاید و فقرا پایمال نشوند. رهبر انقلاب تبدیل کار و تلاش به گفتمان عمومی، و تبدیل تنبلی و بیکارگی به امری مذموم در فرهنگ جامعه را از جمله نکات مهم در برنامه ریزیها و اقدامات دانستند و افزودند: ضمن تشویق و تبلیغ کارآفرینی و تولید ثروت در کشور، باید ایجاد «مجاری درستِ کار» در دستور کار قرار گیرد و راههای جستجوی شغل در رسانه ها به مردم نشان داده شود که برخی برنامه های تلویزیون در این زمینه، خوب است. رهبر انقلاب با اشاره به ظرفیتهای گسترده کشور برای دستیابی به رشد اقتصادی بالا افزودند: مسئله مدیریت بازرگانی و تجارت خارجی خیلی مهم است. ایشان همچنین تبادل و تجارت عادلانه و تبدیل نشدن ایران به بازار کالاهای خارجی را مورد تأکید قرار دادند. حضرت آیت الله خامنه ای، اقتصاد مقاومتی را موضوع مهمی خواندند که در هرگونه برنامه ریزی باید مورد توجه کامل دولت قرار گیرد. ایشان از گزارشهای دستگاهها در این زمینه تشکر کردند اما گفتند: برخی از کارهای انجام شده مقدماتی است، برخی مربوط به اقتصاد مقاومتی نیست و برخی هم کارهای جاری دستگاههاست که جزو فعالیتهای اقتصاد مقاومتی آمده است. حضرت آیت الله خامنه ای یادآوری کردند: اقتصاد مقاومتی، بسته ای «کامل و منسجم» و محصول عقل جمعی است و برای تحقق نیز به برنامه اجرایی و عملیاتی منسجم نیاز دارد. ایشان افزودند: در این برنامه باید سهم اجرایی هر دستگاه مشخص و زمان بندی شود و به موازات رفع مشکلات و موانع، فعالیتهای دستگاهها رصد و پیگیری شود. رهبر انقلاب افزودند: بعد از طراحی این برنامه عملیاتی، گام دوم در تحقق اقتصاد مقاومتی، تشکیل یک ستاد فرماندهی قوی، هوشمند و نافذالکلمه است تا با پایش فعالیتها، اقدامات ضربتی برای حل مشکلات، و اتخاذ تصمیمات صحیح و بموقع، زمینه اجرایی شدن برنامه را فراهم کند و به مردم گزارش دهد. حضرت آیت الله خامنه ای به دولتمردان تأکید کردند: هیچ برنامه اقتصادی غیرمنطبق با سیاستهای اقتصاد مقاومتی در دستور کار قرار ندهید و برنامه ششم توسعه را نیز سریعتر و بر همین مبنا تدوین کنید. ایشان استفاده از ظرفیت بخشهای غیر دولتی از جمله بسیج و بهره گیری از اقتصاددانان و فعالان اقتصادی را برای تحقق اقتصاد مقاومتی، ضروری ارزیابی کردند. حضرت آیت الله خامنه ای خاطرنشان کردند: اگر اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی نیازمند الزامات حقوقی و قانونی و قضایی نیز باشد، مجلس و قوه قضاییه آمادگی همکاری را دارند. ایشان با اشاره به موضوع رکود و گزارش رئیس جمهور مبنی بر رشد مثبتِ 3 درصدی اقتصادی، گفتند: این رشد نشان دهنده یک جابجایی مختصر در رکود است اما اگر بطور جدی با رکود مبارزه نشود، رشد فعلی اقتصادی نیز به خطر خواهد افتاد و تورم بار دیگر روند صعودی پیدا خواهد کرد. رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به بنگاههای اقتصادی که به دلیل رکود دچار مشکل شده اند، افزودند: برخی از این مراکز تولیدی مشکل نقدینگی دارند که باید بانکها در این خصوص وارد میدان شوند اما برخی دیگر از این بنگاهها، مشکل نقدینگی ندارند و تسهیلات خود را نیز دریافت کرده اند ولی تسهیلات را در جای دیگری استفاده کرده اند که باید با آنها برخورد مناسب کرد. حضرت آیت الله خامنه ای خاطرنشان کردند: برای حل مشکل رکود، باید برخی از طرحها به بخش خصوصی سپرده شود. ایشان با اشاره به برخی آمارها مبنی بر وجود چهارصد هزار میلیارد تومان طرح نیمه تمام، افزودند: اگر ده درصد این طرحها به بخش خصوصی سپرده شود، چهل هزار میلیارد تومان وارد چرخه اقتصادی کشور می شود و تأثیرات مهمی در بر طرف کردن رکود خواهد داشت. رهبر انقلاب اسلامی سپس به لزوم توجه بیش از پیش به بخش کشاورزی اشاره کردند و با تأکید بر برنامه ریزی برای خودکفایی در کالاهای اساسی گفتند: باید ضمن استفاده از فناوری روز در کشاورزی از ظرفیت مهندسان جوان کشاورزی در استانهای مختلف نیز استفاده شود. حضرت آیت الله خامنه ای جلوگیری از واردات بی رویه میوه را مهم خواندند و خاطرنشان کردند: باید بر روستاها و صنایع تبدیلی و استفاده از ظرفیت های صنایع روستایی، تمرکز جدی تر انجام شود. ایشان بخش معدن را از ظرفیت های مهم کشور دانستند و گفتند: بازار نفت که با یک اشاره قدرتها و در پی آن اقدامات عناصر خبیث منطقه، از صد دلار به چهل دلار می رسد به هیچ وجه قابل اطمینان نیست و باید به فکر جایگزین مناسب باشیم که بهترین جایگزین، بخش معدن است. رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: باید در معدن از ظرفیت بخش خصوصی استفاده و از خام فروشی نیز جلوگیری کرد. حضرت آیت الله خامنه ای موضوع آب و صرفه جویی در آن و اصلاح آبیاری کشاورزی را نیز مهم دانستند. در ابتدای این دیدار آقای روحانی رئیس جمهور گزارشی از اقدامات دولت در عرصه های مختلف، در دو سال گذشته بیان کرد. رئیس جمهور ایجاد آرامش در فضای اقتصادی و اجتماعی کشور را بزرگترین دستاورد و سرمایه مهم دولت در دو سال گذشته خواند و گفت: دولت تمام تلاش خود را بکار گرفته تا به وعده های داده شده عمل کند که از جمله آنها کاهش تورم نقطه به نقطه 5/11 درصد و تورم دوازده ماهه 8/13 درصد است. آقای روحانی خروج از رکود را یکی دیگر از اقدامات دولت برای انجام وعده ها برشمرد و افزود: خروج از رشد اقتصادی منفی و رسیدن به رشد اقتصادی مثبتِ 3 در سال نود و سه، نشانه بارز خروج از رکود است و امیدواریم امسال نیز رشد مثبت اقتصادی ادامه یابد. رئیس جمهور با تأکید بر اهتمام دولت برای اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی، افزایش نوزده درصدی صادرات غیر نفتی و ایجاد تعادل نسبی میان واردات و صادرات را از علائم حرکت در مسیر اقتصاد مقاومتی خواند و گفت: البته دولت در دو سال گذشته با موانع و چاله های بزرگی مواجه بوده است که یکی از این چاله ها پرداخت یارانه های نقدی است. آقای روحانی با تأکید بر لزوم حذف تدریجی یارانه ها، مسکن مهر را یکی دیگر از چاله های بزرگ پیش روی دولت یازدهم برشمرد و افزود: بدهیهای دولت که از دوره قبل بجا مانده بود یکی دیگر از موانع دولت یازدهم بوده است. رئیس جمهور در جمع بندی عملکرد اقتصادی دولت، آن را بطور نسبی موفقیت آمیز دانست و خاطرنشان کرد: ما در دوران جدید پساتحریم نیازمند طراحی جدید هستیم تا ضمن تأکید بر درون زا بودن، بتوانیم منابع و سرمایه های جدید خارجی، و فناوری جدید را نیز جذب کنیم. آقای روحانی، اهتمام بر حقوق شهروندی و رعایت حقوق همه اقوام و مذاهب را از دیگر اقدامات دولت برشمرد و با اشاره به رتبه علمی شانزدهم ایران در دنیا افزود: در دو سال گذشته صندوق نوآوری و شکوفایی فعال شده است و امسال 1500 میلیارد تومان وام در اختیار شرکتهای دانش بنیان قرار می گیرد. رئیس جمهور در خصوص عملکرد دولت یازدهم در سیاست خارجی، جمع بندی مذاکرات هسته ای با هدایت های مقام معظم رهبری را مهم ترین دستاورد در این عرصه خواند و خاطرنشان کرد: تیم مذاکره کننده هسته ای، هیچگاه منفعل نبود و مستقل و شجاعانه از منافع ملی، عزت ملی و قدرت دفاعی کشور دفاع کرد و کار بزرگی را انجام داد. آقای روحانی حفظ فناوری هسته ای و تجاری سازی آن، لغو قطعنامه های قبلی شورای امنیت در مورد ایران، برداشته شدن تحریم های مالی و اقتصادی بعد از اجرای توافق و خروج پرونده ایران در ده سال آینده از شورای امنیت را از دستاوردهای مذاکرات هسته ای برشمرد و گفت: اکنون به مرحله ای رسیده ایم که نام آن را باید «بازدارندگی حقوقی» گذاشت. رئیس جمهور همچنین با اشاره به اقدامات دولت یازدهم در عرصه های فرهنگی، اجتماعی و سلامت، برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان در اسفند ماه امسال را، از مهمترین مسائل پیش روی دولت دانست و افزود: دولت خود را مقید به قانون می داند و برای همه نهادهای مرتبط با انتخابات، احترام قائل است. در این دیدار پس از سخنان کوتاه آقای جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، آقای نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز در گزارشی از فعالیت های این وزارتخانه از رشد 6.7 درصدی حوزه صنعت و افزایش سرمایه گذاری در آن و همچنین رشد 19 درصدی صادرات غیرنفتی خبر داد و گفت: دولت واردات خودروهای لوکس را ممنوع و واردات کالاهای غیرضروری را محدود کرده است و تلاش کرده ایم کالاهای مورد نیاز دستگاه های دولتی در داخل کشور تهیه شود. آزادسازی 80 درصد ارضی کشور در حوزه معادن به منظور اکتشاف و تکمیل زنجیره تولید معادن، دو دستاورد دیگر وزارت صنعت، معدن و تجارت بود که آقای نعمت زاده به آن اشاره کرد. آقای چیت چیان وزیر نیرو هم در گزارشی چالش های عمده این وزارتخانه را فاصله بین درآمدها و هزینهها و انباشت بدهی ها، خشکسالی و تغییر اقلیم و برداشت بیرویه و غیرقانونی از منابع زیرزمینی برشمرد و خاطرنشان کرد: تغییر جهت به مدیریت مصرف و مدیریت یکپارچه منابع آب، تشکیل جلسات شورای عالی آب، کاهش مشکلات اجتماعی در حوزه آب، از جمله اقدامات وزارت نیرو در حوزه آب بوده است. وزیر نیرو افزود: بهره برداری از 29 واحد نیروگاهی با ظرفیت بیش از چهار هزار مگاوات، برنامه ریزی برای کاهش تلفات شبکه توزیع، استفاده از 17 فناوری جدید در صنعت برق با تکیه بر توان داخلی، و صادرات خدمات فنی مهندسی به ارزش سه و هشت دهم میلیارد دلار از جمله فعالیت های وزارت نیرو در حوزه برق بوده است. وزیر نفت هم برنامه دولت در بخش میادین مشترک را افزایش تولید خواند و گفت: در میادین مشترک نفت، برداشت از 70 هزار بشکه به 100 هزار بشکه در سال جاری رسید و در سال 95 به 260 هزار بشکه افزایش خواهد یافت. آقای زنگنه به افزایش 12 درصدی تولید گاز در سال 93 اشاره کرد و افزود: تکمیل 25 فاز از 27 فاز پارس جنوبی تا پایان دولت، گازرسانی به 5/2 میلیون خانوار در کشور و توقف صادرات میعانات گازی جزء برنامه های وزارت نفت تا پایان دولت است. وزیر نفت به افزایش 15 درصدی صادرات نفت در چهارماهه اول سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل نیز اشاره و تأکید کرد: صنعت نفت جزء اهداف اصلی تحریمهای دشمنان بود اما توانستیم برنامه ها و فعالیتهای خود را در این شرایط با قوت به پیش ببریم. آقای حجتی وزیر جهاد کشاورزی نیز در گزارش خود، به توقف روند کاهشی جنگلهای شمال و کاهش فشار بر مراتع و پوششهای گیاهی اشاره کرد و افزود: در بخش تولید و آبیاری کشاورزی، برنامه دولت فرهنگ سازی و ترغیب مردم به کاهش استفاده بی رویه از منابع آبی زیرزمینی، افزایش بهره وری و کاهش مصرف آب با ترویج سیستم های جدید آبیاری و افزایش کشت گلخانه ای است. وزير بهداشت،درمان و آموزش پزشکی آخرين عضو هيأت دولت بود كه گزارشي از حوزه كاري خود بيان كرد. آقای قاضی زاده هاشمی از رشد علمی در حوزه بهداشت و درمان، پرداخت بدهی ها در بخش سلامت، افزایش دسترسی مردم به دارو و کاهش واردات آن خبر داد و گفت: در حال حاضر پزشکان در همه مراکز بهداشتی در شهرهای زیر بیست هزار نفر به مردم خدمات ارائه می دهند. آقای قاضی زاده هاشمی فراهم شدن خدمات بهداشتی برای حاشیه نشینان، کاهش پرداخت هزینه های درمان و تجهیزات و ملزومات پزشکی و بیمه شدن 10 میلیون نفر را از دیگر خدمات وزارت بهداشت عنوان کرد و افزود: چهار هزار پزشک متخصص در مناطق مختلف کشور مشغول فعالیتند و مردمِ نقاط محروم و مرزی نیز به متخصصان دسترسی دارند. در پایان این دیدار اعضای هیات دولت نماز ظهر و عصر را به امامت رهبر معظم انقلاب اسلامی اقامه کردند.
رهبر انقلاب اسلامی، حج را مظهر و فرصت واقعی برای «وحدت اسلامی» دانستند و بر ضرورت انتقال تجربیات وحدت بخش ملت ایران در این فریضه دینی تاکید کردند.
به گزارش عصربشاگرد به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (شنبه) در دیدار دست اندرکاران و کارگزاران حج و سفرهای عتبات، حج را ضامن “تداوم اسلام” و مظهر “وحدت و عظمت” امت اسلامی خواندند و با تأکید بر توجه همزمان به ابعاد اجتماعی و فردی این فریضه بزرگ، انتقال تجربیات وحدت بخش ملت ایران در کنگره عظیم حج را موجب همبستگی، همدلی و اقتدار بیشتر امت اسلامی برشمردند.
ایشان با اشاره به خصوصیات بی نظیر حج نسبت به سایر فریضه های اسلامی افزودند: حج دو جنبه متفاوت فردی و اجتماعی دارد که رعایت هر دو جنبه در سعادت دنیوی و اخروی حجاج و ملتهای مسلمان، تأثیر استثنایی دارد.
رهبر انقلاب، زیارت خانه خدا و مناسک حج را، فرصتی بی نظیر برای تطهیر روح، نزدیکی به پروردگار و فراهم کردن توشه تمامی عمر دانستند و خطاب به زائران خانه خدا افزودند: تک تک اعمال حج را قدر بدانید و روح و جانتان را در سرچشمه این نعمت بزرگ، پاکیزه و سیراب کنید.
حضرت آیت الله خامنه ای در تشریح جنبه اجتماعی حج نیز به حضور همزمان همه ملتها با همه تفاوت های نژادی، مذهبی، فرهنگی و ظاهری در مکه و مدینه اشاره کردند و افزودند: حج مظهر و فرصت واقعی “وحدت اسلامی” است.
ایشان با انتقاد شدید از کسانیکه با انواع روشها از جمله بزرگ کردن مفهوم ملیّت، حقیقت و اهمیت امت اسلامی را کمرنگ می کنند افزودند: حج، نمونه ای معنادار از تشکیل امت اسلامی و فرصت بسیار بزرگ برای همزبانی، همدلی و ابراز همدردی مسلمانان جهان است.
رهبر انقلاب تجلی عظمت امت اسلامی و فرصت تبادل تجربیات را از دیگر نکات مهم جنبه اجتماعی حج برشمردند و افزودند: بیان و انعکاس تجربیات مفید ملتهای مسلمان، تقویت امت اسلامی را به همراه می آورد.
ایشان در همین زمینه به تجربیات موثر و کارآمد ملت ایران در دشمن شناسی، اعتماد نکردن به دشمن و اشتباه نگرفتن دوست با دشمن اشاره کردند و افزودند: مردم ما با درکی ستایش برانگیز، دریافته اند که استکبار جهانی و صهیونیزم، دشمن حقیقی و لجوج ملت ایران و امت اسلامی اند و به همین دلیل در همه اجتماعات عظیم ملی و اسلامی، علیه آمریکا و صهیونیزم شعار داده اند.
حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: در ۳۶ سال اخیر، استکبار گاه دشمنی با ایران را از زبان و رفتار کشورهای دیگر پیگیری کرده است اما ملت ایران همیشه متوجه بود که این کشورها فریب خورده و آلت دستند و دشمن واقعی، همان آمریکا و اسرائیل است.
رهبر انقلاب به تجربه ناموفق روی کار آمدن برخی گروههای اسلامی در بعضی کشورها اشاره کردند و گفتند: آنها برخلاف ملت ایران، جای دوست و دشمن را اشتباه گرفتند و ضربه اش را نیز خوردند.
حضرت آیت الله خامنه ای اتحاد را از دیگر تجربه های قابل انتقال ملت ایران به ملتهای دیگر در موسم حج برشمردند و افزودند: مردم ایران با وجود همه اختلاف های ” عقیدتی، فکری و سیاسی” و تفاوتهای قومیتی، وحدت ملی را حفظ کرده اند و قدر این نعمت الهی را به خوبی می دانند که این تجربه گرانقدر باید به دیگر ملتهای مسلمان منتقل شود.
ایشان درگیری داخلی در برخی کشورها را به بهانه های مذهبی، سیاسی و حتی حزبی، نتیجه قدرناشناسی نعمت وحدت برشمردند و افزودند: خداوند با هیچ ملتی، “قوم و خویشی” ندارد و اگر مردمی قدر اتحاد و همدلی را ندانند خداوند آنها را به بلیّه اختلاف و درگیری و خونریزی دچار می کند.
حضرت آیت الله خامنه ای توطئه های ظالمان جهانی را بر ضد اسلام و ایران و نظام اسلامی یادآورد شدند و افزودند: آنها در واقع نه بر ضد شیعه یا ایران، بلکه بر ضد قرآن توطئه می کنند چرا که می دانند قرآن و اسلام، کانون بیداری بخش ملتهاست.
رهبر انقلاب با استناد به تلاش بی وقفه مستکبران برای دستیابی به راههای متنوع نفوذ و ضربه زدن به مسلمانان افزودند: به پشتوانه حمایت بی پایان مالی استکبار، دهها مرکز و کانون فکری و سیاسی در آمریکا، اروپا، فلسطین اشغالی و کشورهای وابسته، در حال مطالعه و بررسی اسلام و شیعه هستند تا راههای مقابله با عوامل بیدارساز و اقتدار آفرین امت اسلامی را شناسایی و عملیاتی کنند.
ایشان افزودند: زورگویان جهانی، ایجاد خشونت و تفرقه به نام اسلام را کاملاً جدی دنبال می کنند و در تلاشند با بدنام کردن دین مبین اسلام، به جان هم انداختن ملتها و حتی ایجاد درگیری میان یک ملت، امت اسلامی را تضعیف کنند که انتقال تجربیات وحدت بخش و دشمن شناسانه ملت ایران به دیگر ملتها در ایام حج می تواند این توطئه را خنثی کند.
رهبر انقلاب خاطر نشان کردند: البته انتقال تجربیات مفید ملتها به یکدیگر در موسم حج، مخالفانی دارد اما به هر حال باید راه آنرا پیدا کرد.
حضرت آیت الله خامنه ای در بخش پایانی سخنانشان با اشاره مجدد به لزوم توجه همزمان به ابعاد فردی و اجتماعی حج، تأکید کردند: مبادا حجاج محترم فرصت بی نظیر تنفس در شهر معطّر پیامبر و حضور عبادی و شوق آور در مکه معظّمه و خانه خدا را با کار بسیار غلط گشت و گذار در بازار و خرید کالا از دست بدهند و حسرت استفاده نکردن کامل از فرصت بی نظیر و نشاط آور حضور در مسجد الحرام و مسجد النبی را برای همه عمر بر دل خود بگذارند.
رهبر انقلاب در سخنان خود همچنین، تلاش برای برگزاری حج را از زیباترین و با شکوهترین مسئولیت ها خواندند و با تشکر از زحمات مسئولان حج افزودند: همه توان خود را برای تحقق حجِ مطلوب به کار گیرید.
پیش از سخنان رهبر معظم انقلاب، حجت الاسلام والمسلمین قاضی عسکر نماینده ولی فقیه و سرپرست زائران ایرانی با تبریک دهه کرامت، شعار حج امسال را «حج، معنویت، بصیرت و همدلی اسلامی» اعلام کرد و گفت: تدوین راهبردهای دهگانه و طرح تعالی حج، ارتقای سطح دانش نیروی انسانی، ارائه آموزش های معرفتی برای زائران و روحانیون کاروانها، برگزاری نشستهای علمی و استفاده از ظرفیت زائران و کارگزاران از جمله فعالیت ها و رویکردها در برگزاری مراسم حج است.
نماینده ولی فقیه و سرپرست زائران ایرانی افزود: حج امسال باید ضمن حفظ عزت و کرامت ملت ایران به کانون وحدت مسلمانان جهان تبدیل شود.
اوحدی رئیس سازمان حج و زیارت نیز با بیان گزارشی از فعالیت های این سازمان، روان سازی فرایند ثبت نام زائران، اعزام ۶۲ درصد زائران با پرواز مستقیم به مدینه، ایجاد تنوع در برنامه غذایی، تامین بخش عمده اقلام مورد نیاز زائران از داخل کشور، کاهش قیمت تمام شده خدمات و اطلاع رسانی هوشمند را از اقدامات و برنامه های سازمان حج و زیارت برای برگزاری مراسم حج امسال خواند و گفت: پیش بینی های لازم به منظور تشرف ۶۴ هزار زائر کشورمان به حج در قالب ۴۵۵ کاروان صورت گرفته است.
همچنین رهبر انقلاب پیش از آغاز این دیدار از نمایشگاه عکس و کتاب ویژه حج بازدید کردند.
خبر بازگشایی مدارس در روزهای پنج شنبه برای سال تحصیلی آینده کذب محض است و فقط برخی مدارس با صلاحدید اولیای مدرسه می توانند پنجشنبه ها هم کلاس بگذارند.
به گزارش عصر بشاگرد به نقل از خبرگزاری صدا وسیما، دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش یک خبر خوب و یک خبر بد به دانش آموزان دوره ابتدایی داد.
خبر خوب ادهم این بود که شایعه بازگشایی مدارس در روزهای پنجشنبه صحت ندارد و پنجشنبه ها همچنان تعطیل است.
اما خبر بد این بود که حدود 6 هزار مدرسه ابتدایی می توانند با صلاحدید اولیای مدرسه، پنجشنبه ها هم برای بچه ها کلاس بگذارند.
ادهم در این باره گفت: طرح آزمایشی بازگشایی مدارس در روزهای پنج شنبه، پارسال در 2 هزار و 151 مدرسه ابتدایی اجرا شد و سال تحصیلی آینده هم قرار است با موافقت اولیای مدرسه در حدود 6 هزار مدرسه ابتدایی بصورت آزمایشی اجرا شود اما اجرای رسمی و سراسری آن در سال تحصیلی آینده در دستور کار آموزش و پرورش نیست.
وی تاکید کرد: تاکنون هیچ مصوبه ای در شورای عالی آموزش و پرورش برای اجرای رسمی و سراسری تعطیلی پنجشنبه های مدارس نداشته ایم و تاکنون آنچه اجرا شده یک طرح آزمایشی بوده است و نتایج آن هنوز مشخص نشده است.
ایشان «عزت ملک خانم» نخستین خانم خبرنگار ایرانی هستند. دختر امامقلی میرزای عمادالدوله دولتشاهی، پسر محمد علی میرزا دولتشاه، فرزند فتحعلی شاه قاجار که از سال۱۳۰۶ ملقب به «اشرف السلطنه» شدند.
کسانی که تا دیروز در روستاها قدم میزدند امروز انقلابی شدند!
این سخن یکی از سران عالی رتبه مملکت است.این یک نگاه تحقیر آمیز به روستاییان است، این گونه بیانات زیر سوال بردن فرهنگ روستاییان است.
متاسفانه این گونه اظهار نظر که اخیرا از سوی برخی شنیده میشود که نمیتوان به راحتی و سکوت از کنار آن گذشت و هر روستایی که شنیده باشد قطعا نقدی یا اعتراضی بر آن دارد.
مگر روستاییان قابل احترام نیستند؟ مگر روستاییان عضوی از این سرزمین ایران نیستند؟ مگر روستاییان هیچ حق روستایی ندارند؟ مشکل آنها چیست که در مورد آنها باید اینگونه اظهار و نظر کرد؟
آیا میدانستید که از همت و تلاش همین روستاییان است که با همبستگی و همدلی در پای صندوق رای برخی ها رو به مقام های بالایی رساندند؟ آیا میدانستید که بعضی افراد از برکت همین روستاییان به نان و نوایی رسیده اند؟
از دل همین روستاها بوده اند که افرادی برخواسته و در راه حق و دفاع از ناموس خود شهید شده اند و اکنون نیز برخی ها مانند جانبازان و آزاده گان نه تنها مورد محبت قرار نمی گیرند بلکه از بی مهری زیاد نیز بی نسیب نیستند.
چرا باید با کلمات و جملات، به روستاییان که افرادی پاک و متدین هستند توهین شود؟ شما خود مشاهده میکنید که در همه حماسه های انقلابی،روستاییان با اتحاد و همبستگی حضور دارند و پایبند به نظام جمهوری اسلامی ایران و ولایت فقیه هستند.
شهید محمود صارمی، در سال ۱۳۴۸ در یکی از روستاهای اطراف بروجرد به نام «چهار بره» به دنیا آمد.
به گزارش عصر بشاگرد؛شهید صارمی در کنکور سراسری، در رشته جغرافیای انسانی در دانشگاه تهران قبول شد و به همین علت تهران را برای زندگی برگزید. او پس از گذراندن چند ترم، از طریق بسیج دانشجویی دانشگاه تهران راهی جبهه های نبرد حق علیه باطل شد و مدت هفده ماه در آن جا ماند و سپس به دانشگاه بازگشت و به ادامه تحصیل پرداخت. در سال ۱۳۷۰ مشغول به همکاری با خبرگزاری جمهوری اسلامی گردید و سال ۱۳۷۱، در حالی که به تحصیلات خود در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه شهید بهشتی ادامه می داد، ازدواج نمود.. او پس از چهار سال، به سمت دبیر سرویس فارسی ایرنا برگزیده شد. شهید صارمی در ۲۶ دی ماه سال ۱۳۷۵ به عنوان مسئول دفتر خبرگزاری ایرنا در افغانستان، راهی مزار شریف شد و حدود دو سال بعد، در هفدهم مردادماه ۱۳۷۷، در نهایت مظلومیت به دست گروه طالبان به شهادت رسید. یادش گرامی باد.
نکته:
شهید محمود صارمی یک روستا زاده انقلابی بود، مردم مظلوم افغانستان را هم چون خانواده خود دوست داشت، او با آن ها بر سر یک سفره می نشست و از درد و مشکلات ایشان رنج می برد.
محمود به قدری با آن مردم مأنوس شده بود که درد آن ها را درد خود می دانست و در سرمای زمستان، لباس های گرم خود را به ایشان می بخشید. همسر شهید صارمی در مورد او می گوید: «بهترین واژه ای که در مورد ایشان می توانم بگویم این است که شهید صارمی، یک دوست خوب برای من بود. او واقعا یک مدیر بود و در تمام مراحل زندگی، با برنامه ریزی عمل می کرد». پدر شهید صارمی هم در مورد او می گوید: «شهید صارمی در دوران کوتاه عمر پربار خود، سختی های فراوانی کشید. خانواده صارمی از او تنها به عنوان یک دوست یاد نمی کند، بلکه او را انسانی قوی معرفی می کند که در همه زمینه ها استعداد داشت و یکی از افتخارات مردم بروجرد بود».
مدرس ارتباطات و رسانه در دانشگاههای هرمزگان گفت:مسائل مشکلات استان در آینه خبر استان اطلاع رسانی و حساس سازی منعکس نمی شود و خبرنگاران تنها منعکس کننده تولیدات روابط عمومی ها هستند.
به گزارش عصر بشاگرد؛سیدرضاهاشمی زاده ، مدرس ارتباطات و رسانه در دانشگاههای استان هرمزگان در گفتگو با خبرنگار هرمز با بیان اینکه خبرنگاری و تولید محتوای خبری نیاز به آموزش و مهارت دارد، گفت:خبرنگار زبده کسی است که خود را از آموزش و تجربه محدود نمی کند و خبرنگارمانند انسانی که به اکسیژن نیاز دارد به آموختن نیازمند است.
وی با اشاره به آموزش های دانشگاهی رشته روزنامه نگاری در استان تصریح کرد:آموزش های دانشگاهی بر اساس چند دهه پیش تهیه شده که پوشش دهنده جامعه خبری نیست و در سالهای اخیر به دلیل مسائل مختلفی ورودی دانشجو به این رشته کاهش یافته است.
هاشمی زاده اظهار کرد:در استان هرمزگان با دو دسته از رسانه های مرتبط به دولت و بخش خصوصی مواجهه هستیم که در بخش دولتی به دلیل سالها فعالیت از پختگی و مهارت بیشتری برخوردار هستند.
وی افزود:این به این معنا است که فعالیت رسانه های دولتی استان در سطح متوسط است و نسبت به رسانه های غیر دولتی از استاندارد های قابل قبولی برخوردارند.
هاشمی زاده با بیان اینکه جایگاه خبری استان در اطلاع رسانی در حد متوسط است، گفت:مسائل مشکلات استان در زمینه های زیست محیطی، کمبود آب، بحران های طبیعی و غیره در آینه خبر استان اطلاع رسانی و حساس سازی منعکس نمی شود و خبرنگاران عادت کرده اند تنها منعکس کننده تولیدات روابط عمومی ها و مراکز تهیه کننده خبر باشند.
مدرس ارتباطات و رسانه در دانشگاههای هرمزگان با بیان اینکه با ظهور اینترنت جنبش دیگری در حوزه مجازی، تارنماها، وبلاگ ها و روزنامه نگاری شهروندی بر اساس تجربه شخصی در حال گسترش است، تاکید کرد:رشته های دانشگاهی نتوانسته خود را با فعالیت های ارتباطی در عرصه مجازی منطبق کند و عقب افتادگی وجود دارد.
وی اظهار کرد: تولید آگاهی نیازمند سواد خبری است که با دانش آموختگی، تسهیلات مرتبط خبری و کسب تجربات افراد وابسته است.
هاشمی زاده تاکید کرد:خبرنگاران هرمزگان از حضور میدانی و در صحنه بودن دور شده اند و خود را در اتاق محبوس کرده که بیشتر به آماده خوری خبری عادت کرده اند لذا خبرنگار باید در صحنه حضور داشته باشد و به دنبال تحقق خواسته های مردم باشد.
وی تصریح کرد: اگر صدای مردم در برابر کلمات خبرنگاران شنیده نشود، اعتماد عمومی به خبر کاهش می یابد و در حال حاضر نیز تیراژ رسانه های چاپی از استقبال شایانی برخوردار نیست.
مدرس ارتباطات و رسانه در دانشگاههای هرمزگان خاطر نشان کرد: کسی که نام خبرنگاری را می یابد تصور می کند دارای دانش است و نیازی برای حضور در دوره ندارد که این مسئله غرور کاذب است و کاربردی بودن روزنامه ها و اثر بخشی را نخواهد داشت.
بازیگر توانا صدا وسیمای مرکز خلیج فارس با اشاره به اینکه هنرمند اول باید هنرمند خانواده اش باشد،گفت : اگر هنرمند برای خانواده اش خوب هنرمندی کرد هنرمند خوبی برای مردم و جامعه خواهد بود .
به گزارش عصر بشاگرد ،علی قریشی معروف به “خالو کریم” یکی از شادی آورترین هنرمند هرمزگانی در گفتگو با خبرنگار فرهنگ کده اظهار کرد : از سال 1383 به استخدام صدا و سیما در آمدم و از سال 1372 در این سازمان مشغول بکار شدم و کار خودم را از رادیوی مرکز خلیج فارس شروع کردم .
وی در پاسخ به سوال خبرنگار فرهنگ کده که چی شد به خالو کریم مشهور شدید؟ افزود: سال ۷۲ تو مدرسه سید حسن دانشور درس میخوندم که یه نمایش به اسم جاسم گدا رو با بچه های مدرسه بازی کردیم و اون بازی تو سن۱۲ سالگی واسه من نقطه شروع شد و من توسط خانم سقایی و مرحم دادوند استعدادیابی شدم و آقای دادوند از من تست گرفتن و بهم پیشنهاد دادن که میایی تو صداسیما و برای برنامه ها نقش بازی کنی؟ منم گفتم خدا کریمه که ایشون گفتن ای خالو اسم کریمم بد نیستا و اینجوری شد که خالو کریم شدم .
قریشی بیان داشت : با اینکه مردم همیشه بنده رو خندان و شاد دیده اند و دوست دارم همیشه این حس را داشته باشم و تنها چیزی که در زندگی منو ناراحت می کند بیماری فرزندم است که به لطف خدا و دعای مردم خوب برطرف شده است .
وی ادامه داد : سریالی در مراحل تهیه آزمایشی با حضور بنده در مرکز خلیج فارس در دست تهیه است که از این مرکز بزودی پخش خواهد شد .
خالو کریم با توجه به تشیع پیکر مطهر شهدا در برخی نقاط استان هرمزگان گفت : شهدا اسطوره های استان و کشورند و ما هر چه داریم از شهدا داریم شهدا رفتند تا ما فرهنگ سازی کنیم امنیت حاضر حاصل جانفشانی های شهدای اسلام وانقلاب است و اگر شهدا نبودند ما نیز امینت نداشتیم . وی با بیان اینکه تمایلی ندارم که سایر لهجه ها یا فرهنگ ها رو وارد شخصیت بکنم افزود: خالو کریم با این تیپ و شخصیت بین مردم جا افتاده است.
قریشی اضافه کرد : اولین نقشی که برای تست در صدا و سیما بازی کردم نقش یه پیرمرد بود و پولش رو گم کرده بود و به همه هم مشکوک بود.
خالو کریم در ادامه گفت : شروند خونی رو از پدرم من از بچگی تو همون مسجد محله پانهو که بودیم و بابام مداحی میکرد بدون هیچ کلاس حرفه ای ازش یاد گرفتم .
قریشی تصریح کرد : اگر شخصیت خالو کریم نباشم دیگه اصلا بازی نمیکنم و دوست ندارم شخصیتی جز خالو کریم داشته باشم و کار جدی اصلا به روی من نمیاد.
وی با بیان اینکه از این همه سفر کردن خسته نشده ام بیان کرد : خالو کریم از شروند خوندن و سفر کردن به خدا قسم که خسته نمیشه و خالو کریم تا حالا بیش از 500 روستا رو سفر کرده جوری شده که بهش لقب مارکوپلو رو دادن حتی برای دیدن رویمردم ، دیگه سختی براش مهم نبوده و نیست یه بار یادمه سال۸۷ بود که ۴۵ دقیقه با الاغ ، سواری کردم تا به شهر شیب در بشاگرد برسم.
مدیر کل کمیته امداد امام خمینی (ره) شهرستان بشاگرد گفت: در حال حاضر بیشترین تلاش ما باید در کار توانمندسازی مددجویان باشد و ما باید برای سایر استانها الگو باشیم.
به گزارش عصر بشاگرد، حاج محمود والی مدیر کل کمیته امداد امام خمینی (ره) شهرستان بشاگرد در جمع کارکنان این اداره گفت: ما همواره باید به یاد خداوند باشیم، مطیع امر الهی باشیم و سعی کنیم مطیع شیطان نباشیم. ما همه امدادی هستیم و متصل هستیم به مقام معظم رهبری و باید حواسمان جمع باشد و همچنین از یک طرف به فقرا و درماندگان وصل هستیم.
والی اظهار داشت: ما همه پرسنل مجموعه امداد هستیم و باید تمام تلاش خود را بکنیم تا خصوصیات اخلاقی خوبی داشته باشیم و با صبر و حوصله زیاد با مردم رفتار کنیم. همه ما یک روز رفتنی هستیم و تنها چیزی که از ما ماندگار خواهد شد اخلاق و رفتار خوب است.
وی افزود: در حال حاضر بیشترین تلاش ما باید در کار توانمندسازی مددجویان باشد و ما باید برای سایر استانها الگو باشیم.
حاج محمود در خطاب به کارکنان امداد بشاگرد گفت: به هیچ عنوان به فکر پست و مقام نباشید و تمام فکر و ذکر شما کار و خدمت به مددجویان باشد چرا که در امداد پست و مقام وجود ندارد و همه باهم دوست و رفیق هستیم
مدیر کل کمیته امداد بشاگرد ادامه داد: من والی با همه شما پرسنل دوست، رفیق و همکار هستم و هیچ گونه ادعای بزرگتری نسبت به شما ندارم.
محمود والی گفت: آقای فتاح رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) کشور نظر مثبتی نسبت به شهرستان بشاگرد دارد و منظورشان این است که بشاگرد باید توانمند باشد.
والی افزود: باید تلاش شود که خروجی مددجوی امداد فقط فوتی و ازدواج نباشد، با خودکفائی و توانمند سازی هم خروجی داشته باشد.
حاج امیر والی نیز در این جلسه یادآور شد: دورانی مرحوم حاج عبدالله خودش آرد را خالی می کرد و حاج محمود هم پابه پای حاج عبدالله کار می کرد.
وی گفت: عشق و علاقه ای که قدیم در بچه های امداد بود الان کم شده و سعی کنیم بچه های امدادی به همان عشق و علاقه قدیم برگردند.
امیر والی افزود: طبق گفته حاج محمود والی؛ کمیته امداد به اسم حضرت امام (ره) و در حال حاضر به اسم مقام معظم رهبری است پس سعی شود دقت عمل و خلوص نیت چند برابری داشته باشیم. نمایند امداد حاج محمود است ولی در واقع همه شما کارکنان نماینده هستید.
حاج امیر اظهار داشت: منطقه ای که محروم بوده در حال حاضر افتخار همه استانها است و این یک مدال افتخار برای بشاگرد محصوب می شود.
وی گفت: کار امدادی و جهادی مرحوم حاج عبدالله والی که از بشاگرد شروع شد الان الگویی برای تمام کشور شده است که سرچشمه آن از بشاگرد شروع شد.
امیر والی با اشاره به اینکه حاج محمود با عشق و علاقه با پرسنل این اداره کل کار می کند و ادامه دهنده همان راه مرحوم حاج عبدالله است، افزود: درب اتاق حاج محمود همیشه به روی همه پرسنل و مددجویان باز است و سابقه ندارد که این درب بسته باشد.
گفتنی است که تنها استانی که دو اداره کل کمیته امداد امام خمینی (ره) دارد هرمزگان است. “اداره کل استان هرمزگان و اداره کل شهرستان بشاگرد”
آیین گرامیداشت روز خبرنگار در شهرستان بشاگرد با حضور فرماندار برگزار و در این مراسم از خبرنگاران برتر شهرستان تجلیل شد.
به گزارش عصر بشاگرد،به مناسبت ۱۷ مردادماه سالروز شهادت شهید محمود صارمی و روز خبرنگار مراسم تجلیل از خبرنگاران برتر شهرستان بشاگرد با حضور اصحاب رسانه و فرماندار این شهرستان ساعت ۱۰ و ۳۰ دقیقه ديروز در سالن جلسات فرمانداری برگزار شد.
فلکناز دهقانی فرماندار شهرستان بشاگرد در ابتدا ضمن تبریک فرارسیدن روز خبرنگار، از حضور خبرنگاران و روابط عمومی ها در این مراسم تقدیر و تشکر کرد و گفت: ۱۷ مرداد سالروز شهادت شهید عرصه ی خبر “محمود صارمی” است که توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور ۱۷ مرداد سالروز شهادت این شهید را در تقویم جمهوری اسلامی به عنوان روز گرامیداشت خبرنگار نامگذاری شده است.
دهقانی در این مراسم با تاکید بر نقش و رسالت خبرنگاران در عرصه های مختلف گفت: کار یک خبرنگار اطلاع رسانی و تهیه گزارش است و انعکاس اخبار باید دقیق و به گونه ای باشد که زحمات دولت و ادارات یک شهرستان زیر سوال نرود.
وی اظهار داشت: حقیقت ها و واقعیت ها از طریق خبرنگاران و خبرگزاری ها باید به گوش مردم برسد و یکی از وظایف مهم یک خبرنگار خوب این است که در جلسات و برنامه ها شرکت کند و نتیجه را به مردم اطلاع دهد تا مردم از اخبار دقیق شهرستان باخبر باشند.
نماینده عالی دولت در شهرستان بشاگرد خطاب به خبرنگاران گفت: در حال حاضر شهرستان بشاگرد نیاز به اطلاع رسانی بیشتر دارد و این امر بیش از هرچیز دیگری تلاش شما خبرنگاران این شهرستان را می طلبد و در عرصه خبرنگاری باید یه چرخه کاملی در شهرستان ایجاد شود.
فرماندار بشاگرد با اشاره به اینکه زبان رسانه، زبان بسیار قویی است افزود: قطعا رسانه ها می توانند در شهرستان بشاگرد ایفای نقش کنند و مهمترین اعتبار خبرنگار اعتباری است که مردم به او می دهند.
دهقانی در پایان سخنان خود از تمام دستگاه های اجرایی شهرستان بشاگرد خواستار شد تا حد امکان با خبرنگاران و خبرگزاری ها همکاری کنند تا رابطه بین رسانه ها و روابط عمومی ادارات بیشتر باشد.
در ادامه خبرنگاران و روابط عمومی های ادارات مشکلات و نظرات خود را بیان کردند.
در پایان این مراسم از خبرنگاران برتر شهرستان بشاگرد تجلیل به عمل آمد.
نماینده مردم شرق هرمزگان درمجلس شورای اسلامی مطرح کرد
توقف احداث بیمارستان دوم میناب به سبب توقعات بالای بخش خصوصی
نماینده مردم میناب، رودان، جاسک، سیریک و بشاگرد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به توقف احداث بیمارستان دوم میناب،توقعات بالای بخش خصوصی را علت اصلی این وقفه اعلام کرد.
به گزارش عصر بشاگرد ؛سید عبدالکریم هاشمی نخل ابراهيمي در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم در میناب با اشاره به ضرورت توسعه فضاهای بهداشتی و درمانی در شرق هرمزگان اظهار داشت:پروژه بیمارستان دوم میناب با توجه به محوریت شهرستان میناب در شرق استان برای کمک به خدمات ارائه شده در این شهرستان در دستور کار قرار گرفته بود.
وی ادامه داد: این بیمارستان که سالها بهعنوان یک مصوبه در دستور کار قرار داشت در اوایل امسال با استقبال بخش خصوصی برای مشارکت و احداث ، کلنگ زنی شد و مکاتبات آن جهت دریافت مجوز احداث به انجام رسید.
هاشمی تصریح کرد: قرار بر این بود که بخش خصوصی با مشارکت در احداث این بیمارستان به عنوان سهامدار از درآمد آن بهرهمند شود و طبق این قرار تفاهم شد تا عملیات احداث پس از اخذ مجوزات لازم آغاز شود.
نماینده مردم شرق هرمزگان در مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به درخواست های نامعقول بخش خصوصی جهت دریافت زمین بیمارستان شهید بهشتی میناب و همچنین زمین بیمارستان دوم این شهر افزود: بخش خصوصی در قبال دریافت این دو زمین پیشنهاد ساخت یک مرکز درمانی 32 تخت خوابی در محوطه بیمارستان حضرت ابوالفضل را داد.
وی با رد این پیشنهاد تاکید کرد: با پیگیریهای انجام شده بالغ بر 20 میلیارد ریال اعتبار برای احداث بیمارستان دوم میناب تخصیص داده شده است که با تلاش مضاعف به دنبال اخذ اعتبارات ملی بیشتر برای آغاز عملیات احداث در اسرع وقت هستیم.
اورژانس هوایی را با جدیت دنبال میکنیم
هاشمی نخلی به ضرورت توجه بیشتر مدیران ارشد استان به حوزه درمان به ویژه در شرق استان به واسطه تمرکز تجهیزات تخصصی و متخصصین از عدم وجود اورژانس هوایی در استان انتقاد کرد و اظهارداشت: تجهیز پایگاه امداد هوایی در استان هرمزگان با این وسعت و تعدد جزایر یک نیاز جدی است.
نماینده مردم شرق هرمزگان درمجلس شورای اسلامی در ادامه تاکید داشت: تاکنون 15 استان در کشور به بالگرد و اورژانس هوایی مجهز شدهاند و با پیگیری نمایندگان 15 استان دیگر با تصویب و تخصیص 100 میلیارد تومان اعتبار جهت تامین بالگرد و تحویل آن به جمعیت هلال احمر در دستور کار قرار گرفته است.
حضور پزشکان متخصص در بشاگرد
وی در پایان نامناسب بودن راه و آماده نبودن زمینه برای حضور پزشکان متخصص در بشاگرد را از عمده دلایل عدم حضور متخصص و غیرفعال بودن این بخشها در بیمارستان این شهرستان عنوان کرد و افزود: با پیگیریهای انجام شده و تلاش مدیران دانشگاه علوم پزشکی به زودی قرار است با احداث منازل سازمانی، متخصصان را در قالب طرح در بشاگرد اسکان دهیم.
مصاحبه با محمدعلی شعبانی سازندۀ مستند «سمفونی استیضاح»
از بنیصدر پرسیدم چرا در روز استیضاح خودتان، در مجلس حاضر نشدید؟ یا چرا به دعوتهای مکرر دیالمه برای مناظره، جواب ندادید؟ یا از قصۀ فرار شبانۀ او از کشور پرسیدیم. احتمالاً بنیصدر از سؤالاتمان فهمید که در مدار انصاف و واقعیت میچرخیم که او در این میان، جایگاهی نخواهد داشت.
گروه فرهنگی مشرق ـ چندی پیش، رهبر انقلاب در دیدار با خانوادۀ شهدای هفتم تیر توصیه کردند که از زندگی این شهدا با زبان هنر و تصویر، چهرهنگاری شود (بیانات در تاریخ 6/4/94) . در خصوص یکی از این شهدا به نام عبدالحمید دیالمه (1360-1333)، سال گذشته فیلم مستندی به نام سمفونی استیضاح (1393) ساخته شد که در جشنوارۀ سیوسوم فیلم فجر به نمایش درآمد و توانست سیمرغ بهترین پژوهش و متن مستند را کسب کند. ابراهیم حاتمیکیا نیز در یادداشت کوتاهی از این فیلم تقدیر کرد. سخنان صریح شهید دیالمه علیه میرحسین موسوی، قریب سی سال بعد از شهادتش نام او را بر سر زبانها انداخت و بهانهای شد برای ساخت مستند سمفونی استیضاح که زندگی و فعالیتهای سیاسی و هنری شهید دیالمه را واکاوی کند و نقش او را بالخصوص در ماجرای استیضاح بنیصدر نشان دهد. این فیلم را میتوان یکی از سیاسیترین مستندهای ساختهشده در کشورمان دانست. به امید روزی که به نمایش عمومی درآید.
***شهید دیالمه نیز مانند بسیاری از شهدای هفتم تیر که در سایۀ شهید بهشتی قرار گرفتهاند، به آنها پرداخته نمیشود. چه شد که شما به زندگی این شهید توجه کردید؟ آیا کسی این موضوع را به شما سفارش داد؟
مستندساز میتواند سفارش بگیرد ولی نباید کارِ سفارشی بسازد. مانند یک گرافیست که سفارش میگیرد ولی هنر و خلاقیت خود را بروز میدهد. تعهد یک مستندساز باید به واقعیت و حقایق باشد. بایست بگویم که من قبلاً با این شهید آشنایی داشتم و طرح مستندی نیز برای او نوشته بودم. لذا وقتی تهیه کننده موضوع را با من مطرح کرد استقبال کردم.
مسئول بسیج سازندگی بشاگرد با اشاره به مرمت مسجد روستای دهباری بشاگرد توسط گروه جهادی گفت: این پروژه با حضور 20 نفر از بسیجیان جهادگر در مدت 10 روز انجام شد.
به گزارش عصربشاگرد، به نقل از روابط عمومی بسیج سازندگی هرمزگان، اکبر کرمشاهی مسئول بسیج سازندگی بشاگرد با اشاره به مرمت و بهسازی مسجد دهباری بشاگرد اظهار داشت: این پروژه با حضور 20 نفر از بسیجیان جهادگر در مدت 10 روز انجام شد.
وی با اشاره به جزئیات مرمت و بهسازی مسجد دهباری تصریح کرد: رنگامیزی، گچبری و غیره از جمله فعالیت گروه جهادی در این مسجد است.
مسئول بسیج سازندگی بشاگرد با اشاره به ظرفیتهای محرومیت زدایی در این شهرستان گفت: بشاگرد دارای روستاهایی است که از محرومیت بسیار زیاد رنج میبرند و بسیج سازندگی با قدرت تمام وارد عرصه شده است و در زمینههای مختلف مردم را یاری میدهد.
وی با اشاره به اقدامات بسیج سازندگی در سالهای اخیر گفت: این سازمان با اعزام گسترده گروههای جهادی از سراسر کشور به بشاگرد روند توسعه منطقه را تسهیل بخشیده است.
کرمشاهی ساخت مسجد، مدرسه، خانه عالم، خانه بهداشت، غسالخانه، سرویس بهداشتی و غیره را از جمله پروژههای محرومیت زدایی دانست و افزود: این فعالیتها در بازههای زمانی 3 الی 12 روز توسط گروههای جهادی انجام میشود.
معاون دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری هرمزگان منصوب شد
علی خرم نسب با حکم استاندار هرمزگان به عنوان معاون دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری هرمزگان منصوب شد.
به گزارش عصر بشاگرد به نقل از روابط عمومی و امور بين الملل استانداری هرمزگان، دكتر جاسم جادری استاندار هرمزگان با صدور حکمی علی خرم نسب را به عنوان معاون دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری هرمزگان منصوب کرد.
در متن این حکم آمده است:
با استعانت از خداوند منان، نظر به تعهد و تجارب مفید جنابعالی به موجب این ابلاغ به سمت معاون دفتر امور روستایی و شوراها منصوب می شوید.
امید است با اتکال به خداوند متعال و در چارچوب وظایف محوله و در راستاي تحقق اهداف و آرمان هاي نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران و پيروي از منويات مقام معظم رهبری حضرت آيت الله العظمي امام خامنه اي "مدظله العالي" و سياست هاي دولت تدبير و اميد موفق باشيد.
روزنامه کیهان در صفحه گزارش روز نوشت : «حضور یک جوان مؤمن و متدین و متشرع در یک مجموعه روستائی در بین جوانان، در بین مردم، مظهر مجسم آیه قرآن است؛ آنها را به دین، به انقلاب و به معنویت سوق می دهد.»
این گزارش که بخش دوم آن در روز چهارشنبه چهاردهم مرداد 1394 هجری خورشیدی به چاپ رسید می افزاید، می افزاید: «حضور یک جوان مؤمن و متدین و متشرع در یک مجموعه روستائی در بین جوانان، در بین مردم، مظهر مجسم آیه قرآن است؛ آنها را به دین، به انقلاب و به معنویت سوق می دهد.» این بخشی از بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار با جهادگران بسیج سازندگی است. جایی که رهبر انقلاب بارها به برکت حرکت های جهادی و البته اهمیت این موضوع در اسلام تاکید می کنند. اردوهای جهادی در سال های اخیر توانسته به پلی تبدیل شود برای ارتباط میان اقشار محروم جامعه با جمعی از جوانان انقلابی و دارای دغدغه و حاصل این ارتباط بی شک چیزی نیست جز افزودن بر همدلی میان اقشار مختلف مردم و مسئولان. با گذری از تاریخ جنگ به موضوعی جالب برمی خوریم. در بحبوحه جنگ فردی مثل حاج عبدالله والی به منطقه بسیار محروم بشاگرد در هرمزگان کوچ می کند تا با این عمل علاوه بر حل مشکلات مردم منطقه اهمیت رسیدگی به مستضعفان در انقلاب را یادآوری کند. در واقع می توان گفت اردوهای جهادی نه از اواخر دهه 70 بلکه از سال های اول انقلاب در قالبی دیگر آغاز شده بود. گذر از جنگ تحمیلی و مشکلات اقتصادی جامعه اما ما را به مرحله ای رساند که رهبر انقلاب به واسطه مشاهده ظرفیت های موجود در میان جوانان انقلابی کشور این بار فرمانی نه در وسعتی محدود بلکه درجهت رفع محرومیت ها در سراسر نقاط محروم کشور صادر کردند و واکنش جوانان انقلابی در مقابل صدور این فرمان رهبر انقلاب «لبیک گفتن» بود. اردوهای جهادی خدمتی مادی و معنوی اما آنچه که در سال های اخیر نمایان شده است این است که جاده اردوهای جهادی جاده ای یک طرفه نیست و علاوه بر محرومیت زدایی از مردم محروم به نوعی به سرمایه سازی برای نظام از طریق پرورش تفکرهای انقلابی می پردازد و این تعامل جوانان انقلابی، مردم و مسئولانی که در قالب فعالیت های جهادی قرار می گیرند خود می تواند مصداقی بارز از همدلی در کشورمان باشد. رهبر معظم انقلاب خود در دیدار با جهادگران بسیج سازندگی با اشاره به اهمیت اردوهای جهادی می فرمایند: « بسیج سازندگی و این اردوهای هجرت را قدر بدانید. شما که خودتان محورهای اصلی این حرکت عظیم هستید این را قدر بدانید و خدای متعال را شاکر باشید. مسئولین، دیگران، مدیران و کسانی که دست اندرکار امور هستند، آنها هم این حرکت عظیم را قدر بدانند. سال تحصیلی، درس را خوب بخوانید، با تحقیق بخوانید، قصدِ رسیدن به قله های علمی را پیدا کنید. در دوره فراغت هم ساعات را، روز و شب را، با این حرکت زیبا و باشکوهِ خدمت به مردم غنی کنید.» ایشان خاطرنشان می کنند:«این کارِ اردوهای هجرت و حرکت عظیم بسیج سازندگی یکی از برکاتش خدمت رسانی است که میلیون ها نفر از این خدمت شما به صورت مستقیم بهره مند میشوند. از لحاظ مادی، از لحاظ امور روزمره زندگی، از لحاظ معنوی و هدایت بهره مند می شوند. شما اگر درس قرآن هم آنجا ندهید، خودِ حضور یک جوان مؤمن و متدین و متشرع در یک مجموعه روستائی در بین جوانان و در بین مردم مظهر مجسم آیه قرآن است و آنها را به دین، به انقلاب و به معنویت سوق می دهد. «کونوا دعاة النّاس بغیر السنتکم»؛(3) شما با عمل خودتان مردم را به ایمان، به اسلام، به دین دعوت می کنید. این خدمت رسانی است؛ خدمت رسانی مادی و خدمت رسانی معنوی. از این مهم تر، خدمتی است که شما به خودتان می کنید و استعدادهای درونی خودتان را فعال میکنید و به بالقوه هایی که در وجود شما هست فعلیت می بخشید. تجربه پیدا می کنید با زندگی مردم آشنا می شوید. این حصارهای طبقاتی شکسته می شود و واقعیت های زندگی را لمس می کنید. در خودتان شعف و بهجت خدمت رسانی را احساس می کنید و این احساس را در وجود خودتان زنده می کنید. کسی که لذت خدمت و کار را بچشد، از کار خسته نمی شود. همان طور که در گزارش ها برادران عزیز گفتند، من هم قبلاً در گزارش ها خوانده ام جوانی که این لذت را در وجود خودش کشف کرد از خدمت خسته نمی شود این هم فایده دوم که فایده بسیار بزرگی است.» صفا و صمیمیت در سفره های ساده برای درک بهتر موضوع بهتر است نظر یکی از جهادگران را جویا شویم. ندا غلام پور در این خصوص می گوید: «در اردوهای جهادی شاید محل اسکان هتل نباشد و پذیرایی شام و ناهار حتی در نان و پنیری خلاصه شود اما بر سر این سفره های ساده و بی ریا صفا و صمیمیت بسیاری وجود دارد. شاید در اردوهای جهادی از آسایش خبری نباشد اما تا دلتان بخواهد آرامش هست. سهم هر کس از این آرامش به میزان اخلاص، تلاش و کوشش جهادی اش باز می گردد. شاید گاهی خسته شوی اما دریایی از شادی و شعفی را در دل محرومین حس می کنی و این حس است که جهاد را زیبا می کند و این گونه است که ما این بار هم راهی جهاد می شویم.» پس از گذر از صحبت های غلامی سراغ یکی از روحانیونی می رویم که با انگیزه ای نشاط آفرین برای جهاد در راه خدا در مناطق محروم حضور یافته است. حجت الاسلام محمد رضایی شریف آبادی یکی از مبلغان فعال در مناطق محروم کشور به خصوص در مناطق جنوبی کرمان است که بار همت را بر دوش نهاده است تا علاوه بر نشر معارف در آبادانی آن مناطق نیز سهیم باشد. وی هم اکنون معاون تبلیغ مدرسه معصومیه(س) و مسئول گروه جهادی مروّجین مذهب است. شریف آبادی در گفت و گو با گزارشگر کیهان می گوید:« با مشورتی که با یکی از مراجع بزرگوار، بعضی علما و اساتید کردم برای تبلیغ در جنوب کرمان به صورت خودجوش و تنهایی به این مناطق رفتم و خداوند توفیق داد که در همان ابتدا در 30 مدرسه با جمعیتی بالغ بر 3 هزار نفر سخنرانی داشته باشم و پس از بازگشت بنا بر درخواست آن ها به همین تعداد کتاب رساله توضیح المسائل را برایشان ارسال کردم. البته در این کار هیچ اجباری نبود بلکه برای ما مهم آن بود که با احکام دین آشنا شوند و با انتخاب خودشان مرجع تقلیدشان را برگزینند.» استقبال از مسائل دینی وی ادامه می دهد:« جنوب کرمان از نظر وسعت خیلی مکان بزرگی است، در این منطقه به علت نبود روحانی ثابت مردم نسبت به احکام و معارف دین اطلاع کافی ندارند و خیلی تشنه فراگیری هستند، یک نمونه عرض کنم برای سخنرانی به یک دبیرستان رفتم که 200 دانش آموز پسر داشت، در کل زمان سخنرانی این تعداد دانش آموز ساکت نشسته بودند و با دقت گوش می دادند در حالی که توقع می رفت که شلوغ کنند و آرام و قرار نداشته باشند، در روستاها هم وضع به همین منوال هست، به طوری که هنگام قصد ترک روستا را داریم می بینیم که مردم گریه می کنند که چرا می خواهید بروید؟ مردم آن چنان علاقه مند هستند که نیازی به معرفی خودمان نیست و هر طلبه و روحانی که به آنجا برود، مردم سریع یک منزلی را مهیا می کنند، مسجد هم که آماده است و جمعیت آماده و تشنه کسب معارف الهی است.» خودتان لحظه ای تصور ید! عده ای جوان خاکی، ساده و بی آلایش بدون هیچ چشمداتی و صد البته با انگیزه فراوان برای خدمت به شما در سخت ترین شرایط کنارتان باشند. بدون شک شما نیز تلاش خواهید کرد تا نهایت استفاده را از خدمات ارائه شده توسط این جوانان ببرید تا زحمات آنها هدر نرود. مردم روستای های محروم کشورمان نیز دقیقا پس از گذشت مدتی چنین احساسی را نسبت به جهادگران پیدا می کنند. این بار برای آشنایی بیشتر با فضای اردوهای جهادی و البته تاثیرگذاری این اردوها با سیدعلی رضا سجادی مسئول گروه جهادی محمد رسول الله هم صحبت می شویم. این جهادگر در گفت و گو با گزارشگر کیهان می گوید: «گروه حضرت محمد رسول الله مدت شش سال است که با حضور نفراتی از استان های تهران و قم به مناطق محروم استان سیستان و بلوچستان می رود. گروه ما سعی دارد تا در مناطقی که گرفتار معضلات فرهنگی هستند به فعالیت بپردازد. در واقع ما به سراغ کارهایی می رویم که نیازمند کار گروهی است و به تنهایی توسط مردم منطقه امکان پذیر نمی باشد. همین بود که ما منطقه سیستان و بلوچستان را که اتفاقا متقاضی زیادی برای فعالیت نداشت را انتخاب کردیم.» فقر فرهنگی در مناطق محروم وی ادامه می دهد:« مردم این مناطق محروم دارای سطح سواد پایین و فقر فرهنگی زیادی هستند و ما در تلاش هستیم تا این دست از مشکلات را حل کنیم. ما در هر دو منطقه شیعه نشین و سنی نشین منطقه برنامه های تربیتی داریم و علاوه بر اقشار مختلف از مردم منطقه بین ما قرار می گیرند برای دانش آموزان که سازنده آینده مناطق هستند برنامه های ویژه ای برگزار می کنیم.» سجادی همچنین در خصوص انگیزه خود و دیگر اعضای گروه جهادی حضرت محمد(ص) از حضور در مناطق محروم می گوید:« ما پس از شناسایی منطقه احساس کردیم که علاوه بر وظیفه اخلاقی باید به ندای رهبر انقلاب لبیک بگوییم و در مناطق حضور پیدا کنیم. ما به عنوان یک مسلمان احساس وظیفه کردیم و به نظرمان آمد برای عملکرد مطلوب باید به صورت مستمر در مناطق مورد نظرمان فعالیت کنیم.اما متاسفانه یکی از آفات فعالیت های جهادی در مجموع این است که فعالیت ها به صورت مقطعی است و استمرار نمی یابد.» مسئول گروه جهادی محمد رسول الله(ص) بیان می کند:« نفراتی که در این چنین فضاهایی حضور می یابند وقتی محرومیت های مناطق را می بینند با اخلاص کار می کنند و واقعا هیچ دنیای مادی در فعالیت های جهادی نیست و اگر فردی در توکل و توسلش دچار خدشه شود کم می آورد. فعالیت های جهادگران برای مردم محرومی که بعضا شاید به اضطرار هم رسیده باشند تاثیرگزار است.» وی تصریح می کند: «دیدن افرادی که با کم ترین امکانات زندگی شان را سر می کنند در زندگی افراد جهادگر توازن ایجاد می کند و از طرفی فرصتی مناسب برای خودسازی است. بچه های جهادگر با بازگشت از اردو در میان اطرافیان خود مرکزیت پیدا می کنند و بعد از مدتی عده ای را دور خودشان جمع می کنند که این کار خیلی بزرگی است. شخصی که حاضر می شود کیلومترهای زیادی را طی کند و تا سیستان و بلوچستان برود و دشواری های منطقه را به جان بخرد بدون شک قدرت تاثیرگزاری بالایی پیدا می کند.» محیط تبلیغ وسیع پس از شنیدن صحبت های سیدعلی رضا حرف هایمان با حجت الاسلام رضایی را از سر می گیریم. رضایی در ادامه حرف هایش به ما می گوید: «برگزاری نماز جماعت و بیان احکام آسان ترین کار ماست، ما به برگزاری کلاس های مختلف قرآن، احکام، آموزش نماز، حلقه های معرفت در مسجد و کلاس عقاید معرفتی می پردازیم. طلبه هایی هستند که کارهای عمرانی می کنند از ساخت مسجد گرفته تا احداث سرویس های بهداشتی. همچین سر زدن به خانواده شهدا و ایتام، عیادت از افراد مریض و سر زدن به خانواده آن ها از جمله کارهای تبلیغی است. باید توجه داشت که محیط تبلیغ به اندازه ای وسیع است که از صبح تا شب کار هست.» وی ادامه می دهد: «برای تبلیغ به روستایی رفتم که پشت کوه بود و 10 کیلومتر جاده خاکی داشت، میزبان ما پیرمردی بود. او گفت جوان های روستا به نماز نمی آیند، یک روز برای تماشای بازی فوتبال جوانان به محل بازی آن ها رفتم که مقداری از محیط روستا دور بود، جاده خاکی و هوا بسیار گرم بود. جوان ها که از دور می دیدند حاج آقایی دارد می آید تعجب کرده بودند و همین طور به بازی خودشان ادامه می دادند. من هم یک بیست دقیقه ای بازی آن ها را تماشا کردم. آنها فهمیده بودند که من فقط برای تماشای فوتبال رفته ام و برای موعظه به آن محل نرفته ام. بعد از مدتی به یکی از جوان ها گفتم که می توانی یک دقیقه بچه ها را جمع کنی، از آنجایی که بیست دقیقه بود در محل ایستاده بودم و راه نسبتاً طولانی را طی کرده بودم، خیلی سریع جمع شدند، در این موقع یک حدیث گفتم و رو به آن ها گفتم: امشب مسجد بیایید اگر به شما بد گذشت، دیگر نیایید! اتفاقاً آن شب به مسجد آمدند و من هم نماز مختصری خواندم و یک سخنرانی کوتاه بعد از نماز کردم، چون هوای مسجد از محیط بیرون گرم تر بود، به بیرون مسجد رفتیم و مشغول صحبت شدیم و گل گفتیم و گل شنیدیم، بحثی از مسائل دینی نکردم، مگر اینکه خود آن ها سؤالی را می پرسیدند. متوجه شده بودند که این حاج آقا با حاج آقا قبلی که فقط روی منبر می رفته فرق دارد! خلاصه با آن ها رفیق شدیم، حتی یک روز تفریحی به اطراف روستا نزدیک سد رفتیم و در آن محل با بچه ها شنا کردیم، بعد هم تکلیف کردیم که بچه ها وضو بگیرند که به جز یک نفر بقیه اشتباه وضو گرفتند، همان تفریح ما باعث شد که بچه ها وضو را یاد بگیرند، این یکی از بهترین خاطره های من است.» در هر حال به نظر می رسد اردوهای جهادی توانسته اند به الگویی تبدیل شوند برای شکستن فاصله های طبقاتی و در کنار هم بودن. در کنار هم بودنی که می تواند علاوه بر افزودن وحدت ما را به قله های موردنظرمان نزدیک و نزدیک تر کند. *منبع: روزنامه کیهان **گروه اطلاع رسانی** 1893**2002**9131
بنیاد برکت اعلام کردکار ساخت ۳۰ مسجد در روستاهای محروم استانهای آذربایجان شرقی، هرمزگان، خراسان شمالی و سیستان و بلوچستان با اعتباری بالغ بر ۳۰ میلیارد ریال آغاز شد.
به گزارش عصر بشاگرد ،به نقل از روابط عمومی بنیاد برکت اعلام کرد: ساخت این مساجد از مرداد ماه سال جاری با همکاری بنیاد برکت و نهادهای فرهنگی و عمرانی استانها آغاز شده است و انتظار میرود حداکثر تا دهه فجر امسال به بهرهبرداری برسند.
براساس این گزارش، از مجموع ۳۰ مسجد مذکور، ۱۰ مسجد در استان آذربایجان شرقی، ۱۰ مسجد در مناطق بشاگرد استان هرمزگان، ۵ مسجد در استان خراسان شمالی و ۵ مسجد در استان سیستان و بلوچستان ساخته میشود.
طی ۶ ماه گذشته، بنیاد برکت اجرای برنامه ساخت و تکمیل عملیات ساختمانی تعداد ۱۷۵ مسجد را در روستاهای مناطق محروم و فاقد مسجد در استانهای ایلام، کرمان، اردبیل، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی، خراسان شمالی، خراسان رضوی، آذربایجان غربی و شرقی، خوزستان، سیستان و بلوچستان، گلستان، لرستان، هرمزگان، همدان، اصفهان، سمنان، قم، مازندران، مرکزی و یزد شروع کرده است.
به گفته معاون فنی و طرحهای زیربنایی بنیاد برکت، حدود ۱۵۴ میلیارد ریال اعتبار برای ساخت مساجد برکت در استانهای مذکور تخصیص یافته است.
وی افزود: از این تعداد، ۷ مسجد در استان ایلام، ۱۳ مسجد در استان کرمان، ۱۲ مسجد در استان اردبیل، ۱۶ مسجد در استان کرمانشاه، ۱۲ مسجد در استان کهگیلویه و بویراحمد، ۱۲ مسجد در استان خراسان جنوبی، ۲۱ مسجد در استان خراسان رضوی، ۵ مسجد در استان خراسان شمالی، ۳ مسجد در استان هرمزگان، ۱ مسجد در استان مرکزی، ۸ مسجد در استان همدان، ۲ مسجد در استان یزد، ۴ مسجد در استان اصفهان، ۱۱ مسجد در استان آذربایجان شرقی، ۲ مسجد در استان آذربایجان غربی، ۲۴ مسجد در استان خوزستان، ۱ مسجد در استان سمنان، ۷ مسجد در استان سیستان و بلوچستان، ۵ مسجد در استان مازندران، ۱ مسجد در استان قم، ۲ مسجد در استان گلستان و ۶ مسجد در استان لرستان، در حال ساخت هستند.
بنیاد برکت وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام( ره)، پروژههای ساخت مساجد در روستاهای محروم فاقد مسجد را با پیگیری ادارات کل ستاد اجرایی در استانهای مذکور و همکاری و هماهنگی دفاتر امور روستایی و عشایری استانداریها، ادارات کل تبلیغات اسلامی و سایر نهادهای ذیربط به انجام میرساند.
ساخت مساجد در روستاهایی که در اولویت هستند براساس قراردادی با سازمان نوسازی و توسعه و تجهیز مدارس کشور و با رعایت ضوابط فنی و متناسب با شرایط اقلیمی هر منطقه، انجام میگیرد.
روزنامه کیهان در صفحه گزارش روز نوشت: جوانانی کم ادعا اما پردغدغه، نقاطی دوردست اما با صفا، فضایی مملو از بی امکاناتی اما صمیمی، مردمانی تنگدست اما گشاده رو، غذاهایی کم و البته کم هزینه اما دلچسب و ...همگی در کنار هم می شود بخشی از ذهنیتی که با رفتن به اردو های جهادی برایتان به وجود می آید.
این گزارش که بخش نخست آن در روز سه شنبه سیزدهم مرداد 1394 هجری خورشیدی انتشار یافته ، می افزاید: اردوهایی که در سال های اخیر با لبیک گفتن جوانان انقلابی کشورمان به فرمان رهبر معظم انقلاب به شکوفایی رسید و تبدیل شد به جبهه ای از جبهه های انقلاب که در آن در کنار نمایان شدن اخلاص این جوانان، سازندگی نقاط محروم کشور و صدالبته خودسازی جوانان متعهد ایرانی رقم می خورد.
بدون شک دوران دفاع مقدس یکی از برجسته ترین نقاط تاریخ ایران خواهد بود اما نمی توان این موضوع را کتمان کرد که در پس هر جنگی ویرانی و آسیب های بسیاری وجود دارد و در جنگ تحمیلی هشت ساله کشورمان با رژیم بعث عراق نیز آسیب های فراوانی به بسیاری از سخت افزارهای کشور و صدالبته آسیب های بسیاری بر زندگی مردم وارد شد. حال بر این موضوع تبعیض های پیش از انقلاب و فقر و محرومیت های آن دو را نیز بیفزایید! راهکار رفع محرومیت ها با نگاهی اجمالی می توان فهمید کشور پس از پایان جنگ با هجمه گسترده ای از کارهای زمین مانده روبرو بود و تنها نکته ای که در این سال ها بر ماجرا افزوده می شد تشدید تحریم هایی بود که با خیال بر زمین زدن ایران وضع می شد. اما آیا تکلیف در این خصوص چه بود؟ رهبر معظم انقلاب اما با تدبیری بجا و در جهت رفع محرومیت ها دستور به تشکیل گروه های جهادی داد. گروه هایی که خیلی زود با لبیک گفتن جوانان انقلابی کشورمان به ندای رهبری در سراسر کشور حضور یافتند و این شروعی بود بر زندگی جهادی. در سال های اخیر اردوهای جهادی تبدیل شده است به پنجره ای برای دیدن زندگی با نگاهی متفاوت و ارائه سبکی متفاوت از زندگی. اما بهتر است پیش از تشریح هرچه بیشتر ابعاد مختلف فضای زندگی جهادی برای درک بهتر چگونگی برگزاری اردوهای جهادی با مسئول سازمان بسیج سازندگی استان تهران همکلام شویم. اجرای طرح هجرت3 با مشارکت دانش آموزان سرهنگ عبدالله اصغری مسئول سازمان بسیج سازندگی استان تهران در گفت و گو با گزارشگر کیهان در این خصوص می گوید: «طرح هجرت 3 یکی از طرح هایی است که فعالیت های جهادی در قالب آن با همکاری آموزش و پرورش در تابستان اجرا می شود. ما در این طرح به دنبال اهدافی مثل بهره مندی از توانمندی های جوانان درجهت غنی سازی اوقات فراغت آنها، تقویت مبانی اعتقادی و اخلاقی دانش آموزان، کمک به دولت در جهت کاهش هزینه ها، تقویت فرهنگ مشارکت پذیری جوانان و ایجاد فضایی مناسب برای فعالیت های گروهی هستیم.» وی می افزاید: «این اردوها در سال 94 از 29تیر آغاز شده است و تا 25 شهریور ادامه خواهد داشت. مدت این اردوها 10 روز است و دانش آموزان در این مدت به زیربناسازی و بهسازی مدارس و آموزشگاه ها می پردازند. خواهران در این اردوها طراحی های درونی و بحث رنگ آمیزی را انجام می دهند و وظیفه انجام دیوارنویسی و تعمیر میز و نیمکت ها بر عهده آقایان است.» صرفه جویی کلان در هزینه ها اصغری در ادامه می گوید: «براساس برنامه ریزی های انجام شده در سال جاری تعداد 303 آموزشگاه در سطح استان تهران تحت پوشش قرار می گیرند. با مشارکت دانش آموزان در این اردوها صرفه جویی بسیاری در هزینه ها می شود. بطور مثال هزینه خریداری یک میز و نیمکت 100هزار تومان است اما در این اردوها با 30 هزار تومان یک میز و صندلی مجددا بازسازی می شود. طبق برآوردهای صورت گرفته در اردوهای طرح هجرت امسال نزدیک به 13 هزار میز و صندلی بازسازی خواهد شد. همچنین نزدیک به 250 هزار متر از دیوارهای آموزشگاه ها رنگ آمیزی می شود و در ادامه نزدیک به 27 هزار متر از فضای آموزشگاه ها نیز دیوارنویسی خواهدشد.» اعزام جهادگران به نقاط محروم پس از شنیدن صحبت های اصغری در خصوص اردوهای جهادی درون شهری که در قالب طرح هجرت به اجرا می رسد به بررسی اعزام جهادگران به نقاط محروم کشورمان می پردازیم. اردوهایی که این روزها علاوه بر رفع محرومیت ها هنگامی که با دوری از خانواده و امکانات و رفتن به دوردست ترین نقاط کشور همراه می شود خود به سبکی از زندگی اسلامی در راستای خودسازی تبدیل می شود. برای بررسی این موضوع سراغ یکی از جهادگران جوان اما پردغدغه کشورمان می رویم. محمدامین میرجی مدیر گروه جهادی سلمان در گفت و گو با گزارشگر کیهان می گوید: «گروه جهادی ما سه سال است که تاسیس شده است و در استان های کرمان و هرمزگان فعالیت دارد. ما در 12 روستادر منطقه بشاگرد فعالیت داریم. اغلب فعالیت های ما در حوزه های قرآنی و مباحث احکام است و حتی یک دوره اردوی مشهد نیز برای نفرات برتر این کلاس ها برگزار کردیم.» وی می افزاید: «ما در مباحث فرهنگی، احکام و امامت بصورت مستمر در طول دو سال اخیر در کنار مردم منطقه بوده ایم و این حضور محدود به ایام اردوهای ما نیست و در مناسبت هایی همچون عید غدیر و دهه فجر نیز ما تلاش می کنیم تا در کنار مردم مناطق محروم باشیم.» این جهادگر 22 ساله در پاسخ به سوال گزارشگر کیهان در خصوص دغدغه اش از حضور در فضای جهادی می گوید: « برای آغاز کار تنها دغدغه ما گفتار رهبر معظم انقلاب درباره تشکیل گروه های جهادی بود و فقط به این فکر بودیم که حرف ایشان روی زمین نماند و البته در ادامه توانستیم تشکیلات و مجموعه ای مناسب این فعالیت را ایجاد کنیم.» میرجی در ادامه می گوید: «مسئولان در مواجهه با اردوهای جهادی به دو دسته تقسیم می شوند. دسته ای مسئولان محلی هستند که وضعیت مردم را مشاهده می کنند و با ما همکاری دارند و دسته دیگر مسئولان استانی هستند که درصد همکاری آنها کمتر است.» پیشنهاد به جوانان این جوان جهادگر خطاب به دیگر جوانان کشورمان می گوید: «پیشنهاد من این است که جوانان حداقل یکبار هم که شده فضای اردوهای جهادی را تجربه کنند. ما خودمان نیز در اردوها به دنبال حضور افراد ثابت نیستیم. خیلی از همین جوانانی که یک بار با ما همراه می شوند روزهای پس از اردو سراغ ما را می گیرند و از ما می خواهند تا برنامه ای برای آنها تدارک ببینیم زیرا نسبت به خودشان و همچنین نسبت به جامعه دغدغه پیدا کرده اند.» وی در پایان تاکید می کند: «باید گروه های جهادی برای حضور در مناطق محروم برنامه پنج یا 10 ساله داشته باشند و با شناسایی مناسب حضور مستمر در این مناطق بعمل آورند.» اصلاح سبک زندگی دغدغه اصلی در اردوهای جهادی مصطفی صادق نیا مسئول گروه جهادی معبری به آسمان نفر بعدی است که با او هم صحبت می شویم. جهادگر برتر کشور در سال 91 در توضیح نحوه آغاز فعالیت های جهادی خود و در ادامه فعالیت های گروه جهادی معبری به آسمان می گوید: «کار جهادی را از سال87 و با رفتن به روستای کُنجه از مناطق محروم استان خراسان جنوبی شروع کردیم و در ادامه نیز در طی هفت سال 15 اردو در استان کرمانشاه، یک دوره اردو در خوزستان و یک دوره اردو نیز در مناطق سنی نشین استان کردستان برگزار شد. دغدغه از ایجاد گروه معبری به آسمان در مرحله اول خودسازی نیروهای جهادی و در ادامه خدمت رسانی به مردم مناطق محروم در عرصه های متفاوت بود و نقطه مشترک این اهداف ما اصلاح سبک زندگی هر دو گروه یعنی جهادگران و مردم مناطق محروم کشورمان بود.» وی می افزاید: «همان طور که گفته شد ما در مجموع 18 دوره اردو برگزار کردیم. در طی سال های اخیر 200 روستای بخش سر فیروزآباد استان کرمانشاه تحت پوشش فعالیت های جهادگران معبری به آسمان بوده است و در مجموع ساخت 10 مسجد، 2 غسال خانه، 2 خانه عالم، ساخت یک خانه برای خانواده ای محروم، ترمیم مدارس روستاها، ساخت 20 سرویس بهداشتی، برنامه ریزی جهت آبرسانی به روستاها و ترمیم منازل روستایی در کل روستاها بخشی از فعالیت های عمرانی مجموعه در مناطق محروم بوده است.» صادق نیا ادامه می دهد: «ما علاوه بر عرصه عمرانی در زمینه های بهداشتی، اعتقادی، فرهنگی و ورزشی نیز در مناطق خدمت رسانی می کنیم. در سال های گذشته در زمینه بهداشتی برگزاری کلاس های آموزشی، ترمیم دندان 2000 نفر از روستائیان با حضور پزشکان برجسته و ویزیت 15000 هزارنفر روز از اهالی از جمله فعالیت های معبری به آسمان در مناطق محروم کشورمان بوده است.» مشارکت روحانیون در فعالیت های اعتقادی جهادگر برتر کشور در سال 91 بیان می کند: «در زمینه های اعتقادی نیز تلاش شده است تا با حضور نزدیک به 30 روحانی توانمند فعالیت های مذهبی و پرسش و پاسخ هایی با محوریت موضوعات مربوط به احکام و عقاید برقرار شود و در کنار این موضوع راه اندازی هیئت های روستایی و برگزاری مراسم های ماه مبارک رمضان و همچنین ماه محرم با همکاری جهادگران در روستا ها از دیگر فعالیت های اعتقادی گروه بوده است. در حوزه فرهنگ نیز محور فعالیت ها کار بر روی سبک زندگی بوده است و تمام تلاش مجموعه این بوده است که سبک زندگی اسلامی در میان مردم منطقه و جهادگران رواج یابد.» وی تصریح می کند: «بخش پایانی برنامه ها هم برنامه های ورزشی بوده است که در این حوزه فوق العاده موفق بودیم و بطور مثال برنامه ای با عنوان قوی ترین مردم روستا با همکاری بچه های جهادی در مناطق برگزار شد که با استقبال بی نظیری مواجه شد و البته هدف اصلی گروه در عرصه ورزشی احیای برنامه های بومی منطقه بوده است و به همین منظور در منطقه زورخانه ای نیز احداث شد. در مجموع در حوزه ورزش عملکرد گروه به گونه ای بود که مردم با وجود دغدغه های زیادشان حاضر شدند پس از مدت ها دوباره در عرصه های ورزشی حاضر شوند.» نیاز به آموزش برای توسعه اقتصادی مناطق محروم مسئول گروه جهادی معبری به آسمان عنوان می کند: «غالبا شغل مردم این مناطق دامداری و کشاورزی است و مردم منطقه اتفاقا در این حوزه ها توانمند هستند اما در مباحث علمی و آموزشی ضعیف هستند و با توجه به کم آبی منطقه مردم نیازمند تدبیر دولت هستند.» صادق نیا در ادامه در خصوص روند جذب جهادگران می گوید: «اکثرا جذب نفرات ما با تبلیغات خود جهادگران و همچنین پخش کلیپ های اردوهای قبلی صورت می گیرد و ما در هر اردویمان دست کم 200 نفر را به مناطق اعزام می کنیم و برگزاری اردوی جهادی خانوادگی نیز راهکار دیگری برای بازتاب فعالیت های ما بوده است زیرا هر چقدر بازتاب فعالیت های جهادی در خانواده ها، دانشگاه ها، مدارس و حوزه ها بیشتر شود موجب استقبال بیشتر بچه ها می شود و در خصوص تاثیرگذاری اردوها نیز می توان به همین موضوع کفایت کرد که بچه ها در اردوها حتی پول توی جیب خودشان را هم برای رفع مشکلات مردم منطقه هزینه می کردند و بودجه بسیاری از پروژه ها توسط خود بچه ها تامین شده است.» وی خاطرنشان می کند: «طبیعتا هر کسی که بخواهد وارد فضای جهادی شود از ابتدا به مشکلاتی بر می خورد چون اردوی جهادی کاری تعریف نشده در کشور است و مسئولان با خود کنار نمی آیند که تعدادی جوان با گذشتن از امکانات و رفاه زندگی معمولی شان با افتخار به دنبال انجام بدترین کارها هستند و این در حالی است که نیروهای رسمی برخی ادارات با التماس مسئولان هم به همین مناطق محروم نمی روند. ما در بیشتر جاهایی که کارها را پیگیری می کردیم مایوس می شدیم چه در سطح کلان و چه در سطح پایین و در این میان همواره مسئولانی بوده اند که با مساعدت ها و نامه نگاری هایشان باعث حل شدن مشکلاتمان شده اند.» اعزام 66 گروه جهادی از تهران به مناطق محروم پس از شنیدن صحبت های صادق نیا در خصوص موانع موجود در مسیر فعالیت های جهادگران مجددا سراغ اصغری می رویم. مسئول بسیج سازندگی سپاه استان تهران به گزارشگر کیهان می گوید: «علاوه بر طرح هجرت دیگر قالب برپایی طرح های جهادی حضور گروه های جهادی در مناطق محروم است در همین زمینه تعداد 80 گروه در سطح استان تهران به فعالیت می پردازند که از این تعداد 66 گروه جهادی در تابستان جاری به مناطقی از استان های تهران، آذربایجان شرقی، خوزستان، لرستان، کرمانشاه، ایلام، مرکزی، اصفهان و مازندران اعزام می شوند. این گروه ها همه ساله علاوه بر تابستان در تعطیلات نوروز نیز به مناطق محروم کشورمان اعزام می شوند که برای این منظور 20 روز پیش از شروع اردو جهت شناسایی به مناطق اعزام می شوند.» حضور بیش از 2000جهادگر در مناطق محروم اصغری تصریح می کند: «در مجموع در تابستان جاری 2هزار و 100 نفر از جهادگران استان تهران در اردوهایی 12 روزه به مناطق محروم و کم برخوردار استان های ذکر شده اعزام می شوند. این نفرات در مناطق یاد شده به فعالیت های عمرانی همچون ساخت مسجد، مدرسه و خانه بهداشت می پردازند و در کنار این فعالیت ها به انجام امور فرهنگی و همچنین فعالیت هایی در حوزه سبک زندگی می پردازند. مشاوره دادن در خصوص توسعه صنایع دستی در روستاهای مستعد، اصلاح باغات و افزایش سرانه تولید و همچنین اعزام تیم های درمانی از دیگر فعالیت های گروه های جهادی است.» اصغری ادامه می دهد: «غنی سازی اوقات فراغت جوانان، انجام اقداماتی در جهت دامداری، آشنایی با فرهنگ کار گروهی، کمک به توسعه و سازندگی و در کنار این مسائل ارائه مشاوره در حوزه اقتصاد مقاومتی از جمله اهداف اصلی گروه های جهادی در فعالیت های خود در مناطق محروم است. در بحث اقتصاد مقاومتی سپاه علاوه بر مشاوره در راستای اشتغال زایی بودجه ای را نیز برای همه استان ها در نظر می گیرد و تلاش می کنیم با ارائه این اعتبارات از مهاجرت مردم از روستاها جلوگیری کنیم. به طور مثال در استان تهران رقم اعتبارات اختصاص یافته 12 میلیارد تومان است که با این رقم در سال جاری بیش از هزار عنوان شغل ایجاد شده است.» مسئول بسیج سازندگی استان تهران عنوان می کند: «کمک به آبادانی و سازندگی کشور، محرومیت زدایی در نقاط دور دست و بکارگیری جوانان سه ماموریت مورد نظر رهبری در برگزاری اردوهای جهادی است.» این مقام مسئول در پایان خاطرنشان می کند: «دلیل عدم استمرار فعالیت گروه های جهادی محصل بودن بسیاری از جهادگران است. بسیاری از گروه های جهادی متشکل از دانشجویان و دانش آموزانی هستند که تنها در اوقات فراغت خود در تعطیلات نوروز و تابستان فرصت حضور در مناطق محروم را دارند. البته علاوه بر اردوهای جهادی بلندمدت در طول سال نیز اردوهایی یک روزه در قالب حلقه های صالحین در سطح استان برگزار می شود و یا اقشار خاصی همچون قشر بسیج مهندسین کشاورزی در روستاهای نیازمند در خصوص موضوعات کاشت و برداشت و افزایش سرانه تولید در مناطق حضور می یابند.» بدون شک موضوعی که در این میان حائز اهمیت است بررسی هرچه بیشتر تفکر حاکم بر اردوهای جهادی و البته آثاری است که از آن برجای می ماند. *منبع : روزنامه کیهان
یک مقام مسوول در وزارت امور خارجه ادعای یک سایت آمریکایی در مورد حضور فرزند وزیرامور خارجه کشورمان در مراسم ازدواج فرزند وزیر امور خارجه آمریکا را خبر سازی محض دانست.
به گزارش عصر بشاگرد ، این مقام مسوول ضمن تکذیب مطلب این سایت آمریکایی و بی پایه توصیف کردن آن گفت: برخی محافل خبری غیرمعتبر با سوء استفاده از روندهای خبری، با اغراض خاص و از آن جمله برای جلب مخاطب به تولید اخبار از این دست رو آورده اند.
وی ادامه داد: مناسب است رسانه های داخلی در بازنشر خبرها اعتبار منابع خود را مورد توجه قراردهند.
نخستین مرکز همسر گزینی توسط بخش خصوصی با حضور دو معاون وزیر دادگستری و معاون دادستان کل کشور افتتاح شد.
مهر: هفته قوه قضائیه بود که رهبر انقلاب با تأکید بر تلاش برای تسهیل ازدواج جوانان به برخی مشکلات دادگاه های خانواده از جمله «طلاق توافقی» اشاره کردند و افزودند: قضات محترم با کمک بزرگان خانواده ها، اینگونه مسائل را تقلیل دهند. بعد از فرمایشات مقام معظم رهبری قوه قضائیه اعلام کرد: طلاق توافقی بدون مراجعه به مشاوره دیگر ثبت نمی شود. حالا قضات ملزم هستند تا زوج ها را قبل از طلاق به مراکز مشاوره راهنمایی کنند.
نکته دیگر در تقابل با موضوع طلاق مسئله ازدواج است. چالشی که در این روزها به دلیل قیمت های نجومی جهیزیه و مراسم عروسی بحث داغ رسانه ها قرار گرفته است. همچنین موضوع همسر گزینی یا همان همسریابی هم چند سالی است در دستور کار نهادهای فرهنگی و مرتبط با حوزه جوانان دست به دست می شود تا راهکاری برای انتخاب همسر صالح ایجاد شود. در این میان برخی از کارشناسان معتقدند باید در این خصوص بخش خصوصی وارد شود و دولت بر عملکرد آنها نظارت داشته باشد.
عصر یکشنبه نخستین مرکز خصوصی همسر گزینی و مشاوره ازدواج در منطقه سعادت آباد تهران به نام مرکز مشاوره پیوند خانواده افتتاح شد. نکته قابل تامل در این افتتاحیه حضور سید مرتضی بختیاری معاون دادستان کل کشور، مظفر الوندی معاون وزیر دادگستری، نجفی توانا رئیس کانون وکلای مرکز، دکتر افروز روان شناس و رئیس سازمان نظام روان شناسی و جمعی از مسئولان و کارشناسان خوشنام در علوم روانشاسی کشور بود.
ساختمان مرکز مشاوره نبش خیابان سرو قرار داشت و مساحت آن حدود ۱۰۰ متر بود. ابتدا فکر نمی کردیم افتتاح این مرکز با حضور این مسئولان انجام شود اما بعد متوجه شدیم مدیر این مرکز مشاوره خصوصی خودش هم روانشناس خانواده است و هم معاون وزیر دادگستری است. با حضور میهمانان ویژه و قرائت قرآن توسط وزیر سابق دادگستری و معاون فعلی دادستان کل کشور مراسم آغاز شد.
ابتدا سید احمد قائمی مدیر مرکز روانشناسی پیوند خانواده (معاون وزیر دادگستری) گفت: هدف ما اصول صحیح همسرگزینی و انتخاب عاقلانه شریک زندگی و آموزش زوج های جوان برای زندگی پایدار است. این در حالی است که بسیاری از زوجین فکر می کنند پایداری عشق در زندگی کار آسانی است در حالی که بسیاری از زوج ها به سرعت ناکامی و سرد می شوند در دو سه سال نخست زندگی تجربه می کنند.
تدوین الگوی ایرانی اسلامی خانواده
در ادامه دکتر غلامعلی افروز گفت: از اینکه این مرکز ایجاد شده بسیار خرسندم و دلیل آن این است که باید به موضوع خانواده توجه بیشتری شود. در اصل ۱۰ قانون اساسی هم موضوع تسهیل ازدواج و قوام خانواده تاکید شده است. بنده به عنوان رئیس اندیشکده خانواده در نهاد رهبری روی الگوی اسلامی - ایرانی در حال مطالعه هستیم تا این الگو را به جهان تعریف و ترویج کنیم. در این الگو باید صدا و سیمای ما، آموزش و پرورش، مشاوره ها و صنعت و همه خانواده محور باشد. تعریف می کنیم که باید هر ۵۰۰ خانواده ایرانی یک وکیل، یک پزشک و یک مشاور داشته باشند. هم اکنون این طرح را آماده کردیم تا اجرایی شود.
وی افزود: امیدواریم در این مرکز بگویند فرهنگ های غلط را دور بریزید. بزرگتر بودن زن نسبت به زن ویژگی است و حضور در کارگاه ها ضروری است. بگویند که اگر خانواده سالم و آرام باشد دیگر شب اداری، انگشت جویدن و استرس را در اعضای خانواده نخواهیم داشت.
اصالت خانوادگی زوجین ملاک تشخیص و انتخاب باشد
در ادامه سید مرتضی بختیاری معاون دادستان کل کشور گفت: در یکی از کشورهای اروپایی در سال ۲۰۱۴ اعلام شد که ۳ میلیون زوج متارکه کرده اند و علت بیشتر آن فضای مجازی بوده است. برای همین موضوع انتخاب صحیح اولویت است. به اعتقاد من باید اصالت خانوادگی، عفت و پاکدامنی و تفاهم فکری و اخلاقی زوجین ملاک تشخیص و انتخاب باشد چرا که بیشتر دلایل طلاق ها موضوع اختلاف فرهنگی است.
باید مشکلات ریشه ای حل شود
نجفی توانا رئیس کانون وکلای مرکز هم در این مراسم، گفت: یکی از دلایل اصلی طلاق سست شدن بنیاد خانواده است و باید به این بیندیشیم که چرا برخی جوانان دین گریز شده اند. چرا از هر ۱۰۰۰ جرم یکی کشف می شود و چرا باید با ۱۵ میلیون پرونده قضائی ۳۰ میلیون ایرانی در دادگاه ها تردد کنند. قطعا باید ریشه مشکلات را پیدا کنیم تا بهترین مشاوره را ارائه دهیم.
پس از اظهارات کارشناسان و مسئولان با حضور میهمانان کیک افتتاح این مرکز بریده شد. البته در حاشیه این مراسم هم برای نخستین بار سایت رسمی مرکز مشاوره و همسر گزینی (پیوند) رونمایی شد تا زوجین به این سایت www.peyvandezoj.com مراجعه کرده و ثبت نام کنند.
براساس اخبار رسیده گویا زلزله در تهران، در صورت وقوع از 40 ثانیه قبل از تکان دادن شهر، قابل پیش بینی است. بر اساس همین خبر، می خواهیم فرض کنیم برخی افراد معروف و غیر معروف در این 40 ثانیه تا زلزله چه کارهایی انجام می دهند:
بابک زنجانی: در آن شرایط حساس ، بلافاصله دستور می دهد جت شخصی اش را حاضر کنند تا از تهران خارج شود ولی بعد که یادش می آید در زندان است با میخ روی دیوار زندان حکاکی می کند: یادگاری از بابک ولوله، 4 ثانیه قبل از زلزله!
محمود احمدی نژاد: در اطلاعیه ای 39 ثانیه ای، زلزله در راه را ناشی از سوء مدیریت دولت جدید و عاملی برای حمله از 9 جهت به دولت خودش اعلام می کند و وعده بهار می دهد!
جواد ظریف: نسخه اصلی برجام را بر می دارد و یک جای مطمئن قایم می کند! بعد هم برای موگرینی، اشتون، کری، فابیوس و لاوروف این متن را پیامک می کند:
گفتم، بدوم تا تو همه فاصله ها را
تا زودتر از واقعه گویم گله ها را
چون آینه پیش تو نشستم که ببینی
در من اثر سخت ترین زلزله ها را!
امیر تتلو: در صفحه شبکه اجتماعی اش جنبش "بگو قدقد قدا؛ بعد یه تخم بذار، بعد زلزله کسی گشنه نمونه!" را برای هوادارانش پایه ریزی می کند.
جناب خان: الو؟ معاون دبیر کل سازمان ملل در امور بشردوستانه؟ آره مویم، جناب خان ... ببین کاکو ، چادرهای مسافرتی و کیسه خوابها و کنسروها رو بعد زلزله بفرست به نشونی خودوم ... آره! ایجوری زحمت مو هم کمتره ... نه جان کاکو! نیتم خیره ... مو اینا رو تو بازار آزاد چند برابر قیمت می فروشم، پولشم خرج زلزله زده ها می کنم ... قربانت ... فدات ... ریشتر بچینی ... بوس بوس!
یک دلواپس بهارستانی: منتظر می شود تا زلزله بیاید و از نحوه نشستن زلزله روی ساختمان های شهر تهران عکس بگیرد تا بعدا سر فرصت "بادی لنگوییج!" زلزله را آنالیز و توهین هایش به دولت روحانی را رسانه ای کند!
جهانگیری: در 40 ثانیه باقی مانده حداقل 40 تا از پرونده های دولت قبل را رو می کند!
هاشمی رفسنجانی: 40 تا خاطره تعریف می کند!
شریعتمداری: تیتر کیهان فردا صبح را انتخاب می کند: "بعد از توافق باز هم زلزله آمد؛ تو خالی شدن وعده های 1+ 5 در چند ثانیه!"
رییس ستاد هدفمندی یارانه ها: این قدر نذاشتین یارانه هاتونو حذف کنیم که خود یارانه بگیرها دارن حذف می شن! حالا خوب شد ؟ دلتون خنک شد؟
احسان علیخانی: آن 40 ثانیه را هم صبر می کند، چون بزودی برای ماه عسل سال آینده اش کلی سوژه ایجاد می شود!
داریوش کاردان (در نسخه مجری مسابقه ثانیه ها) : 40 ثانیه دیگر اتفاق می افتد و شهر را تکان می دهد و خانه ها را خراب می کند؟
شرکت کننده شماره 3 : زیینگ...
کاردان: بفرمایید.
شرکت کننده شماره 3 : آقای گودرزی؟!
کاردان: کی؟ چه ربطی به سوال داره آخه؟
شرکت کننده شماره 3 : آقای گودرزی صاحب کل آپارتمان ماست ... وقتی میاد سر اجاره های عقب افتاده همه جا رو زیر و رو و اعصاب همه رو خراب می کنه!
شرکت کننده شماره 6 : زینگگگگگ ! گودزیلا؟!
شرکت کننده شماره 8 : زینگگگگگ ! سوسک؟!
شرکت کننده شماره 11 : زینگگگگگ ! بولدوزر؟!
(زلزله می آید و کاردان را از دست شرکت کنندگان محترم نجات می دهد!)
دبیر هیات نظارت بر مطبوعات از توقیف هفتهنامه "۹ دی" در جلسه این هیات خبر داد.
علاءالدین ظهوریاندبیر هیات نظارت بر مطبوعاتدر گفتگو با خبرنگار مهر، خبر توقیف هفتهنامه «۹ دی» را تائید کرد. به گفته وی، این تصمیم در جلسه صبح امروز هیئت نظارت بر مطبوعات اتخاذ شده که به بررسی عملکرد رسانههای مکتوب و الکترونیک در خصوص مذاکرات هستهای اختصاص داشته است.
در نتیجه این بررسی، هیئت نظارت بر مطبوعات با توجه به تبصره «٢» ماده «٥» قانون مطبوعات و همچنین بند «۸» ماده «۶»، حکم به توقیف هفتهنامه «٩ دی» به مدیرمسئولی حجتالاسلام حمید رسایی داده و پرونده آن را هم به دادگاه ارجاع داده است.
تبصره ۲ ماده ۵ قانون مطبوعات می گوید: مصوبات شورای عالی امنیت ملی برای مطبوعات لازمالاتباع است. در صورت تخلف، دادگاه میتواند نشریه متخلف را موقتاً تا دو ماه توقیف و پرونده را خارج از نوبت رسیدگی نماید.
همچنین بند ۸ ماده ۶ همین قانون ناظر بر «افترا به مقامات، نهادها، ارگانها و هر یک از افراد کشور و توهین به اشخاص حقیقی و حقوقی که حرمت شرعی دارند، اگر چه از طریق انتشارعکس یا کاریکاتور باشد» است.
همچنین به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دبیرخانه هیات نظارت بر مطبوعات، در جلسه امروز این هیئت، با تقاضای انتشار ٦١ نشریه اعم از سراسری، منطقه ای، استانی و محلی و پایگاه خبری و ١٨ تقاضای تغییر وضعیت موافقت شد.
همچنین مقرر شد بابت برخی تیترها و مطالب روزنامه «کیهان» و پایگاه اطلاع رسانی «رجانیوز» به این رسانهها تذکر داده شود.
به نشریه «پدیده امروز» نیز بابت استفاده ابزاری از تصاویر چهره های هنری تذکر داده شد.
هیات نظارت بر مطبوعات همچنین از رسانه ها خواست به منظور حفظ و گسترش کارویژههای نظارتی خود و جلوگیری از رفتارهایی که به نام نقد، عملا موجب تحدید رسانه ها می شود به منافع و امنیت ملی توجه داشته باشند و نقدها را در چارچوب آزادی مسئولانه دنبال کنند تا نشاط رسانهای و اجتماعی آسیب نبیند.
به گزارش عصر بشاگرد به نقل از صبح ساحل وزير ارتباطات و فن آوري اطلاعات گفت: هر شبکه اجتماعي که در ايران در حال فعاليت است، محدوديتي براي آن نداريم اما اگر بخواهد قوانين ايران را زير پا بگذارد و محتواي غير اخلاقي در آن انتشار يابد، قطعاً تحمل نميکنيم.به گزارش مهر، محمود واعظي که در سفري دو روزه در استان همدان حضور يافته بود، درآخرين برنامه خود در استان در مرکز انتقال داده همدان حضور يافت و پس از رونمايي از نخستين سيستم رايانش ابري به سئوالات مهر پاسخ داد.وزير ارتباطات و فن آوري اطلاعات در پاسخ به سئوال مهر در خصوص امکان فيلتر شدن نرم افزاز پيام رسان تلگرام به دليل امکان طراحي استيکرهاي توهين آميز در آن گفت: پس از اين مصاحبه مسئولين تلگرام با همکاران اين نهاد تماس گرفته و عذر خواهي و عنوان کردند سيستمي براي همه کاربران دنيا طراحي کردهاند که کاربر بتواند استيکر بسازد، اما نميدانستيم برخي کاربران در ايران از اين موضوع سو استفاده ميکنند بنابراين مسئولان تلگرام عنوان کردهاند اين امکان را در ايران مسدود ميکنند تا بتوانند در ايران حضور داشته باشند.
**به وب سايت خبری عـصـربشـاگـرد خوش آمدید**
هدف از تشکیل این وب سايت بحث وبررسی نسبت به مسائل فرهنگی واجتماعی،اقتصادی،سیاسی (چالش ها و فرصت ها) استان هرمزگان بخصوص گزارشات خبری ،تحلیلی انتقادی و پیشنهادی وارائه راهکار مناسب جهت حل مشکلات شهرستان بشاگرد می باشد.
***********************************