عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



تاریخ : چهار شنبه 21 مرداد 1394
بازدید : 351
نویسنده : فــردیـن احـمدی

روزهای آرام اقتصاد ایران نزدیک می‌شود؟/ آثار توافق در اقتصاد داخلی ایران

اقتصاد کلان - مشکلات اقتصاد ایران یک‌شبه ایجاد نشده که یک شبه قرار باشد حل شود، اما به نظر می‌رسد آثار مثبت توافق هسته‌ای از اواخر سال‌جاری و اوایل سال 1395 قابل مشاهده در اقتصاد ایران باشد.
 

مجید سلیمی‌بروجنی

این روزها چشم بسیاری از سرمایه‌گذاران و شرکت‌های بزرگ دنیا به اقتصاد ایران است. تردیدی نیست که بسیاری از کشورها و افراد علاقه‌ای به رونق گرفتن اقتصاد ایران ندارند.

در جهان امروز هر کشوری برای تبدیل شدن به قدرت سیاسی نیازمند دستیابی به قدرت اقتصادی است. ما صاحب یک تمدن هفت هزار ساله هستیم و از هزاران سال پیش تجارمان مراودات اقتصادی گسترده‌ای با سایر نقاط جهان داشته‌اند.

امروز تجارت جهانی صاحب جایگاه ویژه‌ای شده است و کشورها در تلاش هستند که به بهترین و سریع‌ترین روش به منابع اولیه دست یافته و به دنبال آن، محصولات نهایی‌شان را صادر کنند. اقتصاد ایران طی چند دهه اخیر تلاش کرده که با تقویت و بازسازی زیرساخت‌ها و قابلیت‌هایش، حضور پررنگی در بازارهای منطقه‌ای و جهانی داشته باشد.

در روزگاری که مرزهای فیزیکی در تجارت امروز معنا و مفهوم خود را از دست داده، کشورها رقابت بسیاری در توسعه بازارها و نفوذ به بازارهای جدید دارند و در این مسیر سعی می‌کنند هر چه زودتر بخشی از بازارها را جذب کنند. اقتصاد ایران بنا به دلایلی همچون تحریم‌های بین‌المللی، عدم عضویت در سازمان تجارت جهانی و منازعات مختلف منطقه‌ای تاکنون نتوانسته سرمایه‌گذاری قابل توجهی را جذب کند.

واقعیت امر این است که شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران بین‌المللی اذعان دارند که ایران تنها کشور خاورمیانه است که پتانسیل سرمایه‌گذاری صنعتی و تجاری شدن را در سطح منطقه داشته می‌تواند بعد از افزایش قیمت‌های انرژی و نیروی انسانی در چین که به خروج بسیاری از سرمایه‌گذاری‌ها منجر خواهد شد، نسبت به جذب این سرمایه‌ها اقدام کرده و زمینه صنعتی شدن بیشتر و در نتیجه توسعه اقتصادی با همکاری کشورهای صنعتی را فراهم کند.

بدون تردید توافق هسته‌ای ایران و غرب بزرگ‌ترین شوک مثبت سیاست خارجی پس از انقلاب به حساب می‌آید. این در حالی است که منتقدان توافق اخیر همچنان به راه خود می‌روند و فضا را به‌گونه‌ای در آورده‌اند که انگار باید پس از توافق، یک شبه رشد اقتصادی 8 درصدی حاص شود، بیکاری ریشه‌کن شود و تورم به زیر 5 درصد برسد.

مطمئنا هدف از این صحبت‌ها بالا بردن توقعات مردم خواهد بود؛ به گونه‌ای که اگر در یک بازه زمانی کوتاه چنین دستاوردهایی نصیب اقتصادمان نشود، دولت یازدهم را شکست خورده نشان دهند.

باید بپذیریم که توافق قرار نیست معجزه کند. توافق در حکم یک داروی شفابخش است که اقتصاد ایران را از خواب بیدار کرده است. قرار نیست داروی توافق، مشکلات سیاست داخلی‌مان را هم درمان کند. اما توافق مطمئنا آثاری در اقتصاد داخلی خواهد گذاشت. همین‌که یک چشم‌انداز روشن پیش روی سرمایه‌گذاران اقتصادی داخلی و خارجی قرار داده شد تا بتوانند آینده اقتصادمان را پیش‌بینی کنند، همین‌که کابوس تحریم‌ها از سر اقتصادمان برداشته شد، همین‌که دلارهای نفتی بلوکه شده آرام آرام به اقتصادمان باز خواهد گشت، همه و همه زمینه‌ساز رشد و توسعه اقتصاد کشورمان خواهد بود.

مشکلات اقتصاد ایران یک‌شبه ایران نشده که یک شبه قرار باشد حل شود. به نظر می‌رسد آثار مثبت توافق هسته‌ای از اواخر سال‌جاری و اوایل سال 1395 قابل مشاهده در اقتصاد ایران باشد. صنایع نفت، گاز و پتروشیمی، خودرو و حمل‌ونقل، زودتر از بقیه صنایع پذیرای سرمایه‌گذاران خارجی خواهند بود، اما کل اقتصاد ایران در سال 95 شاهد رونق حاصل از توافق هسته‌ای خواهد بود. همه این موارد مستلزم یک مدیریت خوب توسط دولت و فعالان بخش خصوصی در ماه‌های پیش رو است.

 



:: موضوعات مرتبط: آخرین اخباراجتماعی , ,
:: برچسب‌ها: توافق هسته ای ایران , پنج بعلاوه یک , اقتصاد ایران ,
تاریخ : دو شنبه 19 مرداد 1394
بازدید : 602
نویسنده : فــردیـن احـمدی

مراسم استقبال از 7 شهید غواص در بندرعباس با استقبال پر شور اقلیت های مختلف مذهبی شیعه و سنی برگزار شد.

به گزارش عصر بشاگرد، روز گذشته پیکیر پاک 9 شهید گمنام از شرق کرمان وارد هرمزگان شد ؛ اولین ایستگاه میزبانی از شهدای گمنام غواص در شهرستان رودان با استقبال بی نظیر مردم این شهرستان به انجام رسید.

 IMG_6874_001

کاروان شهدای غواص پس از توقف یک روزه خود در این شهرستان حرکت خود را به سمت بندرعباس آغاز کرد، با اعلام خبر آمدن پیکر 7 شهید گمنام ، اکثریت مردم بندرعباس از ساعت 4 بعدظهر در گرمای بالای 50 درجه با در دست داشتن گل و گلاب در مسیر عبور این دردانه های بهشتی قرار گرفتند.

 

 ساعتهای انتظار مردم برای به اغوش گرفتن پیکر پاک شهدا به سرعت در حال گذر بود که تقریبا حوالی ساعت 17 بوی معطر حضور شهدا هوای ورودی شهر بندرعباس را تاز ه کرد.

 

پس از ادای احترام مردم ، کاروان شهدا به سمت اما مزاده سید مظفر (ع) راهی شد و در این مسیر مردم محلات مختلف بندرعباس اعم از شیعه و سنی ارادت خود را برای تشکر از جان گذشتگی های خط شکنان دفاع مقدس نشان دادند.

 

پیکر این شهدا روز سه شنبه هم زمان با شهادت امام جعفر صادق (ع در سراسر هرمزگان به خاک سپرده می شود.

 

قرار است پیکر این 9 شهید غواص به ترتیب در بخش توکهور شهر هشتبندی میناب، رودان ،جزیره هنگام و لارک قشم، جناح شهرستان بستک و یک شهید در شهرک هدیش بندرعباس (منازل نیرو دریایی ارتش) تدفین شوند.

 

منبع:شبکه اطلاع رسانی هرمز

 



:: موضوعات مرتبط: آخرین اخبار استان هرمزگان , آخرین اخباراجتماعی , ,
:: برچسب‌ها: دردانه های بهشتی، هرمزگان،شهدای گمنام غواص،کاروان شهداء،استقبال از 7 شهید غواص در بندرعباس ,
تاریخ : یک شنبه 18 مرداد 1394
بازدید : 997
نویسنده : فــردیـن احـمدی

 

جلسه کمیته برنامه ریزی شهرستان بشاگرد با ریاست فرماندار این شهرستان و با حضور هاشمی نخل ابراهیمی نماینده مردم شرق هرمزگان در مجلس شورای اسلامی، درویشی دبیر شورای برنامه ریزی استان و مسئولین ادارات شهرستان بشاگرد برگزار شد.



:: موضوعات مرتبط: اخبار شهرستان بشاگرد , آخرین اخباراجتماعی , ,
:: برچسب‌ها: کمیته برنامه ریزی , ادارات شهرستان بشاگرد , نماینده مردم شرق هرمزگان , مجلس شورای اسلامی ,
تاریخ : شنبه 17 مرداد 1394
بازدید : 586
نویسنده : فــردیـن احـمدی

پیکر ۹ شهید غواص به هرمزگان می آید / ستادهای مردمی در انتظار شهدای گمنام

شهر های استان هرمزگان در چند روز اینده میزبان خط شکنانی است که سالهای سال در میدانهای نبرد حق بر باطل جنگید ه اند و قرار است پیکر ۹ شهید گمنام در جنوب کشور تشییع شود.

 211812_143-346x256

به گزارش عصربشاگرد،در روزهای آینده استان هرمزگان میزبان شهدایی است که بعد از کشف پیکر مقدسشان حس میهن پرستانه را در زمان تلاش غرب آن هم برای بر هم زدن اتحاد مردمی بار دیگر خنثی کرد.

شهدایی که حضور به موقعشان برداشت های متفاوتی را در اذهان عمومی ایجاد کرد ، که چه شده است دوباره شهدا به کمک ما امده اند؟! و هنوز هم جمله ای که بسیار معروف شده در ذهن ها می گذرد و تامل برانگیز شده” اینجا عمار ها کمتر پیدا می شوند! این بار خواص تو غواص شده اند !آنقدر غریب هستی که ، خمینی خط شکنانش را فرستاد!!

سجاد امیریان مسئول روابط عمومی اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس هرمزگان در گفتگو با خبرنگارهرمز با اشاره به ورود پیکر ۹ شهید غواص دوران دفاع مقدس گفت: این شهیدان در روز شنبه ۱۷ مرداد از شهرستان کرمان به شمالی ترین منطقه استان در رودان وارد می شوند.

وی افزود : در روز یکشنبه ۱۸ مرداد کاروان شهدا از رودان به سمت بندرعباس راهی می شوند و در میسر روستا به روستا می آیند.

امیریان اظهار کرد:مراسم استقبال و تشییع از پیکر این شهدا در بندرعباس یکشنبه ساعت ۱۷ از میدان دفاع مقدس آغاز و شب وداع نیز از ساعت ۱۸ از روبه‌روی صدا و سیما به سمت امامزاده سیدمظفر(ع) انجام می‌شود.

وی در ادامه افزود: پیکر این ۹ شهید هم زمان با سالروز شهادت امام صادق(ع) در شهر های مختلف هرمزگان انجام می‌شود.

قرار است پیکر این ۹ شهید غواص به ترتیب در بخش توکهور شهر هشتبندی میناب، رودان ،جزیره هنگام و لارک قشم، جناح شهرستان بستک و یک شهید در شهرک هدیش بندرعباس (منازل نیرو دریایی ارتش) تدفین شوند.

 

منبع:شبکه اطلاع رسانی هرمز



:: موضوعات مرتبط: اخبار شهرستان بشاگرد , آخرین اخباراجتماعی , ,
:: برچسب‌ها: پیکر ۹ شهید غواص به هرمزگان می آید،هرمزگان انتظار شهدای گمنام،مراسم استقبال و تشییع از پیکرشهداء ,
تاریخ : پنج شنبه 15 مرداد 1394
بازدید : 493
نویسنده : فــردیـن احـمدی

بیمارستان قدیم قشم پروژه بعدی زمین خواری / وقتی تجارت جایگزین سلامت می شود + سند

بیمارستان فاطمه الزهرا(س) که یکی از پرحاشیه ترین بیمارستان های استان هرمزگان در چند سال گذشته بوده است ، امروز برخلاف میل مردم ، امامان جمعه شهرستان قشم و قول های مسئولان حوزه سلامت در حال تبدیل شدن به مجتمع تجاری است.

 zaminkhari-346x256

به گزارش عصر بشاگرد، حجت الاسلام والمسلمین رضا جوکار ، امام جمعه شهرستان قشم درگفتگو با خبرنگار شبکه اطلاع رسانی هرمز از  قشم ، با اشاره به نامه اخیر رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان به شهردار قشم و تقاضای وی مبنی بر تغییر کاربری بیمارستان فاطمه الزهراء (س) گفت : خیلی تلاش شد ،  تا با کمک مسولان ارشد شهرستان و استانی  و با دستور رییس جمهور بیمارستان جدید قشم به وزارت بهداشت داده شود که این یک اتفاق خوب بود ولی مسئولان حوزه پزشکی به وعده ها خود عمل نکرده اند.

وی افزود : رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان متعهد گردید که بیمارستان قدیم تعطیل نشود و هیچ گونه تغییری در کاربری بیمارستان فاطمه الزهرا(س) انجام نشود اما متاسفانه این وعده ها عملی نشد و دانشگاه علوم پزشکی دندان طمع برای ورود به فاز تجاری تیز کرده است .

امام جمعه شهرستان قشم با بیان اینکه قشم نیازی به مجتمع های تجاری ندارد و هنوز مشکل وضعیت بهداشت و درمان در این جزیره حل نشده است اظهار داشت : متاسفانه در قشم بعضی از مسایل را تعداد محدودی که زمین خوارهستند و به دنبال منافع شخص خود هستند تصمیم گیری می کنند .

حجت الاسلام جوکار تصریح کرد : بیمارستان قدیم قشم با کمک خیرین و مردم ساخته شده است و به عبارتی می توان گفت این بیمارستان موقوفه است و متعلق به عموم مردم است دانشگاه علوم پزشکی باید به مشکلات حوزه سلامت بپردازد .

وی با بیان اینکه اداره کردن حوزه سلامت به سلامت نفس نیاز دارد ، افزود : دستگاه های ذی صلاح از جمله دستگاه های قضایی ، اطلاعاتی ، امنیتی و نظارتی از این زمین خواری جلوگیری کنند .

بیمارستان قدیم قشم متعلق به مردم جزیره است

شیخ‌عبدالرحیم خطیبی ، امام جمعه اهل سنت شهرستان قشم در این باره به خبرنگار هرمز گفت : بیمارستان حضرت فاطمه الزهرا(س) قشم در قطعه زمینی با مساحت ۱۶ یا ۱۷ هزار متر در در ده‌ها سال قبل با بلند نظری مسئولین وقت برای امر درمان مردم در نظر گرفته شده که متاسفانه این‌روزها شایعاتی برای تغییر کاربری آن به گوش می‌رسد .

وی زمین و ساختمان بیمارستان حضرت فاطمه الزهرا(س) قشم را متعلق به مردم دانست و اظهار داشت: عده‌ای می‌خواهند این زمین را که متعلق به مردم است تغییر کاربری بدهند اما چه معنی دارد که با افتتاح بیمارستان پیامبر اعظم(ص) بخواهند اموالی را که متعلق به مردم است از آن‌ها بگیرند؟

این مسئول با بیان این‌که نظر مردم در مورد تغییر کاربری زمین بیمارستان قدیم قطعاً منفی است از نگرانی‌های مردم در این مورد خبر داد و افزود: از مسئولین می ‌خواهم تا با بلند نظری در این مورد تصمیم‌گیری کنند چرا که مسئله درمان شهرستان قشم با یک بیمارستان حل نمی‌شود و این کار نیازمند بلند نظری مسئولان است .

شورای شهر به شدت با تغییرکاربری مخالفت است

 محمدرفیع پورمولوی با اشاره به نگرانی‌های عمومی با توجه به ضروت وجود فضای مناسب درمانی برای شهروندان، با صراحت با تصمیم جدید رئیس دانشگاه علوم پزشکی مخالفت کرد .

وی افزود : دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان به عنوان متولی درمان استان هیچ زمین و ملکی قابل مقایسه و قابل جایگزین با زمین بیمارستان حضرت فاطمه الزهرا(س) ندارد که بتواند جوابگوی نیاز رو به رشد مردم به خدمات بهداشتی و درمانی شهرستان باشد .

پور مولوی بیان کرد : ملک بیمارستان پیامبر اعظم‌(ص) متعلق به سازمان منطقه آزاد قشم است که با عقد تفاهم‌ نامه‌ی بهره ‌برداری به صورت حق انتفاع به مدت ۲۰‌سال در اختیار دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان قرار گرفته و هیچ تضمینی برای تداوم این روند در آینده وجود ندارد .

این مسئول با اشاره به موقعیت خاص بیمارستان فاطمه الزهرا(س) گفت: از جهت دسترسی به تمام نقاط شهر این بیمارستان در بهترین‌ترین موقعیت ممکن برای وجود یک مرکز درمانی  قرار دارد که تمامی نقاط تجاری و مسکونی شهر به سهولت به این مکان دسترسی دارند .

پورمولوی تصریح کرد: در حال حاضر مراکز تجاری به وفور در سطح شهر و جزیره وجود دارد و هیچ توجیهی برای تبدیل و تغییر کاربری تنها مرکز درمانی متعلق به دولت به مرکز تجاری وجود ندارد؛ رئیس شورای شهر قشم در پایان گفت: در حالی که مردم شهرستان قشم از کمبودهای شدید بهداشتی و درمانی رنج می‌برند، پرداختن مسئولین دانشگاه علوم پزشکی به عنوان متولی بهداشت و درمان، به امور تجاری، جای تعجب دارد .

حال باید دید بعد از اتفاق های زمین خواری های پی در پی و فروش فرودگاه قدیم جزیره قشم ، آیا بیمارستان قدیم این شهرستان  نیز  با  نبود  نظارت  قوی  به تاراج می رود ؟

 

منبع: شبكه اطلاع رساني هرمز



:: موضوعات مرتبط: آخرین اخبار استان هرمزگان , آخرین اخباراجتماعی , ,
:: برچسب‌ها: بیمارستان فاطمه الزهرا(س)،پروژه بعدی زمین خوار،بیمارستان قدیم،قشم، شبكه اطلاع رساني هرمز،درحاشيه ,
تاریخ : سه شنبه 13 مرداد 1394
بازدید : 532
نویسنده : فــردیـن احـمدی

100تن کنستانتره بین عشایر هرمزگان توزیع شد

مدیر امور عشایر سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان گفت: با توجه به خشکسالی های مستمر و کمبود علوفه، طی چهار ماهه گذشته حدود 100تن کنسانتره بین عشایر این استان توزیع شده است.

به گزارش عصر بشاگرد؛منوچهر سالاری سه شنبه درگفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: برای جلوگیری از وارد آمدن هر گونه خسارتی به دامهای عشایر این استان نیاز به چهار میلیارد ریال اعتبار است که در صورت تامین این مبلغ تا پایان امسال 400تن کنسانتره خریداری و بین آنان توزیع خواهد شد.

این مقام مسوول در سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان یادآورشد:خشکسالی های 17ساله گذشته موجب خشک شدن بخش وسیعی از مراتع این استان و در نتیجه کاهش شدید ظرفیت آنها شده طوریکه عشایر برای زنده نگه داشتن دامهای خود مجبور به استفاده از انواع علوفه خشک به ویژه کنسنانتره هستند.
سالاری از کمبود آب، نبود بازار مناسب برای فروش فرآورده های دامی و همچنین خشک شدن مراتع درجه یک و دو بعنوان مهمترین مسائل و مشکلات عشایر هرمزگان نام برد و خواستار توجه بیش از پیش به جامعه عشایری این استان شد. 
مدیر امور عشایر سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان آمار عشایر کوچرو این استان را سه هزار خانوارعنوان کرد که در شهرستانهای رودان، پارسیان، حاجی آباد، میناب، بندرعباس، بشاگرد و بستک زندگی می کنند.
ساماندهی اسکان عشایر، ارائه خدمات پشتیبانی به کوچندگان، مطا لعات جامع عشایری و همچنین بهره گیری از انرژی خورشیدی برای تامین برق خانوارهای عشایر بعنوان مهمترین برنامه های امورعشایر سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان تا پایان امسال اعلام شده است.
'همه ساله با فرارسیدن دومین برج از فصل بهار وگرم شدن هوای هرمزگان، کوچ عشایر از رودان، میناب، حاجی آباد و بندرعباس به مناطق سردسیراستان کرمان به خصوص شهرستانهای بافت، بردسیر، رابر و مناطق مرتفع جیرفت آغاز و اردیبهشت ماه پایان می یابد.
در اطلاعات منتشره سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان آمار دامهای عشایر کوچرو این استان 800هزار راس با ظرفیت تولید سالانه دو هزارو900تن گوشت قرمز و هشت هزارو 500 تن شیر اعلام شده است.
دراین اطلاعات تعداد دامهای این استان شامل روستایی و عشایری در مجموع دو میلیون واحد دامی اعلام شده است.

 

منبع: ايرنا



:: موضوعات مرتبط: اخبار شهرستان بشاگرد , آخرین اخباراجتماعی , ,
:: برچسب‌ها: نبود بازار مناسب , خشکسالی های 17ساله , 100تن کنستانتره , عشایر هرمزگان , سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان ,
تاریخ : سه شنبه 13 مرداد 1394
بازدید : 476
نویسنده : فــردیـن احـمدی

 با حکم وزیر کشور

فرماندار بشاگرد منصوب شد

فلکناز دهقانی که در دولت‌های قبل نیز به عنوان سرپرست و یا فرماندار شهرستان‌های مخلتف هرمزگان خدمت کرده، به پیشنهاد استاندار هرمزگان و با حکم وزیر کشور به عنوان فرماندار شهرستان بشاگرد منصوب شد.

 به گزارش عصر بشاگرد به نقل روابط عمومی و امور بین‌الملل استانداری هرمزگان،عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور با صدور حکمی فلکناز دهقانی را به عنوان فرماندار شهرستان بشاگرد منصوب کرد.

خبرگزاری فارس: فرماندار بشاگرد منصوب شد

در متن این حکم آمده است:

به موجب این حکم و بنا به پیشنهاد استاندار هرمزگان به سمت فرماندار شهرستان بشاگرد منصوب می‌شوید.

امید است با اتکال به خداوند متعال و در چارچوب وظایف قانونی مصوب در راستای تحقق اهداف و آرمان‌های نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و سیاست‌های دولت تدبیر و امید و پیروی از منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای "مدظله‌العالی" موفق باشید.



:: موضوعات مرتبط: اخبار شهرستان بشاگرد , آخرین اخباراجتماعی , ,
:: برچسب‌ها: فرماندار بشاگرد , وزیر کشور , فلکناز دهقانی , استاندار هرمزگان , منصوب , خبرفارسي ,
تاریخ : سه شنبه 13 مرداد 1394
بازدید : 416
نویسنده : فــردیـن احـمدی

سازندگی و خودسازی در اردوهای جهادی

روزنامه کیهان در صفحه گزارش روز نوشت: جوانانی کم ادعا اما پردغدغه، نقاطی دوردست اما با صفا، فضایی مملو از بی امکاناتی اما صمیمی، مردمانی تنگدست اما گشاده رو، غذاهایی کم و البته کم هزینه اما دلچسب و ...همگی در کنار هم می شود بخشی از ذهنیتی که با رفتن به اردو های جهادی برایتان به وجود می آید.

این گزارش که بخش نخست آن در روز سه شنبه سیزدهم مرداد 1394 هجری خورشیدی انتشار یافته ، می افزاید: اردوهایی که در سال های اخیر با لبیک گفتن جوانان انقلابی کشورمان به فرمان رهبر معظم انقلاب به شکوفایی رسید و تبدیل شد به جبهه ای از جبهه های انقلاب که در آن در کنار نمایان شدن اخلاص این جوانان، سازندگی نقاط محروم کشور و صدالبته خودسازی جوانان متعهد ایرانی رقم می خورد.

بدون شک دوران دفاع مقدس یکی از برجسته ترین نقاط تاریخ ایران خواهد بود اما نمی توان این موضوع را کتمان کرد که در پس هر جنگی ویرانی و آسیب های بسیاری وجود دارد و در جنگ تحمیلی هشت ساله کشورمان با رژیم بعث عراق نیز آسیب های فراوانی به بسیاری از سخت افزارهای کشور و صدالبته آسیب های بسیاری بر زندگی مردم وارد شد. حال بر این موضوع تبعیض های پیش از انقلاب و فقر و محرومیت های آن دو را نیز بیفزایید!
راهکار رفع محرومیت ها
با نگاهی اجمالی می توان فهمید کشور پس از پایان جنگ با هجمه گسترده ای از کارهای زمین مانده روبرو بود و تنها نکته ای که در این سال ها بر ماجرا افزوده می شد تشدید تحریم هایی بود که با خیال بر زمین زدن ایران وضع می شد. اما آیا تکلیف در این خصوص چه بود؟
رهبر معظم انقلاب اما با تدبیری بجا و در جهت رفع محرومیت ها دستور به تشکیل گروه های جهادی داد. گروه هایی که خیلی زود با لبیک گفتن جوانان انقلابی کشورمان به ندای رهبری در سراسر کشور حضور یافتند و این شروعی بود بر زندگی جهادی.
در سال های اخیر اردوهای جهادی تبدیل شده است به پنجره ای برای دیدن زندگی با نگاهی متفاوت و ارائه سبکی متفاوت از زندگی. اما بهتر است پیش از تشریح هرچه بیشتر ابعاد مختلف فضای زندگی جهادی برای درک بهتر چگونگی برگزاری اردوهای جهادی با مسئول سازمان بسیج سازندگی استان تهران همکلام شویم.
اجرای طرح هجرت3 با مشارکت دانش آموزان
سرهنگ عبدالله اصغری مسئول سازمان بسیج سازندگی استان تهران در گفت و گو با گزارشگر کیهان در این خصوص می گوید: «طرح هجرت 3 یکی از طرح هایی است که فعالیت های جهادی در قالب آن با همکاری آموزش و پرورش در تابستان اجرا می شود. ما در این طرح به دنبال اهدافی مثل بهره مندی از توانمندی های جوانان درجهت غنی سازی اوقات فراغت آنها، تقویت مبانی اعتقادی و اخلاقی دانش آموزان، کمک به دولت در جهت کاهش هزینه ها، تقویت فرهنگ مشارکت پذیری جوانان و ایجاد فضایی مناسب برای فعالیت های گروهی هستیم.»
وی می افزاید: «این اردوها در سال 94 از 29تیر آغاز شده است و تا 25 شهریور ادامه خواهد داشت. مدت این اردوها 10 روز است و دانش آموزان در این مدت به زیربناسازی و بهسازی مدارس و آموزشگاه ها می پردازند. خواهران در این اردوها طراحی های درونی و بحث رنگ آمیزی را انجام می دهند و وظیفه انجام دیوارنویسی و تعمیر میز و نیمکت ها بر عهده آقایان است.»
صرفه جویی کلان در هزینه ها
اصغری در ادامه می گوید: «براساس برنامه ریزی های انجام شده در سال جاری تعداد 303 آموزشگاه در سطح استان تهران تحت پوشش قرار می گیرند. با مشارکت دانش آموزان در این اردوها صرفه جویی بسیاری در هزینه ها می شود. بطور مثال هزینه خریداری یک میز و نیمکت 100هزار تومان است اما در این اردوها با 30 هزار تومان یک میز و صندلی مجددا بازسازی می شود. طبق برآوردهای صورت گرفته در اردوهای طرح هجرت امسال نزدیک به 13 هزار میز و صندلی بازسازی خواهد شد. همچنین نزدیک به 250 هزار متر از دیوارهای آموزشگاه ها رنگ آمیزی می شود و در ادامه نزدیک به 27 هزار متر از فضای آموزشگاه ها نیز دیوارنویسی خواهدشد.»
اعزام جهادگران به نقاط محروم
پس از شنیدن صحبت های اصغری در خصوص اردوهای جهادی درون شهری که در قالب طرح هجرت به اجرا می رسد به بررسی اعزام جهادگران به نقاط محروم کشورمان می پردازیم. اردوهایی که این روزها علاوه بر رفع محرومیت ها هنگامی که با دوری از خانواده و امکانات و رفتن به دوردست ترین نقاط کشور همراه می شود خود به سبکی از زندگی اسلامی در راستای خودسازی تبدیل می شود. برای بررسی این موضوع سراغ یکی از جهادگران جوان اما پردغدغه کشورمان می رویم.
محمدامین میرجی مدیر گروه جهادی سلمان در گفت و گو با گزارشگر کیهان می گوید: «گروه جهادی ما سه سال است که تاسیس شده است و در استان های کرمان و هرمزگان فعالیت دارد. ما در 12 روستادر منطقه بشاگرد فعالیت داریم. اغلب فعالیت های ما در حوزه های قرآنی و مباحث احکام است و حتی یک دوره اردوی مشهد نیز برای نفرات برتر این کلاس ها برگزار کردیم.»
وی می افزاید: «ما در مباحث فرهنگی، احکام و امامت بصورت مستمر در طول دو سال اخیر در کنار مردم منطقه بوده ایم و این حضور محدود به ایام اردوهای ما نیست و در مناسبت هایی همچون عید غدیر و دهه فجر نیز ما تلاش می کنیم تا در کنار مردم مناطق محروم باشیم.»
این جهادگر 22 ساله در پاسخ به سوال گزارشگر کیهان در خصوص دغدغه اش از حضور در فضای جهادی می گوید: « برای آغاز کار تنها دغدغه ما گفتار رهبر معظم انقلاب درباره تشکیل گروه های جهادی بود و فقط به این فکر بودیم که حرف ایشان روی زمین نماند و البته در ادامه توانستیم تشکیلات و مجموعه ای مناسب این فعالیت را ایجاد کنیم.»
میرجی در ادامه می گوید: «مسئولان در مواجهه با اردوهای جهادی به دو دسته تقسیم می شوند. دسته ای مسئولان محلی هستند که وضعیت مردم را مشاهده می کنند و با ما همکاری دارند و دسته دیگر مسئولان استانی هستند که درصد همکاری آنها کمتر است.»
پیشنهاد به جوانان
این جوان جهادگر خطاب به دیگر جوانان کشورمان می گوید: «پیشنهاد من این است که جوانان حداقل یکبار هم که شده فضای اردوهای جهادی را تجربه کنند. ما خودمان نیز در اردوها به دنبال حضور افراد ثابت نیستیم. خیلی از همین جوانانی که یک بار با ما همراه می شوند روزهای پس از اردو سراغ ما را می گیرند و از ما می خواهند تا برنامه ای برای آنها تدارک ببینیم زیرا نسبت به خودشان و همچنین نسبت به جامعه دغدغه پیدا کرده اند.»
وی در پایان تاکید می کند: «باید گروه های جهادی برای حضور در مناطق محروم برنامه پنج یا 10 ساله داشته باشند و با شناسایی مناسب حضور مستمر در این مناطق بعمل آورند.»
اصلاح سبک زندگی دغدغه اصلی
در اردوهای جهادی
مصطفی صادق نیا مسئول گروه جهادی معبری به آسمان نفر بعدی است که با او هم صحبت می شویم.
جهادگر برتر کشور در سال 91 در توضیح نحوه آغاز فعالیت های جهادی خود و در ادامه فعالیت های گروه جهادی معبری به آسمان می گوید: «کار جهادی را از سال87 و با رفتن به روستای کُنجه از مناطق محروم استان خراسان جنوبی شروع کردیم و در ادامه نیز در طی هفت سال 15 اردو در استان کرمانشاه، یک دوره اردو در خوزستان و یک دوره اردو نیز در مناطق سنی نشین استان کردستان برگزار شد. دغدغه از ایجاد گروه معبری به آسمان در مرحله اول خودسازی نیروهای جهادی و در ادامه خدمت رسانی به مردم مناطق محروم در عرصه های متفاوت بود و نقطه مشترک این اهداف ما اصلاح سبک زندگی هر دو گروه یعنی جهادگران و مردم مناطق محروم کشورمان بود.»
وی می افزاید: «همان طور که گفته شد ما در مجموع 18 دوره اردو برگزار کردیم. در طی سال های اخیر 200 روستای بخش سر فیروزآباد استان کرمانشاه تحت پوشش فعالیت های جهادگران معبری به آسمان بوده است و در مجموع ساخت 10 مسجد، 2 غسال خانه، 2 خانه عالم، ساخت یک خانه برای خانواده ای محروم، ترمیم مدارس روستاها، ساخت 20 سرویس بهداشتی، برنامه ریزی جهت آبرسانی به روستاها و ترمیم منازل روستایی در کل روستاها بخشی از فعالیت های عمرانی مجموعه در مناطق محروم بوده است.»
صادق نیا ادامه می دهد: «ما علاوه بر عرصه عمرانی در زمینه های بهداشتی، اعتقادی، فرهنگی و ورزشی نیز در مناطق خدمت رسانی می کنیم. در سال های گذشته در زمینه بهداشتی برگزاری کلاس های آموزشی، ترمیم دندان 2000 نفر از روستائیان با حضور پزشکان برجسته و ویزیت 15000 هزارنفر روز از اهالی از جمله فعالیت های معبری به آسمان در مناطق محروم کشورمان بوده است.»
مشارکت روحانیون در فعالیت های اعتقادی
جهادگر برتر کشور در سال 91 بیان می کند: «در زمینه های اعتقادی نیز تلاش شده است تا با حضور نزدیک به 30 روحانی توانمند فعالیت های مذهبی و پرسش و پاسخ هایی با محوریت موضوعات مربوط به احکام و عقاید برقرار شود و در کنار این موضوع راه اندازی هیئت های روستایی و برگزاری مراسم های ماه مبارک رمضان و همچنین ماه محرم با همکاری جهادگران در روستا ها از دیگر فعالیت های اعتقادی گروه بوده است. در حوزه فرهنگ نیز محور فعالیت ها کار بر روی سبک زندگی بوده است و تمام تلاش مجموعه این بوده است که سبک زندگی اسلامی در میان مردم منطقه و جهادگران رواج یابد.»
وی تصریح می کند: «بخش پایانی برنامه ها هم برنامه های ورزشی بوده است که در این حوزه فوق العاده موفق بودیم و بطور مثال برنامه ای با عنوان قوی ترین مردم روستا با همکاری بچه های جهادی در مناطق برگزار شد که با استقبال بی نظیری مواجه شد و البته هدف اصلی گروه در عرصه ورزشی احیای برنامه های بومی منطقه بوده است و به همین منظور در منطقه زورخانه ای نیز احداث شد. در مجموع در حوزه ورزش عملکرد گروه به گونه ای بود که مردم با وجود دغدغه های زیادشان حاضر شدند پس از مدت ها دوباره در عرصه های ورزشی حاضر شوند.»
نیاز به آموزش برای توسعه اقتصادی مناطق محروم
مسئول گروه جهادی معبری به آسمان عنوان می کند: «غالبا شغل مردم این مناطق دامداری و کشاورزی است و مردم منطقه اتفاقا در این حوزه ها توانمند هستند اما در مباحث علمی و آموزشی ضعیف هستند و با توجه به کم آبی منطقه مردم نیازمند تدبیر دولت هستند.»
صادق نیا در ادامه در خصوص روند جذب جهادگران می گوید: «اکثرا جذب نفرات ما با تبلیغات خود جهادگران و همچنین پخش کلیپ های اردوهای قبلی صورت می گیرد و ما در هر اردویمان دست کم 200 نفر را به مناطق اعزام می کنیم و برگزاری اردوی جهادی خانوادگی نیز راهکار دیگری برای بازتاب فعالیت های ما بوده است زیرا هر چقدر بازتاب فعالیت های جهادی در خانواده ها، دانشگاه ها، مدارس و حوزه ها بیشتر شود موجب استقبال بیشتر بچه ها می شود و در خصوص تاثیرگذاری اردوها نیز می توان به همین موضوع کفایت کرد که بچه ها در اردوها حتی پول توی جیب خودشان را هم برای رفع مشکلات مردم منطقه هزینه می کردند و بودجه بسیاری از پروژه ها توسط خود بچه ها تامین شده است.»
وی خاطرنشان می کند: «طبیعتا هر کسی که بخواهد وارد فضای جهادی شود از ابتدا به مشکلاتی بر می خورد چون اردوی جهادی کاری تعریف نشده در کشور است و مسئولان با خود کنار نمی آیند که تعدادی جوان با گذشتن از امکانات و رفاه زندگی معمولی شان با افتخار به دنبال انجام بدترین کارها هستند و این در حالی است که نیروهای رسمی برخی ادارات با التماس مسئولان هم به همین مناطق محروم نمی روند. ما در بیشتر جاهایی که کارها را پیگیری می کردیم مایوس می شدیم چه در سطح کلان و چه در سطح پایین و در این میان همواره مسئولانی بوده اند که با مساعدت ها و نامه نگاری هایشان باعث حل شدن مشکلاتمان شده اند.»
اعزام 66 گروه جهادی از تهران به مناطق محروم
پس از شنیدن صحبت های صادق نیا در خصوص موانع موجود در مسیر فعالیت های جهادگران مجددا سراغ اصغری می رویم.
مسئول بسیج سازندگی سپاه استان تهران به گزارشگر کیهان می گوید: «علاوه بر طرح هجرت دیگر قالب برپایی طرح های جهادی حضور گروه های جهادی در مناطق محروم است در همین زمینه تعداد 80 گروه در سطح استان تهران به فعالیت می پردازند که از این تعداد 66 گروه جهادی در تابستان جاری به مناطقی از استان های تهران، آذربایجان شرقی، خوزستان، لرستان، کرمانشاه، ایلام، مرکزی، اصفهان و مازندران اعزام می شوند. این گروه ها همه ساله علاوه بر تابستان در تعطیلات نوروز نیز به مناطق محروم کشورمان اعزام می شوند که برای این منظور 20 روز پیش از شروع اردو جهت شناسایی به مناطق اعزام می شوند.»
حضور بیش از 2000جهادگر در مناطق محروم
اصغری تصریح می کند: «در مجموع در تابستان جاری 2هزار و 100 نفر از جهادگران استان تهران در اردوهایی 12 روزه به مناطق محروم و کم برخوردار استان های ذکر شده اعزام می شوند. این نفرات در مناطق یاد شده به فعالیت های عمرانی همچون ساخت مسجد، مدرسه و خانه بهداشت می پردازند و در کنار این فعالیت ها به انجام امور فرهنگی و همچنین فعالیت هایی در حوزه سبک زندگی می پردازند. مشاوره دادن در خصوص توسعه صنایع دستی در روستاهای مستعد، اصلاح باغات و افزایش سرانه تولید و همچنین اعزام تیم های درمانی از دیگر فعالیت های گروه های جهادی است.»
اصغری ادامه می دهد: «غنی سازی اوقات فراغت جوانان، انجام اقداماتی در جهت دامداری، آشنایی با فرهنگ کار گروهی، کمک به توسعه و سازندگی و در کنار این مسائل ارائه مشاوره در حوزه اقتصاد مقاومتی از جمله اهداف اصلی گروه های جهادی در فعالیت های خود در مناطق محروم است. در بحث اقتصاد مقاومتی سپاه علاوه بر مشاوره در راستای اشتغال زایی بودجه ای را نیز برای همه استان ها در نظر می گیرد و تلاش می کنیم با ارائه این اعتبارات از مهاجرت مردم از روستاها جلوگیری کنیم. به طور مثال در استان تهران رقم اعتبارات اختصاص یافته 12 میلیارد تومان است که با این رقم در سال جاری بیش از هزار عنوان شغل ایجاد شده است.»
مسئول بسیج سازندگی استان تهران عنوان می کند: «کمک به آبادانی و سازندگی کشور، محرومیت زدایی در نقاط دور دست و بکارگیری جوانان سه ماموریت مورد نظر رهبری در برگزاری اردوهای جهادی است.»
این مقام مسئول در پایان خاطرنشان می کند: «دلیل عدم استمرار فعالیت گروه های جهادی محصل بودن بسیاری از جهادگران است. بسیاری از گروه های جهادی متشکل از دانشجویان و دانش آموزانی هستند که تنها در اوقات فراغت خود در تعطیلات نوروز و تابستان فرصت حضور در مناطق محروم را دارند. البته علاوه بر اردوهای جهادی بلندمدت در طول سال نیز اردوهایی یک روزه در قالب حلقه های صالحین در سطح استان برگزار می شود و یا اقشار خاصی همچون قشر بسیج مهندسین کشاورزی در روستاهای نیازمند در خصوص موضوعات کاشت و برداشت و افزایش سرانه تولید در مناطق حضور می یابند.»
بدون شک موضوعی که در این میان حائز اهمیت است بررسی هرچه بیشتر تفکر حاکم بر اردوهای جهادی و البته آثاری است که از آن برجای می ماند. 
*منبع : روزنامه کیهان



:: موضوعات مرتبط: آخرین اخبار استان هرمزگان , آخرین اخباراجتماعی , آخرین اخبار فرهنگی هنری , ,
:: برچسب‌ها: اعزام جهادگران به نقاط محروم , صرفه جویی کلان در هزینه ها , اردو های جهادی , روزنامه کیهان ,
تاریخ : دو شنبه 12 مرداد 1394
بازدید : 399
نویسنده : فــردیـن احـمدی

۱۶ کالای دیگر گران می شوند + سند

در این گزارش جزئیات گرانی اقلامی که قرار است گران شود منتشر می شود
به گزارش عصر بشاگرد به نقل از نسيم ، گران شدن 6 درصدی 18 قلم کالا و بخشی از خدمات، در یک ماه اخیر حواشی زیادی را برای دولتمردان تدبیر و امید ایجاد کرده است. بعد از اعلام این خبر توسط وزیر صنعت و تکذیب آن توسط سخنگوی دولت، این بار وزیر صنعت هم سخنان خود را حاشا کرد و در گفتگویی با یکی از خبرگزاری ها اعلام کرد، وی مصوبه معاون اجرایی رئیس جمهور در خصوص گرانی 18 قلم کالا را اعلام نکرده است.

اما بعد از افشای سند گران شدن کالا ها در خبرگزاری «نسیم»، بخش دیگری از این سند در اختیار ما قرار گرفته که نشان می دهد، گران شدن کالا و خدمات به همان بخش اول ختم نمی شود، و دولتمردان سناریوی دیگری را هم برای گران شدن کالا را در نظر گرفته اند. براساس سناریوی جدید، 16 قلم کالای دیگر در کنار بخش دیگری از خدمات به عنوان اولویت دوم تا سقف 6 درصد افزایش قیمت خواهند داشت.

این کالا عبارتند از: انواع پودرها و شوینده ها، لوازم و تجهیزات پزشکی، انواع واکسنها و داروهای دام و طیور، شیر خشک صنعتی، کاغذ چاپ و مطبوعات، روغن موتور، لاستیک، تراکتور و کمباین، یخچال و فریزر، ماشین لباسشویی، تلویزیون و محصولات سلولوزی بهداشتی.

همچنین دولت برای گران کردن خدمات هم این بار خدمات ناشی از آموزشهای رسمی مدارس، دانشگاهها و مهدهای کودک را نشانه رفته و اعلام کرده که کالاها و خدمات این گروه مشمول رصد، پایش و نظارت مستمر، روند تامین، توزیع، موجودی و قیمت بازار توسط دستگاههای مسئول تنظیم بازار ذیربط حسب مورد وزارتخانه های صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی، و بهداشت، درمان و اموزش پزشکی، آموزش و پرورش و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی(سازمان بهزیستی) و همزمان سازمان حمایت از مصرف کنندگان وتولید کنندگان است و در صورت ضرورت با تصویب کارگروه تنظیم بازار عند اللزوم به گروه اول منتقل می شود.


۱۶ کالای دیگر گران می شوند + سند

براساس این توضیحات دولت چراغ سبز خود را برای گران کردن گروهی دیگر از کالا و خدمات را اعلام کرده و است و باید گفت احتمالا موج جدید گرانیها تا چند وقت آینده وارد بازار خواهد شد و مردم با آن دست و پنجه نرم خواهند کرد. حال باید دید دولتمردان که هنوز گران شدن گروه اول کالاها را به گردن یکدیگر می اندازند و از قبول آن خودداری می کنند، در خصوص گران شدن 16 قلم کالای جدید و خدمات مورد نظر دولت چه واکنشی را از خود نشان خواهند داد. مطمئنا سخنان ابهام آفرین دولتمردان در خصوص تنظیم بازار کالاهای اساسی مردم و افزایش قیمتها نگرانیهای بیشتری را طی هفته های آینده به جامعه تزریق خواهد کرد.
منبع: نسیم


:: موضوعات مرتبط: آخرین اخبار استان هرمزگان , آخرین اخباراجتماعی , ,
:: برچسب‌ها: ۱۶ کالای دیگر گران می شوند،اقلامی که قرار است گران شوند،معاون اجرایی رئیس جمهور، مصوبه ,
تاریخ : دو شنبه 12 مرداد 1394
بازدید : 438
نویسنده : فــردیـن احـمدی
با حضور مسئولان قضائی؛
نخستین مرکز همسر گزینی توسط بخش خصوصی با حضور دو معاون وزیر دادگستری و معاون دادستان کل کشور افتتاح شد.
مهر: هفته قوه قضائیه بود که رهبر انقلاب با تأکید بر تلاش برای تسهیل ازدواج جوانان به برخی مشکلات دادگاه های خانواده از جمله «طلاق توافقی» اشاره کردند و افزودند: قضات محترم با کمک بزرگان خانواده ها، اینگونه مسائل را تقلیل دهند. بعد از فرمایشات مقام معظم رهبری قوه قضائیه اعلام کرد: طلاق توافقی بدون مراجعه به مشاوره دیگر ثبت نمی شود. حالا قضات ملزم هستند تا زوج ها را قبل از طلاق به مراکز مشاوره راهنمایی کنند.

نکته دیگر در تقابل با موضوع طلاق مسئله ازدواج است. چالشی که در این روزها به دلیل قیمت های نجومی جهیزیه و مراسم عروسی بحث داغ رسانه ها قرار گرفته است. همچنین موضوع همسر گزینی یا همان همسریابی هم چند سالی است در دستور کار نهادهای فرهنگی و مرتبط با حوزه جوانان دست به دست می شود تا راهکاری برای انتخاب همسر صالح ایجاد شود. در این میان برخی از کارشناسان معتقدند باید در این خصوص بخش خصوصی وارد شود و دولت بر عملکرد آنها نظارت داشته باشد.

عصر یکشنبه نخستین مرکز خصوصی همسر گزینی و مشاوره ازدواج در منطقه سعادت آباد تهران به نام مرکز مشاوره پیوند خانواده افتتاح شد. نکته قابل تامل در این افتتاحیه حضور سید مرتضی بختیاری معاون دادستان کل کشور، مظفر الوندی معاون وزیر دادگستری، نجفی توانا رئیس کانون وکلای مرکز، دکتر افروز روان شناس و رئیس سازمان نظام روان شناسی و جمعی از مسئولان و کارشناسان خوشنام در علوم روانشاسی کشور بود.

ساختمان مرکز مشاوره نبش خیابان سرو قرار داشت و مساحت آن حدود ۱۰۰ متر بود. ابتدا فکر نمی کردیم افتتاح این مرکز با حضور این مسئولان انجام شود اما بعد متوجه شدیم مدیر این مرکز مشاوره خصوصی خودش هم روانشناس خانواده است و هم معاون وزیر دادگستری است. با حضور میهمانان ویژه و قرائت قرآن توسط وزیر سابق دادگستری و معاون فعلی دادستان کل کشور مراسم آغاز شد.

ابتدا سید احمد قائمی مدیر مرکز روانشناسی پیوند خانواده (معاون وزیر دادگستری) گفت: هدف ما اصول صحیح همسرگزینی و انتخاب عاقلانه شریک زندگی و آموزش زوج های جوان برای زندگی پایدار است. این در حالی است که بسیاری از زوجین فکر می کنند پایداری عشق در زندگی کار آسانی است در حالی که بسیاری از زوج ها به سرعت ناکامی و سرد می شوند در دو سه سال نخست زندگی تجربه می کنند.

تدوین الگوی ایرانی اسلامی خانواده

در ادامه دکتر غلامعلی افروز گفت: از اینکه این مرکز ایجاد شده بسیار خرسندم و دلیل آن این است که باید به موضوع خانواده توجه بیشتری شود. در اصل ۱۰ قانون اساسی هم موضوع تسهیل ازدواج و قوام خانواده تاکید شده است. بنده به عنوان رئیس اندیشکده خانواده در نهاد رهبری روی الگوی اسلامی - ایرانی در حال مطالعه هستیم تا این الگو را به جهان تعریف و ترویج کنیم. در این الگو باید صدا و سیمای ما، آموزش و پرورش، مشاوره ها و صنعت و همه خانواده محور باشد. تعریف می کنیم که باید هر ۵۰۰ خانواده ایرانی یک وکیل، یک پزشک و یک مشاور داشته باشند. هم اکنون این طرح را آماده کردیم تا اجرایی شود.

وی افزود: امیدواریم در این مرکز بگویند فرهنگ های غلط را دور بریزید. بزرگتر بودن زن نسبت به زن ویژگی است و حضور در کارگاه ها ضروری است. بگویند که اگر خانواده سالم و آرام باشد دیگر شب اداری، انگشت جویدن و استرس را در اعضای خانواده نخواهیم داشت.

اصالت خانوادگی زوجین ملاک تشخیص و انتخاب باشد

در ادامه سید مرتضی بختیاری معاون دادستان کل کشور گفت: در یکی از کشورهای اروپایی در سال ۲۰۱۴ اعلام شد که ۳ میلیون زوج متارکه کرده اند و علت بیشتر آن فضای مجازی بوده است. برای همین موضوع انتخاب صحیح اولویت است. به اعتقاد من باید اصالت خانوادگی، عفت و پاکدامنی و تفاهم فکری و اخلاقی زوجین ملاک تشخیص و انتخاب باشد چرا که بیشتر دلایل طلاق ها موضوع اختلاف فرهنگی است.

باید مشکلات ریشه ای حل شود

نجفی توانا رئیس کانون وکلای مرکز هم در این مراسم، گفت: یکی از دلایل اصلی طلاق سست شدن بنیاد خانواده است و باید به این بیندیشیم که چرا برخی جوانان دین گریز شده اند. چرا از هر ۱۰۰۰ جرم یکی کشف می شود و چرا باید با ۱۵ میلیون پرونده قضائی ۳۰ میلیون ایرانی در دادگاه ها تردد کنند. قطعا باید ریشه مشکلات را پیدا کنیم تا بهترین مشاوره را ارائه دهیم.

پس از اظهارات کارشناسان و مسئولان با حضور میهمانان کیک افتتاح این مرکز بریده شد. البته در حاشیه این مراسم هم برای نخستین بار سایت رسمی مرکز مشاوره و همسر گزینی (پیوند) رونمایی شد تا زوجین به این سایت www.peyvandezoj.com مراجعه کرده و ثبت نام کنند.



:: موضوعات مرتبط: آخرین اخباراجتماعی , آخرین اخبار فرهنگی هنری , ,
:: برچسب‌ها: نخستین مرکز همسرگزینی،بخش خصوصی،رهبر انقلاب،طلاق توافقی،ازدواج جوانان،دادگاه های خانواده، ,
تاریخ : دو شنبه 12 مرداد 1394
بازدید : 528
نویسنده : فــردیـن احـمدی
در گفتگو با مهر عنوان شد:

توقف طرحهای آبخیزداری درهشتبندی/طرح کنتورهای حجمی نیازمند بازنگری

کشاورزی فارس
 بندرعباس - قائم مقام صنف کشاورزان هرمزگان گفت: از دهه ۸۰ توسعه طرحهای آبخیزداری در هشت بندی قطب کشاورزی استان کمرنگ و متاسفانه از سال ۸۵ تا کنون به کلی متوقف شده است.

علی رئوفی در  گفتگو با خبرنگار مهر درباره آخرین وضعیت دشت هشت بندی و توسعه طرح های آبخیزداری و آبخوان داریبیان داشت:نیاز است دو برابر آنچه از طبیعت استفاده کرده ایم به آن برگردانیم. هرجایی که از طبیعت به صورت یکطرفه استفاده شود ما باید منتظر عواقب وخیمی همچون خشکسالی، به خطر افتادن گونه های گیاهی و حیوانی باشیم.

قائم مقام صنف کشاورزان استان هرمزگان با اشاره به اینکه در سال ۱۳۴۷ اولین موتور پمپ در هشت بندی نصب شد، عنوان کرد: در دهه ۵۰ تعداد موتور پمپ ها به ۷۵۰ دستگاه افزایش یافت و هم اکنون این تعداد به هزار و ۶۰۰ دستگاه در پهن دشت هشتبندی رسیده است. اگر با هزار و ۶۰۰ دستگاه پمپ برقی با لوله پنج اینج از چاهها آب استهسال گردد روزانه هزاران لیتر از سفره های آب زیر زمینی در هشتبندی برداشت می گردد.

وی افزود: بعضا حرکات ضعیفی از سوی اداره آبخیزداری و جنگلداری شهرستان میناب برای توسعه طرح های آبخیزدار و آبخوانداری صورت گرفته که آن هم جای تقدیر دارد ولی متاسفانه همین اجرای لاک پشتی طرحها به دلیل عدم تامین اعتبار استمرار نداشت و در نهایت متوقف شد.

رئوفی در ادامه افزود: از دهه ۸۰ توسعه طرح های آبخیزداری در هشت بندی قطب کشاورزی استان کم رنگ شد و متاسفانه از سال ۸۵ به کلی متوقف شده است، برای احیایی مجدد سفرهای زیرزمینی وجلوگیری از مهاجرت کشاورزان و روستائیان به سمت شهرها، اداره منابع طبیعی و جهاد کشاورزی باید در اجرای پروژه های آبخیزداری بازنگری جدی داشته باشند.

وی افزود: برای رونق اشتغال و کاهش نرخ بیکاری در شهرستانها و بهره گیری از بارش های فصلی نزولات جوی باید اقدامات موثری در حوزه مهار روان آب ها و هدایت انها به سرچشمه های آبی شهرستانها کرد.

قائم مقام صنف کشاورزان استان هرمزگان ساخت سدهای بتونی و ملاتی یکی از راههای حل معضل رفع کاهش آب سفره های زیرزمینی دانست و بیان داشت: با احداث سدهای بتونی و ملاتی که از سوی سازمان جنگل ها و مراتع احداث می شود علاوه بر تزریق آب به سفره های زیر زمینی از سرازیر شدن رسوب به سد مخزنی استقلال میناب جلوگیری می شود و بر عمر مفید این سد مخزنی افزوده می شود.

وی گفت: توسعه طرح های آبخیزداری و آبخوانداری در دشت هشتبندی باعث می شود در مواقع جاری شدن سیلاب های فصلی از تخریب اراضی پایین دست کشاورزان منطقه جلوگیری کرد.

وی به حوادث سیل اخیر در مناطق کوهستانی هشتبندی که منجر به مرگ دو تن از اهالی شد اشاره کرد و افزود: با توجه به نابودی بافت جنگلی این مناطق به واسطه قطع بی رویه درختان و چرای بیش از حد دام ها، اگر چنانچه فکری به حال وضعیت کنونی نشود در آینده تبعات بدتری گریبان گیر مردم و روستائیان خواهد شد.

به گفته رئوفی، اگر در امناطق کوهستانی طرح های توسعه جنگل کاری صورت می گرفت و شاهد کشت درختان بومی بودیم، خبری از وقوع سیلاب های سهمگین و ناگهانی نبوده ام و علاوه بر آن این حجم آب وسیع روان به سفره های آبهای زیر زمینی منتقل می شد.

رئوفی یادآور شد: در دشت هشت بندی بواسطه وجود اراضی حاصلخیز کشاورزی علاوه بر اینکه برای بومیان منطقه ایجاد اشتغال شده است برای بیکاران شهرستان های جنوبی استان کرمان شامل قلعه گنج، منوجان و کهنوج و همچنین روستائیان شهرستان رودان استان هرمزگان، روستائیان شهرستان بشاگرد و بخش های سندرک و مرکزی میناب نیز به مدت ۹ ماه از سال اشتغال ایجاد شده است که وجود چنین ظرفیتی  این مهم را می رساند که بودجه طرح های آبخیزداری در هشت بندی باید به صورت ویژه دیده شود و توسعه طرح های آبخیزداری در این دشت با نگاه ملی و کلان دیده شود.

وی تصریح کرد: در صورت عدم توسعه طرح های آبخیزداری در این دشت حاصلخیز به واسطه شاغل بودن جمعیت بالا و برداشت عظیم آب برای کار کشاورزی شاهد بیکاری بخش عظیمی از جمعیت بومی هشت بندی و مردمان شهرستان های جنوبی استان کرمان و شهرستان های رودان ، بشاگرد و میناب خواهیم بود  که تبعات آن مهاجرت رو افزون بیکاران به مرکز استان و ایجاد معضلات اجتماعی و هزینه های سنگین برای دولت خواهد بود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نصب کنتورهای حجمی از سوی آب منطقه ای تصریح کرد: نصب کنتورهای حجمی برای کنترل سفره های آب زیر زمینی تنها یک راه حل است  و این راه حل کارآمدی نیست و دلیل ناکارمدی به این خاطر است که کشاورز  ما اولا  آموزش لازم را ندیده است که گیاه و درختی را که می کارد چه میزان در ماه به آن آب بدهد و از سوی دیگر کنتوری که باید بر روی چاه ها نصب گردد و قیمت آن ۴ میلیون ۶۰۰ هزار تومان است و آب منطقه ای خرید آن را بر دوش کشاورز گذاشته است و این موضوع برای کشاورزان قابل قبول نیست.

رئوفی در ادامه افزود: کشاورزانی که محصول لیمو ترش آنها به دلیل جاروک جادوگر از بین رفته است و محصول کشاورزی آنها نیز به دلیل نبود قیمت در صحرا از بین رفته است منابع مالی ندارند که این کنتور را با هزینه سنگین تامین و نصب کنند.

 

 

 


:: موضوعات مرتبط: آخرین اخبار استان هرمزگان , آخرین اخباراجتماعی , ,
:: برچسب‌ها: توسعه طرح های آبخیزداری , کشاورزان استان هرمزگان , علی رئوفی ,
تاریخ : یک شنبه 11 مرداد 1394
بازدید : 540
نویسنده : فــردیـن احـمدی

             تلاش گسترده بنیاد برکت برای مسجدسازی در مناطق محروم هرمزگان

تهران - ایرنا - بنیاد برکت در ادامه سیاست ساخت اماکن مذهبی و فرهنگی در نقاط کم تر برخوردار کشور، 16 مسجد در روستاهای محروم استان هرمزگان می سازد.

 

به گزارش عصر بشاگرد به نقلاز بنیاد برکت وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) ساخت 5 باب از این مساجد شروع شده و ساخت 11 مسجد دیگر نیز به مجریان ابلاغ شده است.

ساخت اماکن مذهبی و فرهنگی از زمان تأسیس بنیاد برکت مورد توجه مسئولان این بنیاد بوده است.

بنیاد اجتماعی و اقتصادی برکت برای ساخت این مساجد 16 میلیارد و 600 میلیون ریال اعتبار اختصاص داده است که تاکنون 87 درصد آن هزینه شده است.

مساجد یاد شده در روستاهای توابع شهرستان های بشاگرد، جاسک، گنو و بندرلنگه ساخته خواهد شد.

این بنیاد تاکنون قراردادهایی را برای ساخت 305 مسجد در مناطق روستایی کشور منعقد کرده که از این تعداد 170 مسجد به بهره برداری رسیده است.

بنیاد برکت تاکنون صدها طرح دیگر را در زمینه توانمندسازی اقتصادی، امور زیربنایی و محرومیت زدایی و ساخت اماکن آموزشی در مناطق محروم کشور اجرا کرده است.

این بنیاد در سال 86 زیر نظر ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) تأسیس شد تا علاوه بر توانمندسازی اقتصادی مناطق محروم، خدمات زیربنایی دیگری به این مناطق ارایه کند.



:: موضوعات مرتبط: اخبار شهرستان بشاگرد , آخرین اخباراجتماعی , ,
:: برچسب‌ها: بنیاد برکت , ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) , شهرستان های بشاگرد , جاسک , گنو و بندرلنگه ,
تاریخ : یک شنبه 11 مرداد 1394
بازدید : 542
نویسنده : فــردیـن احـمدی
با هدف افزایش همکاری‌های مشترک صورت گرفت
انعقاد توافقنامه بسیج سازندگی بشاگرد با نهضت سواد آموزی

تفاهم‌نامه‌ بین بسیج سازندگی و نهضت سوادآموزی با هدف افزایش همکاری‌های مشترک بین دو سازمان در بشاگرد امضا شد.

خبرگزاری فارس: انعقاد توافقنامه بسیج سازندگی بشاگرد با نهضت سواد آموزی
 

به گزارش عصربشاگرد از بندرعباس به نقل از روابط عمومی سازمان بسیج سازندگی هرمزگان، اکبر کرمشاهی مسئول بسیج سازندگی بشاگرد با اشاره به برگزاری نشست با مسئولین نهضت سوادآموزی این شهرستان اظهار داشت: طی این جلسه تفاهم‌نامه‌ای برای همکاری‌های بیشتر با نهضت سوادآموزی بشاگرد امضا شد.

وی با بیان اینکه افزایش سطح سواد مردم می‌تواند تاثیر مثبتی بر اقتصاد مقاومتی داشته باشد، گفت: بسیج سازندگی از تمام ظرفیت خود برای افزایش سطح سواد و آگاهی مردم در حوزه نهضت سواد آموزی استفاده می‌کند.

مسئول بسیج سازندگی بشاگرد سوادآموزی را زمینه گسترش رشد و توسعه کشور دانست و افزود: سیاست اقتصاد مقاومتی کلید پیشرفت کشور را در اقتصاد متکی بر مردم می‌داند.

وی با بیان اینکه انعقاد تفاهم‌نامه با نهضت سوادآموزی نشانه تمایل بسیج سازندگی برای ورود به عرصه‌های رشد و شکوفایی علمی و اقتصادی کشور است، گفت: بسیج سازندگی می‌تواند با حمایت از سوادآموزان آنها را برای اجرای طرح‌های اقتصاد مقاومتی و صنایع تبدیلی ترغیب کند.

 

 



:: موضوعات مرتبط: اخبار شهرستان بشاگرد , آخرین اخباراجتماعی , ,
:: برچسب‌ها: بسیج سازندگی هرمزگان،مسئول بسیج سازندگی بشاگرد، اکبر کرمشاهی،نهضت سوادآموزی ,
تاریخ : سه شنبه 6 مرداد 1394
بازدید : 458
نویسنده : فــردیـن احـمدی

پنجشنبه بازار میناب با بیش از ۵۰۰ سال قدمت، به محلی برای عرضه اقلام بی کیفیت چینی تبدیل شده و در عین حال سازه های جدیدی که در بازار ایجاد شده با هویت آن سازگاری چندانی ندارد. 

 

به گزارش عصر بشاگرد به نقل از نداي هرمزگان،میناب سابقه تاریخی کهنی دارد و  بنیان این شهر به زمان ساسانیان برمی گردد اما بعضی از اسناد تاریخی موجود نشان می دهد این شهرستان از قدمتی بیش از ۲۵۰۰ سال برخوردار است که بدین منظور می توان به سفرنامه نئارخوس ( نئارکوس) سردار اسکندر مقدونی مراجعه کرد این احتمال نیز هست که این شهر در زمان ساسانیان به آبادانی و رونق رسیده است .

پنجشنبه‌ بازار میناب بازاری تاریخی در بخش مرکزی از توابع شهرستان میناب در استان هرمزگان و یکی از نقاط دیدنی استان هرمزگان در جنوب ایران است. این بازار که در مرکز شهر میناب واقع شده، از یک سو به بازار و از سوی دیگر به میدان اصلی شهر متصل می‌ شود. بازار  مذکور از گذشته های دور با هدف عرضه صنایع دستی و تولیدات سنتی و خانگی براه افتاد. در این بازار انواع حصیر، ظروف حصیری، سفال، لوازم دوخت لباس، پوشاک زنان، برقع، ماهی و انواع مواد غذایی عرضه می‌شود .

بازار فعلی پنجشنبه بازار در حاشیه رودخانه میناب و در امتداد بلوار ساحلی تشکیل شده‌ است البته کالاهای این بازار دیگر مثل پنجشنبه بازار قدیم کالاها و صنایع دستی حصیری و سفالی نیست و همه نوع کالایی در این بازار جدید یافت می‌شود. پنج شنبه بازار موتور سیکلت فروشان و پنج شنبه بازار دام (گاو گوسفند و بز) که به پا کنار مشهور است که در امتداد بلوار ساحلی شهر میناب ایجاد شده‌اند از دیگر بازارهای قابل ذکر در میناب هستند که مشتری های خاص خودشان را از سراسر استان و نیز استان همجوار (کرمان) را دارد .

در قدیم که داد و ستد کالاها بصورت پاپایی صورت می گرفت و تجار کشورهای جنوب شرق آسیا و بعضی از استان های شمالی مسیر ولایت خود را تا بازار تجاری میناب طی می کردند تا کالاهای خود را مبادله کنند. انواع کالاهای تولیدی و محصولات کشاورزی و انواع دام در این بازار مبادله می شد. این تجار برای حضور در بازار و مبادله کالا با یکدیگر حرکت خود را از مبداء به گونه ای آغاز می کردند که با توجه به بعد در یک روز از هفته تمامی آنها در بازار حضور داشته باشند که از دیر باز روز پنج شنبه آخر هفته بوده است و بدینگونه پنج شنبه بازار هرموز ( میناب کنونی ) رونق یافت و این سنت همچنان پاپرجا و استوار در طول تاریخ و سالیان دراز مسیر خود را طی کرده تا به امروز رسیده است .

پنجشنبه بازار میناب تنها بازار سنتی در استان هرمزگان است که در روزهای پنجشنبه مردم از جای جای استان و شهرهای همجوار برای خرید اجناس مورد نیاز خود در این بازار حضور پیدا می کنند. تنوع نوع جنس و ارزانی آنها نسبت به بازارهای دیگر در شهرستان و استان در بعضی از مواقع شلوغی خاص خود را در این بازار به دنبال دارد که به همین منظور این بازار به یکی از جاذبه های گردشگری نیز تبدیل شده است. بعد از گذشت سالها از قدمت این بازار، شورا و شهرداری میناب با اجرای ساخت و ساز این بازار را با سازه جدید و سنتی تبدیل به بیش از ۱۴۰ غرفه کرده است تا بتواند برای تجمیع دستفروشان از سطح شهر و متمرکز کردن همه آنها را در این مکان و همچنین ایجاد فرهنگ داد و ستد در بین فروشندگان سیار که در شهر مشغول به فروشندگی هستند و ظاهر شهر را به شکل معیوب در آورده اند بهبود بخشد. شهرداری میناب در این مکان در زمینی به مساحت پنج هزار متر اقدام به ساخت و بهسازی این بازار کرده است و با اعتباری بیش از یک میلیارد ریال که از منابع شهرداری تامین شده است توانسته بیش از ۱۴۰ غرفه را در این مکان در معرض ساخت قرار دهد. این بازار سنتی که جزء مصوبات شورای شهر میناب بود در اسفند ماه سال ۹۳ تکمیل وبا حضور اعضای شورای شهر وشهردار میناب وفرماندار ویژه میناب به بهره برداری رسید .

اما آنچه در این مکان مشهود است استفاده نکردن از این سازه سنتی است که تعجب همه را برانگیخته است. این سازه  یا بازار نوساز سنتی تبدیل به محل انبار شدن اجناس فروشندگانی شده است که در اطراف به فروشندگی مشغول هستند .

نصیرحیدری یکی از دستفروشان که سال هاست دراین بازار به فروشندگی مشغول است گفت: دستفروشانی که در این بازار مشغول به فروشندگی هستند از هیچ گونه خدماتی از طرف شهرداری برخوردار نیستند و بیشتر آنها که در این مکان از روی ناچاری برای تهیه معیشت خانواده به این کار مشغول هستند .

وی با بیان اینکه شهرداری میناب قدرت ساماندهی کردن دستفروشان را ندارد و نسبت به آنها وشغل آنها بی اعتنا است، گفت: شهرداری در این زمینه فقط به فکر گرفتن مالیات و عوارض از دستفروشان است .

حیدری افزود: ساخت این سازه برای دستفروشان کاری بسیار اشتباه از سوی شهرداری بود و با مدیریت ضعیف به فکر ناراحت کردن و فراری دادن دستفروشان از این مکان است. غلام زمانی یکی دیگر از فروشندگان که ۳۵ سال از عمر خود را با دستفروشی در این بازار گذرانده است گفت: مدیریت در زمان شورا و شهردار سابق در این بازار و نحوه خدمات دهی آنها به فروشندگان بسیار بهتر از مدیریت در این دوره با مدیریت شهردار جدید است .

زمانی گفت: وضعیت کنونی فروشندگان در این بازار مناسب نیست و بیشتر آنها با ضر وزیان زیاد به خانه بر می گردند که این نشان از مدیریت ضعیف مسئولان شهرداری و بی توجهی به دستفروشان است و برای تجمیع دستفروشان در سطح شهر و اسکان آنها در این مکان هیچ اقدامی صورت نگرفته است که بیشترین سود و فروش را هم دستفروشان حاضر در سطح شهر دارند .

زمانی افزود: بیشتر دستفروشان حاضر در این مکان روزانه با بیش از سه میلیون تومان جنس خریداری شده وارد این بازار می شوند  اما حاصل فروش انها در روز به ۱۰۰ هزار تومان هم نمیرسد .

وی گفت: شهرداری باید بتواند هرچه زود تربا یک برنامه ریزی منسجم دستفروشان در سطح شهر را به این مکان بیاورد تا مردم برای خرید به این مکان بیایند و اجناس خود را روزانه از این محل تهیه کنندتا این نگرانی در بین دستفروشان برداشته شود .

عبدالعلی زائری رئیس شورای شهر میناب به خبر نگار مهر گفت: هدف از ساخت وایجاد این سازه در این مکان ساماندهی کلیه دستفروشان درمیناب است که همه انها باید در یک مکان مشغول به فروشندگی باشند .

وی گفت: با ساخت این بازار که بیش از ۱۴۰ غرفه در فاز اول آن هست سعی مسئولان در شورا وشهردای بر اسکان دستفروشان در این مکان بود اما دستفروشان تا کنون از این مکان وسازه هیچ استقبالی ندارند ودر اطراف آن مشغول به فروشندگی هستند .

زایری افزود: با ساخت این بازاربیشتر دستفروشان غرفه های ساخته شده را به اجاره خود در آوردنده اند اما معمولا از آنها استفاده ای ندارند که شهرداری نیز اجاره خود را از آنها نیز دریافت میکند .

رئیس شورای شهر میناب در مورد میزان اجاره غرفه ها گفت: میزان اجاره این غرفه ها ماهیانه ۳۰ هزار تومان است و مبلغ پیش پرداخت ان هم ۵۰۰ هزار تمان است .

وی گفت: شهرداری میناب به دنبال ساماندهی دستفروشان میناب در این بازار است ودر این بین نیاز به همکاری وهمدلی همه ارگانها را با  شهراری هستیم تابتوانیم این کار را زود تر به اجرا در آوریم.



:: موضوعات مرتبط: آخرین اخبار استان هرمزگان , آخرین اخباراجتماعی , ,
:: برچسب‌ها: پنجشنبه بازار میناب , ۵۰۰ سال قدمت , تاريخ كهن , شهر ميناب , رودخانه میناب , سردار اسکندر مقدونی ,
تاریخ : سه شنبه 6 مرداد 1394
بازدید : 475
نویسنده : فــردیـن احـمدی

 

به گزارش عصر بشاگرد به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ندای ساحل ، فرمانده سپاه امام سجاد(ع) به مناسبت سالروز عملیات غرور آفرین مرصاد به بازخوانی این عملیات پرداخت و گفت:عملیات مرصاد آخرین عملیات هشت سال دفاع مقدس بود و پایانی افتخارآفرین برای هشت سال مقاومت ملت غیور ایران و سقوطی جاویدان را برای منافقین رقم زد.
سردار ترابی در ادامه افزود :در سومین روز مرداد ماه سال ۱۳۶۷، منافقین کوردل با همکاری و پشتیبانی حزب بعث و نیروی هوایی ارتش عراق، عملیات سه روزه ای را علیه ملت ایران و برای فتح تهران با عنوان “فروغ جاویدان” از مرز خسروی آغاز کردند.
فرمانده سپاه امام سجاد(ع) در ادامه بازخوانی این عملیات بیان کرد:در این عملیات در ابتدا نیروهای ویژه بعثی که از قبل خطوط مرزی را شکسته و تا سرپل ذهاب پیشروی کرده بودند، متعهد شدند از طریق توپخانه و بمباران هوایی منافقین را تا رسیدن به مقصود پشتیبانی کند.
وی با بیان اینکه پیشروی منافقین تنها تا تنگه چهارزبر بیشتر ادامه نداشت گفت : رزمندگان دلاور و مردم غیور ایران اسلامی به ویژه خطه مرزنشین کرمانشاه همچون سدی در این تنگه به کمین نشستند تا عملیات فروغ جاویدان منافقین را برای همیشه به سقوط و شکستی جاویدان برای آنها تبدیل کنند.

این مقام مسئول عنوان کرد : همزمان با حرکات ‏مذبوحانه منافقین در جلسه ای که در شورای عالی ‏دفاع در شهر کرمانشاه تشکیل شد، تنگه ‏چهارزبر در ۳۴ کیلومتری کرمانشاه بدلیل دارا بودن ‏شیارها و ارتفاعات مناسب، بهترین نقطه برای جلوگیری از ‏حرکت و اضمحلال منافقین مسلح شناخته شد و این تنگه‏ به عنوان خط اصلی ‏پدافند انتخاب و تقویت شود ،بلافاصله پس از جلسه ، لشکر ۸۱ زرهی در تنگه مستقر و با الحاق ‏نیروهای لشکر ۳۲ انصارالحسین (ع) و ۲۷ محمد رسول الله (ص) ‏از سپاه پاسداران، ستون نفاق در دشت حسن آباد زمین‌گیر ‏شدند.‏

سردار ترابی افزود : سپس فرمان عملیات مرصاد با رمز “یا علی ابن ابیطالب” صادر شد، براین اساس یک ستون به طول ‏چهار کیلومتر مسلح به توپ، تانک، نفربر، تفنگ ۱۰۶، ‏خودروهای سنگین حامل مهمات و سایر ادوات نظامی و ‏لجستیکی، جاده دشت حسن آباد را پوشانده ، که ‏ناگهان صدای غرورآفرین بالگردهای هوانیروز ارتش ‏جمهوری اسلامی ایران در فضا طنین انداز شد.‏

فرمانده سپاه امام سجاد(ع) در پایان بازخوانی این عملیات خاطر نشان کرد و گفت ،عملیات غرورآفرین مرصاد تا دو روز بعد ادامه یافت ‏تا اینکه منطقه به کلی از لوث وجود منافقین پاکسازی ‏شد و بیش از دو هزار و ۵۰۰ نفر از آنان به هلاکت رسیده و بیش ‏از ۴۰۰ دستگاه خودرو، نفربر و تانک آنها منهدم شد ‏و برگ زرین دیگری در تاریخ حماسی هشت سال دفاع مقدس ‏به ثبت رسید.



:: موضوعات مرتبط: آخرین اخبار استان هرمزگان , آخرین اخباراجتماعی , ,
:: برچسب‌ها: عملیات مرصاد،هشت سال دفاع مقدس،برگ زرین،فرمانده سپاه امام سجاد(ع)،سالروز عملیات غرور آفرین مرصاد ,
تاریخ : سه شنبه 6 مرداد 1394
بازدید : 392
نویسنده : فــردیـن احـمدی
فولاد هرمزگان رافروختندويارانه دادند



به گزارش عصر بشاگرد به نقل از صبح ساحل:گزارش تحقيق و تفحص از صنعت فولاد کشور تاکيد دارد که فولادهاي استاني بدون توجه به آزمايش سرزميني،با نگاه سياسي و عوام‌فريبانه تاسيس شده است و همچنين علت اصلي مشکلات را خصوصي‌سازي غلط شرکت فولاد مي‌داند.به گزارش مهر، در جلسه علني مجلس شوراي اسلامي گزارش کميسيون صنايع و معادن در مورد تحقيق و تفحص از صنعت فولاد کشور گزارش شد.در اين گزارش تاکيد شده است مکان‌يابي و مطالعات اوليه طرح‌هاي هشت‌گانه استاني به درستي انجام نپذيرفته است به گونه‌اي که برخي طرح‌ها از جمله فولاد سبزوار و قائنات با توجه به واقع شدن در منطقه کويري و دشت‌هاي ممنوعه آبي در آينده نه چندان دور باعث از بين بردن کشاورزي مناطق مذکور خواهند شد. مي‌توان گفت فولادهاي استاني با نگاه سياسي و بدون توجه به آمايش سرزميني و استعدادهاي هر استان و با نگاه سياسي و عوام‌فريبانه تاسيس گرديده است.اين گزارش تاکيد کرد: در انجام طرح‌هاي استاني مطالعات مربوط به ارزيابي آثار زيست محيطي به درستي صورت نپذيرفته لذا تبعات انجام طرح‌هاي مذکور در محيط زيست منطقه نامعلوم مي‌باشد.در اين گزارش تصريح شده است: به دليل تاخير در اجراي طرح‌ها و همچنين تورم کم سابقه سال‌هاي اخير، هزينه انجام پروژه‌ها چندين برابر شده و همچنين استانداري‌ها به تعهدات خود مبني بر انجام زيرساخت‌هاي لازم براي پروژه‌ها عمل ننموده‌اند و حتي در صورت تکميل طرح‌هاي مذکور، با توجه به نبود زيرساخت‌ها، امکان بهره‌برداري مناسب وجود ندارد.در اين گزارش آمده است: در حال حاضر به دليل تضعيف شرکت ملي فولاد که زماني سياستگذار و ناظر اصلي صنعت فولاد کشور بوده است، توازن چرخه توليد بر هم خورده است و طرح‌هاي مربوط به توليد گُندله، برداشت سنگ آهن و مديريت برنامه‌ريزي براي بازار قٌراضه کشور با تاخيرات متعدد روبروست.اين گزارش تصريح دارد: عليرغم اينکه کشور در حال حاضر واردکننده فولاد مي‌باشد، واحدهاي توليدي دچار کمبود خوراک شامل گندله و آهن اسفنجي مي‌باشد و از طرفي به دليل نبود ظرفيت گندله‌سازي در کشور، سنگ آهن که سرمايه کشور مي‌باشد، به صورت خام‌فروشي صادر مي‌شود.اين گزارش آمارهاي ارائه شده در سنوات گذشته مبني بر اينکه ظرفيت عملي توليد فولاد کشور 20 ميليون تن در سال مي‌باشد را زير سئوال برده و تاکيد دارد که در خوشبينانه‌ترين حالت، ظرفيت عملي توليد بين 14.5 تا 16 ميليون تن است.در اين گزارش تاکيد شده است که قيمت‌گذاري سنگ آهن خام به گونه‌اي است که معدن‌داران ترغيب به صادرات سنگ آهن مي‌شوند که بايد از اين امر جلوگيري شود.در اين گزارش آمده است: با توجه به مفاد قرارداد فاينانس با شرکت «سايناشور» چين، براي تامين مالي پروژه‌هاي استاني پيمانکار اجراي فولادسازي‌ها، بايد شرکتي چيني باشد و حداقل 65 درصد تجهيزات بکار رفته نيز ساخت چين باشد؛ در حالي که امکان ساخت بخش اعظم تجهيزات کارخانه فولادسازي در کشور وجود دارد.اين گزارش پرده از تخلف دولت مبني بر استفاده از وجوه حاصل از فروش فولاد هرمزگان براي پرداخت يارانه، برداشته است؛ اين در حالي است که اين وجوه بايد صرف تکميل طرح‌هاي استاني مي‌شد.در اين گزارش آمده است: در فروش اوراق مشارکت طرح‌هاي فولاد استاني، به دليل عدم پرداخت کوپن اوراق مشارکت از سوي سازمان ايميدرو، بانک‌هاي ملت و تجارت اقدام به ضبط وثايق که در حقيقت سهام شرکت‌هاي فولاد مبارکه و شرکت ملي صنايع مس بود، نمودند که در عمل موجب کاهش بيشتر سهم دولت در صنعت راهبردي و استراتژيک فولاد شده است.اين گزارش بر جلوگيري از واگذاري و انحلال شرکت ملي فولاد تاکيد کرده است و علت اصلي نابساماني در حوزه فولاد را خصوصي‌سازي غلط و واگذاري‌هاي نادرست دانسته است.در ادامه اين گزارش آمده است: شرکت‌هاي فولاد خوزستان و فولاد مبارکه، با توجه به عدم اجراي تعهدات قبلي خود مبني بر افزايش ظرفيت زير سقف و تا زماني که به تعهدات قبلي خود عمل نکرده‌اند، حق خريد طرح‌هاي فولاد استاني را ندارند. در حال حاضر فولاد مبارکه از خريداران احتمالي طرح فولاد سفيددشت چهارمحال بختياري است و فولاد خوزستان نيز از خريداران احتمال فولاد شادگان، شرکت‌هاي مذکور تا زماني که به تعهدات قبلي خود عمل ننموده‌اند، حق صرف منابع براي خريد طرح‌هاي نيمه تمام يا اتمام يافته استاني را ندارند، زيرا صرف منابع مالي براي خريد طرح‌هاي استاني سبب کاهش شرکت‌هاي خريدار و در نهايت کند شدن روند افزايش ظرفيت توليد فولاد کشور خواهد شد.





:: موضوعات مرتبط: اخبار شهرستان بشاگرد , آخرین اخبار استان هرمزگان , آخرین اخباراجتماعی , ,
:: برچسب‌ها: فولاد هرمزگان , يارانه , جلسه علني مجلس شوراي اسلامي , تحقيق و تفحص از صنعت فولاد کشور ,
تاریخ : سه شنبه 6 مرداد 1394
بازدید : 869
نویسنده : فــردیـن احـمدی

۲ تغییر مهم در سهمیه‌های کنکور ۹۴ اعلام شد/ نحوه سهمیه بندی

کنکور. آزمون
شناسهٔ خبر: 2868563 - سه‌شنبه ۶ مرداد ۱۳۹۴ - 12:26
تاریخچه اعمال سهمیه بندی در پذیرش دانشجو برای رفع محرومیت ها به سالهای دور برمی گردد. سهمیه بندی از آن زمان تاکنون تغییرات زیادی به خود دیده که داوطلبان در انتخاب رشته باید به آن توجه کنند.

به گزارش عصر بشاگرد به نقل ازخبرنگار مهر، با نگاهی به تاریخچه اعمال سهمیه بندی در پذیرش دانشجو در می یابیم که اولین سهمیه بندی در سال ۱۳۴۸ اعمال شده است. در آن زمان دانشگاههای شهرستانها تا حدود ۵۰ درصد از دانشجویان خود را از بین داوطلبان محلی انتخاب می کردند.

در سال ۱۳۶۱ داوطلبان به سه گروه کلی داوطلبان آزاد، داوطلبان منطقه ای و داوطلبان نهادها تقسیم می شدند. داوطلبان آزاد، شامل کسانی می شد که دیپلم خود را از استان تهران یا یکی از شهرهای تبریز، ارومیه، رشت، ساری، مشهد، کرمان، زنجان، سمنان، یزد، اراک، اصفهان، کرمانشاه ، همدان و شیراز اخذ کرده بودند.

داوطلبان منطقه ای نیز شامل افرادی می شدند که جزو منطقه آزاد نبودند، البته این داوطلبان درصورت تمایل می توانستند از سهمیه آزاد استفاده کنند. سهمیه هریک از گروههای فوق الذکر حدوداً معادل یک سوم کل ظرفیت دانشگاهها و موسسات آموزش عالی بود.

بخش های کشور از سال ۱۳۶۳ به پنج منطقه در غالب سهمیه مناطق تقسیم بندی شد (با وقوع جنگ تحمیلی و تبعات ناشی از آن سهمیه هایی مانند خانواده شهداء، رزمندگان و شاهد (فرزندان شهدا) نیز اضافه شد) و این روند تا سال ۱۳۶۷ ادامه داشت و از سال ۱۳۶۸ به بعد سهمیه مناطق به سه منطقه تقلیل یافت.

از سال ۱۳۶۸ تا سال ۱۳۹۲ سهمیه ها بدون تغییر باقی ماند. در سال ۱۳۹۳ با توجه به اجرای قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، تغییراتی در نحوه سهمیه بندی داوطلبان صورت پذیرفت، سهمیه شاهد به سهمیه ایثارگران تغییر یافت و ۲۰ درصد ظرفیت هر کدرشته محل به ایثارگران اختصاص یافت.

در حال حاضر نیز، براساس ماده ۴۷ قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) درخصوص اصلاحیه ماده ۷۰ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران مصوب ۴ اسفند ۱۳۹۳ مجلس شورای اسلامی، سهمیه ایثارگران از ۲۰ درصد به ۲۵ درصد افزایش می یابد.

همچنین قانون اصلاح بند (۳) ماده واحده قانون برقراری عدالت آموزشی در پذیرش دانشجو در دوره های تحصیلات تکمیلی و تخصصی مصوب ۱۰ مهر ۱۳۹۲ مجلس شورای اسلامی، اجرا می شود.

مهمترین تغییرات سهمیه بندی آزمون سراسری سال ۱۳۹۴

در آزمون سراسری سال ۹۴ دو تغییر عمده در سهمیه بندی ایثارگران و ظرفیت مناطق محروم رشته های پزشکی رخ داده است.

اولین تغییر این است که با توجه به اجرای قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران سهمیه ایثارگران از ۲۰ درصد به ۲۵ درصد افزایش می یابد. همچنین حدنصاب نمره داوطلبان ایثارگر برای رشته های تحت پوشش وزارت بهداشت از ۸۰ درصد به ۷۰ درصد نمره گزینش آزاد کاهش می یابد.

دومین تغییر این است که طبق قانون اصلاح بند ۳ ماده واحده قانون برقراری عدالت آموزشی در پذیرش دانشجو در دوره های تحصیلات تکمیلی و تخصصی مصوب ۱۰ مهرماه ۱۳۹۲ مجلس شورای اسلامی، ۳۰ درصد ظرفیت رشته های مقاطع دکتری عمومی شامل پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی از طریق جذب دانشجوی بومی با اولویت مناطق محروم و متناسب با نیاز استانها پذیرش می شود.

نحوه سهمیه بندی داوطلبان در آزمون سراسری سال ۱۳۹۴

بر اساس مصوبات مراجع ذیصلاح هر یک از داوطلبان در آزمون سراسری دارای سهمیه مشخصی هستند. این سهمیه بر اساس اطلاعاتی که داوطلبان در فرم تقاضانامه ثبت نامی تکمیل کرده اند، در کارنامه اولیه آنان درج خواهد شد. (اطلاعاتی که داوطلبان در تقاضانامه ثبت نامی درج کرده اند در زمان قبولی توسط دانشگاه قبولی کنترل می شود.) میزان ظرفیت اختصاص یافته به سهمیه ها بر اساس نسبت شرکت کنندگان سهمیه بندی مناطق است.

سهمیه های سال جاری شامل سهمیه مناطق منطقه یک، دو و سه خانواده شهداء، ایثارگران و رزمندگان است و تعداد و درصد حاضران در جلسه آزمون هر یک از سهمیه ها در هر گروه آزمایشی در جدول شماره یک آمده است.

جدول شماره (۱) : تعداد درصد حاضران در جلسه آزمون سراسری ۹۴ به تفکیک گروه و سهمیه

جدول سهمیه بندی کنکور

سهمیه مناطق

در تقسیمات کشوری که توسط وزارت کشور تعیین شده است، کشور دارای استان، شهر، بخش و زیربخش یا دهستان است. داوطلبان باید توجه داشته باشند که بخش محل تحصیل سه سال آخر متوسطه برای داوطلبان نظام قدیم و بخش اخذ مدرک پیش دانشگاهی و دو سال آخر متوسطه برای داوطلبان نظام ترمی واحدی یا سالی واحدی در اختصاص سهمیه نهایی آنان تعیین کننده است.

داوطلبانی که در بند ۱۶ فرم ثبت نامی خود در آزمون سراسری، سهمیه ثبت نامی مناطق را انتخاب کرده اند، براساس سه سال آخر بخش محل تحصیل دارای سهمیه نهایی منطقه یک، دو یا سه خواهند شد .

در جداول شماره ۲ و ۳ بخش های کشور با سهمیه منطقه یک و دو مشخص شده است و سایر مناطق که در جداول شماره ۲ و ۳ ارائه نشده است، دارای سهمیه منطقه سه هستند.

جدول شماره ۲ : بخش های دارای سهمیه منطقه یک

ردیف استان شهر

بخش

۱

آذربایجان شرقی

تبریز

مرکزی

۲

اصفهان

اصفهان مرکزی
۳

تهران

تهران

کن
۴

تهران

تهران

مرکزی
۵

تهران

شمیرانات تجریش
۶

تهران

شمیرانات لواسانات
۷

خراسان رضوی

مشهد مرکزی

۸

فارس

شیراز

مرکزی

جدول شماره ۳ : بخش های دارای سهمیه منطقه دو

جدول سهمیه بندی کنکور

ادامه جدول شماره ۳ : بخش های دارای سهمیه منطقه دو

جدول سهمیه بندی کنکور

مطابق جداول شماره ۲ و ۳ چنانچه بخش محل تحصیل هر سه سال آخر داوطلب در یک منطقه باشد، سهمیه اختصاص یافته به آن منطقه به عنوان سهمیه نهایی داوطلب منظور خواهد شد.

نکته ۱ : در صورتیکه بخشهای محل تحصیل سه سال آخر متوسطه داوطلبان از سهمیه مناطق متفاوت باشد، سهمیه داوطلب براساس بخش محل اخذ مدرک تحصیلی بخش مرفه تر (حتی یک سال از سه سال) تعیین می شود.

مثال: اگر داوطلبی سه سال آخر بخش محل تحصیل خود را در بخش های زیر گذرانده باشد. سهمیه نهایی این داوطلب منطقه یک خواهد شد.

بخش سهمیه سهمیه نهایی
سال آخر تحصیلی: استان:تهران شهر:تهران بخش:مرکزی سهمیه:منطقه یک

سهمیه نهایی: منطقه ۱

یک سال ماقبل آخر: استان:خراسان رضوی شهر:مشهد بخش:طرقبه

سهمیه:منطقه سه

دو سال ماقبل آخر: استان:خراسانرضوی شهر:مشهد بخش:طرقبه

سهمیه:منطقه سه

نکته ۲ : فارغ التحصیلان کاردانی آموزشکده های فنی و حرفه ای، بر اساس بخش محل تحصیل سال اول، دوم و سوم هنرستان، دارای یکی از سهمیه های منطقه یک، دو یا سه خواهند بود.

نکته ۳ : داوطلبانی که دو سال آخر تحصیل خود را در خارج از کشور گذرانده اند، جزو منطقه سه محسوب می شوند.

نکته ۴ : کلیه داوطلبان معلول (نابینا، ناشنوا، نیمه بینا، نیمه شنوا و معلولان جسمی حرکتی) جزو سهمیه منطقه سه محسوب می شوند.

سهمیه های ایثارگران و رزمندگان

با توجه به قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، و همچنین ماده ۴۷ قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت در خصوص اصلاحیه ماده ۷۰ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران مصوب ۴ اسفند ۱۳۹۳ مجلس شورای اسلامی،گزینش داوطلبان واجد شرایط براساس این قوانین صورت می گیرد.

ایثارگران: همسر و فرزندان شهدا، آزادگان و همسر و فرزندان آنان، جانبازان، همسر و فرزندان جانبازان - با جانبازی ۲۵ درصد به بالا، جزو سهمی ایثارگران محسوب می شوند و تابع ضوابط مربوط به سهمیه ایثارگران هستند. ظرفیت اختصاصی برای این دسته از داوطلبان ۲۵ درصد از ظرفیت هر کدرشته محل است و حدنصاب نمره ای داوطلبان ۷۰ درصد نمره گزینش آزاد در رشته محل مورد نظر است.

رزمندگان: رزمندگان با حداقل شش ماه حضور در جبهه جزو سهمیه رزمندگان محسوب و تابع ضوابط مربوط به سهمیه رزمندگان هستند. حدنصداب نمره برای این داوطلبان ۷۵ درصد نمره گزینش آزاد در رشته محل مورد نظر است.

خانواده شهدا: پدر، مادر، خواهر و برادر شهید جزو سهمیه خانواده شهدا محسوب می شوند و تابع ضوابط مربوط به سهمیه خانواده شهدا هستند.

داوطلبان مشمول سهمیه رزمندگان سپاه پاسداران و وزارت جهاد کشاورزی از سال ۱۳۶۸ به بعد و داوطلبان مشمول سهمیه های رزمندگان و ایثارگران بنیاد شهید و امور ایثارگران از سال ۱۳۷۶ به بعد، فقط یک بار می توانند با استفاده از سهمیه مربوط در رشته های تحصیلی دوره روزانه پذیرفته شوند. این داوطلبان مجاز به استفاده مجدد از سهمیه نیستند.

داوطلبانی که با استفاده از سهمیه رزمندگان و ایثارگران در دوره های نوبت دوم (شبانه)، پیام نور، غیرانتفاعی، نیمه حضوری، مجازی و پردیس های خودگردان آزمون سراسری پذیرفته شوند، در صورت انصراف از قبولی اولیه، منحصرا یک بار دیگر مجاز به استفاده از سهمیه مذکور خواهند بود.

گزینش آزاد: در کلیه کدرشته محلها، انتخاب کنندگان بدون توجه به سهمیه و گزینش بومی، صرفا براساس نمره مرتب شده و نمره آخرین نفر پذیرفته شده هرکدرشته محل که صرفا براساس ظرفیت آن کدرشته محل تعیین می شود، نمره گزینش آزاد نامیده می شود.

نکات مهمی که باید دقت کرد:

نکته ۱ : سهمیه های منطقه یک، دو، سه و خانواده شهداء در کدرشته محلهایی که داوطلب، بومی آن کدرشته ها است اعمال می شود. در واقع داوطلب دارای سهمیه منطقه سه اگر در کدرشته ای بومی محسوب نشود، در قسمت آزاد گزینش خواهد شد و در سهمیه منطقه سه گزینش نمی شود . برای روش تر شدن مطلب، به این مثال توجه کنید:

فرض کنید داوطلبی، بومی استان یزد بوده و دارای سهمیه منطقه ۳ در گروه علوم ریاضی و فنی است. چنانچه این داوطلب متقاضی رشته مهندسی معماری در دانشگاههای یزد، اصفهان و یا چهارمحال بختیاری باشد، با توجه به اینکه نوع گزینش بومی رشته مذکور ناحیه ای است، بومی این استانها محسوب می شود و در بین داوطلبان هم سهمیه خود یعنی منطقه سه گزینش خواهد شد.

اما اگر این داوطلب، متقاضی رشته مهندسی معماری دانشگاه تهران یا زنجان یا زاهدان باشد، از آنجا که بومی هم ناحیه ای این استانها نیست در سهمیه آزاد به رقابت با سایر داوطلبان خواهد پرداخت.

نکته ۲ : با توجه به اجرای قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران سهمیه ایثارگران از ۲۰ درصد به ۲۵ درصد افزایش می یابد. همچنین حدنصاب نمره داوطلبان ایثارگر برای رشته های تحت پوشش وزارت بهداشت از ۸۰ درصد به ۷۰ درصد نمره گزینش آزاد کاهش می یابد.

سایر سهمیه ها (تسهیلات)

سهمیه های دیگری که در آزمون سراسری وجود دارد به شرح زیر است:

۱ سهمیه مناطق محروم

۱ - ۱ ) ۴۰ درصد ظرفیت هر یک از کدرشته های دوره روزانه ۹ استان محروم شامل استانهای ایلام، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، سیستان و بلوچستان، کردستان، کرمانشاه، کهکیلویه و بویراحمد، لرستان، هرمزگان به داوطلبان بومی خود استانهای فوق اختصاص دارد.

۲ - ۱ ) بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی و به منظور تامین نیروی متخصص استانهای ایلام، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، سیستان و بلوچستان، کردستان، کرمانشاه، کهکیلویه و بویراحمد، لرستان، هرمزگان در رشته های مورد نیاز برحسب نظر استانداری های این استانها و به تعدداد ۵۰۰ نفر به نسبت شان قبولی هر یک از استانها در دانشگاهها تقسیم می شوند.

۳ - ۱ ) طبق قانون اصلاح بند ۳ ماده واحده قانون برقراری عدالت آموزشی در پذیرش دانشجو در دوره های تحصیلات تکمیلی و تخصصی مصوب ۱۰ مهرماه ۱۳۹۲ مجلس شورای اسلامی، ۳۰ درصد ظرفیت رشته های مقاطع دکتری عمومی شامل پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی از طریق جذب دانشجوی بومی با اولویت مناطق محروم و متناسب با نیاز استانها پذیرش می شود.

۲ سهمیه داوطلبان شهرستانهای جنوب استان کرمان (جیرفت، عنبرآباد، کهنوج، رودبار، قلعه گنج و منوجان) و بخش بشاگرد در استان هرمزگان

بر اساس مصوبه شصتمین جلسه کمیته مطالعه و برنامه ریزی آزمون سراسری، داوطلبان بومی شهرستانهای مذکور که سه سال آخر تحصیلات دوره متوسطه آنان سال دوم، سوم و پیش دانشگاهی در این شهرستانها یا یکی از بخشهای تابع آن بوده است، می توانند کدرشته های اختصاصی این شهرستانها را از بخش های مربوط در دفترچه راهنمای انتخاب رشته انتخاب کنند.

در صورت پذیرفته شدن در این کدرشته ها، داوطلبان باید گواهی مربوط را در زمان ثبت نام به مؤسسه ای که در آن قبول شده اند، ارائه کنند؛ در غیر این صورت قبولی آنها لغو می شود. ضمناً پذیرفته شدگان مشمول تسهیلات این طرح باید متعهد شوند که به مدت دو برابر مدت تحصیل در مناطق محروم استان خود خدمت کنند.

۳ سهمیه داوطلبان زلزله زده شهرستانهای اهر، ورزقان و هریس استان آذربایجان شرقی

بنا بر مصوبه ۷۳۲ شورای عالی انقلاب فرهنگی ۲۰ فروردین ۹۲ داوطلبان بومی (اقامت و یا یکی از سه سال آخر تحصیل) کلیه بخش های شهرستانهای اهر، ورزقان و هریس می توانند از سهمیه اختصاصی به خود (در قسمت ظرفیت های اختصاصی به مناطق محروم) استفاده کنند.

۴ سهمیه داوطلبان شهرستان ابوموسی

در راستای اجرای مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر اختصاص سهمیه برای داوطلبان شهرستان ابوموسی در آزمون سراسری، پذیرش داوطلبان بومی ابوموسی در دانشگاه هرمزگان، همانند شرایط پذیرش رزمندگان است (سهمیه ۴۰ درصدی ظرفیت با اعمال ۷۵ درصد حدنصاب گزینش آزاد).

تبصره ۱ سکونت مستمر داوطلب به مدت سه سال در شهرستان ابوموسی ملاک بومی بودن است. تبصره ۲ چنانچه داوطلبان واجد شرایط حدنصاب لازم را در رشته های دانشگاه هرمزگان کسب نکنند در دانشگاه پیام نور ابوموسی جایابی و معرفی می شوند.

۵ سهمیه بهیاران

مطابق ضوابط و شرایط مندرج در دفترچه راهنمای شماره ۱ ، دارندگان دیپلم بهیاری مورد تاییدد آموزش و پرورش که بند ۲۵ تقاضانامه ثبتنامی را علامت گذاری کرده اند، چنانچه مجاز به انتخاب رشته شده باشند، در صورت انتخاب کدرشته های پرستاری با نمره کل زیرگروه یک گروه آزمایشی علوم تجربی که رشته پرستاری در این زیرگروه قرار دارد و احتساب با تاثیر مثبت نمره درس تخصصی بهیاری با ضریب ۴ گزینش خواهند شد.

ضمناً گزینش این داوطلبان برای سایر رشته ها، با نمره کل بدون احتساب دروس تخصصی بهیاری خواهد بود.

۶ سهمیه آموزگاران

حدود ۸۰ درصد از ظرفیت رشته راهنمایی و مشاوره به سهمیه آموزگاران وزارت آموزش و پرورش اختصاص می یابد.

تعهدات پذیرفته شدگان سهمیه های مختلف

۱ پذیرفته شدگان دارای سهمیه نهایی منطقه یک، ایثارگر و رزمنده در صورت پذیرفته شدن یک برابر مدت تحصیل تعهد خدمت دارند.

۲ پذیرفته شدگان دارای سهمیه نهایی منطقه دو یا سه، در صورت پذیرفته شدن دو برابر مدت تحصیل تعهد خدمت دارند.تبصره ۱ : میزان تعهد خدمت سهمیه مناطق، فقط برای پذیرفته شدگان دوره روزانه است و پذیرفته شدگان سایر دوره ها شامل تعهد خدمت نخواهند بود.

تبصره ۲ : پذیرفته شدگان دارای سهمیه نهایی منطقه دو یا سه، در صورتیکه حداقل سهمیه منطقه یک یا سهمیه آزاد را درکدرشته محل قبولی کسب کنند، به تشخیص دانشگاه یک برابر مدت تحصیل تعهد خدمت دارند.

تبصره ۳ : پذیرفته شدگان کد رشته های خاص (به عنوان نمونه مخصوص داوطلبان استان یا شهر خاص، بورسیه ها یا مناطق محروم) بر اساس قراردادهای منعقد شده بین نهادهای مربوط صورت می پذیرد و مشمول موارد فوق نیست.

۳ تعهد خدمت داوطلبانی که طبق قانون اصلاح بند - ۳ ماده واحده قانون برقراری عدالت آموزشی در پذیرش دانشجو در دوره های تحصیلات تکمیلی و تخصصی مصوب ۱۰ مهر ۱۳۹۲ مجلس شورای اسلامی، در کدرشته محل های ویژه داوطلبان بومی استانهای کشور در رشته های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی تحت پوشش وزارت بهداشت، پذیرفته شده اند؛ سه برابر مدت تحصیل در مناطق مورد تعهد است و غیر قابل خرید و جابجایی است.

همچنین ارائه مدرک تحصیلی این داوطلبان پس از اتمام تعهد مورد نظرانجام می پذیرد. دانش آموختگان سهمیه بومی در زمان تعهد مجاز به فعالیت پزشکی در سایر نقاط  کشور نیستند و ادامه تحصیل در مقاطع آموزشی بالاتر پس از گذراندن نیمی از مدت زمان تعهد، امکانپذیر است.



:: موضوعات مرتبط: اخبار شهرستان بشاگرد , آخرین اخبار استان هرمزگان , آخرین اخباراجتماعی , آخرین اخبار فرهنگی هنری , ,
:: برچسب‌ها: دو تغییر مهم در سهمیه‌های کنکور94 , نحوه سهمیه بندی , سهمیه داوطلبان شهرستانهای جنوب استان ,
تاریخ : سه شنبه 6 مرداد 1394
بازدید : 1568
نویسنده : فــردیـن احـمدی

 بارش شدید باران از ظهر ديروز در شهرستان بشاگرد آغاز شد و تا ساعت ها ادامه داشت.

 

سردشت بشاگرد

به گزارش عصر بشاگرد، ظهر ديرروز بارش شدید باران در شهرستان بشاگرد آغاز و در بسیاری از نقاط از جمله شهر سردشت موجب آب گرفتگی معابر و همچنین طغیان رودخانه این شهر شد.

بارش باران که از ظهر امروز شروع به باریدن کرد تا ساعت ۵ و نیم بعد از ظهر نیز ادامه داشت.

بر اساس این گزارش بارندگی های امروز در هر سه بخش مرکزی، گوهران و گافر وپارامون شهرستان بشاگرد رخ داد و موجب خوشحالی تمام مردم این شهرستان شد.

مهدی زاده مسئول اداره هواشناسی شهرستان بشاگرد میزان بارش باران در شهر سردشت را ۱۴٫۶ میلیمتر و هوای این شهر را ۲۶ درجه سانتیگراد اعلام کرد.

در حال حاضر سردشت بشاگرد با ۲۶ درجه خنکترین و رودان با ۳۹ درجه گرمترین شهر استان هرمزگان است.

گفتنی است که این موج بارندگی از دو هفته پیش وارد شهرستان بشاگرد شده است.

بارش باران

سردشت



:: موضوعات مرتبط: اخبار شهرستان بشاگرد , آخرین اخبار استان هرمزگان , آخرین اخباراجتماعی , ,
:: برچسب‌ها: بارش شدید باران , اداره هواشناسی شهرستان بشاگرد , استان هرمزگان , بارش ۱۴٫۶ میلیمتری باران ,
تاریخ : دو شنبه 5 مرداد 1394
بازدید : 537
نویسنده : فــردیـن احـمدی

فقیرترین شهر ایران روی گنج خوابیده است/بشاگرد در انتظار تدبیر

معدن
 
شهرستان بشاگرد بالاترین نرخ بیکاری و محرومیت را در کشور دارد، شهرستانی که به لحاظ معدنی جزو غنی‌ترین شهرستان‌های استان به حساب می‌آید و مدیران استانی بارها بر این موضوع تاکید کرده‌اند.

به گزارش عصر بشاگرد به نقل از خبرگزاری مهر، پس از انتشار آمار جنجال برانگیز حوزه اشتغالزایی و بیکاری، نرخ بیکاری ۳۹۷ شهر کشور اعلام شد که بر اساس آن، فاصله بیکاری در بین شهرهای کشور به ۴۸.۸ درصد رسید. همچنین بر اساس گزارش‌هایی كه از دبیرخانه‌ها و اتحادیه‌های كارگری رسیده هم اكنون بیشترین آمار بیكاری بین اقشار تحصیلكرده و جوان كشور حدود ۳۰ تا ۳۵ درصد است.

بشاگرد؛ بیکارترین شهر کشور

بررسی آمارهای مربوط به ۳۹۷ شهرستان کشور نشان می‌دهد که نرخ بیکاری در شهرستان بشاگرد به میزان ۵۳.۲ درصد و بالاترین نرخ بیکاری کشور است. این در حالی است که این شهرستان از منابع غنی معدنی بهره می برد.

شهرستان بشاگرد یکی از شهرستان‌های استان هرمزگان واقع در ایران است. شهرستان بشاگرد در سال ۱۳۸۷ تاسیس شده است. مرکز این شهرستان، شهر سردشت است. محدوده بشاگرد پیشتر بخشی از شهرستان جاسک در استان هرمزگان ایران بود؛ که در سال ۱۳۸۷ به شهرستان ارتقاء یافت. جمعیت شهرستان بشاگرد طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۰، برابر با ۴۰،۰۰۷ نفر بوده‌است.

لزوم تدوین برنامه اکتشافاتو بهره برداری از ذخایر معدنی بشاگرد

از آنجا که در این مناطق بیشترین استعداد کانی سازی در زون آمیزه رنگین تمرکز دارد مدارک و اسناد و گزارشهای مربوط به کانی سازی در این واحد مورد بررسی قرار گرفت. نمونه های اخذ شده در این بررسی ها آزمایشات شیمیایی، کانی شناختی به روشهای اشعه و مقاطع نازک و صیقلی انجام شد. مطالعات شناسائی اولیه استعداد بالقوه مناطق بشاگرد و شرق میناب نشان داد که علیرغم تصورات زمین شناسی قبلی در فلیش های مکران کانی سازیهائی صورت گرفته که بعضی از آنها مانند ورمیکولیت و تالک اهمیت بسیار زیادی دارد.

مطالعات در زونهای آمیزه رنگین بین تیک سیاه و رودان تا فاریاب نیز نشان داد که زون آمیزه رنگین از دیدگاه کانی سازی منگنز، ترمولیت، آهک های پلاژیک و احتمالا کرومیت و کریزوتیل واجد اهمیت است. از کل مطالعات چنین نتیجه گرفته شد که در کوهستانهای بشاگرد بین سندرک و انگهران منطقه اطراف دره پهن از نظر کانی سازی ورمیکولیت، تالک، گوگرد اهمیت بسیار فراوانی دارد.

این نواحی شرقی و جنوب شرق استان را شامل شده و از سمت غرب به گسل میناب محدود می‌گردد. این ناحیه شامل رسوبات حاصل از جریانهای آشفته و سنگهای آتشفشانی و رسوبات نواحی عمیق (پلاژیك) دریائی، قطعات بزرگ تكتونیكی، سنگها اولترابازیك و ریفهای آهكی مرجانی بوده و به طور كلی جزئی از كمربند افیولیتی آلپ، هیمالیا است.

اندیسهای موجود معدنی شناخته شده شامل كرومیت، آزبست و منیزیت است كه ذخائر عمده كرومیت در منطقه رودان و بشاگرد است. ذخایر منیزیت قابل توجهی شناسائی نگردیده است. معادن كرومیت فاریاب در ذخیره بیشتری نسبت به كرومیتهای سایر نقاط ایران است كه با احداث پالایشگاه، فروكروم آبادان میزان استخراج كرومیت از معادن مذكور افزایش چشمگیری داشته و علاوه بر تأمین مواد اولیه پالایشگاه، سالانه حدود ۳۰۰-۲۵۰ هزار تن نیز به كشورهای چین و ژاپن صادر می‌شود كه از این طریق ارز قابل توجهی وارد كشور می‌گردد. در شمال شرق میناب، راهدار و بشاكرد نیز پتانسیل‌هائی از كرومیت شناسائی شده است.

اندیسهائی از آن در مناط كوه شاه احمدی و بشاگرد كشف گردده است و طی سال ۷۴ شركت معادن فاریاب جهت تأمین بخشی از خوراك پالایشگاه آبادان اقدام به پی‌جوئی. اكتشافات و اخذ ۱۰ فقره موافقت نامه اصولی جهت اكتشاف منگنز در این مناطق نموده است. همچنین مصرف عمده تالک در صنعت پر كننده‌ها و لوازم بهداشتی م‌باشد. اندیسهائی از آن تا كنون در منطقه بشاگرد (در پهن) شناسائی گردیده است. در مورد اسمكتیت منابع آن در بشاگرد غربی شناسائی شده است. مصرف عمده آن در صنعت نفت، لوازم بهداشتی، تصفیه آب، مصارف داروئی، پر كننده‌ها، بی‌رنگ كننده‌ها و جذب كننده‌ها است.

سنگهای تزئینی و نما اندیس‌های شناخته شده آن در خمینی شهر بشاگرد و منطقه كوه شاه‌احمدی و رودان قرار دارند. كه طی سال ۷۴ این اداره كل در منطقه خیرآباد رودان اقدام به اكتشاف مقدماتی در قالب طرح اكتشاف مقدماتی سنگهای تزئینی نموده است.

رئیس شورای اسلامی بشاگرد با بیان اینکه مردم بشاگرد چشم امید به تدبیر مسئولان دولت اعتدال دوخته اند که با کلید طلایی خود قفل های بزرگ بیکاری را باز کند، گفت: شهرستان بشاگرد با داشتن ۱۴ معدن ثبت شده رتبه اول بیکاری را در کشور دارد.

خلیل نوری پور در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن تشکر از استاندار هرمزگان که اولین سفر شهرستانی خود را به این شهرستان اختصاص داده است، گفت: با اعلام مرکز آمار ایران در مورد نرخ بیکاری ۵۳ درصدی در شهرستان بشاگرد، موج نگرانی های زیادی را برای جوانان و خانواده ها ایجاد کرده است.

معدن سنگ

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۱۴ معدن ثبت شده در این شهرستان وجود داشته که هنوز به بهره برداری نرسیده اند، از مسئولان امر خواست جهت برخورداری مردم شهرستان بشاگرد از این موهبت الهی، از ظرفیتهای مردمی و منابع انسانی کار آمد این شهرستان در قالب تشکیل تعاونی ها و همچنین استخراج معادن استفاده شود.

به گفته وی، این معادن عموما از جنس کرومیت، منگنر و مس هستند که در روستاها و شهرهای توابع نظیر حسین آباد، برکهنک، دستگرد، درجک، شه بابک، جگدان، سردشت، بند بارک، گوهر کوه، بیخ کهنو قرار دارند.

فرماندار بشاگرد گفت: معادن منگنز و کرومیت در این شهرستان وجود دارد که با بهره برداری از این معادن شاهد کاهش نرخ ۵۴ درصدی بیکاری در شهرستان خواهیم بود وتحولی بزرگ در بحث اشتغال ایجاد می شود.

محمد اسفندیاری در نشست شورای اشتغال شهرستان افزود: معدن منگنز در روستاهای درکاه، سهران و جگدان و کرومیت در روستاهای درگز و ذهبدی منطقه بشاگرد قرار دارند که برای بهره برداری و استخراج آن توسط صنعت، معدن وتجارت استان به مزایده گذاشته شد.

بخش خصوصی در آزاد کردن ظرفیت معادن بشاگرد وارد عمل شود

ابوالقاسم جراره عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در گفتگو با خبرنگار مهر در پاسخ به این سؤال که به طور مشخص درباره شهرستان بشاگرد که دارای ظرفیت‌های معدنی بالایی است اما بیشترین درصد بیکاری را در استان دارد چه تدبیری اندیشیده خواهد شد، گفت: ما در شرایط فعلی ۱۴ معدن ثبت‌شده را در بشاگرد داریم اما علی‌رغم وجود این معادن، بر اساس آمار اعلام‌شده، نرخ بیکاری در شهرستان بشاگرد بیش از ۵۰ درصد است.

وی با بیان اینکه با وجود این ظرفیت معدنی، آوازه شهرستان بشاگرد به لحاظ محرومیت یک آوازه ملی است اظهار داشت: معادن گرانبهایی از جمله کرومیت، منگنز و مس در این شهرستان وجود دارد اما متأسفانه مورد توجه قرار نگرفته است.

این نماینده مجلس در ادامه اظهار داشت: نیاز است که بخش خصوصی ما در این حوزه وارد شود و کمک کند. این می‌تواند به کاهش بیکاری بالای ۵۰ درصدی که در این شهرستان وجود دارد کمک کند.



:: موضوعات مرتبط: اخبار شهرستان بشاگرد , آخرین اخبار استان هرمزگان , آخرین اخباراجتماعی , ,
:: برچسب‌ها: بشاگرد در انتظار تدبیر،فقیرترین شهر ایران،بشاگردبیکارترین شهر کشور،معادن منگنز و کرومیت ,
تاریخ : شنبه 3 مرداد 1394
بازدید : 436
نویسنده : فــردیـن احـمدی
مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان:
82 درصد دانش‌آموزان هرمزگانی برای سال تحصیلی 95-94 نام‌نویسی کردند

مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان با اعلام اینکه تاکنون 82درصد دانش آموزان هرمزگانی برای سال تحصیلی جدید نام‌نویسی کرده‌اند، گفت: برای سال تحصیلی جدید تاکنون قریب 273 هزاردانش آموز نام‌نویسی کرده‌اند.

خبرگزاری فارس: 82 درصد دانش‌آموزان هرمزگانی برای سال تحصیلی 95-94 نام‌نویسی کردند
 

به گزارش عصر بشاگرد به نقل ازخبرگزاری فارس از بندرعباس، علی کرم‌پور ظهر امروز طی نشستی با اعلام این خبر اظهار داشت: تاکنون 82درصد دانش‌آموزان هرمزگانی برای سال تحصیلی 95-94نام‌نویسی کرده‌اند و برای سال تحصیلی جدید تاکنون قریب 273 هزار دانش‌آموز از پیش دبستانی تا متوسطه در مدارس سراسر استان نام‌نویسی کرده‌اند که پیش‌بینی می‌شود برای سال تحصیلی جدید 330 هزار دانش‌آموز را داشته باشیم.

وی افزود: تا تاریخ سوم مرداد ماه، با رشد پنج درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته، در دوره پیش دبستانی سه هزار و 25 نفر، دوره اول و دوم ابتدایی 173 هزار نفر، متوسطه اول و دوم 97 هزار نفر و استثنایی 571 نفر تاکنون ثبت کرده‌اند که این روند با توجه به نزدیک شدن به شروع سال تحصیلی شتاب بیشتری خواهد گرفت.

کرم‌پور مناطق شهاب، جناح، فین و بشاگرد را پیشرو در امر ثبت نام دانش‌آموزان اعلام کرد و گفت: این مناطق تاکنون بیش از 90درصد واجدان شرایط را برای سال تحصیلی جدید نام‌نویسی کرده‌اند.

وی در پایان گفت: تمام فعالیت‌های مرتبط با سال تحصیلی جدید در قالب کمیته‌های شش گانه پروژه مهر در حال انجام است و روند خوبی را از آمادگی ادارات نواحی و مناطق سراسر استان داریم.

انتهای پیام/88007/و20



:: موضوعات مرتبط: اخبار شهرستان بشاگرد , آخرین اخبار استان هرمزگان , آخرین اخباراجتماعی , ,
:: برچسب‌ها: دانش‌آموزان هرمزگان،سراسر استان،فین و بشاگرد،سال تحصیلی 95-94 ,
تاریخ : شنبه 3 مرداد 1394
بازدید : 880
نویسنده : فــردیـن احـمدی

مدیرکل راه و شهرسازی هرمزگان عنوان کرد
استفاده از توان بسیج سازندگی در اجرای پروژه‌های راهسازی هرمزگان

مدیرکل راه و شهرسازی هرمزگان گفت: راه و شهرسازی استان از توان بسیج سازندگی در اجرای پروژه‌های روستایی استفاده می‌کند.

خبرگزاری فارس: استفاده از توان بسیج سازندگی در اجرای پروژه‌های راهسازی هرمزگان
 

به گزارش عصر بشاگرد به نقل از خبرگزاری فارس از بندرعباس، فرشید دستوان ظهر امروز در نشست مشترک با بسیج مهندسین عمران اظهار داشت: در حال حاضر ظرفیت‌هایی از جمله بسیج سازندگی وجود دارد که بسیج عمران می‌تواند با برنامه‌ریزی از این ظرفیت هم استفاده کند.
وی با بیان اینکه جغرافیای سکونت در هرمزگان نسبت به سایر استان‌ها متفاوت است، بیان داشت: در اغلب استان‌ها نسبت سکونت شهر به روستا 70 به 30 است اما در هرمزگان تقریبا 50 به 50 است که قاعدتا فعالیت‌های ما هم باید در روستاها بیشتر باشد که در صورت هم‌افزایی و استفاده از توان بسیج سازندگی می‌تواند کمک شایانی به عمران مناطق کرد.
وی به حجم کارهای مورد نیاز در بشاگرد اشاره کرد و گفت: بشاگرد در حال حاضر ظرفیت‌های بسیاری دارد که خوشبختانه با مشارکت خیرین و دهیاران اقدامات خوبی در حال انجام است و چنانچه بسیج ساندگی نیز ورود کند می‌توان با هم‌افزایی کارهای بیشتری انجام داد.

انتهای پیام/88001/ک10



:: موضوعات مرتبط: اخبار شهرستان بشاگرد , آخرین اخبار استان هرمزگان , آخرین اخباراجتماعی , ,
:: برچسب‌ها: مدیرکل راه و شهرسازی هرمزگان،بسیج سازندگی،عصر بشاگرد،خبرگزاري فارس، نداي هرمزگان ,
تاریخ : شنبه 3 مرداد 1394
بازدید : 425
نویسنده : فــردیـن احـمدی

مدیر امور فرهنگی کمیته امداد اصفهان:

سی و سومین دوره اردوهای ره‌پویان ولایت در اصفهان آغاز به کار می‌کند

مدیر امور فرهنگی و آموزش کمیته امداد استان اصفهان گفت: نخستین هفته از سی و سومین دوره اردوهای ره‌پویان ولایت به میزبانی کمیته امداد استان اصفهان برای مقطع متوسطه روز شنبه آینده آغاز می‌شود.

به گزارش عصر بشاگرد به نقل از روابط عمومی و اطلاع‌رسانی کمیته امداد امام خمینی(ره) استان اصفهان، محمد میرزایی با اشاره به آغاز اردوهای تابستانه در کمیته امداد اظهار داشت: از روز شنبه سوم مرداد‌ماه امسال نخستین هفته از سی و سومین دوره اردوهای تابستانه با عنوان ره‌پویان ولایت آغاز و در طول تابستان امسال استان اصفهان میزبان یک هزار و 400 نفر از فرزندان مددجوی تحت حمایت کمیته امداد سایر استان‌ها است.

وی افزود: کمیته امداد استان اصفهان به مدت 6 هفته در مجتمع فرهنگی آموزشی شیخ بهائی میزبان دانش‌آموزان تحت حمایت از استان‌های بوشهر و کهکیلویه و بویراحمد، سیستان و بلوچستان‌، بشاگرد‌، یزد‌، سمنان‌، خراسان رضوی‌، کرمان‌، فارس و هرمزگان است.

مدیر امور فرهنگی و آموزش کمیته امداد استان اصفهان ‏بیان کرد: در هر دوره 200 نفر در این اردوها شرکت و از برنامه‌های فرهنگی‌، هنری‌، آموزشی و بازدید از اماکن تاریخی و دیدنی اصفهان استفاده می‌کنند.

انتهای پیام/ج



:: موضوعات مرتبط: اخبار شهرستان بشاگرد , آخرین اخباراجتماعی , ,
:: برچسب‌ها: كميته امداد امام خميني , بشاگرد , عصر بشاگرد , اردوهای ره‌پویان ولایت , سی و سومین دوره ,
تاریخ : جمعه 2 مرداد 1394
بازدید : 557
نویسنده : فــردیـن احـمدی

۶۶ روستای بشاگرد تشنه آب است/ پروژه های آبرسانی نیمه کاره رها شده

مدیر آب و فاضلاب روستایی شهرستان بشاگرد گفت: ۶۶ روستا در این شهرستان وجود دارد که فاقد شبکه آب رسانی هستند و هیچگونه خدمات رسانی به این روستاها نشده است.

 

194250_677

به گزارش عصر بشاگرد، علی رحمت زاده مدیر آب و فاضلاب روستایی شهرستان بشاگرد گفت: در شهرستان بشاگرد ۶۶ روستا وجود دارد که فاقد شبکه آب رسانی هستند و هیچگونه خدمات رسانی به این روستاها نشده است و فقط ۱۰۰ روستا در این شهرستان از این خدمات بهره مند هستند.

رحمت زاده اظهار داشت: آب بسیاری از روستاهای شهرستان بشاگرد از چشمه های دائمی تامین می شود. و فاصله لوله کشی آب در برخی از روستاها حتی به ۱۰ کیلومتر هم می رسد.

وی افزود: در برخی از روستاها که شبکه آبرسانی ندارند و دچار کم آبی هستند ما مجبور هستیم به صورت سیار به این روستاها آب ببریم و متاسفانه در شهرستان بشاگرد تنها یک تانکر آبرسانی داریم که این موضوع مشکلات آب و فاضلاب شهرستان را چند برابر می کند.

مدیر آب و فاضلاب روستایی بشاگرد ادامه داد: بارگیری تانکر آبرسانی از سد جگین صورت می پذیرد و باید فاصله ۷۰ کیلومتری طی شود تا آب به مردم روستاها برسد و این امر هزینه هایی را به دنبال دارد و مردم در بحث آبرسانی سیار هزینه هایی را بپردازند که این هزینه ها هم زیاد نیست.

علی رحمت زاده همچنین گفت: یک تانکر آبرسانی در شهرستان بشاگرد بسیار کم است و ما از شرکت آب و فاضلاب روستایی استان درخواست کرده ایم که در این زمینه با ما همکاری کنند و تانکر های دیگری در اختیار ما قرار دهند تا خدمات رسانی به مردم بشاگرد بهتر صورت بگیرد.

رحمت زاده بیان داشت: ۱۹ پروژه آبرسانی در سال ۹۰ در این شهرستان شروع به کار کرده است که متاسفانه همه این پروژه ها نیمه کاره رها شده و هنوز بلاتکلیف هستند.



:: موضوعات مرتبط: اخبار شهرستان بشاگرد , آخرین اخباراجتماعی , ,
:: برچسب‌ها: 66 روستای بشاگرد تشنه آب،پروژه های آبرسانی نیمه کاره ، رها شده،خدمات رسانی،رحمت زاده ، ,
تاریخ : جمعه 2 مرداد 1394
بازدید : 504
نویسنده : فــردیـن احـمدی

شش شهر در هرمزگان با مشکل کمبود شدید آب مواجه هستند

 

 

 1366142_159

به گزارش عصر بشاگرد به نقل از خبرگزاری صداوسیما ؛مدیرعامل شرکت آب وفاضلاب هرمزگان گفت: این شهرها بندرعباس، بندرخمیر، رویدر، جاسک، سیریک و قلعه قاضی است .

خادمی افزود : با توجه به کاهش منابع آب های زیرزمینی و همچنین کاهش نزولات جوی، اکنون شهرهای بیکا، زیارتعلی، فارغان، بستک و جناح، سردشت و گوهران، هشتبندی و گروک در آستانه بحران و تنش آبی قرار دارند.
مدیرعامل شرکت آب وفاضلاب هرمزگان گفت: هرمزگان با یک خشکسالی کم سابقه در ۴۰ سال گذشته رو به رو است که گذر از آن نیازمند یک عزم ملی و همگانی است.
خادمی افزود : اکنون آب آشامیدنی شهرهای استان معادل چهار مترمکعب بر ثانیه است که با به کارگیری تمام منابع آبی موجود و بازسازی چاه ها و کاهش تلفات فیزیکی، امکان تامین سه هزارو ۵۰۰ لیتر بر ثانیه آب فراهم شده است و ۵۰۰ لیتر بر ثانیه کمبود آب وجود دارد .
مدیرعامل شرکت آب وفاضلاب هرمزگان گفت: اگر هر فردی روزانه ۲۰ لیتر در مصرف آب صرفه جویی کند، می توان تابستان امسال را با کمترین چالش سپری و امکان بهره مندی از آب شرب را برای تمام شهروندان فراهم کرد.
خادمی تجهیزات کاهنده مصرف را یکی از راههای صرفه جویی در مصرف آب عنوان کرد و گفت: استفاده از این تجهیزات روزانه ۲۰ لیتر صرفه جویی برای هر واحد مسکونی به دنبال دارد.
اکنون ۲۲۰ هزار مشترک تجاری و خانگی تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب هرمزگان قرار دارند
بیش از ۱۶ سال خشکسالی در هرمزگان موجب شده است تا از ۱۶۸ حلقه چاه تامین کننده آب شرب شهرهای استان، ۵۸ حلقه چاه خشک و ۶۷ حلقه شور شود.
اکنون تنها ۴۳ حلقه چاه در هرمزگان وضع قابل قبولی دارند.
همچنین ذخیره سد استقلال میناب نیز که تامین کننده آب شرب بندرعباس و بندرخمیر است نیز به رو پایان است و در بحرانی ترین شرایط قرار دارد.



:: موضوعات مرتبط: اخبار شهرستان بشاگرد , آخرین اخبار استان هرمزگان , آخرین اخباراجتماعی , آخرین اخبار حوادث , ,
:: برچسب‌ها: هرمزگان با مشکل کمبود شدید،کاهش منابع آب های زیرزمینی،شش شهر در هرمزگان، اخبار و رویدادهای استان هرمزگان ,
تاریخ : جمعه 2 مرداد 1394
بازدید : 478
نویسنده : فــردیـن احـمدی

بشاگرد نیازمند تدبیرمسئولان در دولت

مردم بشاگرد بر این باور بودند که با شهرستان شدن این منطقه، تحولی جدی در بشاگرد رخ می‌دهد و مردم را از فقر و محرومیت نجات و به سمت توسعه و رشد سوق می دهد.

 

139209121838086001665393

به گزارش عصر بشاگرد به نقل از خبرگزاری تسنیم، به رغم تلاش های صورت گرفته در شهرستان دور افتاده و محروم بشاگرد،به لطف توجهات امام راحل در سال های نخست انقلاب و تاکیدات مکرر مقام معظم رهبری مبنی بر توجه به امر محرومیت زدایی در مناطق دور افتاده، همچنان بشاگرد در انزوا و رکود پیشرفت خدمات به خواب فرو رفته است.

شهرستان بشاگرد، منطقه‌‎ای است وسیع با مساحتی بیش از استان‌هایی نظیر کهکیلویه و بویراحمد، قم و چهار محال و بختیاری و تقریبا مساحتی نزدیک به استان ‎های اردبیل، قزوین و همدان که در رشته کوه‌هایی به همین نام و با ارتفاع ۹۷۴ تا ۲۱۸۵ متر محصور شده است.

این شهرستان متشکل از دو شهر، سه بخش و ۱۶۶روستا است، جمعیتی بالغ بر ۴۰ هزار نفر دارد.

مردم بشاگرد بر این باور بودند که با شهرستان شدن این منطقه، تحولی جدی در بشاگرد رخ می‌دهد و مردم را از فقر و محرومیت نجات و به سمت توسعه و رشد سوق می دهد.

قبل از اقدام دولت مبنی بر شهرستان شدن این منطقه تنها حامی مردم در مواقع مشکلات کمیته امداد حضرت امام(ره) با اختیارات تامی که از رهبر انقلاب اخذ کرده بود نقطه امید و مامن امنی برای رنج دیدگان بشاگرد محسوب می شد.

با شهرستان شدن بشاگرد نگاه مردم نسبت به مسئولان فراتر رفته و همه آنها به اقدام شایسته دولت و مسئولان استانی و کشوری چشم بسته‌اند تا با در نظر گرفتن تمام امکانات لازم برای رشد و توسعه یک شهرستان در بشاگرد تحولی عظیم صورت گیرد.

با گذشت بیش از ۹ سال از تغییر عنوان بشاگرد از بخش به شهرستان اقدامات و تلاش های صورت گرفته توسط دولت نتوانسته غبار محرومیت را از چهره بشاگرد پاک کند تا امروز شاهد کوچ روستانشینان و حتی شهرنشینان بشاگردی به شهرها و حتی استان‌های همجوار باشیم.

این عقب‌گرد جمعیتی در کشاکش خشکسالی و نابود شدن باغات و اراضی کشاورزی زنگ خطر را برای متولیان منطقه و مدیران ارشد هرمزگان به صدا درآورده تا با چاره‌اندیشی و فرآهم آوردن مایحتاج و نیازهای مردم، بشاگرد را به آبادانی امیدوار نگه دارند.

بشاگرد رکورد دار افزایش نرخ بیکاری در کشور

رئیس شورای اسلامی شهرستان بشاگرد با اشاره به مشکلات متعدد مردم و موانع سد راه توسعه بشاگرد بر اهتمام بیشتر مدیران ارشد استان نسبت تامین اعتبارات مورد نیاز برای آماده سازی زیر ساخت های توسعه تاکید کرد.

جعفر جعفری در گفت‌وگو با تسنیم با انتقاد از وضعیت معیشتی مردم، اظهار داشت: طبق اعلام رسمی سازمان آمار کشور نرخ بیکاری امسال در شهرستان بشاگرد ۵۷درصد بوده که رتبه نخست کشور را در این زمینه به خود اختصاص داده است.

وی بیان داشت:در بودجه کشوری همانطور که به همه شهرستان ها بودجه تعلق می‌گیرد، بشاگرد هم از این بابت مستثناء نیست، اما در این سال‌ها این بودجه چطور و چگونه هزینه شده که رگه های پیشرفت و توسعه در این نقطه از کشور دیده نمی شود تامل برانگیز است.

جعفری افزود: بشاگرد در این سال‌ها نتوانسته از خدمات و امتیازات یک شهرستان برخوردار شود، به گونه ای که مردم هم چنان خود را روستا نشین می دانند.

راه سازی،نیاز محوری توسعه سایر زیرساخت های بشاگرد

رئیس شورای اسلامی شهرستان بشاگرد تصریح کرد:تنها جاده منتهی به شهرستان بشاگرد هنوز همان جاده ای است که از خدمات کمیته امداد بشاگرد و پیگیری های مرحوم حاج عبدالله والی ساخته شده است.

جعفری از نبود یک جاده مناسب در شهرستان بشاگرد و همچنین جاده ارتباطی بین روستاها انتقاد کرد و افزود:کل راه های آسفالته بشاگرد ۳۰۰ کیلومتر و راه های روستایی و صعب العبور بیش از ۱۴۰۰کیلومتراست که به تامین اعتبار نیازمند است.

وی ادامه داد:گرچه در این مدت تلاش های فراوانی در امر راهسازی و جاده سازی شده است، اما این تلاش ها به دلیل آسیب پذیر بودن جاده های شهرستان در پی بارندگی های مکرر در خور  توجه و کافی نبوده و نیازمند نگاه ملی است.

مردم بشاگرد با مشکل برق و بی آبی روبه‌رو هستند

عضو شورای اسلامی شهر گوهران تاکید کرد:یکی از خدمات مهم و ارزنده ای که مسئولانباید برای حل آن تلاش بیشتری داشته باشند مشکل آب و برق مردم بشاگرد است.

وی با اشاره به گستردگی جمعیت بشاگرد در روستای این شهرستان  خاطرشان کرد: مردم برای تامین آب شرب از وجود چشمه ها در بستر رودخانه استفاده می کنند که  به رغم بهداشتی نبودن، دارای املاح زیادی است و در اغلب مواقع باعث به خطر افتادن سلامت مردم این منطقه می شود.

جعفری افزود:اگرچه در برخی روستاها آب و فاضلاب روستائی اقداماتی را انجام داده است و با ساخت منبع های بزرگ آب و لوله کشی های انجام شده در روستا نیاز اولیه آنها را در سال های قبل از شهرستان شدن انجام داده، اما با گذشت زمان و فرسودگی شبکه آبرسانی نیازمند تعمیرات و نوسازی است.

رئیس شورای اسلامی شهرستان بشاگرد ادامه داد:مسئولان می توانند با اهتمام به این موضوع و استفاده بهینه از ذخائر و منابع آب موجود به ویژه انتقال آب سد جگین به بشاگرد مشکلات مردم را در این زمینه مرتفع سازند که البته مستلزم تامین اعتبار است.

وی با اشاره به شبکه  برق رسانی بشاگرد خدمات انجام گرفته در این بخش را با توجه به مشکلات و موانع موجود به خصوص عدم وجود  راه مناسب برای انتقال مصالح قابل تقدیر دانست و افزود:با نوسازی شبکه برق رسانی از تیرهای چوبی به بتنی می تواند بخش اعظمی از مشکل قطعی برق در این شهرستان را برطرف می شود.

خدمات ارتباطی و الکترونیکی در بشاگرد مناسب نیست

جعفر جعفری اظهار داشت:از آنجایی که برقراری ارتباط جزء الزامات اولیه زندگی مردم در عصر ارتباطات است، بشاگرد نیز باید برای  رسیدن به توسعه زیر ساخت های این  مهم را فراهم آورد .

وی ادامه داد:مخابرات در سال های اخیر با احداث ساختمان درمراکز دهستان های در پی ایجاد این زیر ساخت بوده است اما متاسفانه با گذشت ماه ها،  همچنان آرزوی تجهیز شدن این سازه ها برای مردم بشاگرد محقق نشده است.

رئیس شورای اسلامی شهرستان بشاگرد تاکید کرد:با توجه به اینکه بشاگرد از جوانان با استعداد زیادی بهره مند است، وجود این تکنولوژی می تواند در توسعه بشاگرد بسیار مفید باشد.

جعفری با بیان اینکه شهرستان بشاگرد یک منطقه کوهستانی گسترده است وجود تلفن در این شهرستان  را ضروری و گره گشای بخش کوچکی از مشکلات مردم محسوب می شود.

وی از قطعی های پی در پی تلفن ها در روستاهای بشاگرد که  باعث اختلال در برقراری ارتباط شده انتقاد  و اذعان کرد:تنها ساکنین دو شهر سردشت و گوهران هستند که با تلاش مسئولان از خدمات شرکت مخابرات بهرهمند هستند.

وضعیت بهداشتی بشاگرد نیازمند ساماندهی است

رئیس شورای اسلامی شهرستان بشاگرد با بیان اینکه وضعیت بهداشتی شهرستان اگرچه نسبت به گذشته پیشرفت داشته است،اظهار داشت: کمبودهای موجود در این بخش باید با سرعت بیشتری جبران شود.

وی بیان داشت: شهرستان بشاگرد با داشتن یک بیمارستان ۹۶ تختخوابی هنوز از وجود پزشک متخصص محروم است و تنها  دو پزشک عمومی هم وظیفه ویزیت و هم اداره کردن این بیمارستان را برعهده دارند.

جعفری با اشاره به مشکلات حوزه سلامت افزود:مردم شهرستان بشاگرد مجبورند برای درمان  و دریافت خدمات درمانی با طی مسافت طولانی و البته خطرات ناشی از جاده نامناسب ارتباطی خود را به شهرستان میناب رسانده و از خدمات بیمارستان میناب استفاده کنند.

عضو شورای اسلامی شهر گوهران ادامه داد: کسانی که برای درمان به میناب مراجعه می‌کنند برخلاف سختی و هزینه سفر  باید روزها بدون هیچ پناهگاهی در میناب سر در گم بمانند تا بیمار آنها پس طی مراحل درمان ترخیص و به شهرخود بازگردند.

وی افزود: این در حالی است که دانشگاه علوم پزشکی می‌تواند با ارسال پزشک متخصص به این شهرستان مردم این شهرستان را از این خدمات بهره‌مند سازد.

مشکلات قضایی بشاگردی‌ها در جاسک باید برطرف شود

جعفری بر ضرورت استقرار دستگاه قضا در شهرستان بشاگرد تاکید کرد و بیان داشت: در هر شهرستانی وجود یک دستگاه قضایی الزامی است که مردم آن برای پیگیری و رسیدگی و پرداختن به شکایات خود به جهت احقاق حقوق به آن مراجعه کنند.

رئیس شورای اسلامی شهرستان بشاگرد گفت:گرچه در این شهرستان کلانتری و شورای حل اختلاف فعال شده است  اما این دستگاه ها نمی توانند جای یک دستگاه قضائی و یا دادگاه را بگیرند و برای پیگیری های پرونده های قضایی نیازمند استقرار دادگستری است.

وی ادامه داد: مردم شهرستان بشاگرد برای حل مشکلات قضایی خود باید به میناب یا شهرستان جاسک مراجعه کنند که با معطلی های زیاد از  شکایت  منصرف می شوند و حتی در بعضی از مواقع به دلیل نبود امکانات قضایی در شهرستان این درگیری ها منجر به در گیری های قومی و قبیله ای نیز می شود.

جعفری با اشاره به استقرار یک شعبه دادگستری برای حل و فصل مشکلات قضایی بشاگرد در شهرستان جاسک افزود:این در حالی است که بشاگرد و جاسک کیلومترها با هم فاصله دارند و رفت و آمد مردم به این شهرستان بسیار سخت است.

عضو شورای اسلامی شهر گوهران تاکید داشت:مگر نه اینکه یک شهرستان باید همه ادارات را در داخل خود داشته باشد، پس در نظر گرفتن یک شعبه دادگستری برای مردم بشاگرد آن هم در شهرستان جاسک چه معنایی دارد؟

بشاگرد نیازمند تدبیرمسئولان در دولت

وی در ادامه اظهار داشت:مردم شهرستان بشاگرد به دلیل نداشتن امکانات رفاهی باید برای انجام اموری که در شهرستان خود قادر به انجام  آنها نیستند به شهرهای میناب و حتی قلعه گنج دراستان کرمان مراجعه کنند.

جعفر جعفری با اشاره به ضرورت تدبیر مدیران ارشد استان برای تسهیل در روند زندگی ساکنان بشاگرد،افزود: از زمان شهرستان شدن بشاگرد ۹ سال گذشته و مطالبات مردم نیز تغییر کرده و نیازمند توجه بیشتر است.

رئیس شورای اسلامی شهرستان بشاگرد تصریح کرد:مردم ولایت مدار بشاگرد که در همه عرصه‌های کشور همانند همه هموطنان حضور چشم‌گیر دارند با وجود برآورده شدن مطالباتشان می‌توانند با انسجام و وحدت قوی برای پیشرفت شهرستان به صورت جدی اقدام کنند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: به دور از انصاف نیست اگر بگوییم؛ فقر شدید فرهنگی و اقتصادی، درون ‎گرایی و انجام معاملات پایاپای، فقدان جاده ‎های آسفالته و قرار گرفتن در محاصره کوه ‎ها و بالاخره فاصله زیاد از مرکز استان ، باعث شده است منطقه محروم بشاگرد، در بن ‎بست انزوا و بی ‎توجهی کامل قرار گیرد.



:: موضوعات مرتبط: اخبار شهرستان بشاگرد , آخرین اخبار استان هرمزگان , آخرین اخباراجتماعی , آخرین اخبار حوادث , ,
:: برچسب‌ها: بشاگرد نیازمند تدبیرمسئولان در دولت , مشکلات قضایی بشاگردی‌ها در جاسک باید برطرف شود , بشاگرد با مشکل برق و بی آبی روبه‌رو هست , وضعیت بهداشتی بشاگرد , ,
تاریخ : جمعه 2 مرداد 1394
بازدید : 727
نویسنده : فــردیـن احـمدی

ارتباط سخت اهالی چهار روستا از اولین جاده در بشاگرد

این جاده تنها راه ارتباطی چهار روستای بشاگرد است که در سال ۱۳۷۶برای اولین بار در دولت اصلاحات بازگشایی و آسفالت شد.

 

به گزارش عصر بشاگرد به نقل از بشاگرد نیوز، این جاده که تنها راه ارتباطی چهار روستای همجوار: گوروی، کارگنجی، تریش، دستگرد پیلکی است که در سال ۱۳۷۶ و در دولت اصلاحات بازگشایی و آسفالت شد، لذا با توجه به عدم نظارت کافی که متاسفانه فعلا در اجرای تمام طرح ها و پروژه های دولتی دیده می شود، این پروژه نیز نظارت کافی نداشت و پس از چند سال کاملا از بین رفت و فرسوده شد که متاسفانه مشکلات عدیده ای برای ساکنان این روستاها به وجود آورده است که حتی توی بعضی موارد منجر به تصادف و مرگ اهالی شده است.

رالی در جاده ی مرگ

اشتباه نکنید این نام یک فیلم یا اثر هنری در سینمای هالیوود نیست و یا این تصاویر از آرشیو اداره راه و شهرسازی گرفته نشده است، این جاده ارتباطی یکی از بزرگترین روستاهای شهرستان بشاگرد( دستگرد درگاز ) است.

این مسیر ۱۰کیلومتری که نزدیک به ۴۵ دقیقه تا یک ساعت زمان می برد و جدا از آن خسارات و صدمات زیادی متوجه اهالی آن منطقه است.

متاسفانه علیرغم پیگیریهای اهالی و قول مسئولین بالاخص قول نماینده ی محترم مجلس در دو سال متوالی و در حضور تقریبی همه اهالی منطقه و در روز هفتم محرم، تا کنون هیچ اقدامی صورت نگرفته است (وعده توخالی و شعار).

ناگفته نماند که مسیر مرکز شهرستان تا ابتدای جاده ی روستای دستگرد که حدود ۵۰ کیلومتر است کمتر از یک ساعت زمان می برد اما از ابتدای جاده تا خود روستا که ده کیلومتر است نزدیک به ۴۵ دقیقه تا یک ساعت زمان می برد.

مشکل برق چندیدن خانوار در روستای دستگرد درگاز

به گفته اهالی روستای دستگرد درگاز در این روستا چندین خانوار از نعمت برق بهره مند نیستند و با توجه به پیگیریهای و مکاتبات از سوی شورا و دهیار و همچنین خود خانوارها انجام شده اما تاکنون هیچ اقدامی برای برق رسانی این خانوارها صورت نگرفته که همت و تلاش بی وقفه و دلسوزانه مسئولین مربوطه را می طلبد.

حسین بهرامی یکی از ساکنین این روستا می گوید: گلایه ما از مسئولین این است که متاسفانه هر وقت ما برای رفع این مشکل به مسئولین مراجعه می کنیم آنها فقط وعده می دهند و هیچ عملی در وعده آنها مشاهده نمی شود و ما همچنان با این مشکل مواجه هستیم که این موضوع خطرات و خسارات زیادی برای ما به بار می آورد.

محمد قنبری یکی دیگر از اهالی این روستا گفت: بارها و بارها مکاتبات زیادی برای رفع این مشکل انجام شده که تاکنون خبری برای رفع آن نشده  و ما به اجبار برق را از همسایه از فاصله ۳۰۰ میتری بگیرم و کابل را در زیر زمین حفر کنیم که بخاطر خیس بودن و پوسیدگی کابل چندین بار اتصال کرده و بسیاری از لوازم برقی سوخته و از بین رفت و خسارات زیادی برای ما به بار آورد که باز مجبور شدیم برق را به صورت مستقیم از تیر برق بگیریم که این هم خطرات و برق گرفتی زیادی را در پی دارد.

از مسئولین محترم مربوطه تقاضا می شود برای رفع مشکلات مذکور اقدامات لازم  را به عمل آورند تا مردم این روستاها با خیال آسوده با مرکز شهرستان رفت و آمد داشته باشند و هم خانوارهایی که برق ندارند از این نعمت بهره مند شوند.

انتهای پیام /



:: موضوعات مرتبط: اخبار شهرستان بشاگرد , آخرین اخبار استان هرمزگان , آخرین اخباراجتماعی , ,
:: برچسب‌ها: رالی در جاده ی مرگ،وعده توخالی و شعار،اولین جاده در بشاگرد،شهرستان بشاگرد، مشکلات جاده ای، رالی مرگ ، رالی خانواده، روستاهای بشاگرد ,
تاریخ : جمعه 2 مرداد 1394
بازدید : 518
نویسنده : فــردیـن احـمدی

بشاگرد به لحاظ معدنی جزو غنی ترین شهرستان 

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت هرمزگان بر لزوم جلوگیری از خام فروشی مواد معدنی و ایجاد صنایع فرآوری در استان تاکید کرد.

1723604

به گزارش عصر بشاگرد، خلیل قاسمی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه خام فروشی مواد معدنی در سالهای گذشته از روی اجبار و فراهم نبودن زیرساختهای صنعتی در استان بود، بیان داشت: یکی از برنامه هایی که سال قبل و ابتدای سالجاری به شدت دنبال می شود، ارتقای جایگاه معدن است. با توجه به رتبه های کسب شده این استان در بخش معدن باید از خام فروشی آنها جلوگیری کنیم تا جایگاه خود را در کشور ارتقا دهیم.

به گفته قاسمی، در گذشته توجه چندانی برای ایجاد صنایع پایین دستی معادن نشده و اگر هم مصوبه یا تصمیمی گرفته شده در حد کاغذ نوشته بوده و در عمل هیچگونه پیگیری صورت نگرفته است. برای افزایش ارزش افزوده معادن باید به دنبال ایجاد فرصت های سرمایه گذاری در حوزه فرآوری معادن باشیم.

قاسمی در ادامه افزود: قریب به ۴۰۰ معدن فعال در استان داریم که معادن پایه استان که سنگ گچ، سنگ آهن، سنگ نمک، سنگ کرومیت و خاک سرخ است را شامل می شود و دیگر معادن استان را، معادن شن و ماسه تشکیل می دهند که قابلیت صادراتی مواد آن باعث شده است که از معادن مهم استان باشند.

وی گفت: اشتغالی که در این معادن وجود دارد، بالغ بر سه هزار نفر با سرمایه گذاری هزار و ۲۶۸ میلیارد ریال هستند و میزان استخراج معادن در سه ماهه اول سالجاری ۱۳۱۰ هزار تن است.

وی در مورد وجود معادن غنی در شهرستان بشاگرد، بیان داشت: متاسفانه شهرستان بشاگرد جزو فقیرترین شهرستانهای استان و کشور است، اما به لحاظ معدنی جزو غنی ترین شهرستانهای استان است. برای رونق اشتغال و جلوگیری از مهاجرت مردم این منطقه برنامه های خوبی برای معادن و بهره گیری از سرمایه گذاران خصوصی و صنایع برنامه ریزی کرده ایم.

وی در ادامه به بخش صنعت و واحدهای آن اشاره کرد و گفت: حدود ۸۰۰ واحد صنعتی در استان با اشتغال بیش از ۲۳ هزار نفر فعالیت دارند که صنایع کانی غیر فلزی و محصولات غذایی و آشامیدنی نیز شامل این دسته هستند.

وی شهرکهای صنعتی موجود را ۱۳ شهرک صنعتی، چهار ناحیه صنعتی؛ چهار منطقه ویژه و دو منطقه آزاد در استان اعلام کرد و گفت: با اعلام از مرکز، از ۱۹ اردیبهشت ماه سالجاری کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید تشکیل شد. این کارگروه که به ریاست استاندار و دبیری سازمان صنعت، معدن و تجارت برگزار می شود تا کنون دو جلسه اصلی و شش جلسه کارشناسی برگزار کرده است.



:: موضوعات مرتبط: اخبار شهرستان بشاگرد , آخرین اخبار استان هرمزگان , آخرین اخباراجتماعی , ,
:: برچسب‌ها: بشاگرد به لحاظ معدنی جزو غنی ترین شهرستان، اخبار بشاگرد، عصرایران، اخبارانلاین، خبرگزاری مهر،رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت هرمزگان ,
تاریخ : پنج شنبه 1 مرداد 1394
بازدید : 493
نویسنده : فــردیـن احـمدی

حکایت یک بام و دو هوای خدمات دولتی در بشاگرد

پس از گذشت هفت سال از شهرستان شدن بشاگرد، ارائه خدمات دولتی در مرکز این شهرستان وضعیت منحصربه‌فردی را رقم زده که اصلاح آن نیازمند توجه بیشتر مسئولان است.

 

 

به گزارش عصر بشاگرد، به طور حتم اگر در یک جامعه سازمان‌ها (منظور ارگان‌های دولتی) بتوانند به خوبی ایفای نقش کنند، بسیاری از مشکلات موجود و زیرساختی از بین خواهد رفت چرا که سازمان‌ها برای گردش و چرخش تمام نیازهای موجود یک جامعه طراحی شده‌اند.

بشاگرد در دهه‌های اخیر به واسطه رسانه‌ها مطرح‌ترین و شناخته‌ترین نقطه کشور در بحث محرومیت و محرومیت‌زدایی نام گرفته که به اذعان مسئولان استانی و کشوری در این سال‌ها توجه ویژه‌ای معطوف رسیدگی به این منطقه از کشور شده است که به‌رغم عنایات مسئولان، هنوز بشاگرد در برخورداری از امکانات اولیه مانند راه، آب و برق دارای مشکلاتی جدی است.

در سال‌های اخیر از طرف هیئت دولت، بشاگرد از بخش به شهرستان ارتقا یافت که این ارتقا با توجه به وسعت و پراکندگی این منطقه کاملا توجیه‌پذیر و منطقی بوده و هست.

با ارتقای بشاگرد، موجبات خوشحالی اهالی شهرستان رقم خورد چرا که این منطقه اعتبارات شهرستانی خاص خود را داشت و به طور مستقیم مدیریت عمرانی به مرکز شهرستان منتقل می‌شد.

از طرف دیگر مردم این شهرستان برای رفع امور اداری خود دیگر نیازی به سفر به شهرستان‌های میناب، جاسک و حتی بندرعباس را نداشتند، چرا که تا قبل از این حتی برخی از ادارات در مرکز بخش بشاگرد نیز از نمایندگی و شعبه برخوردار نبودند.

اما اکنون پس از گذشت پنج سال از شهرستان شدن این بخش، بشاگرد هنوز به معنای واقعی شهرستان شدن نرسیده و بخش زیادی از مراجعات مردم به شهرستان‌های مذکور برای انجام امور اداری به قوت خود باقی مانده است.

از طرفی در سالیان گذشته اغلب پروژه‌های عمرانی شهرستان روندی لاک پشتی و ایستا را تجربه کرده است که این امر بیشتر از اینکه ریشه در وضعیت عمومی دولت در دروی جدید که ریشه در کمبود اعتبارات دارد، در کم‌توجهی و عدم مدیریت لازم در شهرستان داشته است.

از طرفی از همان ابتدا توقع بر این بود که پس از ارتقای بشاگرد، ادارات و سازمان‌های دولتی در مرکز شهرستان به طور تمام و کمال مستقر شود تا مردم در سراسر شهرستان بتوانند دسترسی آسانی به محل‌های مورد نظر برای دریافت خدمات دولتی در شهرستان خود داشته باشند.

این در حالی است که برخی از ادارات بشاگرد هنوز در مرکز شهرستان استقرار پیدا نکرده و یا در برشی دیگر کماکان برخی از ادارات مربوط به شهرستان به صورت نمایندگی و یا شعبه در شهرستان‌های مجاور قرار دارد که تاکنون برای انتقال آنها به مرکز شهرستان بشاگرد تلاشی نشده و یا اگر شده، نتیجه‌ای نداشته است.

برخی از این ادارت به دست کدخداهایی سپرده  شده اند که در شهرستانی دیگر مستقرند .

از این دست ادارات می‌توان به اداره دادگستری بشاگرد واقع در مرکز شهرستان جاسک در شرق بشاگرد اشاره کرد.

در این بین اداراتی هستند که در مرکز شهرستان بشاگرد استقرار یافته‌اند، اما از اختیارات کامل و مستقل برخوردار نیستند که می‌توان به اداره برق شهرستان بشاگرد کرد که تحت‌نظر اداره برق شهرستان میناب مدیریت و اداره می‌شود.

از سویی دیگر نیز اغلب مشاهده می‌شود که بسیاری از ادارات طی ماه‌های متمادی به شیوه سرپرستی و بدون مدیر اداره اداره می‌شود که در حال حاضر اداراتی همانند فرهنگ و ارشاد، برق، اوقاف و امور خیریه، مخابرات و بخشداری گوهران بدون مدیر و یا رئیس بوده و سرپرست مربوطه که مطمئنا اختیاراتش به اندازه مدیر نیست، امور این گونه اداره‌ها را به دست دارد.

مواردی هم در شهرستان بشاگرد وجود دارد که بعضا باعث تعجب می‌شود و این احساس را به شهروندان القا می‌کند که گویا وضعیت موجود طوری است که اراده لازم برای توجه عملی به شهرستان وجود ندارد.

به عنوان نمونه بخشدار مرکزی شهرستان بشاگرد که طی ماه گذشته عزل شده تاکنون برای آن این بخشداری هیچ سرپرستی و جانشینی تعیین نشده که این امر نارضایتی مردم این بخش را در پی داشته است.

همچنین هم اکنون رئیس اوقاف و امور خیریه جاسک، سرپرست اوقاف شهرستان بشاگرد است که مرکز شهرستان جاسک فاصله‌ای حدود 150 کیلومتر با مرکز بشاگرد دارد.

در این وضعیت انتظار می‌رود، مسئولان مربوطه توجهی ویژه‌تری نسبت به نوع و نحوه ارائه خدمات در این شهرستان داشته باشند، تا دست کم طعم شهرستان شدن این منطقه بعد از پنج سال، در این بعد به کام مردم بشاگرد شیرین آید.



:: موضوعات مرتبط: اخبار شهرستان بشاگرد , آخرین اخبار استان هرمزگان , آخرین اخباراجتماعی , ,
:: برچسب‌ها: حکایت یک بام و دو هوای خدمات دولتی در بشاگرد،شهرستان بشاگرد، اخبار ورويدادهاي بشاگرد، ,
تاریخ : پنج شنبه 1 مرداد 1394
بازدید : 448
نویسنده : فــردیـن احـمدی
بشاگرد نمایی از بهشت/پیغام امام(ره) به حاج عبدالله

از امام(ره) سوال کنید نکند الان که جنگ است من بروم بشاگرد بگویند از جبهه فرار کرده؟ امام گفتند: نه بشاگرد الان برای شما واجب است و با این جمله دل حاج عبدالله گرم شد.

خبرگزاری فارس: بشاگرد نمایی از بهشت/پیغام امام(ره) به حاج عبدالله
 

به گزارش عصر بشاگرد، مرحوم عبدالله والی به سال 1327 در محله دولاب تهران متولد شد. وی زندگی خود را وقف محرومیت زدایی سرزمینی کرد که تا قبل از آن حتی یک مسئول را به خود ندیده بود.

حاج عبدالله به بشاگرد رفت و سالها در آنجا گمنام بود و صادقانه کار کرد. بشاگرد منطقه محرومی بود که تا پیش از آن به شدت دچار محرومیت بود و امکاناتی در آنجا وجود نداشت.

اما پس از حضور مرحوم والی و دوستانش امید به پیشرفت در مردم بشاگرد اوج گرفت. سال 84 حاج عبدالله بر اثر عارضه قلب درگذشت اما همچنان برادرانش و همه کسانی که در بشاگرد بودند راه او را ادامه می دهند و بشاگرد امروز شکل دیگری به خود گرفته است.

آنچه در ادامه می خوانید گفت‌وگویی است با محمود و امیر والی برادران حاج عبدالله و مجید جلالی و روبرت شاهوردیان از دوستان وی که از این مرد برجسته جهادی اینگونه روایت می‌کنند:

*بشاگرد الان برای شما واجب است

محمود والی که بعد از حاج عبدالله برادر بزرگتر است و در همه این سالها یا او بوده می گوید: حاج عبدالله همیشه دستش در کار خیر بود. قبل از اینکه وارد کمیته امداد امام خمینی(ره) شود کارمند بانک صادرات بود. شعبه ای که او در آن مشغول بود در خیابان ایران کنار مدرسه علوی قرار داشت و این زمینه ای بود تا وی با مرحوم عسگر اولادی و آقای نیری آشنا شود.

بعد از پیروزی انقلاب و آغاز جنگ حاج عبدالله هم مانند بسیاری دیگر از مردان این مملکت به جبهه رفت و مدتی هم مسئول مهاجرین جنگ بود. اما پیشنهاد رفتن به بشاگرد را عسگر اولادی به او داد که حاجی هم قبول کرد.

وقتی برای اولین به آنجا رفت می گفت: اول که با هلی کوپتر رفتم فکر نمی کردم در ایران چنین جایی هم باشد. وقتی او را انتخاب کرده بودند که کار بشاگرد را دست بگیرد گفته بودند جایی می روی که هفت سال نشانی از تو نخواهد بود بلکه بیشتر. که حاج عبدالله می گفت یک ماهی گشتم تا راه را پیدا کنم. بخشی از جاده مالرو بود بخشی را با قاطر رفتم. تقریبا همه جا را سر زدم و سپس خمینی شهر را انتخاب کردم برای زدن پایگاه‌مان.

خیلی از کسانی که با حاجی رفته بودند تا وضعیت را دیدند جا زدند اما او گفت من به مردم قول دادم بنابراین می مانم و کار را شروع می کنم. چندتا از بچه های محل را هم با خود برد و البته به عسگر اولادی گفت: از امام(ره) سوال کنید: نکند الان که جنگ است من بروم بشاگرد بگویند از جبهه فرار کرده؟ عسگر اولادی با امام دیدار کرده و می گوید امام گفتند: نه بشاگرد الان برای شما واجب است. با این جمله دل حاج عبدالله گرم شد.

آقای نیری هم تعریف کرد: امام دو یا پنج سکه به من دادند و گفتند بروید کمیته امداد را تشکیل دهید. ما به مددجوها ماهی 300 تومن می دادیم به علاوه کمک های مردمی. وضعیت کمیته اینگونه بود.

*یکی از نیازهای اصلی برای بشاگرد آماده کردن راه بود

یکی از نیازهای اصلی برای بشاگرد آماده کردن راه بود. چون نبود جاده واقعا رفت و آمد را سخت می‌کرد و گاهی 48 ساعت یا یک هفته به دلیل بارندگی راه بسته می شد. این بود که حاجی با خیرین تهران صحبت کرد و با کمک‌های آنان جرثقیل و وسایل مربوط به این کار را تهیه کرد.

*بسم الله حاج عبدالله والی در محرومیت بشاگرد

حاج عبدالله در همان روزهای اول حضورش در بشاگرد تعدادی پزشک هم با خود برد تا به وضعیت بهداشت سامانی بدهد و همزمان کار تبلیغات فرهنگی را هم شروع کرد. اهالی بشاگرد همه شیعه بودند اما اغلب با احکام آشنایی نداشتند و حتی مدرسه ای در آنجا وجود نبود. حاجی رفت آموزش پرورش تا تعدادی معلم بیاورد برای راه اندازی یک مدرسه اما گفتند کسی حاضر نیست بیاید آنجا. حاجی گفت: هر کسی بیاید برای تدریس خورد و خوراک و اسکانش بر عهده کمیته امداد و ماهی 1500 هم حقوق می دهیم، آخر سال هم یک موتور یا فرش هدیه می گیرد. با این شرایط سال اول 20 معلم آوردیم که خیلی خوب فضا خوب شد. جالب است بدانید که اکنون همه معلم ها از خود بشاگرد هستند و فرزندان شهرشان را تعلیم می‌دهند.

*حاج عبدالله در همه حوزه ها متخصص آن کار را می آورد

حاج عبدالله در همه حوزه ها متخصص آن کار را می آورد. مثلا در برخی مناطق نزدیک به بشاگرد وهابی زیاد بود و حاجی کلی تلاش کرد تا نظر حوزه علمیه قم را جلب کند برای اینکه یک حوزه هم آنجا بزنند تا ضد تبلیغی باشد برای وهابیت. وهابی ها سعی می‌کردند به دلیل فقری که وجود داشت با مسائل مالی مردم را تتمیع و همراه خود کنند.

*ما به پول شما احتیاج نداریم!

حاج عبدالله با ارتباطی که با خیرین و بازاریان تهران داشت دعوت می کرد بیایند بشاگرد. آنها وقتی اوضاع را می دیدند بر خود تکلیف می کردند که کمک مالی کنند. تعدادی از خیرین وقتی صعب بودن جاده را می‌دیدند وسط راه می‌گفتند هر چقدر می خواهید ما کمک می کنیم و دست چک را در آوردند. اما حاجی گفت ما به پول شما احتیاج نداریم بلکه حضور شما برای ما مهم است اگر نمی‌آیید پول هم نمی خواهد بدهید. وقتی می آمدند با دیدن وضعیت گریه می کردند.

*خلوص حاج عبدالله بود که مردم را جذب می کرد

 اولین گروه خیرینی که می‌خواستند به بشاگرد بیایند قبل از آمدن به حاجی گفته بودند با صد هزار تومان کار راه می افتد؟ حاجی گفته بود نه یک میلیون اقلا لازم است. آن زمان یک میلیون خیلی زیاد بود. وقتی رسیدند بشاگرد 13 میلیون جمع شد و با پولش لودر و بلدوزر و این گونه وسایل را خریدیم.

او با دیدن این وضع دلگرمتر شد و مردم هم خوشحال بودند. خلوص حاج عبدالله بود که مردم را جذب می کرد. به جرأت می‌گویم او سه برابر توانش کار می کرد. آقای نیری نماینده رهبری در استان هرمزگان بعد از فوت حاجی می گفت: نگویید 23 سال اینجا کار کرد بگویید 50 سال. زیرا آدم در حالت عادی 8 ساعت کار می کند ولی والی بیست و چهار ساعت کار می کرد. اعتماد خیرین به او باعث می‌شود در این حد هزینه کنند.  حتی یکبار مرحوم عسگر اولادی از خیرین می‌پرسند چرا پول را به حساب کمیته نیم ریزید؟ می‌گویند: ما شما را خیلی قبول داریم ولی تا حاجی هست پول را به او می دهیم. ما می دانیم والی یک تومن بگیرد ده تومن کار کند. بعد از فوت حاجی به لطف خدا ما اخوان کار را ادامه دادیم به کمک همین خیرین.

*برخی از مردم بشاگرد حتی شناسنامه نداشتند!

بشاگرد واقعا محروم بود حتی برخی از اهالی آنجا شناسنامه نداشتند! یعنی وقتی به دنیا می آمدند پدر مادرها توان اینکه تا ثبت احوال میناب بروند نداشتند و همان جا می ماندند زندگی می کردند و می مردند. حاجی با ثبت احوال صحبت کرد و آمدند و با وسایل خودشان سن ها را تشخیص داده و شناسنامه دادند. تعاونی ها را آورد آنجا و برای رأی گیری صندوق رای آورد و مردم را اینگونه امیدوارتر می‌کرد.

اما الان دیگر باید بگویم بشاگرد محروم نیست. آنجا دکتر و مهندس پرورش داده است. رییس بهداشت سردشت یعنی دکتر علی مراد یک بشاگردی است. و همه این پیشرفت‌ها مدیون استارتی است که حاج عبدالله زد و کاری که برای خدا باشد اینگونه برکت پیدا می کند.

امیر والی برادر کوچک حاج عبدالله است که سالها در کنار برادر پا بر رکاب فعالیت جهادی می کرد. او آخرین کسی بود در لحظات پایانی عمر حاج عبدالله کنارش بود. وی می‌گوید:

* اولین کسی که اردوهای جهادی را پایه ریزی کرد حاج عبدالله بود

 اولین کسی که اردوهای جهادی را پایه ریزی کرد حاج عبدالله بود. البته حاج محمود هم وقتی آمد بشاگرد شش ماه بود ازدواج کرده بود. خود حاج عبدالله دو بچه داشت. تمام مسئولین را آورد تا ادای تکلیف کند اما عمده کارش بر مبنای کار جهادی بود. شبانه روز کار می کرد. یک بار روزه بود وقتی خانواده ای را دید که غذا ندارند اول غذا برای آنها رساند بعد آمد افطار کرد. برای همین خدا کمکش بود و کارش راه می افتاد.

*می‌گفتم منطقه ای محروم تر از کردستان نیست

من قبل از رفتن به بشاگرد در کردستان مشغول بودم. حاجی به کار امداد گری خیلی علاقه داشت و با اینکه کارمند بانک بود شب ها برای امداد رسانی به خانواده محرومین می رفت. یک ماهی که در بشاگرد می گشت برای اینکه اوضاع دستش بیاید که همان وقت مبتلا به مریضی مالاریا شده و به تهران می‌آید. وقتی شنیدم مریض احوال است برای دیدنش آمدم که خوشبختانه بهبود پیدا کرده بود و مجدد می خواست برگردد بشاگرد و به من هم گفت بیا. خوب من چون آنجا را ندیده بودم  گفتم: حاجی به نظرم منطقه ای محروم تر از کردستان نیست. 

گفت حالا تو بیا آنجا را ببین اما من زیر بار نمی رفتم. بالاخره با اصرار او به همراه چهار نفر از بچه ها با لندکروز رفتیم میناب. حاجی گفت: رسیدید میناب یه بشکه بنزین بخرید بگذارید توی ماشین. آقای دادستانی از بچه های بومی بشاگرد به عنوان بلد راه هم همراه ما بود. مقابل ما جاده ای نبود بلکه در شیار رودخانه ها می رفتیم. هر چه می پرسیدم چقدر دیگر راه است دادستانی می گفت: نیم ساعت دیگه. چند ساعت همینطور نیم ساعت نیم ساعت رفتیم و حدود 18 ساعت طول رانندگی کردیم تا نیم ساعت تمام شد(با خنده) سپس رسیدیم روستا «ربی دون»، همانجا چادر زدیم و مستقر شدیم.

یک ماه مانده بودم بشاگرد اما به دلیل مسیر صعبی که داشت دلم نمی خواست برگردم. خلاصه وقتی رسیدم تهران، حاجی از من پرسید: نظرت چیه؟ گفتم: از بشاگرد محروم تر ندیدم! گفت: خوب حالا مردش هستی بیایی کار کنی؟ گفتم: نه من مردش نیستم، آنجا هیچ امکاناتی وجود ندارد.

*من مسئول دفتر عمران در کردستان بودم

بشاگرد به قدری از جوانب مختلف دچار محرومیت بود که حتی یک سرویس بهداشتی هم در سطح منطقه نبود، ما چاله ای کنده بودیم و دورش گونی کشیدیم و این شد یک سرویس. برای حمام هم باید با یک پیت روغنی حمام می کردیم. اصلا آب نبود. چیزی که باعث دلبستگی حاجی به آنجا بود شیعه بودن مردم بشاگرد و اینکه به شدت عاشق حضرت ابا عبدالله(ع) بودند. حاجی واقعا احساس مسئولیت می‌کرد و به همین علت رفت مشغول کار شد.

من مسئول دفتر عمران در کردستان بودم و وقتی اصرار حاجی را دیدم گفتم خودم نمی‌آیم آنجا اما تدارکات با ما. اما کم کم بشاگردی شدم و 33 سال است آنجا هستم. 

*در عرض ده دقیقه حاجی از دست رفت

همایشی داشتیم که حاجی در آن شرکت کرد و تا صبح فردای آن روز اصلا نخوابیده بود. نماز می خواند و کارهایش را انجام می داد. ساعت ده کاملا سر حال داشت با بچه ها داشت گل کوچک بازی می کرد. من زانوم درد می کرد و برایم پماد آورد. گفت امیر حالم خوب نیست این را گفت و ده دقیقه بعد از دنیا رفت. برای من واقعا سنگین بود و سخت می گذشت. من قلبممشکل پیدا کرده بود و برده بودنم سی سی یو حاج محمود به موبایل هر کدام از ما زنگ می زد کسی بر نمی داشت و تا اینکه یکی گفته بود حاجی حالش بده بیا تهران.

در مسجد محل بدنش را غسل دادیم. جمعیتی که برای تشییع آمده بود واقعا چشمگیر بود و این نشان از آن داشت که حاجی واقعا برای کرامت انسانی آدمها در زمان حیاتش ارزش قائل بود. یادم هست در گزارشاتش حاضر نمی شد از مردم بشاگرد تصویر بگیرد چون می گفت ممکن است رضایت نداشته باشند.

*روبرت حتی یک ریال هم دستمزد نگرفت

یکبار به یک مشکل مکانیکی برخوردیم و هر کسی را می آوردیم نمی توانست آن را حل کند تا اینکه آدرس تعمیرگاهی را در تهران دادند. من آمدم تهران و رفتم تعمیرگاه، سه نفر آنجا بودند، سرکیس و لوان و روبرت. وقتی روبرت درخواست ما را برای آمدن شنید سریع قبول کرد و فردای آن روز با هم رفتیم بشاگرد. روبرت در حدود این سی سال هر وقت لازم بود خود را به آنجا رساند بدون اینکه ریالی دست مزد دریافت کند.

ربرت شاهوردیان یکی از تعمیرکارهای حاذق در رشته خود و جزو اقلیت های مذهبی است که سالها با حاج عبدالله در بشاگرد مشغول کار بود. آنچه می‌خوانید صحبت های روبرت است از مرد جهادی بشاگرد:

*روایت روبرت شاهرودیان از حاج عبدالله والی

روبرت شاهوردیان هستم که حدود سی سال با مرحوم والی دوست بودم. سال 62 بود که برای اولین دفعه به بشاگرد رفتم. ما سه شریک بودیم در خیابان خاوران در یک مکانیکی شریک بودیم و من از همه شان کوچکتر بودم. حاج امیر والی که دنبال مکانیک می گشت با آدرس یکی از دوستانش به مکانیکی ما می آمد تا یکی از ما را ببرد برای راه انداختن دستگاهی در بشاگرد. با اینکه از دو نفر دیگر کوچکتر بودم اما کارهای اینچنینی که بیرون از کارگاه بود را من می رفتم. وقتی رفتیم میناب خوابیدیم شب. از میناب که راه افتادیم دائم از حاج امیر می پرسیدم کی می رسیم که حاج امیر می گفت: نیم ساعت دیگه. و هر بار همین نیم ساعت را می گفت. ( خنده) خلاصه 17 ساعت رفتن ما طول کشید. من خیلی از جاهای ایران رفته ام اما اینجور جایی ندیده بودم.

*وقتی برای اولین بار حاج عبدالله را دیدم

تا رفتیم رسیدیم مقر و برای اولین بار حاج عبدالله را دیدم. کار دستگاه را انجام دادم و برگشتم. آقای والی به شدت آدم را تحویل می گرفت و احترام می گذاشت آنقدر که دلم می خواست برای همیشه کنارش کار کنم. وقتی برگشتم تعمیرگاه خیلی از اوضاع بشاگرد تعریف کردم و اینکه چقدر جای محرومی بود. اما هر چه می گفتم یکی از شرکایم که از من بزرگتر بود گفت: تو هنوز بچه ای، من خودم بدتر از این جاهایی که تو می گویی را دیده ام. حالا تو یه بار رفتی فکر کردی خیلی جاها را دیده ای. من حدود بیست سالم بود. همش منتظر بودم یک روزی دوباره بیایند دنبالم و من این رفیقم را هم ببرم.

بعداز مدتی دوباره دیدم حاج امیر آمد دنبالم. این بار به زور شریکم را مجبور کردم که همراهم بیاید. وقتی رسیدیم با تعجب گفت چرا به من نگفتی این جا اینطوری است؟ گفتم من که صد بار برایت تعریف کردم! وقتی مدل کار کردن حاج آقا را دیدم که چگونه صادقانه زحمت می کشد دلم می‌خواست بمانم. و همین باعث شد در این سی سال هر وقت نیاز بود خود را به بشاگرد رساندم.

*آدم‌ها شیفته اخلاقش می‌شدند

وقتی قرار است در مورد آقا عبدالله حرف بزنم نمی دانم چطور باید بگویم. بعضی چیزها را نمی شود گفت. حاجی یک مدلی با آدم راه می آمد و رفتار می کرد که شیفته اش می شدی. وقتی این صداقت را در رفتارش و کمک هایش به مردم بشاگرد را می دیدم دلم می خواست یک گوشه کار را هم من بگیرم.

*اینقدر حاج عبدالله مواظبم بود که خجالت می‌کشیدم

یکسال که رفته بودم بشاگرد به دلیل نا مساعد بودن زمین بلدوزر چپ شد و برایم مشکلاتی ایجاد شد.  هوا هم به شدت گرم بود. حاجی 24 ساعت به دکتر می گفت مواظب او باش. اینقدر دور من می چرخید که من خجالت می کشیدم. دقیقه به دقیقه جویای حال من بود.

مجید جلالی از مربیان خوش نام در عرصه فوتبال و سرمربی فعلی تیم سایپاست. وی از هم محله ای ها و دوست قدیمی برادران والی محسوب می‌شود که از این رفاقت دیرینه و حضور در بشاگرد می‌گوید:

*آشنایی با خانواده والی

ما در محلی زندگی می کردیم که در آن محل بزرگترها علاوه بر فوتبال باز و این جور مسائل به ما مبادی اداب بودن را یاد می دادند که واقعا مدیون آنها هستیم. یکی از این بزرگترها حاج عبدالله والی بود و غلام مرتضی زاده و عبدی و ... بودند که هم فوتبال یاد ما می‌دادند و هم ما را به نوعی تربیت می کردند. از بچگی در آن محل کنار برادران والی فوتبال بازی می‌کردیم و گاها حاج عبدالله را هم می دیدم.

*قرار بود نیم ساعت در راه باشیم!

سال 83 بود اگر اشتباه نکنم. که حاج محمود به من گفت یه سر بیا بشاگرد. البته چند سالی به من می گفت اما به دلیل مشغله فرصت نمی شد تا اینکه آن سال رفتیم. با هواپیما رفتیم میناب و از آنجا حاج محمود آمد دنبالم. پرسیدم چقدر راه است؟ گفت نیم ساعت.(با خنده) خلاصه فقط یک ساعت و نیم طول کشید تا ما رسیدیم مرکز میناب. رفتیم داخل یکی از ساختمان های کمیته و صبح خیلی زود بعد از نماز حاج محمود گفت بریم. گفتم مگه نیم ساعت راه نیست؟ گفت: چرا ولی برویم که زود برسیم. (با خنده)

مسیر طوری بود که جاده سنگلاخ بود و باید از آب می رفتیم و گل و لای. اگر اشتباه نکنم حدود شش ساعت طول کشید! تازه محمود می گفت الان خیلی خوب شده نسبت به چند سال پیش. واقعا کسانی که آنجا کار می کردند عجیب بودند. من خانواده والی را می شناختم اما جز آنها افراد دیگری هم کار می کردند که خلوصشان آدم را می گرفت.

*راه اندازی یک مدرسه فوتبال در بشاگرد

شب اولی که در خمینی شهر نشسته بودیم حاج عبدالله به من گفت مجید جون بیا اینجا یه مدرسه فوتبال راه بندازیم گفتم: اینجا؟! نمیشه، امکاناتی نیست. حاج عبدالله گفت:اگر  هر چی بخواهی فراهم کنم هستی؟ گفتم: هستم.

طرحش را آماده کردیم اما متاسفانه همان سال حاج عبدالله فوت کردند و ما کار را با برادران والی ادامه دادیم. سال 84 یک تست در کل منطقه بشاگرد گذاشتم. بشاگرد منطقه وسیعی هست. ما در پنج نقطه یعنی بلبل آباد، جکدان، خمینی شهر، سردشت و گوهر تست گذاشتیم و بچه ها آمدند. بسیار استقبال خوبی هم شد. آقای غفاری مستند ساز هم با ما بود که از تمام تست ها فیلم گرفت. خرداد ماه بود و به شدت گرم. نصف روز یک جا بودیم و بقیه روز تا شب به منطقه دیگری می رفتیم. بچه‌های بشاگرد شوق و شعفی پیدا کردند. یکی دو سال خیلی خوب پیش می رفت. الان سالی یکبار می روم برای تست و خب امکانات از آن سالها خیلی بهتر شده است. یکی دو نفر به تیم های بزرگ هم راه پیدا کردند.

*هنوز حسم مانند روز اول است

دلم می خواست وقت داشتم بیشتر می رفتم بشاگرد و هنوز حسم مانند روز اول است. آنجا هر چه می بینی سرشار از صداقت است از طرف همه و دوست داری تو هم کار کنی. روح خدمت خاندان والی به گونه ای است که هر کسی که می رود جذب می شود برای کار.

من به قدری تحت تاثیر قرار گرفتم که مقاله ای نوشتم با عنوان «بشاگرد، فقر ایثار و بهشتیان». خودم سالی ده بار این مطلب را می خوانم. این مقاله برآمده از صداقتی بود که در آنجا دیدم. و از نظر خدمت نمایی از بهشت است. برای من واقعا رفتن به بشاگرد لذت بخش است.

وقتی به همراه حاج محمود می رفتم کپرها را می‌دیدم واقعا منقلب می شدم. از اینکه کنار این مردم بود حس خوبی داشتم. اینکه حاج محمود چقدر خالص و صمیمی با آنها برخورد داشت و آنها هم انگار برادرشان آمده بود. تا کسی آنجا نرود متوجه نمی شود.

*من واقعا توصیه می‌کنم هر کسی می تواند حتی یکبار به آنجا برود

یک دوستی از دوران کودکی داشتم که قبل از انقلاب رفت کانادا. برای بازی های جام جهانی رفته بود پیشش و حرف بشاگرد شد. کاملا فضا را برایش توضیح دادم و او وقتی بعد از چند سال به ایران آمد با هم یکبار به آنجا رفتیم. محمود دوستم وقتی برگشت کانادا تعداد زیادی لباس به عنوان هدیه فرستاد برای بچه های آنجا.

من واقعا توصیه می‌کنم هر کسی می تواند حتی یکبار به آنجا برود. واقعا روحیه صداقت و خدمت در آنجا موج می زند و این زمینه را حاج عبدالله خدابیامرز بود که فراهم کرد.

انتهای پیام/ب

 

 



:: موضوعات مرتبط: آخرین اخباراجتماعی , آخرین اخبار فرهنگی هنری , ,
:: برچسب‌ها: بشاگرد نمایی از بهشت/پیغام امام(ره) به حاج عبدالله، شهرستان بشاگرد،حاج عبدالله والي،روستاي خميني شهربشاگرد،كميته امدادامام خميني شهربشاگرد،امام خميني(ره)، بنيانگذارانقلاب اسلامي ايران، روح الله خميني ,
تاریخ : پنج شنبه 1 مرداد 1394
بازدید : 478
نویسنده : فــردیـن احـمدی

برداشت زودرس خرما از 700 هکتار از نخلستان‌های بشاگرد آغاز شد

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بشاگرد گفت: برداشت ارقام زودرس خرما از 700 هکتار از نخلستان‌های بشاگرد آغاز شده و پیش‌بینی می‌شود بیش از 2 هزار و 100 تن خرما برداشت شود.
 

 

به گزارش عصر بشاگرد، محمد احمدی اظهار داشت: خرمای کریته و محمدی از ارقام زود‌رس هستند و هم اکنون به صورت تازه‌خوری(رطب) در حال برداشت است.

وی بیان داشت: محصول برداشت شده در بازارهای میناب و جاسک با قیمت 2 هزار و 500 تومان فروخته می‌شود.

احمدی گفت: ارقام مضافتی و هلیلی از محصولات دیررس در بشاگرد هستند.

وی با اشاره به اینکه عدم وجود صنایع بسته‌بندی و تبدیلی از مهم‌ترین مشکلات نخل‌داران بشاگرد است، عنوان کرد: در صورت ایجاد زیرساخت‌های صنایع تبدیلی در این منطقه، محصول خرمای بشاگرد قابلیت صادرات را به کشورهای مختلف دارد.

احمدی در پایان گفت: زمان برداشت محصول خرما از تیرماه شروع و تا پایان شهریور ماه ادامه دارد.

 



:: موضوعات مرتبط: اخبار شهرستان بشاگرد , آخرین اخبار استان هرمزگان , آخرین اخباراجتماعی , ,
:: برچسب‌ها: برداشت زود رس خرما از700 هكتار از نخاستان هاي بشاگرد، نخلستان هاي بشاگرد،مديرجهادكشاورزي، محمد احمدي،خرماي بشاگرد،عصرايران، نداي هرمزگان ,
تاریخ : 24 تير 1394
بازدید : 3328
نویسنده : فــردیـن احـمدی

بشاگرد

چند وقتی است وقتی مردم به اسم بشاگرد میرسند میخندند، بی آنکه از تمدن و قدمت بشاگرد چیزی بدانند...
بهتر است کمی از اصالت بشاگرد را برای این افراد شرح دهم تا شاید بدانند بشاگرد یعنی چه...
بشاگرد از لحاظ قدمت و تمدن در حال رقابت با جیرفت و شوش است که علاوه بر قدیمی ترین شهرهای ایران، قدیمی ترین شهرهای دنیا بشمار می آیند، چرا که چندی قبل آثاری در بشاگرد یافت شده که بر اساس تحقیقات زمین شناسان مربوط به ۳ هزار سال قبل از میلاد مسیح بوده...
بعلاوه... بشاگرد تنها منطقه از ایران بوده ک در تمام جنگ ها دخالت مستقیم داشته ( جنگ با انگلستان، دوران بنی عباس و... حکومت پهلوی)
در دوران بنی عباس محل جنگ خوارج و شیعان بوده است، و حتی در هنگام حمله اعراب به ایران به تنها منطقه ای که حمله نشده بشاکرد است هم بدلیل مقاومت های جسورانه اهالی و هم بدلیل منطقه بکر طبیعی و گرمسیری،
ﭘﯿﺶ ﺍﺯ ﺍﺳﻼﻡ ﺑﺸﺎﮔﺮﺩ ﭘﯿﻮﺳﺘﻪ ﺟﺰﯾﯽ ﺍﺯ ﮐﺮﻣﺎﻥ ﻭ ﺳﯿﺴﺘﺎﻥ
ﺑﻮﺩﻩ ﺍﺳﺖ. ﺩﺭ ﺳﺎﻝ ﺑﯿﺴﺖ ﻭ ﺳﻪ ﻫﺠﺮﯼ ﻭﻗﺘﯽ ﺳﭙﺎﻫﯿﺎﻥ ﺍﺳﻼﻡ
ﺑﻪ ﺍﻧﺘﻬﺎﯼ ﮐﺮﻣﺎﻥ ﻣﯽ ﺭﺳﻨﺪ، ﺩﺍﺧﻞ ﺍﺭﺗﻔﺎﻋﺎﺕ ﺑﺸﺎﮔﺮﺩ ﻣﯽ ﺭﻭﻧﺪ
ﻭ ﺑﯽ ﺣﺎﺻﻞ ﺑﻪ ﭘﯿﺶ ﺧﻠﯿﻔﻪ ﺩﻭﻡ ﺑﺮ ﻣﯽ ﮔﺮﺩﻧﺪ. ﺍﻭ ﺍﺯ ﺍﯾﺸﺎﻥ
ﺗﻮﺻﯿﻒ ﺁﻥ ﺩﯾﺎﺭ ﺭﺍ ﻣﯽ ﺧﻮﺍﻫﺪ ﻭ ﻓﺮﻣﺎﻧﺪﻩ ﻣﺴﻠﻤﯿﻦ ﭼﻨﯿﻦ ﭘﺎﺳﺦ
ﻣﯽ ﺩﻫﺪ : "ﺁﺏ ﺁﻥ ﺍﻧﺪﮎ ﻭ ﺩﺷﺖ ﺁﻥ ﮐﻮﻫﺴﺘﺎﻥ. ﺍﮔﺮ ﻟﺸﮑﺮ ﺩﺭ ﺁﻥ
ﺳﺮﺯﻣﯿﻦ ﺯﯾﺎﺩ ﺑﺎﺷﺪ، ﮔﺮﺳﻨﻪ ﻣﯽ ﻣﺎﻧﺪ ﻭ ﺍﮔﺮ ﮐﻢ ﻭ ﺍﻧﺪﮎ ﺑﺎﺷﺪ
ﺗﺒﺎﻩ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ ". ﺍﯾﻦ ﺗﻮﺻﯿﻒ ﺳﺮﺣﺪﺍﺕ ﺷﻤﺎﻟﯽ ﺑﺸﺎﮔﺮﺩ ﮐﻨﻮﻧﯽ
ﺍﺳﺖ .
ﻟﺸﮑﺮﻫﺎ ﻫﯿﭻ ﮔﺎﻩ ﺣﺘﯽ ﺑﺮﺍﯼ ﻋﺒﻮﺭ، ﻣﺴﯿﺮ ﺑﺸﺎﮔﺮﺩ ﺭﺍ ﺍﻧﺘﺨﺎﺏ
ﻧﻤﯽ ﮐﺮﺩﻧﺪ، ﺯﯾﺮﺍ ﻋﺒﻮﺭ ﺍﺯ ﺁﻥ ﺳﺨﺖ ﺑﻮﺩ ﻭ ﺁﺏ ﮐﺎﻓﯽ ﺑﺮﺍﯼ ﺁﻥ
ﻣﺪﺕ ﺯﻣﺎﻥ ﺭﺍ ﻧﻤﯽ ﺷﺪ ﻣﻬﯿﺎ ﮐﺮﺩ ﻭ ﺩﻟﯿﻞ ﺍﺻﻠﯽ ﻋﺪﻡ ﺭﻭﺍﯾﺖ
ﺭﺍﻭﯾﺎﻥ ﺍﺯ ﺑﺸﺎﮔﺮﺩ، ﻫﻤﯿﻦ ﺍﺳﺖ. ﺑﻪ ﺍﯾﻦ ﺩﻟﯿﻞ ﻣﺸﺨﺺ ﻧﯿﺴﺖ
ﮐﻪ ﮔﺬﺷﺘﮕﺎﻥ ﺩﺭ ﺑﺸﺎﮔﺮﺩ ﭼﻪ ﺩﯾﻨﯽ ﺩﺍﺷﺘﻨﺪ ﻭ ﺑﻪ ﭼﻪ ﺳﺒﮑﯽ
ﺯﻧﺪﮔﯽ ﻣﯽ ﮐﺮﺩﻧﺪ . ﺑﻪ ﻃﻮﺭ ﮐﻠﯽ ﺑﺸﺎﮔﺮﺩ ﯾﮏ ﻣﺮﺯ ﻃﺒﯿﻌﯽ
ﻣﻨﺎﺳﺐ ﺑﺮﺍﯼ ﺣﮑﻮﻣﺖ ﻫﺎ ﺑﻮﺩﻩ ﺍﺳﺖ، این یعثی اینکه هیچ کسی نتوانسته است در منطقه بشاگرد نفود کند یا به نوعی بشاگرد غیر قابل نفوذ بوده بگونه ای که دین آنها بعد ها تکمیل گردیده و حتی سپاهیان اسلام هم نتوانستند بشاگرد را فتح کند!!!
... و همچنین تنها منطقه ای بوده که هیچگاه به هیچ دولتی قبل از جمهوری اسلامی خراج و مالیات نداده و ب همین خاطر با اغلب دولت ها درگیری داشته و تسلیم حرف زور هیچ دولت و قدرتی نشده اند ( قابل توجه کسانی ک میگویند بشاگرد شهری نو بنیاد و تازه کشف شده است )
برای اثبات مطالب ب کتاب زندگی نامه حاج عبدلله والی مراجعه شود...
پس نتیجه میگیریم مردم بشاگرد مردمانی شجاع دارای پیشینه و اصالت هستند که باید پس از شنیدن کلمه بشاگرد سر به تعظیم فرود آورد ...
پس همانطور که اطلاع دارید در بین یک جامعه خوب و بد پیدا میشود پس بد بودن عده ای را به پای یک قومیت اصیل ننویسید.



:: موضوعات مرتبط: اخبار شهرستان بشاگرد , آخرین اخبار استان هرمزگان , آخرین اخباراجتماعی , دانستنی های , ,
:: برچسب‌ها: بشاگرد سه هزار سال قبل از مسيح , جنگ خوارج , مسير بشاگرد , عصر بشاگرد , نداي بشاگرد , قدمت بشاگرد , ,
تاریخ : 24 تير 1394
بازدید : 502
نویسنده : فــردیـن احـمدی

مدتی هست که ساکنین روستاهای درابسر بشاگرد با اختلال خطوط تلفن همراه مواجه هستند و تا کنون بارها به مسئولین مربوطه شهرستان گزارش شده  و آنها در پاسخ میگویند تا زمان خرابی کامل آنتن نمیتوانیم اقدام کنیم که این پاسخ جای تعجب دارد!!

این اختلال از اواخر سال 93 ایجاد شده و مردم روستاها با ارتباط بین هم با مشکلاتی مواجه هستند و این موضوع صدای مردم را در آورده.

لازم به ذکر است که در شهرستان بشاگرد تبعیض بین مردم بسیار به چشم میخورد، خصوصا در عرسه رسانه، بیشتر مواقع مشاهده میشود که با کوچکترین یا کمترین زمان، قطعی تلفن یا برق در شهرهای سردشت و گوهران بلافاصله خبر آن در تمام خبرگزاری ها و روزنامه و حتی صدا و سیما مانند یک بمب خبری منعکس پیدا میکند اما با گذشت چندین ماه ازاختلال و قطعی در خطوط تلفن همراه چندین روستا تاکنون متاسفانه هیچ اطلاع رسانی از سوی رسانه صورت نگرفته، که به نظر این یک نوع بی عدالتی و تبعیض است.

جالب اینجاست که با وجود این همه مشکلات متفاوت در بشاگرد هیچ گونه اطلاع رسانی مناسب و دقیقی صورت نمیگیرد و انتشار داده نمیشود اما برای برداشت چندین کیلو باقلا،انجیر و یا سیر در بشاگرد، تمامی خبرگزاریها ، سایت ها و صدا وسیما، حتی روزنامه های استانی آن را به صورت جدی پوشش میدهند و برداشت آنها را هزاران تن اعلام میکنند !!!



:: موضوعات مرتبط: اخبار شهرستان بشاگرد , آخرین اخبار استان هرمزگان , آخرین اخباراجتماعی , آخرین اخبار فرهنگی هنری , ,
:: برچسب‌ها: دكل مخابراتي شهرستان بشاگرد , عصر بشاگرد , نداي بشاگرد , مخابرات شهرستان بشاگرد , تلفن هاي بشاگرد , قطع ارتباط تلفن و مخابراتي در بشاگرد ,
تاریخ : 24 تير 1394
بازدید : 544
نویسنده : فــردیـن احـمدی

بشاگرد - خرابی دکل اصلی مخابرات در شهرستان بشاگرد هفت روستا از بخش گوهران این شهرستان را از دسترس خارج کرده است.

به گزارش خبرنگار مهر، بشاگرد یکی از شهرستانهایی محروم استان هرمزگان است، این شهرستان به دلیل قرار گرفتن در شرقی ترین نقطه حوزه شرق استان و به دلیل نداشتن جاده تردد مناسب و با قرار گرفتن در منطقه کوهستانی با گردنه های پرپیچ و خم هنوز نتوانسته از خدمات مناسبی بهره ببرد.

بشاگرد بعد از گذشت 9 سال از تبدیل شدن به شهرستان هنوز در محرومیت شدیدی قرار دارد این در حالی است که مسئولان از پیشرفت و ترقی این شهرستان غافل مانده اند. با این تفاسیر با توجه به وجود محرومیت ها، در این شهرستان خدمات ارتباطی مناسب هم در نظر گرفته نشده است، تا مردم بتوانند از این طریق به بیان مشکلات خود بپردازند.

تلفن، یکی از الزامات برقراری ارتباط بین افراد در عصر ارتباطات است. این در حالی است که مردم بیش از هفت روستا در بخش گوهران بشاگرد از این تکنولوژی محرومند و به دلیل خرابی سیستم و دکل مخابرات در برقراری ارتباط با مشکل مواجه شده اند.

محمود غلامی دهیار روستای بشنو بشاگرد به خبرنگار مهر گفت: خرابی تلفن های بیش از هفت روستا در بخش گوهران بشاگرد سبب شده است که مردم با مشکل ارتباط مواجه شوند که این خرابی ها باعث اعتراض آنها نسبت به مخابرات شده است.

وی گفت: با اعتراض مردم این منطقه این مشکل را به گوش مسئولان مربوطه به صورت شفاهی رساندیم که آنها در پاسخ بیان کرده اند که در سیستم مخابرات هیچ قطعی مشاهده نمی شود و این مشکل از دکل مخابرات در روستا است.

غلامی افزود: خدمات دهی مخابرات در این زمینه مناسب نبوده است و مردم همچنان با این مشکل مواجه هستند که نیازمند توجه مسئولان به این منطقه است.

محمد یزدانی فر رئیس مخابرات شهرستان بشاگرد در این زمینه به خبر نگار مهر گفت: خرابی تلفنها این منطقه در سیستم مخابرات مشهود نمی شود و این خرابی از دکل اصلی مخابرات در این بخش که این منطقه را پوشش می دهد، است.

وی افزود: در این زمینه هیچ گزارش کتبی از طرف شورا یا دهیار روستاها به مخابرات برای رفع مشکل ارائه نشده است و مردم این منطقه فقط به گزارش شفاهی اکتفا کرده اند.

یزدانی فر گفت: دستگاه های موجود در سیستم مخابرات روستا به سیستم خنک کننده نیاز دارند که سیستم خنک کننده این دکل به سرقت رفته بود و با تهیه سیستم خنک کننده این مشکل رفع خواهد شد. این قطع و وصلی فعلی تلفنها به دلیل گرمای هوا است. دستگاه های موجود در این سیستم مخابراتی قدرت پردازش موج ارتباطی را ندارند که باعث به وجود آمدن اختلال در ارتباط تلفنی می شود.



:: موضوعات مرتبط: اخبار شهرستان بشاگرد , آخرین اخبار استان هرمزگان , آخرین اخبار شهرستان بشاگرد , آخرین اخباراجتماعی , ,
:: برچسب‌ها: دكل مخابراتي شهرستان بشاگرد , عصر بشاگرد , نداي بشاگرد , مخابرات شهرستان بشاگرد , تلفن هاي بشاگرد , قطع ارتباط تلفن و مخابراتي در بشاگرد ,
تاریخ : 24 تير 1394
بازدید : 497
نویسنده : فــردیـن احـمدی

قابل توجه مدیران محترم سایت ها و وبلاگ های خبری بشاگردی، بشاگردنیوز، ندای بشاگرد، طلوع بشاگرد.و اعضای گروه مجمع بشاگرد جهت اطلاع رسانی

در مراسمات ترحیمی که به مناسبت فوت اهالی منطقه برگزار میگردد شاهد حضور چهره های سیاسی حوزه شرق استان هرمزگان در مراسمات میباشیم که جهت معرفی خود به مردم حضور می یابند و مراسمات ترحیم کاملا رنگ و بوی سیاسی به خود گرفته که هدفشان تبلیغ انتخاباتی بوده که از طرف عده ای که دنبال منافع شخصی خود هستند اطلاع رسانی و دعوت میگردنند تا در مراسمات سخنرانی کنند.

این در حالیست که هنوز زمان زیادی برای انتخابات دهم مجلس شورای اسلامی باقی مانده است و طبق اعلام وزارت محترم کشور تبلیغات زودهنگام تخلف و جرم تلقی میگردد و جالب اینجاست که وضعیت صلاحیت نامزدی از نظر شورای محترم نگهبان هنوز معلوم نیست احراز بگردند یا خیر.

چگونه است افرادی که در طول دوران مدیریت یا کاریشان طی چند سال گذشته بشاگرد را با چشم خود ندیده اند اما الان دایه مهربانتر از مادر برای مردم بشاگرد شده اند؟

به عرض مردم شریف بشاگرد برسانم که اجازه ندهید از شما مردم نجیب و پاک و ولایت مدار سوء استفاده ابزاری جهت منافع شخصی یک سری افراد سودجو در منطقه بکنند، به هوش باشید الان جریانی در منطقه به راه افتاده، جهت تخریب نماینده محترم فعلی ...

از شما خبرنگاران محترم که وظیفه خطیر خبرنگاری را دارید و همچنین تمامی دوستانی که دلشان به حال بشاگرد و بشاگردی میسوزدخواهشمند است نسبت به وجود این جریان در منطقه با شفافیت کامل اطلاع رسانی کنید و مردم بشاگرد همسو با ملت بزرگ ایران در تمامی صحنه ها حضور دارند و در زمان قانونی هر انتخابات بیشترین مشارکت مردمی را دارند.

امیدوارم که مردم بشاگرد به هوش باشند و گول شعارهای توخالی و تکراری چنین افرادی نخورند .

(نظری)

متن ارسالی توسط یک شهروند بشاگردی



:: موضوعات مرتبط: اخبار شهرستان بشاگرد , آخرین اخباراجتماعی , ,
:: برچسب‌ها: عصر بشاگرد؛ شهرستان بشاگرداطلاع ر ساني ؛تبليغات دور جديد؛ مراسم ترحيم ,
تاریخ : پنج شنبه 11 تير 1394
بازدید : 564
نویسنده : فــردیـن احـمدی

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بشاگرد گفت: ۲۰ تن انگور یاقوتی از باغ‌های این شهرستان برداشت شد.

3328333_791

به گزارش عصر بشاگرد ،احمدی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بشاگرد یش‌بینی کرد امسال ۳۰ تن انگور یاقوتی از ۵ هکتار تاکستان بشاگرد برداشت شود .

 

احمدی افزود: برداشت محصول انگوریاقوتی از نیمه دوم خرداد شروع شده است و تا نیمه تیر به پایان می رسد.


:: موضوعات مرتبط: اخبار شهرستان بشاگرد , آخرین اخباراجتماعی , ,
:: برچسب‌ها: جهادکشاورزی،محمد احمدی،شهرستان بشاگرد،برداشت انگور یاقوتی دربشاگرد،5 هکتار تاکستان،بشاگرد، بشکرد، عصر بشاگرد، صدای ملت ,
تاریخ : پنج شنبه 11 تير 1394
بازدید : 642
نویسنده : فــردیـن احـمدی

فرماندار بشاگرد گفت : دولت تدبیر وامید برنامه های بلند مدت وکوتاه مدت خوبی درزمینه اشتغال پایدار دارد.

1434977879

به گزارش عصر بشاگرد به نقل از روابط عمومی فرمانداری بشاگرد، محمد اسفندیاری در هفتمین جلسه شورای اشتغال و سرمایه گذاری شهرستان که با حضور اکثریت اعضا ء برگزار گردید، عنوان کرد: دولت تدبیر وامید برنامه های بلند مدت وکوتاه مدت خوبی درزمینه اشتغال پایدار دارد.

وی در ادامه افزود: باتوجه با اینکه بشاگرد بیشترین آماربیکاری را دارد می طلبد همه دستگاهها باهمکاری وتعامل بین مردم نقش خود را به خوبی دراجرای برنامه اشتغال ایفا نمایند.

اسفندیاری گفت: مهمتر از همه جوانان جویای کار هستند که باید با اشتغالزایی برای جوانان امید ونشاط رابین جامعه گسترش دهیم.

نماینده عالی دولت درشهرستان تاکید کرد: در راستای تحقق شعار امسال باید این اعتماد را در بین مردم ایجاد کنیم و طبق فرمایشات مقام معظم رهبری که امسال را به نام سال همدلی و همزبانی نامگذاری کرده اند، وفاق و وحدت در جامعه داشته باشیم.

وی خاطرنشان کرد: دولت تدبیر و امید برنامه ریزی های خوبی را انجام داده تمام تلاش خود را برای اشتغال پایدار و بهبود معیشتی روستاییان بخصوص در مناطق کمتر توسعه یافته کرده است.

اسفندیاری در ادامه افزود: با برنامه ریزی های صورت گرفته درحوزه اشتغال دراین شهرستان خوش بین هستیم که  بتوانیم ۱۰ درصد آمار بیکاری را کاهش بدهیم آنهم با تلاش وکوشش مسولین ومردم دراین شهرستان میسر می شود.



:: موضوعات مرتبط: اخبار شهرستان بشاگرد , آخرین اخباراجتماعی , ,
:: برچسب‌ها: دولت تدبیر وامید ، اشتغال کار برای جوانان، شهرستان بشاگرد، فرماندار بشاگرد، حسن روحانی،دولت تدبیر وامید، جلسه شورای اشتغال وسرمایه گذاری،محمد اسفندیاری، اشتغالزایی جوان، بیکاری جوانان ,
تاریخ : پنج شنبه 11 تير 1394
بازدید : 1898
نویسنده : فــردیـن احـمدی

«آب هست ولی کم است»، این گزاره دقیق نیست. دقیق‌تر، آن است که «آب هست ولی “خیلی” کم است» و برای جایی مثل «بشاگرد»، باید نوشت «آب نیست»، به جرعه‌های آخرش رسیده، حوضچه از آب خالی است و چشم‌ها از دل‌نگرانی، پُر.

1434722799718_HEMMAT KHAHI (5)

به گزارش عصر بشاگرد، دور حوضچه خالی آبی که چونان محتضری نفس‌های آخرش را می‌کشد، حلقه زده‌اند. دست‌وپای کوچک کودکانش رنگ خاک گرفته و تمام اسباب‌بازی‌شان چوب‌های خشک درختانی شده که از کپرها مانده؛ پیرزنی که داغ آفتاب روی داغ از دست دادن همسر و فرزندانش هم افتاده و پیرمردی که از درد به خود می‌پیچد و سر به بیابان می‌گذارد.

این‌ها تصاویر بشاگرد است؛ منطقه‌ای محروم و دور افتاده در هرمزگان با روستاهای کپرنشین. بی‌آبی، فرصت کشاورزی را از مردم روستاها گرفته و موجب بروز و گسترش بیمار‌ی‌های عفونی شده است و جز گوسفندانی چند و نان و پنیری برای زندگی ندارند. هرچند، از وقتی یادمان می‌آید، بشاگرد نمادی از یک منطقه محروم بود و هنوز هم همین بار را به دوش می‌کشد؛ گویی نه خانی آمده و نه خانی رفته!

همت خواهی – عکاس ایسنا – در مجموعه عکس مستند خود، تصاویری منتشر کرده که از سختی‌های زندگی بشاگردی‌ها حکایت دارد؛ از بی‌آبی و خشکسالی گرفته تا نبود بهداشت و شیوع بیماری‌های گوناگون و وضعیت نامناسب تغذیه کودکان و مادران.

او در توضیح تصاویری که منتشر کرده، از نبود راه‌های ارتباطی میان روستاهای بشاگرد و سختی حمل و نقل به عنوان یکی از دلایل فقر غذایی و بهداشتی این شهرستان یاد و تاکید کرده است که «کامل شدن جاده نیمه‌کاره منتهی به روستاهای بشاگرد» می‌تواند تا حد زیادی اوضاع روستاییان را بهبود بخشد.

در این توضیح آمده است: «کودکان بیشتر روستاهای بشاگرد به دلیل فقر مالی خانواده دچار سوء تغذیه هستند و زنان از آغاز دوره بارداری تا زایمان به دلیل نبود مرکز درمانی دوره سخت و خطرناکی را طی می‌کنند. کودکان و زنان زیادی در روستاهای بشاگرد بی‌سرپرست و فقیرند».

او همچنین درباره وضعیت آموزشی در بشاگرد نوشته: «کمتر دانش‌آموزی وارد مرحله دانشجویی می‌شود و بیشتر دختران تنها تا کلاس ششم امکان ادامه تحصیل دارند».

بشاگرد در شرق تنگه هرمز قرار دارد که پیشتر بخشی از جاسک به حساب می‌آمد اما از سال ۱۳۸۷ شهرستان جداگانه‌ای شد به مرکز سردشت و اکنون بیش از ۴۰ هزار نفر جمعیت دارد. براساس آمار، نصف این جمعیت در حال حاضر بیکار هستند که این مسأله یکی از دلایل تشدید فقر منطقه محسوب می‌شود.

 

 

پیرزنی که شوهر و فرزندانش را در دعوای اهالی دو روستا از دست داده و خود نیز بیمار است

 

پیرمردی که به دلیل بیماری داخلی، گاه از شدت درد، سر به بیابان می‌گذارد

 

بیشتر دخترها به دلیل محرومیت ناچارند فقط تا کلاس ششم تحصیل کنند

 

تعداد زیادی از کودکان بشاگرد دچار سوءتغذیه و بیماری‌های ناشی از فقدان بهداشت هستند.

 



:: موضوعات مرتبط: اخبار شهرستان بشاگرد , آخرین اخبار استان هرمزگان , آخرین اخبار شهرستان بشاگرد , آخرین اخباراجتماعی , آخرین اخبار فرهنگی هنری , ,
:: برچسب‌ها: بی آبی دربشاگرد،فقدان بهداشت،کودکان بشاگردی،پیرمرد بشاگردی،دخترک بشاگردی،حوضچه های خالی ازآب، نفس های آخر،تصاویری از خشکسالی بشاگرد،روستاهای کپرنشین بشاگرد،آفتاب داغ، عصر بشاگرد، صبح ساحل ,
تاریخ : پنج شنبه 11 تير 1394
بازدید : 523
نویسنده : فــردیـن احـمدی

 

۴۵۰ سبد غذایی بین خانواده های محروم و نیازمند روستاهای بخش گافر وپارامون شهرستان بشاگرد توذیع شد.

 

سبد غذایی

به گزارش عصربشاگرد، سرهنگ محمود سلیمانی فرمانده سپاه ناحیه بشاگردافزود به مناسبت ماه مبارک رمضان ۴۵۰ سبد غذایی بین خانواده های نیازمند بشاگرد توسط بسیج سازندگی این شهرستان تقسیم شد.

سلیمانی اظهار داشت: هر سبد غذایی یک میلیون و ۲۰۰ هزار ریال و جمعا به ارزش ۵۴۰ میلیون ریال می باشد.

وی افزود: این سبد غذایی بین خانوارهای محروم و نیازمند روستاهای زمین عباسو، علی آباد، شمسان، دولت آباد و حسین آباد در بخش گافر وپارامون شهرستان بشاگرد توذیع شد.

سرهنگ محمود سلیمانی همچنین از کمک به کودکان بی سرپرست و بیماران صعب العلاج این شهرستان در روزهای آینده خبر داد.



:: موضوعات مرتبط: اخبار شهرستان بشاگرد , آخرین اخباراجتماعی , ,
:: برچسب‌ها: بسیج سازندگی, بشاگرد, سبد غذایی, سرهنگ سلیمانی, گافر و پارامون ,
تاریخ : دو شنبه 1 تير 1394
بازدید : 551
نویسنده : فــردیـن احـمدی

دیپلمات‌های حاضر در مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ (پنج عضو دائم شورای امنیت به‌علاوه آلمان) در وین می‌گویند که تمدید مذاکرات تا ۱۰ تیر ۱۳۹۴ قطعی شده است.

                           

به گزارش عصر بشاگرد به نقل از گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم،‌ دور نهایی مذاکراتی که با انعقاد توافقنامه ژنو در 3 آذر سال گذشته بین ایران و گروه 1+5 آغاز شده بود، پایان یافت. وزرای خارجی که طی روزهای اخیر در وین گرد هم آمده بودند در نهایت تصمیم گرفتند با توجه به آنچه "پیشرفت در مذاکرات" خوانده می‌شود توافق "برنامه مشترک اقدام" را برای چندین ماه دیگر تمدید کنند تا امیدها برای دستیابی به توافقی جامع زنده باقی بماند. 

دیپلمات‌ها می‌گویند که بر اساس این توافق که تمدید توافقنامه موقت ژنو محسوب می‌شود طرفین باید چارچوب کلی توافق را تا 10 اسفند ماه سال جاری (1 مارس 2015) و توافق نهایی را تا 10 تیر سال آتی شمسی (1 جولای 2015) منعقد کنند. در این بین ماهیانه 700 میلیون دلار از دارایی‌های مسدود شده ایران یعنی در مجموع 4/2 میلیارد دلار از دارایی‌های ایران آزاد شود. 

گزارش‌ها حاکی از این است که مذاکرات هسته‌ای بعدی در 15 دسامبر (24 آذر) در مسقط در سطح معاونین وزرای خارجه و کارشناسان برگزار خواهد شد. 

از ظرفیت غنی‌سازی در ایران و نیز جدول زمان‌بندی و چگونگی لغو تحریم‌های ایران به‌عنوان بزرگترین چالش‌های مذاکرات نام برده می‌شود. در حالی که کشورمان بر ضرورت برخورداری از غنی‌سازی صنعتی در پایان دوره توافق نهایی (که خود محل مجادله است) تأکید دارد،‌ آمریکایی‌ها، به‌عنوان طرف اصلی مذاکره با ایران، خواهان محدود شدن توان غنی‌سازی ایران به‌نوعی ظرفیت دکوری هستند. در حوزه تحریم‌ها نیز تهران اصرار دارد که برچیده شدن آنها به‌صورتی مؤثر و محسوس انجام شود اما هدف غربی‌ها این است که تا حداکثر زمان ممکن ساختار تحریم‌ها را حفظ کنند، خواسته‌ای که با مخالفت مذاکره کنندگان کشورمان رویارو شده است.

اختلافات در حوزه‌های دیگر چون مدت زمان توافق نهایی، رآکتور اراک، آینده حوزه تحقیقات و توسعه در برنامه هسته‌ای ایران و نیز بازرسی‌ها از دیگر مسائلی هستند که در مذاکرات آتی به آنها پرداخته خواهد شد.

 خبرنگاران اعزامی خبرگزاری تسنیم به وین خوانندگان را در جریان لحظه به لحظه ساعات باقی‌مانده از تحولات مذاکرات هسته‌ای قرار خواهند داد. 

 

                                                                                                                                             3 آذر                                                                                                                                

17:42 آژانس: ایران اقدامات بیشتری بر اساس توافق ژنو انجام داده است. رویترز اعلام کرد آژانس بین‌‌المللی انرژی هسته‌ای در گزارشی محرمانه اعلام کرده ایران اقداماتی بیشتری بر اساس توافق ژنو انجام داده است. (بیشتر بخوانید)

17:05 فابیوس: زمان بیشتری نیاز داریم زیرا ایده‌های جدیدی مطرح شده است. وزیر خارجه فرانسه پس از پایان نشست 1+5 و ایران مقابل هتل محل مذاکرات گفت به زمان بیشتری نیاز داریم زیرا ایده‌های جدیدی مطرح شده است. (بیشتر بخوانید)

17:02 اشتاین‌مایر:گروه 1+5 ایده‌های جدید را در مورد توافق بر سر برنامه هـسته‌ای ایران مطرح کرد. وزیر خارجه آلمان پس از پایان یافتن نشست وزاری خارجه ایران و گروه 1+5 با حضور در جمع خبرنگاران در سخنانی گفت که شش قدرت بزرگ جهان ایده‌های جدید را در مورد توافق بر سر برنامه هسته‌ای ایران مطرح کرد. (بیشتر بخوانید)

16:59 لاوروف: مذاکرات هسته‌ای ایران پیشرفت قابل توجهی داشت. وزیر خارجه روسیه با اشاره به عدم دستیابی به توافق نهایی گفت که با این حال "پیشرفت قابل توجهی" صورت گرفته است. (بیشتر بخوانید)

16:47 منبع نزدیک به مذاکرات هسته‌ای: دارایی‌های ایران بر اساس توافق ژنو آزاد می‌شود. یک منبع نزدیک به مذاکرات هسته ای اعلام کرد ترتیبات آزادی دارائی‌های ایران بر اساس توافق ژنو ادامه پیدا خواهد کرد و وبرخی جزئیات زمان بندی در دست تنظیم است. (بیشتر بخوانید)

16:47 وزیر خارجه آمریکا با وزرای خارجه روسیه و فرانسه پس از پایان نشست ایران و 1+5 با یکدیگر دیدار کردند.

16:42 هاموند: برای تمدید مذاکرات تا جولای توافق کردیم. 

16:16 مذاکرات وین به پایان رسید؛ توافق ژنو تا 10 تیر تمدید شد. قرار شد مذاکرات بزودی آغاز و طی هفته های آینده برای دستیابی به توافق ادامه یابد و همچنین توافق ژنو هم تا 10 تیر تمدیدخواهد شد. (بیشتر بخوانید)

 

16:06 نشست وزرای خارجه 1+5 با ظریف و اشتون پایان یافت. نشست وزرای خارجه 1+5 با وزیر خارجه ایران و هماهنگ کننده شش قدرت جهانی در مذاکرات هسته‌ای با تهران لحظاتی پیش پایان یافت. (بیشتر بخوانید)

16:04 احتمال تمدید چندماهه مذاکرات؛ بیانیه سیاسی مشترک پس از مذاکرات. گزارش‌ها از وین حاکی است احتمال تمدید چندماهه مذاکرات وجود دارد و طرفین بیانیه مشترک سیاسی را پس از اتمام مذاکرات قرائت می‌کنند. (بیشتر بخوانید)

15:52 شینهوا: ضرب‌الاجل تدوین چارچوب توافق تا ابتدای مارس و توافق نهایی تا ابتدای جولای تعیین می‌شود. شینهوا به نقل از یک منبع نزدیک به مذاکرات هسته‌ای اعلام کرد که احتمالا ضرب‌الاجل تدوین چارچوب توافق تا ابتدای مارس و توافق نهایی تا ابتدای جولای تعیین می‌شود. (بیشتر بخوانید)

15:26 نتانیاهو: اکنون زمان اعمال فشارهای بیشتر بر ایران است. نخست وزیر رژیم صهیونیستی در ادامه تلاش‌های ضدایرانی خود گفت که اکنون زمان اعمال فشارهای بیشتر بر ایران است. (بیشتر بخوانید)

15:03 سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به سی ان ان گفته است تیم‌های کارشناسی و مذاکراتی ماه دسامبر گردهم می‌آیند. جن ساکی سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به سی ان ان گفته است  تیم‌های کارشناسی و مذاکراتی ماه دسامبر گردهم می‌آیند. وی تاکید کرد که مکان برگزاری این نشست‌ها هنوز مشخص نشده است. (بیشتر بخوانید)

14:45 وزرای خارجه کشورهای 1+5 با حضور کاترین اشتون و محمدجواد ظریف نشستی درباره برنامه هسته‌ای ایران در وین برگزار کردند.

14:42 دیپلمات غربی: ایران و 1+5 در بیانیه مشترک بر "پیشرفت مذاکرات" تأکید خواهند کرد. یک دیپلمات غربی ضمن بیان اینکه مذاکرات ایران و 1+5 تمدید خواهد شد از انتشار بیانیه مشترک در پایان این دور از مذاکرات خبر داد. (بیشتر بخوانید)

14:18 مذاکرات هسته‌ای بر مبنای «توافق ژنو» تمدید می‌شود. شنیده‌ها حکایت از این دارد که مذاکرات هسته‌ای ایران بر مبنای توافق ژنو تمدید خواهد شد. (بیشتر بخوانید)

13:44 رویترز از احتمال از سرگیری مذاکرات ایران و 1+5 در نیمه دسامبر در عمان خبر داد. خبرگزاری انگلیسی رویترز به نقل از یک منبع نزدیک به مذاکرات از احتمال از سرگیری مذاکرات ایران و 1+5 در نیمه دسامبر در عمان خبر داد. (بیشتر بخوانید)

12:13 ظریف با اشتون دیدار کرد؛ ساعت 10:30 به وقت وین (13:00 به وقت تهران) وزرای خارجه ایران و آمریکا با یکدیگر دیدار می‌کنند. 

12:07 کری با وزیر خارجه چین و ظریف دیدار می‌کند؛ وزرای خارجه 1+5 با محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران، دیدار می‌کنند. (بیشتر بخوانید)

11:52 چین: اگر زمان کافی نباشد تمدید مذاکرات هسته‌ای مد نظر قرار می‌گیرد. وزیر خارجه چین اعلام کرد در صورتی که زمان برای دستیابی به توافق جامع هسته‌ای کافی نباشد، ایران و شش قدرت هسته‌ای تمدید مذاکرات را مد نظر قرار خواهند داد. (بیشتر بخوانید)

11:37 سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، و وانگ یی، وزیر خارجه چین،‌ در ادامه مذاکرات هسته‌ای وین به صورت دو جانبه با یکدیگر دیدار و گفتگو کردند. 

10:59 جان کری، وزیر خارجه آمریکا، در ادامه مذاکرات با وانگ یی، همتای چینی، خود دیدار و گفتگو می‌کند. یی با وزیر خارجه روسیه نیز به گفتگو خواهد نشست. 

 10:28 وزرای خارجه ایران و چین با یکدیگر دیدار کردند. محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان، امروز طی یک صبحانه کاری با همتای چینی خود در هتل پله کوبورگ دیدار و گفتگو کرد. (بیشتر بخوانید)

10:04 جروزالم پست: اسرائیل گزینه نظامی علیه ایران را در صورت توافق بد بررسی می‌کند. جروزالم پست در گزارشی از احتمال حمله نظامی اسرائیل به ایران در پایان مذاکرات هسته‌ای میان تهران و گروه 1+5 و عدم رضایت این رژیم از نتایج توافق احتمالی خبر داد. (بیشتر بخوانید)

10:00 ایتارتاس: ایران و گروه 1+5 در حال بحث درباره تمدید مذاکرات هستند. یک منبع آگاه اعلام کرد که مذاکره کنندگان ایران و گروه 1+5 نتوانسته‌اند در زمان مناسب به توافق دست یابند و بنابراین مذاکرات برای چندین ماه دیگر تمدید خواهند شد. (بیشتر بخوانید)

 

09:28 دیپلمات غربی: تمدید مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه 1+5 یکی از گزینه هاست. یک دیپلمات غربی تصریح کرد که تنها طبیعی است که در حالی که به پایان زمان ضرب الاجل نزدیک می شویم در خصوص موارد مختلفی از گزینه ها مذاکره کنیم. تمدید مذاکرات یکی از گزینه های روی میز است. (بیشتر بخوانید)

01:30 وزرای خارجه آمریکا، فرانسه و انگلیس پس از صرف شام کاری در سفارت بریتانیا به هتل محل مذاکرات بازگشتند. (بیشتر بخوانید)

00:28 هاموند: هنوز اختلافات زیادی داریم. وزیر امور خارجه انگلیس گفت همه ما بر تلاش برای رسیدن به توافق متمرکز هستیم اما هنوز اختلافات زیادی وجود دارد. (بیشتر بخوانید)

00:03 وزرای خارجه آلمان، فرانسه، انگلیس، آمریکا و هماهنگ کننده 1+5 شام کاری خود در سفارت بریتانیا را آغاز کردند. (بیشتر بخوانید)

                                                                                                                                         2 آذر                                                                                                                                

23:45 در مذاکرات ظریف-کری نحوه ادامه مذاکرات بررسی شد. یک مقام نزدیک به تیم مذاکره کننده اظهار داشت در ملاقات وزرای خارجه ایران و آمریکا در خصوص موضوعات مختلف هسته‌ای و همچنین راه حل‌های مربوط به آنهاگفتگو شد. (بیشتر بخوانید)

23:45 کری: همچنان به دنبال کاهش تدریجی اختلافات در مذاکرات وین هستیم. وزیر خارجه آمریکا در حساب شخصی خود در شبکه اجتماعی توئیتر درباره مذاکرات جاری هسته‌ای در وین نوشت که وزیر خارجه آمریکا در اظهاراتی گفت که همچنان به دنبال کاهش تدریجی اختلافات در مذاکرات وین هستیم. (بیشتر بخوانید)

22:45 مقام ارشد آمریکایی: ظریف و کری تمدید احتمالی مذاکرات را بررسی کردند. یک مقام ارشد آمریکایی در مورد بحث‌ها درباره تمدید یا عدم تمدید مذاکرات هسته‌ای به خبرگزاری رویترز گفت: ظریف و کری تمدید احتمالی مذاکرات هسته‌ای وین و برخی از دیگر گزینه‌ها را در دیدار اخیرشان بررسی کردند. (بیشتر بخوانید)

22:37 وزرای خارجه ایران و روسیه در وین دیدار دوجانبه برگزار کردند. (بیشتر بخوانید)

 

22:01 اشتاین‌مایر: ایران و 1+5 هنوز در موضوعات بسیاری اختلاف دارند. وزیر خارجه آلمان گفت که بسیاری از مسائل در مذاکرات هنوز حل نشده‌اند و ایران و 1+5 هنوز در موضوعات بسیاری اختلاف دارند. (بیشتر بخوانید)

21:56 هیچ پیشرفتی در مذاکرات ایران و 1+5 حاصل نشده است. یک منبع آگاه در هیات غربی مذاکره کننده در وین تاکید کرد که امروز یکشنبه هیچ پیشرفتی در مذاکرات بین ایران و 1+5 به دست نیامده است. (بیشتر بخوانید)

21:37 فابیوس: همچنان اختلاف وجود دارد. وزیر خارجه فرانسه بار دیگر به وین بازگشت تا در مذاکرات هسته ای ایران شرکت کند و در بدو ورود به هتل هتل پاله کوبورگ گفت: همچنان اختلاف وجود دارد. (بیشتر بخوانید)

21:23 رسانه‌ها گزارش‌های منفی درباره این دور از مذاکرات ارائه می‌دهند. (بیشتر بخوانید)

20:49 آسوشیتدپرس: 1+5 گفت‌وگوهای داخلی درباره تمدید مذاکرات را آغاز کرده‌اند. سوشیتدپرس در خبری مدعی شد که کشورهای گروه 1+5 گفت‌وگوهای داخلی درباره تمدید مذاکرات هسته‌ای با ایران را آغاز کرده‌اند. (بیشتر بخوانید)

20:24 عربستان می‌کوشد تا نقشی غیرسازنده در مذاکرات هسته‌ای ایفا کند. (بیشتر بخوانید)

20:19 دیدار عراقچی و روانچی با برنز و شرمن همزمان با دیدار ظریف و کری. معاونان وزرای خارجه ایران و آمریکا همزمان با دیدار ظریف و کری با یکدیگر دیدار کردند. (بیشتر بخوانید)

20:05 وزرای خارجه 1+5 در وین گردهم‌ می‌آیند. با پیوستن وزیر خارجه چین به مذاکرات هسته‌ای در روز دوشنبه انتظار می‌رود نشستی مشترک در سطح وزرا برگزار شود. (بیشتر بخوانید)

19:31 وزیر خارجه چین هم فردا وارد وین می‌شود. یک منبع دیپلماتیک از سفر وزیر خارجه چین به وین خبر داد و گفت که وی فردا وارد وین می‌شود. (بیشتر بخوانید)

19:22 لاوروف وارد وین شد/دیدار با ظریف،کری، اشتاین مایر. سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه عصر امروز وارد پایتخت اتریش شد تا به همتایان خود در مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1+5 بپیوندد. (بیشتر بخوانید)

19:16 «جان کری» بار شکست دموکرات‌ها در سنا را به وین آورده است. (بیشتر بخوانید)

17:59 اوباما: اختلافات در گفتگوهای ایران همچنان چشمگیر است. رئیس جمهور آمریکا در مصاحبه با شبکه ای بی سی نیوز گفت اختلافات در گفتگوهای هسته‌ای ایران همچنان چشمگیر است و بسیار زود است که بگوییم آیا طرف‌های مذاکره می‌توانند تا دوشنبه به توافق برسند یا خیر. (بیشتر بخوانید)

17:50 ملاقات «جان‌ کری» با وزیر خارجه عربستان در هواپیما. وزیر خارجه آمریکا در وین سعود الفیصل وزیر خارجه عربستان را در جریان آخرین تحولات مربوط به مذاکرات هسته‌ای 1+5 با ایران قرار داد. (بیشتر بخوانید)

17:47 مذاکرات وین نیازمند انعطاف و جسارت است تا فرصت تاریخی از دست نرود. مدیر انجمن کنترل تسلیحات آمریکا گفت که رسیدن به یک نتیجه برد-برد نیازمند انعطاف و جسارت است تا فرصت تاریخی از دست نرود. (بیشتر بخوانید)

17:10 ظریف با وزیر خارجه آلمان دیدار کرد. وزیر امور خارجه کشورمان در وین با همتای آلمانی خود دیدار کرد و عصر امروز نیز با جان کری وزیر خارجه آمریکا به صورت دوجانبه دیدار خواهد کرد. (بیشتر بخوانید)

16:51 ایران امیدوار به دستیابی به جامع‌ترین توافق هسته‌ای ممکن است. یک دیپلمات نزدیک به هیات مذاکره کننده کشورمان تاکید کرد که ایران امیدوار است تا مذاکرات هسته ای وین به طرف ها کمک کند تا به جامع ترین توافق ممکن دست پیدا کنند. (بیشتر بخوانید)

15:53جان کری با سعود الفیصل در وین دیدار می‌کند. جان کری وزیر خارجه آمریکا امروز عصر در وین پایتخت اتریش با سعود الفیصل وزیر خارجه عربستان دیدار می‌کند. (بیشتر بخوانید)

15:48 کری با وزیر خارجه آلمان دیدار کرد. وزیر خارجه آمریکا که در وین به سر می‌برد با همتای آلمانی خود دیدار کرد. (بیشتر بخوانید)

15:03 نشست سه جانبه بین وزرای خارجه ایران و آمریکا و هماهنگ کننده گروه 1+5 پایان یافت. 

14:41 توافق هسته‌ای در تار و پود سیاست داخلی در آمریکا. با توجه به درهم تنیدگی سیاست در آمریکا، منطقا نمی‌توان در طول این دوره، بحث‌های سیاست خارجی را از سیاست داخلی جدا از یکدیگر مدنظر قرار داد. (بیشتر بخوانید)

13:46 اینترفاکس: گزینه تمدید در مذاکرات هسته‌ای مطرح نشده است. یک مقام نزدیک به مذاکرات اعلام کرده که اگرچه احتمال تمدید مذاکرات برای شش تا دوازده ماه آتی پاربرجا است اما این گزینه تاکنون توسط دیپلمات‌ها مورد بررسی قرار نگرفته است. 

13:10 کری، ظریف و اشتون برای بار پنجم سه‌جانبه دیدار کردند. وزرای خارجه ایران، آمریکا و هماهنگ کننده گروه 1+5 برای بار پنجم سه‌جانبه دیدار کردند.

13:08 لاوروف راهی وین شد. وزیر خارجه روسیه برای مشارکت در مذاکرات هسته‌ای راهی وین پایتخت اتریش شد.

13:00 دربی تیم ایران و 6 تایی‌ها، امروز در وین. امروز یکشنبه در حالی که ایرانی‌های زیادی برای دیدن دربی فوتبال بین پرسپولیس و استقلال روی سکوها و جلوی تلویزیون می نشینند، مهلت توافق «برنامه مشترک اقدام» بین ایران و باشگاه 6 تایی‌های قدرت‌های جهانی به پایان می‌رسد. (بیشتر بخوانید)

12:32 نتانیاهو: عدم توافق بهتر از توافق بد و تهدید صلح جهانی است. نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی اعلام کرد که در مذاکرات هسته‌ای ایران عدم توافق به مراتب بهتر از توافق بد و تهدید صلح جهانی خواهد بود. (بیشتر بخوانید)

 11:08 مذاکرات روز ششم و دیدار مجدد ظریف، کری و اشتون. در ششمین روز از مذاکرات هسته‌ای ایران و شش قدرت جهانی وزرای خارجه ایران و آمریکا با حضور هماهنگ کننده گروه 1+5 در ودر حالی که دیدارهایی نیز در سطح معاونین برگزار خواهد شد، به مذاکره با یکدیگر خواهند پرداخت. 

10:56 ایتارتاس: فرانسه سخت‌ترین موضع را در مذاکرات هسته‌ای با ایران دارد. یک منبع آگاه و نزدیک به مذاکرات وین تاکید کرد که فرانسه در حال اتخاذ سخت ترین موضع در گفتگوهای شش قدرت جهانی با ایران بر سر برنامه هسته ای این کشور است. (بیشتر بخوانید)

09:43ایتارتاس: شانس کمی برای دستیابی به توافق نهایی هسته‌ای تا 3 آذر وجود دارد. یک منبع آگاه در مذاکرات هسته ای تاکید کرد که ایران و قدرت های 1+5 قادر نخواهند بود تا 24 نوامبر یعنی فردا دوشنبه سند نهایی مربوط به توافق را تثبیت کنند.

06:45 مقام نزدیک به گفتگوهای هسته‌ای: تمدید مذاکرات تاکنون مطرح نشده است. یک منبع نزدیک به مذاکرات هسته‌ای در وین به تسنیم گفت که در این گفتگوها تا کنون هیچ بحثی از تمدید مطرح نشده است و طرفین برای رسیدن به تفاهم سیاسی بر سر چارچوب و اصول کلی هستند. (بیشتر بخوانید)

                                                                                                                                        1 آذر                                                                                                                                 

23:23  فابیوس  یکشنبه به وین باز می‌گردد. وزیر خارجه فرانسه یکشنبه برای مشارکت در ادامه مذاکرات هسته‌ای بین ایران و 1+5 به وین باز می‌گردد. 

22:00 بازی دو سر بُرد ایران در مذاکرات هسته‌ای وین. مردم ایران هرگز به کمتر از حقوق خود راضی نخواهند شد و پس از سه دهه مقاومت در برابر باج خواهی‌ها و زیاده خواهی‌های غرب، هیچگاه قبول نخواهند کرد که با کشور آنها به عنوان«عضو درجه دو» جامعه بین الملل رفتار شود. (بیشتر بخوانید)

20:58 وال‌استریت ژورنال: توافق جامع و نهایی در حال حاضر غیرممکن است. یک روزنامه آمریکایی با اشاره به مذاکرات هسته‌ای در وین نوشت که توافق جامع و نهایی در حال حاضر غیرممکن است. (بیشتر بخوانید)

20:33 کمالوندی: مبانی گزارش اخیر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مستدل نیست. سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران گزارشات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را دوپهلو و با اهداف سیاسی عنوان کرد و گفت: ایران آمادگی خود را برای بازرسی مدیریت شده از مریوان اعلام می‌کند تا به صلح‌آمیز بودن فعالیت‌های هسته‌ای ایران پی ببرند. (بیشتر بخوانید)

20:26 تماس تلفنی وزیر خارجه آمریکا با نتانیاهو درباره مذاکرات ایران. وزیر خارجه آمریکا پیش از دیدار مجدد با همتای ایرانی و هماهنگ کننده گروه 1+5 با نخست وزیر اسرائیل تماس تلفنی برقرار کرد.

20:01 چهارمین دیدار سه‌جانبه ظریف، کری و اشتون در وین. وزرای خارجه ایران و آمریکا و هماهنگ کننده کشورهای 1+5 در مذاکرات هسته‌ای با ایران برای چهارمین بار در سه روز اخیر در وین دیدار کردند. (بیشتر بخوانیم)

 

19:35 رویترز: شانس برای رسیدن به توافق تا دوشنبه بسیار اندک است. رویترز به نقل از یک دیپلمات اروپایی اعلام کرد که شانس برای رسیدن به توافق تا روز دوشنبه بسیار اندک است. (بیشتر بخوانیم)

18:54 احتمال تمدید 2 روزه مذاکرات ایران و 1+5. یک منبع آگاه امروز شنبه تاکید کرد که شش قدرت جهانی در شرایط کنونی تمدید مذاکرات با ایران را مورد نظر قرار نداده ولی دور کنونی مذاکرات احتمالا تا 25 یا 26 نوامبر ادامه خواهد یافت. (بیشتر بخوانیم)

18:27 رویترز از احتمال کوتاه آمدن غرب از خواسته‌های خود در برابر ایران خبر داد. خبرگزاری انگلیسی رویترز از احتمال کوتاه آمدن غرب از خواسته‌های خود در برابر ایران خبر داد. (بیشتر بخوانیم)

17:51 المیادین مدعی شد: توافق درباره چارچوب مقدماتی درخصوص غنی‌سازی. بکه خبری المیادین از حصول توافق براساس چارچوب مقدماتی در مذاکرات ایران با 1+5 در وین خبر داد. (بیشتر بخوانیم)

17:11 کری: پیشرفتی محتاطانه در مذاکرات حاصل شده اما اختلافات بزرگ همچنان باقی است. وزیر خارجه آمریکا گفت که پیشرفت محتاطانه‌ای در مذاکرات حاصل شده است اما اختلافات بزرگ باقی است. (بیشتر بخوانید)

16:58 کاخ سفید خواستار توافقی است که بیشتر به تسلیم شباهت داشته باشد. یک تحلیلگر برزیلی معتقد است کاخ سفید به‌تنهایی خواستار توافقی است که بیشتر به تسلیم شباهت داشته باشد. (بیشتر بخوانید)

16:43 ظریف، کری و اشتون برای بار چهارم دیدار می‌کنند. وزرای خارجه ایران و آمریکا و هماهنگ کننده کشورهای 1+5 در مذاکرات با ایران برای چهارمین بار با یکدیگر دیدار می‌کنند. (بیشتر بخوانید)

16:40 کری با اشتاین‌مایر دیدار کرد. وزیر امور خارجه آمریکا در ادامه رایزنی‌ها درباره مذاکرات هسته‌ای ایران با همتای آلمانی خود در وین دیدار کرد. (بیشتر بخوانید)

16:28 جنگ روانی رسانه‌های غرب حول ادعای پیشنهاد جدید 1+5 به ایران. از روز گذشته رسانه‌های غربی به صورت هدف‌مند این دستورکار را پیش می برند که کشورهای غربی طرح جدید هسته‌ای به ایران ارائه کرده است که اصولا چنین طرحی وجود خارجی ندارد. (بیشتر بخوانید)

15:56کری با وزرای خارجه ترکیه و کانادا هم درباره برنامه هسته‌ای ایران تلفنی گفت‌وگو کرد. وزیر خارجه آمریکا وزرای خارجه کانادا و ترکیه را به صورت تلفنی در جریان مذاکرات هسته‌ای ایران قرار داد. (بیشتر بخوانید)

 

15:36 اشتاین‌مایر: توافق ممکن است اما هنوز قطعی نیست. وزیر امور خارجه آلمان گفت مذاکرات ایران سخت خواهد بود و این بهترین فرصت طی 10 سال گذشته است. (بیشتر بخوانید)

15:25 مقام آمریکایی: در حال ارزیابی بهترین مسیر برای پیشرفت هستیم. یک مقام ارشد آمریکایی حاضر در مذاکرات وین در سخنانی اعلام کرد که هم اکنون در حال ارزیابی بهترین مسیر برای پیشرفت هستیم. (بیشتر بخوانید)

14:45 کنفرانس تلفنی کری با وزرای خارجه کشورهای حاشیه خلیج فارس. وزیر خارجه آمریکا کنفرانسی تلفنی درباره مذاکرات هسته‌ای با همتایان اماراتی، کویتی، بحرینی و قطری خود برگزار کرد. (بیشتر بخوانید)

14:19 بروز نشانه‌های اختلاف گروه 1+5 در مذاکرات هسته‌ای. در حالی که مقامات آمریکایی به کرات تاکید کرده‌اند که مجموعه کشورهای 1+5 در مذاکرات هسته‌ای با ایران وحدت رویه دارند، نشانه‌های اختلاف نظر در بین آنها با ورود گفتگوها به مراحل نهایی محسوس‌تر شده است. (بیشتر بخوانید)

13:59 رویترز: 1+5 سندی حاوی اصول بنیادین توافق را به ظریف ارائه کرده‌ است. یک منبع نزدیک به مذاکرات هسته‌ای به رویترز گفته است که ظریف سندی را از سوی قدرت‌ها (6 گانه) دریافت کرده است که در آن اصول بنیادین یک توافق ممکن درج شده است.

(بیشتر بخوانید)

13:48 وزیر خارجه آمریکا امروز از وین با واشنگتن و دیگر متحدان آمریکا تلفنی مشورت می‌کند. (بیشتر بخوانید)

13:41 وزیر خارجه آلمان عصر امروز در وین با همتای آمریکایی دیدار می‌کند. وزیر خارجه آلمان امروز وارد وین، محل مذاکرات هسته ای می شود و پس از ورود به دیدار همتای آمریکایی خود خواهد رفت. (بیشتر بخوانید)

12:45 منبع نزدیک به تیم مذاکره کننده در وین:همه به دنبال توافق بر سر چارچوب کلی در مذاکرات هستند. خبرگزاری فرانسه به نقل از یک منبع نزدیک به تیم مذاکره کننده ایران در وین مدعی شد که همه به دنبال دستیابی به توافق بر سر چارچوب کلی در مذاکرات هستند. (بیشتر بخوانید)

12:06 وزیر امور خارجه کشورمان در پنجمین روز از دور پایانی مذاکرات هسته‌ای با همتای اتریشی خود دیدار کرد.

05:29 کانادا: مطمئنیم ایران به هیچ یک از تعهداتش در توافق ژنو عمل نکرده است. معاون وزیر خارجه کانادا علی‌رغم آنکه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و حتی آمریکا پایبندی ایران به تعهداتش در توافقنامه ژنو را مورد تأیید قرار داده می‌گوید مطمئن است ایران به هیچ‌یک از تعهداتش در توافق ژنو عمل نکرده است. (بیشتر بخوانید)

03:01 اصرار آمریکا بر عدم‌رفع تحریم‌ها از اصلی‌ترین موارد اختلافی در مذاکرات است. سه مقام کاخ سفید در نشستی که در روز جمعه با مقامات کنگره داشته‌اند اصرار آمریکا بر تعلیق، و نه رفع تحریم‌ها را از جمله اصلی‌ترین موارد اختلاف در مذاکرات دانسته‌اند. (بیشتر بخوانید)

02:29 «سالیوان» مأمور جلب حمایت کنگره از توافق هسته‌‌ای و فشار بر مذاکره‌کنندگان ایرانی شد. یک نشریه آمریکایی گزارش داده دولت آمریکا یکی از مشاوران اسبق کاخ سفید که به تازگی از دولت جدا شده بود را مأمور جلب حمایت کنگره از توافق هسته‌ای با ایران کرده است. (بیشتر بخوانید)

 

01:09 رویترز مدعی شد: کری و ظریف در حال تدوین طرح‌های قابل ارائه در پایتخت‌های دو کشور هستند. منابع نزدیک به مذاکرات مدعی شده‌اند وزیر خارجه ایران و آمریکا در حال فعالیت بر روی پیشنهادات جدیدی هستند که هدف آن پایان دادن به بن‌بست ایجاد شده در رایزنی‌های هسته‌‌ای وین است. (بیشتر بخوانید)

01:07 11 سناتور تازه انتخاب شده خواستار موضع‌گیری سخت‌تر رئیس جمهوری آمریکا در مذاکرات هسته‌ای ایران شدند. یازده سناتور تازه انتخاب شده روز جمعه خواستار موضع سخت‌تر باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا در مذاکرات هسته‌ای بین ایران و گروه 1+5 شدند. بنا به گزارش واشنگتن‌پست که متن نامه این سناتورها را به رئیس جمهوری آمریکا منتشر کرده تمامی این سناتورها، جمهوری‌خواه هستند. (بیشتر بخوانید)

00:25 کاخ سفید تمدید مذاکرات با ایران را به اطلاع مقامات کنگره رساند. یاهو نیوز خبر داد که دستیاران کاخ سفید به کنگره گفته‌اند رئیس جمهور آمریکا به دنبال تمدید مذاکرات با ایران است. (بیشتر بخوانید)

                                                                                                                             30 آبــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــان                                                                                                                 

23:54 کاخ سفید: اختلافات مهمی در مذاکرات ایران وجود دارد. یکی از سخنگویان کاخ سفید درباره روند گفتگوهای ایران و گروه 1+5 در وین اعلام کرد اختلافات مهمی در مذاکرات ایران وجود دارد. وی افزود که اینک در حال زورآزمایی با زمان هستیم. (بیشتر بخوانید)

23:50 ما خواهان رفع جزئی تحریم‌ها علیه ایران هستیم. سخنگوی وزارت خارجه انگلیس در مصاحبه با المیادین گفت: ما خواهان رفع جزئی تحریم‌ها علیه ایران هستیم.  

23:43 جان کری، وزیر خارجه آمریکا، پس از ملاقات با ظریف و اشتون به دیدار لوران فابیوس، وزیر خارجه فرانسه، رفت. 

22:20 وزارت خارجه آمریکا: سفر کری به پاریس به تعویق افتاد. سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد سفر وزیر خارجه این کشور به پاریس برای تداوم مذاکرات با وزیر امور خارجه ایران به تعویق افتاده است.

21:57 ظریف: بحث‌های مهمی این چند روز مطرح شده ولی پیشنهاد قابل توجهی نبوده که به تهران ببرم. وزیر خارجه کشورمان گفته است بحث‌های مهمی این چند روز مطرح شده اما پیشنهاد قابل توجهی نبوده است که برای رایزنی به تهران ببرد.

21:35 وزارت خارجه آمریکا: فعلا بر ضرب‌الاجل 24 نوامبر متمرکز هستیم. "جف راتکی" سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در کنفرانس خبری گفت که فعلا بر ضرب‌الاجل 24 نوامبر متمرکز هستیم.

21:13 دیدار سه جانبه ظریف، کری و اشتون برگزار شد. دیدار سه جانبه وزیر امور خارجه ایران و آمریکا و هماهنگ کننده گروه 1+5 در وین برگزار شد.

21:00 افخم ارائه پیشنهاد جدید 1+5 به ایران را تکذیب کرد. سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان ارائه پیشنهاد جدید گروه 1+5 به ایران را تکذیب کرد. (بیشتر بخوانید)

20:09کری امشب بار دیگر با ظریف و اشتون دیدار می‌کند. وزیر امور خارجه آمریکا امشب بار دیگر با همتای ایرانی خود و هماهنگ کننده گروه 1+5 دیدار خواهد کرد.

19:39 وزرای امور خارجه ایران و فرانسه در هتل محل مذاکرات هسته‌ای دیدار کردند. محمد جواد ظریف و لوران فابیوس وزرای امور خارجه ایران و فرانسه در هتل محل مذاکرات هسته‌ای یک ساعت و نیم دیدار کردند.

18:30 کری با اشتون و فابیوس مجددا دیدار کرد. وزیر امور خارجه آمریکا بار دیگر با هماهنگ کننده گروه 1+5 و وزیر امور خارجه فرانسه مجددا دیدار کرد. 

18:27 ابراز امیدواری اتحادیه اروپا برای توافق هسته‌ای با ایران. سخنگوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در یک کنفرانس خبری در بروکسل برای حصول توافق جامع هسته‌ای با ایران ابراز امیدواری کرد. (بیشتر بخوانید)

18:22 آژانس: در حال بررسی پیشنهاد ایران برای بازدید از سایت مریوان هستیم. آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرد در حال بررسی پیشنهاد ایران برای بازدید از سایت مریوان است. (بیشتر بخوانید)

18:12  100 نماینده پارلمان انگلیس در بیانیه‌ای خواستار موض‌گیری سخت‌تر کشورشان در مذاکرات هسته‌ای وین شدند. (بیشتر بخوانید)

18:12 هاموند: همچنان شکاف‌های زیادی میان ایران و 1+5 وجود دارد. وزیر امور خارجه انگلیس هنگام ترک هتل محل مذاکرات گفت که همچنان شکاف‌های زیادی میان ایران و 1+5 وجود دارد. (بیشتر بخوانید)

17:58 ظریف از طریق خط امن پیشنهاد جدید 1+5 را به تهران اطلاع خواهد داد. خبرگزاری روس به نقل از مقامات نزدیک به مذاکرات هسته‌ای اعلام کرد گروه 1+5 پیشنهادات جدیدی به ایران داده است که وزیر امور خارجه کشورمان از طریق یک خط امن به تهران منتقل خواهد کرد. (بیشتر بخوانید)

17:41 لاوروف احتمالا دوشنبه به وین سفر می‌کند. برخی منابع از سفر احتمالی وزیر خارجه روسیه به وین در روز دوشنبه خبر دادند؛ هر چند احتمال آن می رود که لاوروف کمی زودتر و یکشنبه شب به وین بیاید.

17:32 لاوروف و کری از نشست احتمالی وزرای گروه 1+5 خبر دادند. وزارت خارجه روسیه در بیانیه‌ای اعلام کرد وزرای خارجه روسیه و آمریکا می‌گویند وزیران خارجه گروه 1+5 احتمالا در روزهای آینده برای رایزنی درباره برنامه هسته‌ای ایران دیدار می‌کنند. (بیشتر بخوانید)

17:09 خبرگزاری روسی ریانووستی روز جمعه از قول دبیر اجرایی یک کنفرانس امنیت هسته‌ای که در مسکو برگزار می‌شود گزارش داد ایران احتمالاً با یک دوره 12 ماهه برای گریز هسته‌ای موافقت می‌کند.

16:53 مقام ایرانی: ظریف به تهران برنمی‌گردد. یک منبع نزدیک به تیم مذاکره کننده اظهار داشت: "ما از مسقط تاکنون طرحهای مختلف داده ایم. هنوز این ایده ها به مرحله ای نرسیده که دکتر ظریف به تهران ببرد و لذا ایشان به تهران نمی رود و مذاکرات ادامه می یابد." (بیشتر بخوانید)

15:39 نشست سه جانبه وزرای خارجه ایران و آمریکا و هماهنگ کننده گروه 1+5 در پله کوبورگ برای استراحتی کوتاه موقتا متوقف شد. 

15:20 کری، فابیوس و هاموند وین را ترک می‌کنند. وزرای خارجه آمریکا، فرانسه و انگلیس برای مشورت درباره مذاکرات هسته‌ای با ایران وین را ترک خواهند کرد. (بیشتر بخوانید)

15:11 ظریف امشب به تهران باز می‌گردد. یک منبع نزدیک به تیم مذاکرات کننده هسته ای ایران اعلام کرد احتمالاً وزیر امورخارجه کشورمان امشب به منظور پاره‌ای از مشورت‌ها و تبادل نظر با مسئولان ارشد کشور به تهران باز می‌گردد.

15:00 هاموند: اگر ایران انعطاف نشان دهد ما نیز منعطف خواهیم بود. وی در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه مذاکرات هسته‌ای ایران بسیار سخت و پیچیده است از ایران خواست که برای دستیابی به توافق انعطاف بیشتری از خود نشان دهد و در ازای آن "ما نیز انعطاف نشان خواهیم داد." (بیشتر بخوانید)

14:57 فابیوس: برای دستیابی به توافق هسته‌ای به وین آمده‌ام. وزیر خارجه فرانسه دقایقی پیش وارد هتل پله‌کوبورگ در وین شد و هدف از حضور خود در این مذاکرات را دستیابی به توافق هسته‌ای دانست.

14:38 آینهورن: امکان توافق جامع تا 24 نوامبر غیرممکن است. کارشناسان هسته‌ای به این نتیجه رسیده‌اند که امکان توافق هسته‌ای درباره برنامه هسته‌ای تا مهلت 24 نوامبر وجود ندارد. (بیشتر بخوانید)

14:32 فابیوس وارد وین شد. وزیر خارجه فرانسه نیز برای شرکت در گفتگوهای هسته‌ای ایران و شش قدرت جهانی وارد وین پایتخت اتریش شد.

14:31 آمریکا برای تصمیم سخت خود در وین از چه موانعی باید عبور کند؟ آمریکا و کشورهای 1+5 که از این کشور در مذاکرات تبعیت می‌کنند، باید تصمیمات جدی را در این چند روز مهم مذاکرات وین بگیرند، تصمیمات سختی که واشنگتن برای از دست ندادن این فرصت تاریخی نیازمند آنهاست. (بیشتر بخوانید)

14:08 لاوروف: گفتگوی هسته‌ای با ایران وارد مرحله جدی شده است. وزیر خارجه روسیه پس از دیدار با همتای سعودی خود در یک کنفرانس خبری گفت که گفتگوی هسته‌ای با ایران وارد مرحله جدی شده است. (بیشتر بخوانید)

13:43 ظریف، کری و اشتون در وین دیدار کردند. وزیر امور خارجه کشورمان برای دومین بار در دور نهایی مذاکرات ایران و شش قدرت جهانی با وزیر خارجه آمریکا و هماهنگ کننده گروه 1+5 دیدار کرد.

13:38 دیپلمات سابق آمریکایی در گفتگو با تسنیم: توافق هسته‌ای نیازمند معجزه است/تمدید مذاکرات کار را سخت‌تر می‌کند. دیپلمات و سفیر سابق آمریکایی و استاد علوم سیاسی در دانشکده نیروی دریایی این کشور معتقد است که اگر توافق هسته‌ای در وین منعقد شود یعنی معجزه‌ای رخ داده است، از طرف دیگر تمدید مذاکرات را نیز راهگشا نمی‌داند. (بیشتر بخوانید)

13:01 تلگراف: جمهوریخواهان آمریکا مانع احتمالی در رفع تحریم‌ها علیه ایران هستند. روزنامه تلگراف در مقاله‌ای به بررسی چهار محور اصلی اورانیوم، پلوتونیوم، شفافیت و تحریم‌ها در مذاکرات هسته‌ای میان ایران و 1+5 پرداخته است. (بیشتر بخوانید)

12:52 دیدار کری با همتایان انگلیسی و فرانسوی در وین. وزیر خارجه آمریکا قرار است با وزرای خارجه انگلیس و فرانسه در وین دیدار کند.

12:38 رویترز: فرانسه سال گذشته به توافق ایران "نه" گفت. خبرگزاری انگلیسی رویترز در گزارشی به بررسی رفتار فرانسه در طول یکسال اخیر با توجه به مذاکرات هسته ای ایران پرداخت.(بیشتر بخوانید)

12:27 ادامه دیدارهای تیم مذاکره‌کننده ایران با چین و کشورهای اروپایی. در ادامه دیدارهای تیم مذاکره کننده هسته‌ای کشورمان قرار است دیدار دو جانبه معاون وزیر خارجه ایران با نماینده چین و دیدار وزیر خارجه ایران با طرف‌های انگلیس، فرانسه و آلمان برگزار شود. 

10:38 دومین دیدار 3 جانبه ظریف، کری و اشتون برگزار می‌شود. وزرای خارجه ایران و آمریکا که شب گذشته در وین با حضور کاترین اشتون دیدار کردند قرار است صبح امروز نیز نشست دیگری برگزار کنند.

09:51 النهار: مقامات آمریکایی برعدم لغو تحریم‌های ایران اصرار دارند. یک روزنامه لبنانی نوشت اصرار مقامات آمریکایی بر عدم لغو تحریم‌های شورای امنیت علیه ایران، مانع از بروز پیشرفت‌ها در این موضوع شده است. (بیشتر بخوانید)

                                                                                                                     29 آبــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــان                                                                                                       

23:43 هاموند: مذاکرات هسته‌ای سخت و شکاف‌ها همچنان عمده هستند. وزیر خارجه انگلیس اعلام کرد که گفتگوهای هسته‌ای گروه 1+5 و ایران سخت است، و شکاف‌های همچنان عمده هستند و اگر خواهان موفقیت هستیم به انعطاف‌پذیری بیشتری مورد نیاز است. 

23:06 دیدار سه جانبه بین ظریف، اشتون و کری برگزار شد. محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، با جان کری، وزیر خارجه آمریکا، و کاترین اشتون، هماهنگ کننده گروه 1+5، در هتل پاله کوبورگ وین دیدار کرد. 

22:19 نجفی: برخی کشورها اطلاعاتی نادرست و ساختگی به آژانس ارائه کرده‌اند. سفیر و نماینده دائم کشورمان در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در واکنش به اظهارات یوکیا آمانو با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که تعداد کمی از کشورهای عضو اطلاعاتی نادرست و ساختگی به آژانس داده‌اند. (بیشتر بخوانید)

22:05 سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: متمرکز بر دستیابی به توافق هسته‌ای هستیم. سخنگوی وزارت خارجه آمریگا گفت جان کری امشب با وزیر خارجه ایران و هماهنگ‌کننده گروه 1+5 دیدار می‌کند. 

21:57 مجلس نمایندگان آمریکا خواستار تشدید فشارها بر ایران شد. قانونگذاران مجلس نمایندگان آمریکا در دومین جلسه استماع که طی چند روز گذشته برگزار کرده خواستار افزایش فشارها بر ایران شد. (بیشتر بخوانید)

21:18 سرگی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه و مذاکره کننده ارشد این کشور، وین را برای شرکت در یک کنفرانس ترک کرد. وی پس از این کنفرانس بار دیگر به اتریش باز خواهد گشت.

21:02 وزرای خارجه انگلستان و فرانسه فردا وارد وین می‌شوند. وزرای خارجه انگلستان و فرانسه فردا برای شرکت در مذاکرات ایران و شش قدرت جهانی وارد وین خواهند شد. (بیشتر بخوانید)

20:55 موگرینی: توافق هسته‌ای آغاز فصلی جدید در روابط ایران و جامعه بین‌المللی خواهد بود. مسئول سیاست خارجی و امنیتی اتحادیه اروپا با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که دستیابی به توافق هسته‌ای، آغاز فصلی جدید در روابط ایران و جامعه بین‌المللی خواهد بود. (بیشتر بخوانید)

20:49 کری امشب 3 جانبه با ظریف و اشتون دیدار می‌کند. وزیر خارجه آمریکا امشب به صورت سه جانبه با وزیر خارجه ایران و هماهنگ کننده کشورهای 1+5 در مذاکرات هسته‌ای با ایران دیدار می‌کند. 

20:19 جان کری وارد وین شد. وزیر خارجه آمریکا پس از هماهنگی با همتایان سعودی و فرانسوی خود در پاریس، لحظاتی قبل برای شرکت در مذاکرات هسته ای وارد وین پایتخت اتریش شد.

19:50 ریابکوف: عدم دستیابی به توافق تا 3 آذر اشتباهی بزرگ است. معاون وزیر خارجه روسیه و مذاکره کننده ارشد این کشور اعلام کرد که هنوز در مذاکرات بین ایران و شش قدرت جهانی تمدید مذاکرات مورد بحث واقع نشده است. 

19:32 معاونان ظریف با همتایان اروپایی خود دیدار کردند. معاونان وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه مذاکرات ظریف با دیپلمات‌های انگلستان، آلمان و فرانسه دیدار کردند. (بیشتر بخوانید)

19:16 لاوروف به وین نمی‌رود. سخنگوی وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که سرگئی لاوروف برای شرکت در مذاکرات هسته‌‌ای به وین نمی‌رود.  

19:12 مقام بلندپایه ایرانی: طرف‌های مقابل باید به حسن نیت ایران پاسخ دهند. یک مقام بلندپایه ایرانی نزدیک به مذاکرات هسته‌ای وین در سخنانی گفت که اگر خواهان این هستیم به یک نتیجه موفق تا زمان ضرب‌الاجل برسیم، شرکای‌مان بایستی به حسن‌نیت ما پاسخ دهند. (بیشتر بخوانید)

18:53 اتحادیه اروپا در بیانیه‌ای از عدم پیشرفت در پاسخگویی ایران به نگرانی‌های هسته‌ای آژانس بین‌الملل انرژی اتمی ابراز تأسف کرد. پیش از ظهر امروز بود که یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی هسته‌ای، مدعی شد ایران نتوانسته توضیحات لازم را درباره ادعاهای مرتبط با تحقیقات احتمالی بمب هسته‌ای ارائه کند و از تهران خواست تا همکاری با کارشناسان آژانس را تسریع بخشد.

18:43 مذاکرات هسته‌ای به دلیل «اختلافات شدید» تا مارس تمدید می‌شود. خبرگزاری انگلیسی رویترز لحظاتی پیش از قول مقامات نزدیک به مذاکرات هسته‌ای بین ایران و گروه 1+5 خبر داد این گفت‌وگوها تا ماه مارس (بهمن و اسفندماه) تمدید می‌شود. (بیشتر بخوانید)

18:21 مجلس عوام انگلیس بیانیه‌ای درباره مذاکرات هسته‌ای ایران صادر کرد. «کمیته پارلمان انگلیس برای آزادی ایران» روز پنجشنبه طرح جدیدی را که توسط نمایندگان این پارلمان درباره مذاکرات هسته‌ای ایران تهیه شده ارائه کرد. این طرح تقدیم دیوید کامرون، نخست وزیر انگلیس و فیلیپ هاموند، وزیر خارجه می‌شود.

18:00 فضاسازی رسانه‌ای برای تبدیل آرزوهای زیاده‌خواهانه به توافق نهایی در وین. روز سوم مذاکرات وین در سایه کم خبری از درون جلسات، اما پوشش گسترده خبری و هدفمند بر روی خروجی‌های رسانه‌های خارجی همچنان ادامه دارد. (بیشتر بخوانید)

17:53 بان‌کی‌مون: ایران و 1+5 در مذاکرات هسته‌ای انعطاف پذیر باشند. دبیرکل سازمان ملل با صدور بیانیه‌ای درباره مذاکرات هسته‌ای از تمامی مشارکت‌کنندگان خواست تا انعطاف‌پذیری، خردمندی و مصمم بودن خود را نشان دهند. (بیشتر بخوانید)

17:50 اشتاینیتز: قدرت‌های جهانی توافق بد با ایران منعقد نکنند. وزیر اطلاعات و امور راهبردی اسرائیل بار دیگر ادعاها درباره مذاکرات هسته‌ای ایران را تکرار کرد. (بیشتر بخوانید)

17:30 جان کری: همچنان راه طولانی برای توافق با ایران داریم. جان کری وزیر خارجه آمریکا لحظاتی بعد از کنفرانس خبری مشترک با لوران فابیوس وزیر خارجه فرانسه در پاریس طی کنفرانس خبری جداگانه ای اعلام کرد که همچنان راه طولانی برای رسیدن به توافق با ایران داریم. (بیشتر بخوانید)

17:26 روز سوم گفتگوهای هسته‌ای در وین و روایت روزنامه آمریکایی از اختلافات. (بیشتر بخوانید)

17:13 آمانو: در صورت عدم توافق هسته‌ای نمی‌دانیم بازرسی‌ها از ایران چگونه خواهد بود. مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای اعلام کرد که در صورت عدم توافق اگر چه تحقیقات درباره برنامه هسته‌ای ایران ادامه خواهد یافت اما "نمی‌توانیم پیش‌بینی کنیم." (بیشتر بخوانید)

16:55 فابیوس: اختلافات زیادی با ایران داریم/کری: به دنبال هر توافقی نیستیم. وزرای خارجه فرانسه و آمریکا در پاریس به بیان نظراتشان درباره مذاکرات هسته‌ای با ایران پرداختند. (بیشتر بخوانید)

14:45 نشست سه جانبه دکتر ظریف، اشتون و برنز در پاله کوبورگ برگزار شد. نشست سه جانبه بین وزیر امور خارجه کشورمان، هماهنگ کننده گروه 1+5 و مذاکره کننده ارشد آمریکایی در هتل کوبورگ آغاز شد.

14:26کری امروز عصر به وین می‌رود. سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت که جان کری پنجشنبه عصر به وین می‌رود.       

14:07 آمانو: ایران توضیحات لازم درباره ادعاهای هسته‌ای را ارائه نمی‌دهد. مدیر کل آژانس بین المللی انرژی هسته‌ای مدعی شد ایران توضیحات لازم درباره ادعاهای هسته‌ای را ارائه نمی‌دهد. (بیشتر بخوانید)

12:17 سفر کری به پاریس برای ادامه گفت‌وگوها درباره برنامه هسته‌‌ای ایران. وزیر خارجه آمریکا برای دیدار با وزاری خارجه فرانسه و عربستان درباره برنامه هسته‌ای ایران به پاریس سفر کرد. (بیشتر بخوانید)

12:03 ادامه مذاکرات در روز سوم با دیدارهای دوجانبه/ عراقچی با ریابکوف دیدار می‌کند. روز سوم مذاکرات وین نیز با دیدارهای دوجانبه هیئت ایرانی با تیم‌های غربی در جریان است. (بیشتر بخوانید)

08:54 صالحی: هیچ بازرسی ویژه‌ای را از سایت‌های هسته‌ای نمی‌پذیریم. رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت که هیچ بازرسی ویژه‌ای را از سایت‌های هسته‌ای نمی‌پذیریم. (بیشتر بخوانید)

03:42 بیش از 40 سناتور خواستار توقف کامل توانایی ایران برای تولید سوخت هسته‌ای شده‌اند. 43 سناتور آمریکایی در نامه‌ای به رئیس جمهور کشورشان خواستار گنجانده شدن برنامه موشکی ایران در مذاکرات هسته‌ای شده‌‌اند. (بیشتر بخوانید)

03:36 وال‌استریت‌ژورنال به نقل از منابع نزدیک به مذاکرات: اختلاف آمریکا با انگلیس و فرانسه در مذاکرات وین/تلاش کری برای ایجاد جبهه واحد. مقامات نزدیک به مذاکرات هسته‌ای بین ایران و گروه 1+5 می‌گویند وزیر خارجه آمریکا به دنبال آن است تا قبل از پیوستن به مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه 1+5 در شهر وین، متحدان کشورش را راضی کند. (بیشتر بخوانید)

03:20 اینترفکس هم از احتمال امضای توافقنامه‌ای موقت بین ایران و گروه 1+5 خبر داد. یک خبرگزاری روسی همانند برخی از منابع خبری دیگر از احتمال امضای یک توافقنامه موقت دیگر بین ایران و گروه 1+5 خبر داد. (بیشتر بخوانید)

02:42 سفیر اسبق فرانسه در تهران: تحریم‌های شورای امنیت مانع توافق هسته‌ای هستند. سفیر اسبق فرانسه در تهران در یادداشتی قطعنامه‌های تحریمی شورای امنیت را مانع اصلی توافق هسته‌ای بین ایران و گروه 1+5 دانسته است.

01:10 دومین روز مذاکرات جامع هسته‌ای پایان یافت/ادامه مذاکرات به فردا موکول شد. یک مقام وزارت خارجه آمریکا لحظاتی پیش گفت که رایزنی‌های دومین روز مذاکرات هسته‌ای به پایان رسیده است.

00:07 آسوشیتدپرس گزارش داد: مقامات دولت اوباما تمدید مذاکرات را محتمل‌ترین نتیجه رایرنی‌ها می‌دانند. یک خبرگزاری آمریکایی از قول مقام‌های دولت رئیس جمهوری آمریکا گزارش داد تمدید مهلت مذاکرات هسته‌ای محتمل‌ترین نتیجه‌ای است که احتمالاً حاصل می‌شود. (بیشتر بخوانید)

                                                                                                                28 آبــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــان                                                                                                          

23:39 تونی بلینکن: رسیدن به توافق هسته‌ای با ایران تا دوشنبه آینده مشکل اما بعید نیست. بلینکن که از سوی باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا برای تصدی قائم مقامی وزارت خارجه ـ دومین مقام بلندپایه در این وزارتخانه ـ معرفی شده این اظهارات را روز سه‌شنبه در جلسه استماعی که برای تصدی این پست برگزار شد به قانونگذاران آمریکایی گفت. (بیشتر خوانید)

21:17 ﻣﺬاﻛﺮاﺕ ﻛﺎﺭﺷﻨﺎﺳﻲ ﻓﻨﻲ ﺩﻭﺟﺎﻧﺒﻪ ایران ﺑﺎ ﻓﺮاﻧﺴﻪ که اﺯ ﺳﺎﻋﺖ ﭘﻨﺞ ﺁﻏﺎﺯ ﺷﺪ بود ﻫﻢ اﻛﻨﻮﻥ ﺧﺎﺗﻤﻪ ﻳﺎﻓﺖ.

20:43 منابع دیپلماتیک اروپایی: فشار عربستان بر فرانسه برای مانع تراشی بر سر توافق هسته‌ای با ایران. منابع دیپلماتیک از فشارهای عربستان بر فرانسه به منظور سختگیری در برابر هر توافقی بین ایران و 1+5 برای حل موضوع هسته‌ای ایران پرده بر داشتند. (بیشتر بخوانید)

20:41 ریانوستی: تصمیم نهایی در خصوص برنامه هسته‌ای ایران روز آخر مذاکرات اتخاذ می‌شود. یک منبع آگاه سیاسی امروز چهارشنبه تاکید کرد که تصمیم نهایی در خصوص برنامه هسته‌ای ایران در روز آخر مذاکراتی که هم اکنون در شهر وین برگزار می‌شود اتخاذ خواهد شد. (بیشتر بخوانید)

20:09 ایتارتاس: وزرای خارجه 1+5 در روز 23 نوامبر در وین حضور می‌یابند/ احتمال تمدید مذاکرات وجود دارد. یک منبع آگاه دیپلماتیک نزدیک به مذاکرات تاکید کرد که وزرای گروه 1+5 شامل اعضای دائم شورای امنیت و آلمان احتمالا 23 نوامبر یعنی دوم آذرماه در وین گردهم جمع خواهند شد. (بیشتر بخوانید)

17:14 دو هیئت مذاکره کننده ایرانی و آمریکایی لحظاتی پیش دیدار دو جانبه‌ خود را در وین آغاز کردند.

15:36 افخم: مذاکرات در سطح کارشناسی در حال انجام و فضای مذاکرات جدی و فشرده است. سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان درباره روند مذاکرات وین گفت مذاکرات در سطح کارشناسی در حال انجام و فضای مذاکرات جدی و فشرده است. (بیشتر بخوانید)

13:47 ریانووستی: ایران تمایلی به تمدید مذاکرات ندارد. یک خبرگزاری خارجی به نقل از یک منبع نزدیک به هیات مذاکره کننده ایران گفت تهران هیچ تمایلی به تمدید مذاکرات ندارد. 

13:46 چین: به توافق میان ایران و شش قدرت جهانی امیدواریم. وزارت خارجه چین نسبت به حصول توافق میان ایران و گروه 1+5 در مذاکرات وین ابراز امیدواری کرد. (بیشتر بخوانید)

11:27 یورو نیوز: ضرب الاجل نهایی مذاکرات هسته‌ای ایران احتمالا تمدید می‌شود. در حالی که جمهوری اسلامی ایران تاکید کرده است که در برابر فشارهای غرب برای گرفتن امتیازات بیشتر ایستادگی خواهد کرد برخی منابع از احتمال تمدید مذاکرات هسته‌ای خبر می‌دهند. (بیشتر بخوانید)

11:18 شینهوا: احتمال دستیابی به یک توافق موقت هسته‌ای دیگر وجود دارد. برخی کارشناسان بر این باورند که به جای دستیابی به یک توافق جامع تا ضرب الاجل تعیین شده 24 نوامبر این احتمال وجود دارد که دو طرف به یک توافق موقت دیگر دست یابند. (بیشتر بخوانید)

 

هتل پاله کوبورگ، محل برگزاری مذاکرات هسته‌ای ایران در وین

08:20 خبر آساهی‌شیمبون درباره تمدید مذاکرات تا ماه مارس تکذیب شد. یک منبع نزدیک به تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران ادعای روزنامه ژاپنی درباره تمدید مذاکرات تا ماه مارس آینده را رد کرد. (بیشتر بخوانید)

08:19 نشست‌های دوجانبه ایران با آلمان، انگلیس، روسیه و فرانسه. تیم مذاکره کننده ایرانی در سطح معاونین با تیم‌های مذاکره کننده روسیه، آلمان، فرانسه و انگلیس در وین دیدار می‌کند.

02:21 واشنگتن: کری این هفته به وین می‌رود اما تاریخ دقیق آن مشخص نیست. سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با اظهار اینکه وزیر خارجه در هفته جاری به محل برگزاری مذاکرات هسته‌ای سفر می‌کند به گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای در این باره پایان داد. (بیشتر بخوانید)

02:07 مقامات ارشد آمریکا: پیشرفت‌هایی در مذاکرات صورت گرفته است. قام‌های ارشد امریکا می‌گویند پیشرفت‌هایی در مذاکرات صورت گرفته اما برخی اختلافات کماکان باقی هستند.(بیشتر بخوانید)

01:17 نخست‌وزیر اسبق اسرائیل: شانسی برای توافق هسته‌‌ای مورد قبول اسرائیل وجود ندارد. نخست‌وزیر اسبق رژیم صهیونیستی گفته شانس اینکه ایران و گروه 1+5 به توافقی دست یابند که مورد قبول این رژیم باشد، صفر است. (بیشتر بخوانید)

00:21 مسکو: از زمان گفت‌وگوهای عمان پیشرفتی در مذاکرات صورت نگرفته است. وزارت خارجه روسیه روز سه‌شنبه اعلام کرد از زمان گفت‌وگوهای عمان پیشرفتی در مذاکرات هسته‌‌ای صورت نگرفته است.(بیشتر بخوانید)

00:09 مجلس نمایندگان آمریکا: حق غنی‌سازی ایران عملاً به رسمیت شناخته شده است. مجلس نمایندگان آمریکا روز سه‌‌شنبه مجلس استماعی با موضوع مذاکرات هسته‌ای ایران برگزار کرد. (بیشتر بخوانید)

                                                                                                                    27 آبـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــان                                                                                                              

23:38 وال‌استریت ژورنال: راکتور اراک دیگر مانع رسیدن به توافق نیست. روزنامه آمریکای وال‌استریت ژورنال در تحلیلی از مذاکرات وین نوشت که راکتور اراک دیگر مانع رسیدن به توافق نیست.

22:46 بولتون: برای متوقف کردن ایران از دستیابی به توانایی هسته‌ای باید با اسرائیل گفت‌وگو شود. سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل گفت که برای متوقف کردن ایران از دستیابی به توانایی هسته‌ای باید با اسرائیل گفت‌وگو شود. (بیشتر بخوانید)

21:08 منندز: درباره حصول توافق میان ایران و 1+5 خوشبین نیستم. رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا اعلام کرد که درباره حصول توافق بین ایران و گروه 1+5 که بتواند از آن حمایت کند، خوشبین نیست. (بیشتر بخوانید)

20:09 سفر لاوروف به وین به نتایج مذاکرات 1+5 بستگی دارد. یک منبع آگاه دیپلماتیک تأکید کرد که سفر وزیر خارجه روسیه به وین بستگی به پیشرفت حاصل شده در مذاکرات بر سر برنامه هسته‌ای ایران خواهد داشت. (بیشتر بخوانید)

19:41 برگزاری نشست‌های معاونان وزرای خارجه ایران ــ آمریکا و اتحادیه اروپا. معاونان وزیران خارجه ایران و آمریکا ساعتی پیش یک دور مذاکره دوجانبه و یک دور نیز مذاکره سه‌جانبه با اتحادیه اروپا برگزار کردند.

17:15 ظریف: مذاکرات خوبی داشتیم اما پیشرفت آن به اراده سیاسی طرف مقابل بستگی دارد. وزیر امور خارجه کشورمان پس از دیدار با هماهنگ کننده شش قدرت جهانی در وین میان خبرنگاران حاضر شده به سؤالات آنها پاسخ داد.

15:37نهار کاری ظریف و اشتون در وین برگزار شد. وزیر امور خارجه ایران و هماهنگ کننده گروه 1+5 برای صرف نهار کاری و بحث درباره چگونگی مذاکرات پیشِ‌رو با یکدیگر دیدار کردند.

14:27 هاموند: توافق بد با ایران را نمی‌پذیریم. وزیر خارجه انگلیس در سخنانی ابراز امیدواری کرد که بتوان با ایران به توافقی دست یافت، اما توافق بد را هم نمی‌توان پذیرفت. (بیشتر بخوانید)

12:20 شرمن: زمان آن رسیده که کار را تمام کنیم. معاون وزیر خارجه آمریکا و مذاکره کننده ارشد این کشور، نیز درباره دور نهایی مذاکرات هسته‌ای وین گفت: "اکنون زمان آن رسیده که کار را تمام کنیم". (بیشتر بخوانید)

11:50 کری:‌ ایران باید صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای‌ خود را ثابت کند. وزیر خارجه آمریکا طی اظهاراتی عملیات شهادت طلبانه فلسطینیان در قدس اشغالی را به‌شدت محکوم کرده است. (بیشتر بخوانید)

11:33 ظریف: امیدوارم سوم آذر روز پیروزی ملی در رسیدن به اهدافمان باشد. وزیر امور خارجه در بدو ورود به وین گفت: "امیدوارم نتیجه هرچه باشد چه توافق و چه ایستادگی در برابر زیاده خواهی، روز سوم آذر ان‌شاءالله روز پیروزی ملی در رسیدن به اهدافی باشد که از این مذاکرات به‌دنبال آن بودیم." (بیشتر بخوانید)

11:19 سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد هیأت مذاکره کننده این کشور وارد وین شد.

09:52 جان کری برای دیدار با وزرای خارجه انگلستان و عمان وارد لندن شد. وزیر خارجه آمریکا برای دیدار و مذاکره با وزیر خارجه انگلستان و برخی مقامات کشورهای خاورمیانه وارد لندن شد و سپس عازم وین خواهد شد. (بیشتر بخوانید)

06:24 تیم مذاکره کننده کشورمان ساعاتی پیش تهران را به‌مقصد وین ترک کرد.

انتهای پیام/*

                           
                       

                       

 



:: موضوعات مرتبط: اخبار شهرستان بشاگرد , آخرین اخبار شهرستان بشاگرد , آخرین اخباراجتماعی , دانستنی های , ,
:: برچسب‌ها: تیم مذاکره کننده کشورمان ،لحظه به لحظه با مذاکرات وین،مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ تا ۱۰ تیر ۱۳۹۴ تمدید شد ,
تاریخ : دو شنبه 1 تير 1394
بازدید : 491
نویسنده : فــردیـن احـمدی

به گزارش عصر بشاگرد، بشاگرد منطقه ای وسیع و دور افتاده در استان هرمزگان و شامل ده ها روستا با خانه هایی اکثرا کپری است. (به دلیل بعد مسافت و نبود جاده هموار برای حمل مصالح).

1. خدا رحمت کند جهادگر عزیز حاج عبدالله والی را که راه بشاگرد را نشانمان داد و رفت. علیرغم تلاشهای بسیار پس از انقلاب؛ اما کشاورزی در روستاهای بشاگرد به دلیل سالها خشکسالی از رونق افتاده و مردم به خاطر ضعف بهداشت و درمان و مصرف آبهای آلوده با انواع بیماری های عفونی و کلیوی دست به گریبانند. طبعا امور آموزشی و فرهنگی در این مناطق هم بسیار ضعیف است.

2. مردم آب خوردن ندارند. سفره های زیر زمینی هم خالی است. چه سیاسی فرض شود و چه نشود؛ حتی استفاده از دستگاه آب شیرین کن در سواحل و سرمایه گذاری و انتقال آب آن از مسیرهای طولانی به این مناطق هم بدلیل تحریم ظالمانه فعلا ممکن نیست.

3. آری. بیشتر از آب باید نگران چیز دیگری بود. رهبرمعظم انقلاب فرمودند فرهنگ مثل هوایی است که مردم تنفس می کنند. دیش های ماهواره کنار این کپرها جولان می دهند. واقعا چه شده که در چنین شرایطی، مردم خوراک رسانه ای، چه سرگرمی و چه خبری خود را از بیگانه می گیرند؟! یا به رسانه های خودی اعتماد ندارند و یا از تولیدات آنها رضایت ندارند و تولید رقیب را بیشتر می پسندند.

4. این مشکل بزرگ و معضلات فرهنگی و اجتماعی قطعا ربطی به تحریم ندارد. فرهنگ مقاومتی کم اهمیت تر از اقتصاد مقاومتی نیست. اینکه می گویند از اقتصاد و حتی معیشت مردم برای تعالی فرهنگ بگذریم؛ خیلی هم خوب و درست. اما عملکرد آنها که ابزارها، بودجه ها و امکانات بزرگ فرهنگی کشور را در اختیار دارند، نباید پشت اقتصاد و تحریم پنهان شود.
فرهنگ هوایی است که مردم تنفس می کنند. نفس مردم دست کیست؟
** معاون ارتباطات دفتر رییس جمهوری

           

           



:: موضوعات مرتبط: اخبار شهرستان بشاگرد , آخرین اخبار استان هرمزگان , آخرین اخباراجتماعی , ,
:: برچسب‌ها: استان هرمزگان و شامل ده ها روستا با خانه هایی اکثرا کپری است، شهرستان بشاگرد، ندای هرمزگان،عصر ایران، دنیای اقتصاد، روزنامه آرمان، بخشداری استان هرمزگان، استانداری استان هرمزگان،شهرستان بشاگرد، کپرنشینان بشاگرد ,
**به وب سايت خبری عـصـربشـاگـرد خوش آمدید** هدف از تشکیل این وب سايت بحث وبررسی نسبت به مسائل فرهنگی واجتماعی،اقتصادی،سیاسی (چالش ها و فرصت ها) استان هرمزگان بخصوص گزارشات خبری ،تحلیلی انتقادی و پیشنهادی وارائه راهکار مناسب جهت حل مشکلات شهرستان بشاگرد می باشد. ***********************************

 

تبادل لینک هوشمند


برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان عصر بشاگرد به آدرسasrbashagard93.lxb.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 1525
بازدید دیروز : 1882
بازدید هفته : 3407
بازدید ماه : 13352
بازدید کل : 236291
تعداد مطالب : 790
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1



Alternative content


RSS

Powered By
loxblog.Com